ΜΤΣ: Με Εισφορές και Λιγότερα Μερίδια των ΕΜΘ θα πληρωθούν τα Αυξημένα Μερίδια Ανωτάτων και Αστυνομίας;

ΜΤΣ: Με Εισφορές και Λιγότερα Μερίδια των ΕΜΘ θα πληρωθούν τα Αυξημένα Μερίδια Ανωτάτων και Αστυνομίας;

Κείμενο Αναγνώστη του ιστολογίου μας staratalogia.gr-Εστάλη με email:

Με Εισφορές και Λιγότερα Μερίδια των ΕΜΘ θα πληρωθούν τα Αυξημένα Μερίδια Ανωτάτων και της Αστυνομίας; Αδιανόητο. Εκεί που μας Χρωστούσαν μας Πήραν και το Βόδι.

Με ποια λογική οι προτάσεις στα παρακάτω άρθρα; Ποιο το οικονομικό αποτύπωμα τους; Τελικά το ΜΤΣ είναι ένα εύρωστο οικονομικά ταμείο ή όχι;

Θα δείτε πως όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Τα οικονομικά αποτελέσματα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Όταν θέλουν χρήματα βρίσκουν. Και όταν δεν βρίσκουν αρκετά, μοιράζουν τα ήδη υπάρχοντα αλλιώς. Όχι, όχι για όλους μη μπερδεύεστε, αλλά για τους εκλεκτούς που στόμα έχουν και μιλιά δεν έχουν. Πάντα υπάρχει λύση. Μήνες και μήνες διαβουλεύσεων!

Άρθρο 27: Αναγνώριση χρόνου μετοχικής σχέσης των εθελοντών μακράς θητείας

Περικοπή και με τη βούλα των περίπου 3.000 ευρώ από το ΕΦΑΠΑΞ. Εισφορές του ΕΤΕΑΜ. Δεν γίνεται κανένας συμψηφισμός από το ΜΤΣ και το ΕΛΟΑΣ. Παρακρατήθηκαν οι εισφορές των ασφαλισμένων ΕΜΘ κατά παράβαση του Νόμου που όριζε επιστροφή; Nαι. Αποδόθηκαν όπως προβλέπεται από τον νόμο; Όχι. Υπάρχει υπεύθυνος. Βεβαίως υπάρχει. Αντί λοιπόν να επιστραφούν εντόκως εδώ και χρόνια, όπως θα έπρεπε σε μια ευνοούμενη πολιτεία τελικά μόνο αυτό δεν συμβαίνει. Αγνοείται επιμελώς το πρόβλημα από τον κύριο ΥΕΘΑ στον παρόντα νόμο ενώ το γνωρίζει καλά. Μάλιστα μόλις πρόσφατα υπάρχει απάντηση του στην βουλή.

Την 14 Νοε 2022 απαντά: Συναφώς, με το άρθρο 21 του ν.3865/2010 (Α΄120), θεσμοθετήθηκε ότι οι ασφαλιστικές εισφορές για κύρια ή επικουρική ασφάλιση (εργοδότη και ασφαλισμένου) που έχουν καταβληθεί στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και στο ΕΤΕΑΜ, για το παραπάνω χρονικό διάστημα αποδίδονται στο Δημόσιο και τα ΜΤ κατά περίπτωση, εντός εξαμήνου από την κοινοποίηση σε αυτά της σχετικής πράξης αναγνώρισης. Ποια αναγνώριση εννοείτε; Εφόσον παρακρατήθηκαν τουλάχιστον να συμψηφιστούν με τις αναλογούσες εισφορές στο ΕΛΟΑΣ και να διακοπεί η παρακράτηση από το ΕΦΑΠΑΞ..

Άρθρο 29: Καθορισμός μεριδίων μερισματούχων από την 1η.1.2017

Ποια η αύξηση στους ΕΜΘ σε σχέση με το ισχύον μισθολόγιο έως το 2016. Καμία.

Προτεινόμενα μερίδια 26 αντί των 29 που θα λάμβαναν με το ισχύον έως 2016 με 35 χρόνια υπηρεσίας. Μείωση προτείνετε!

Αύξηση προτείνετε ΌΜΩΣ αλλού.

Άρθρο 30. Αναπροσαρμογή μεριδίων μερισματούχων Μετοχικού Ταμείου Στρατού – Τροποποίηση άρθρου 1 ν. 1106/1980

Απόλυτος διαχωρισμός σε πληβείους και πατρίκιους. Αν το ΜΤΣ έχει δυνατότητα, να αυξήσει την τιμή μεριδίου και όχι την χορήγηση στους Ανώτατους με χορήγηση εξτρά (από 4 έως 10) μεριδίων σε χιλιάδες δικαιούχους στρατού και αστυνομίας. Ναι καλά ακούσατε. Ποια τα οικονομικά σας επιχειρήματα, όταν μας λέτε ότι τα οικονομικά του ΜΤΣ δεν είναι καλά, την ίδια στιγμή που καταργείτε εισφορές και αυξάνεται μερίσματα ανωτάτων. Θα μας τρελάνετε. Είναι καθαρά μια πολιτική απόφαση. Στην ανάλυση συνεπειών αναφέρει μάλιστα πως η αύξηση γίνεται για λόγους εναρμόνισης πριν και μετά το 2017. Όχι όμως για όλους. Αφού στους ΕΜΘ αλλά και από ΑΣΣΥ μειώνονται. Ελπίζουμε να ξαναδείτε την αύξηση μεριδίου ως λύση, αφού είναι καλή η οικονομική κατάσταση του ταμείου όπως αφήνετε να εννοείτε.

Το ΜΤΣ με τις εισφορές των ΕΜΘ του άρθρου 27 και τις μειώσεις μεριδίων τους στο άρθρο 29 θα πληρώσει τα έξτρα μερίδια στους Ανώτατους Αστυνομικούς; Εντύπωση προκαλεί πως ενώ στο άρθρο δεν αναφέρονται οι αστυνομικοί, αναφέρονται όμως κεκαλυμένα στην ανάλυση συνεπειών που ακολουθεί στην διαβούλευση. Πιθανόν για να μην προκληθεί οργή συναδέλφων λόγω και του διαχωρισμού της χορήγησης των 600 ευρώ. Μπορεί να είναι κάπως αυθαίρετο το συμπέρασμα όμως οικονομικά ευσταθεί.

Άρθρο 42 Επανακαθορισμός επιτοκίου προκαταβολών έναντι εφάπαξ βοηθήματος – Τροποποίηση άρθρου 18 ν.δ. 398/1974

Το εύρωστο Ταμείο που λέγαμε. Καλό το 40% της προκαταβολής που αναγράφεται αν και ήταν 60% στο παρελθόν, αλλά γνωρίζετε κάποιος δικαιούχος να έχει κάνει χρήση του παραπάνω ποσοστού την τελευταία 10ετία από το ΜΤΣ. Να Χουμε να λέμε. Εκλιπαρούν επι χρόνια τα στελέχη για 5.000 ευρώ και δεν μπορούν να τα πάρουν. Μάλιστα αν κάνουν το λάθος και κάνουν αίτηση το δεύτερο εξάμηνο του έτους δεν λαμβάνουν τίποτα αφού εξαντλείται το προκαθορισμένο ποσό. Εσείς την ίδια στιγμή αυξάνετε μερίδια χιλιάδων ανωτάτων;

Άρθρο 47 Αποστρατευτικός βαθμός εθελοντών μακράς θητείας – Τροποποίηση παρ. 4 και 6 άρθρου 13 ν. 1848/1989

Εδώ τι να πρώτο σχολιάσει κανείς. Δεν παρέχει καμιά πληροφόρηση για το πως, και πότε θα γίνουν οι προαγωγές. Κόπια από το άρθρο 6 του νόμου από το 2019 το οποίο γράφει: Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται μετά από πρόταση των Υπουργών Εθνικής `Άμυνας και Οικονομικών, καθορίζονται τα θέματα ιεραρχίας και προαγωγών, οι καταστάσεις, οι προϋποθέσεις μισθολογικής προαγωγής τα ασφαλιστικά ταμεία, οι κρατήσεις και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια. Υπάρχει κάτι τέτοιο ρυθμισμένο για τον μισθό του Ανθυπολοχαγού από τότε ως και σήμερα; Φυσικά και ΟΧΙ. Ακόμη περιμένουν οι ΕΜΘ Ανθυπολοχαγοί (εδώ και 2 ½ χρόνια) οικονομική αναπροσαρμογή. Για Αναδρομικά κουβέντα; Αν υπάρχει η πρόταση έτοιμη γιατί δεν δημοσιεύετε έστω και ως διαρροή. Αλλού και αλλού οι διαρροές παίρνουν και δίνουν εδώ; Εσείς την ίδια στιγμή αυξάνετε μερίδια χιλιάδων ανωτάτων;

Ένα σχόλιο για την καταβολή των εκτός έδρας. Πιστώνονται οι (6) ημέρες στα 158,48 ευρώ αντί των 600 ευρώ (αντιστοιχεί σε ποσοστό 26,41% των 600 ευρώ). Τόσο εκτιμάτε η προσφορά σας από την πολιτεία σε νούμερα.

Δημοσίευση σχολίου

21 Σχόλια

  1. Με ποιο δικαίωμα αποφασίζει το ΜΤΣ με ξένα λεφτά δικά μας;;; Μονίμως έχει πρόβλημα μονίμως,δεν έχει χρήματα αλλά όχι για όλους. Πελατειακό ταμείο για λίγους με τις εισφορές των πολλών.Εαν δε μπορείτε κλείστε το να απαλλαγούμε από αυτή την αηδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αηδία κατάντησαν αυτοί που το Διοικούν. Το Ταμείο έκανε πρόοδο όταν είχε σοβαρά Διοικητικά Συμβούλια

      Διαγραφή
  2. Τραγικό στο σύνολό του το πολυνομοσχέδιο που αφορά σε θέματα Ταμείων. Δύο τα σενάρια είτε το επεξεργάστηκαν άσχετοι είτε το επεξεργάστηκαν άσχετοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιτέλους μία ανάρτηση στη σωστή κατεύθυνση. Αργήσατε μου φαίνεται να καταλάβετε ορισμένοι, ότι πληρώνει ο ΣΞ για να παίρνει μέρισμα η ΕΛ.ΑΣ. Η ΕΛ.ΑΣ θέλει τα δικά της δικά της και τα δικά μας δικά της. Σσσσσ μην ξυπνήσει η ΕΑΑΣ κοιμάται και ονειρεύεται έκτακτο μέρισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από πότε τα λεφτά του Ελληνικού λαού έγιναν δικά σας ! Αν αγοράζονται στρατιωτικά οχήματα η περιπολικά το αποφασίζουν οι ανάγκες της χώρας και όχι τα συμφέροντα των στρατιωτικών ! Μην ξεχνάτε από ποιον ιδρύθηκε το ΜΤΣ.

      Διαγραφή
    2. Oι εισφορες των εν ενεργεια του Στρατου ξηρας ΔΕΝ ειναι λεφτα του Ελληνικου λαου. Το θρασος σας δεν εχει ορια. Καποια στιγμη θα γινει το αυτονοητο, δηλαδη διαχωρισμος του Στρατου Ξηρας και αστυνομικων απο το ΜΤΣ. Εχει πολυ δρομο ακομη. Η αντιστροφη μετρηση ομως εχει αρχισει. Μπορει να βρισκεται στο 100 ή στο 1000. Σιγουρα ομως θα φθασει στο μηδεν. Πουθενα στη χωρα ΔΕΝ γινεται μια κοινωνικη ταξη να προιμοδοτει μια αλλη οπως στο ΜΤΣ με τον στρατο και τους αστυνομικους. Δεν λεω ντροπη γιατι δεν εχετε καποιοι. Και οταν σε καποιο που δεν εχει ντροπη του λες ''ντροπη'' ειναι σαν να του λες μια αγνωστη λεξη.

      Διαγραφή
  4. Έλα παιδιά,δε το κλείνετε καλύτερα το μαγαζάκι??? Έχετε καταντήσει @ηδί@ με πολιτικές αποφάσεις και συμβουλές διοικητάδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια στο στόμα σου φίλε εμθ. Τα λες πολύ σωστά. Άραγε υπάρχει κάποιος από τις ορδές των επιτελείων τον ΥΕΘΑ υφεθα και αρχηγών ώστε να τους τα μεταφέρει; Ή ασχολούνται οι μεν με τις εκλογές και οι δε με το να μη χάσουν την ζέστή καρέκλα με το 6χιλιαρο κάθε μήνα στην τσέπη+1000 τα εκτός έδρας και το προσκύνημα των από κάτω τους;και το καλύτερο είναι μιας και είναι το νομοσχέδιο της μόδας ότι όλοι αυτοί οι μεγάλοι στρατηγοί -αντιστράτηγοι έχουν μπει στον στρατό αρχές του 1980,με ένα τενεκέ λάδι πεσκέσι στους τότε χαραμοφάηδες πολιτικούς και στρατηγούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΕΑΑΣ είναι εδώ στην Αθήνα ή έχει πάει εκδρομή στον Γράμμο και στο Βίτσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να γίνει διαχωρισμός στρατού αστυνομίας κ έξω από το διοικητικό συμβούλιο απόστρατοι οι αστυνομία ΔΡΟΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ποσο που χανουμε ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ και καθε χρονο απο το μερισμα του ΜΤΣ λογω των αστυνομικων ειναι τεραστιο. Οι αντιδρασεις ομως ολων μας ειναι μικρες. Εχουμε ακομη πολυ δρομο. Ειδες κανενα που να αρμεγει την αγελαδα να θελει να την αφησει. Η μαχη του πληκτρολογιου και του κανεπε δεν φθανει δυστηχως. Οι αστυνομικοι το ξερουν πολυ καλα. Αν το ιδιο καναμε και εμεις θα ειχαν φυγει απο καιρο. Ποσοι (κατωτεροι των περιστασεων) προεδροι περασαν απο την ΕΑΑΣ, εθεσε πριν απο φετος κανενας το προβλημα???

      Διαγραφή
  8. Το ΜΤΣ πρέπει επειγόντως να κοιτάξει πως θα ανταπεξέλθει στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται με την παύση και επιστροφή των κρατήσεων και την εξόφληση των προκαταβολών του ΒΟΕΑ και να μην διολισθαίνει σε γλιστερά προεκλογικά μονοπάτια έκτακτων μερισμάτων στερώντας από τα παιδιά μας την εξόφληση του ΒΟΕΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όποιος έχει τη διάθεση να ασχοληθεί ας συγκρίνει από τους ακόλουθους συνδέσμους τι είχε προταθεί και τι εισάγεται σήμερα προς ψήφιση.
    http://www.opengov.gr/mindefence/?p=6549
    http://www.opengov.gr/mindefence/?p=6726
    και ας μεσολαβήσουν οι ανύπαρκτες ΠΟΕΣ και ΠΟΜΕΝΣ καθώς και η ονειροβατούσα ΕΑΑΣ στο να εξηγήσουν τις προκύπτουσες διαφορές - αδικίες και ποιος ή ποιοι ευθύνονται τελικά γι’αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έχουμε και λέμε.....130-150000 απόστρατοι στα κάγκελα (πλην ανωτάτων)+ άλλα τόσα στελέχη ΕΕ επί 3 περίπου στον καθένα= περίπου 1εκ ψήφους θα χάσει ο Μητσοτάκης με αυτό το έκτρωμα νομοσχέδιο που έφερε ο ανικανοτερος ΥΠΕΘΑ που πέρασε ποτέ. Θα το καταλάβουν στις εκλογές, άσχετα με το τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΟΜΕΝΣ και ΠΟΕΣ υπεύθυνοι για αυτό το έκτρωμα νομοσχέδιο. Άμεσα να ξεγραφείτε από μέλη πριν τελειώσει το έτος διότι μετά θα πάρουν και την συνδρομή. Την ΝέαΔιάλυση ας την ψηφίσουν οι ανώτατοι και μόνο , στις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τεράστια η ευθύνη ΠΟΕΣ-ΠΟΜΕΝΣ. Τα γνώριζαν από πριν και δεν έκαναν τίποτα. Αφού είδαν τις αντιδράσεις άρχισαν τις δακρύβρεχτες δήθεν επιστολές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΜΘ...
    Παντού στην άκρη !!!
    Το νού σας όμως... ...
    Εκλογές... έρχονται !!! !!!
    😉😉😉

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όλες οι συγκινήσεις τέλος έτους. ΚΥΑ για νυχτερινά και πολυνομοσχέδιο. Και σκεφτείτε ότι αυτά ήταν στην φαρέτρα του ΥΠΕΘΑ για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γιατί ρε παιδιά τόσο μίσος για την ένδοξη Χωροφυλακη.Ενημεροθειτε πρώτα για τους αγώνες που έδωσε και τον ρόλο που έπαιξε στην ιστορία της Ελλάδας και μετά γράψετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Στους αστυνομικους της τ. χ γίνονται κρατήσεις και το μερισμα που παίρνουν είναι μικρό. Τώρα πως χάνουν τα άλλα σώματα από τους αστυνομικούς τ. χ δεν το καταλαβαίνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Άρθρο 29.
    ΕΜΘ με 35 χρόνια υπηρεσίας βάση από 26 μερίδια προτεινόμενα τα οποία με την προσαύξηση 5/25 για τις πέντε διετίες από τα 25 έως τα 35 έτη γίνονται 31,2 μερίδια.
    Ακριβώς όσα παίρνουν και με το μισθολόγιο του 2016.
    Σημ: Τα 26 μερίδια είναι η βάση για τον υπολογισμό των μεριδίων υποστρατήγου.

    Άρθρο 30
    Βάση για τον υπολογισμό ΕΜΘ με 35 έτη υπηρεσίας 26 μερίδια (υπόστρατήγου) 31,2 πληρωτέα.
    Βάση για τον υπολογισμό ΑΣΣΥ με 35 έτη υπηρεσίας 30 μερίδια (αντιστρατήγου) 36 πληρωτέα.
    https://www.kodiko.gr/nomothesia/document/589473 άρθρο 4.
    Στην νομοθεσία που καθορίζει τα μερίδια ανά βαθμό δεν προβλέπονται οι βαθμοί του αρχιλοχία και του ταξιάρχου.
    Σε δύο προηγούμενες προσπάθειες καθορισμού των μεριδίων προβλεπόταν η καθιέρωση μεριδίων για αυτούς τους βαθμούς αλλά προκαλούσε μείωση των μεριδίων σε χιλιάδες μερισματούχους. Υπήρξαν αντιδράσεις και το θέμα πάγωσε μέχρι σήμερα.
    Αυτή την φορά επιλέχθηκε η λύση της αύξησης των μεριδίων στους ανώτατους ώστε να υπάρχει μια κλιμάκωση ανάλογα με τον βαθμό και τις εισφορές που έχουν πληρωθεί στην 35ετία.

    Άρθρο 47
    Σε ότι αφορά τις προαγωγές δεν υπάρχει θέμα. Τα πάντα ρυθμίζονται από τον Ν3883/2010. Οι ανθυπολοχαγοί προέλευσης ΕΜΘ θα γίνονται υπολοχαγοί με την συμπλήρωση 4 χρόνων στον βαθμό δηλαδή στα 34 χρόνια υπηρεσίας.
    Υπάρχει όντως θέμα με την μισθολογική αποκατάσταση. Η εκκρεμότητα υπάρχει από τον 5/2019 που ψηφίστηκε η προαγωγή στον βαθμό του ανθυπολοχαγού. Κακώς δεν έχει επιλυθεί μέχρι σήμερα.

    Τα παραπάνω χωρίς διάθεση αντιπαλότητας. Απλά για να ξέρουμε τι ισχύει πραγματικά και ποια προβλήματα μένουν άλυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή