Με αφορμή το ν/σ ΥΠΕΘΑ: Αυτά είναι τα προβλήματα στελεχών ΕΔ που απαιτείται λύση χθες και όχι σήμερα

Με αφορμή το ν/σ ΥΠΕΘΑ: Αυτά είναι τα προβλήματα στελεχών ΕΔ που απαιτείται λύση χθες και όχι σήμερα

Τι προτείνει με επιστολή του Στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων:

Με αφορμή τις διαρροές που προέκυψαν από το νομοσχέδιο, που πρόκειται να κατατεθεί προς διαβούλευση, θα πρέπει να κατατεθούν ορισμένες σκέψεις και απόψεις που κυριαρχούν στους κόλπους των στελεχών αλλά και των οικογενειών αυτών, διότι και τα στελέχη δεν φύτρωσαν, αλλά από κάπου προήλθαν και κάπου ανήκουν.

Για να σας προλάβω, διότι θα μου απαντήσετε ότι αφού δεν βγήκε ακόμα προς διαβούλευση, γιατί τόση φασαρία; Καλύτερα να προλάβεις κάτι πάρα να μπεις στην διαδικασία να το θεραπεύσεις, επίσης ο σοφός λαός μας, μας λέει ότι οπού υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.

Προεκλογικά η κυβέρνηση όταν ακόμα ήταν στην αντιπολίτευση, μας τόνιζε καθημερινά ποσό ικανοί και άξιοι είμαστε εμείς που ανήκουμε στον ελληνικό στρατό και επίσης ποσό είχαμε αδικηθεί από την τότε κυβέρνηση. Τώρα καθημερινά η παρούσα κυβέρνηση φροντίζει μέσα από τις απαντήσεις που δίνονται από τον κύριο ΥΕΘΑ, στις ερωτήσεις που του γίνονται από βουλευτές αλλά και από τις στρατιωτικές ομοσπονδίες, ότι όλα είναι καλά τώρα, αμείβονται καλά τα στελέχη, συμβιώνουν επίσης άριστα και γενικά ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Και εδώ κύριοι γεννάτε το ερώτημα, πως αυτά που όταν ήταν αντιπολίτευση το κυβερνών κόμμα, ήταν όλα λάθος και σήμερα, που κυβερνά, χωρίς να έχει δώσει ΑΠΟΛΥΤΩΣ καμία λύση στα προβλήματα μας, να είναι όλα καλά; Την απάντηση μπορείτε να την δώσετε και μόνη σας, αλλά για να μην κουράζεστε σας την δίνω εγώ: Κοροϊδία.

Χθες απαιτείται λύση και όχι σήμερα στα παρακάτω:

1. Αναπροσαρμογή των οδοιπορικών εξόδων των στελεχών, όπως έχουν διαμορφωθεί και στους υπολοίπους οργανισμούς του κράτους.

2. Αναπροσαρμογή στα έξοδα μετάθεσης των στελεχών. (Δεν νοείται με τόση ακρίβεια, στις μεταφορές, στην ενέργεια και γενικότερα, όταν ένα στέλεχος μου μετατίθεται με ευθύνη της υπηρεσίας να καταφεύγει να δανειστεί, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στα έξοδα τις μετάθεσης, διότι αυτά που θα λάβει ως αποζημίωση δεν φθάνουν πουθενά. Και αν θέλουν να το διαπιστώσουν οι κυβερνόντες ας αλλάξουν πόλη και ας μεταφέρουν μια οικοσκευή και ολόκληρη την οικογένεια τους εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά και να λάβουν την ίδια αποζημίωση με εμάς, τότε και μόνο θα δουν την γλύκα).

3. Αμοιβή στην πραγματικότητα για την υπερωριακή και νυκτερινή μας εργασία και όχι μόνο στα χαρτιά (έχει ψηφιστεί αλλά δεν εφαρμόζεται εδώ και 5 χρονιά, και όπως κόπτονταν η κυβέρνηση όταν ήταν αντιπολίτευση ότι θα το διορθώσει άμεσα όταν θα γίνονταν κυβέρνηση. Γεράσαμε και ακόμα περιμένουμε). Δεν απαιτούμε προνομιακή μεταχείριση αλλά δικαιοσύνη. Η νυχτερινή εργασία όπως και η υπερωριακή πληρώνετε σε όλους τους εργαζόμενους του Κράτους, σε εμάς γιατί όχι; Εμείς δεν έχουμε ανάγκες δεν χρειαζόμαστε ξεκούραση; Είμαστε μηχανές; Όχι κύριοι είμαστε άνθρωποι.

4. Αποκατάσταση των αιτημάτων, για τις αδικίες που έχουν δημιουργηθεί στα στελέχη που αποφοίτησαν από στρατιωτικές σχολές.

5. Ίση αντιμετώπιση στον αποστρατευτικό βαθμο όσων στελεχών διαθέτουν πτυχίο πανεπιστήμιου (τόσο αυτών που προέρχονται από τις παραγωγικές σχολές, όσο και αυτών που προέρχονται από διαγωνισμούς). Η ομοιομορφία στο στρατό είναι ακρογωνιαίος λίθος επίσης όπως και η δικαιοσύνη.

6. Άμεση σύνδεση του διοικητικού βαθμού με τον μισθολογικό βαθμό στα στελέχη που προέρχονται από τον θεσμό των ΕΠΥ και έχουν μονιμοποιηθεί ( δεν νοείτε να είναι ανθυπολοχαγοί και υπολοχαγοί και να αμείβονται με το βαθμο του ανθυπασπιστή, εδώ δεν μιλάμε απλός για αδικία, μιλάμε για ”κλοπή” χρήματων).

7. Αδιανόητο στο νέο νομοσχέδιο, να τίθεται θέμα αφαίρεσης βαθμού, η κυβέρνηση διαφήμιζε από την βουλή διαμέσου του στόματος του κυρίου ΥΕΘΑ, ότι θα φέρει νομοσχέδιο που θα λύνει τα προβλήματα, στερώντας χρήματα από τα στελέχη και τις οικογένειες τους, νομίζει ότι τους λύνει τα προβλήματα; (εκτός και αν πιστεύει, ότι κόβοντας τους χρήματα από την σύνταξη, θα τους απαλλάξει, από το να σκέφτονται παραπάνω που θα χαλάσουν τα χρήματα; Και με την λύση αυτή θα τους ξεκουράσει από την πολύ σκέψη. Μόνο ντροπή τίποτα άλλο).

8. Ρύθμιση στο πρόβλημα των ηλικιακών ορίων, που έχει προκύψει στα στελέχη της προέλευσης των επαγγελματιών οπλιτών. (όχι σε βάρος του αξιόμαχου του στρατεύματος αλλά και σε καμία περίπτωση εις βάρος των συγκεκριμένων στελεχών, όταν υπάρχει βούληση υπάρχει και λύση).

9. Εξέταση για την λήψη οποιουδήποτε μέτρου που είναι στην σωστή κατεύθυνση για την καλύτερη διαβίωση των στελεχών του στρατού μας. Το προσωπικό είναι αυτό που κερδίζει τον πόλεμο και όχι τα μέσα από μόνα τους.

Όπως ανέφερα και παραπάνω ανήκουμε κοινωνικά κάπου, δεν φυτρώσαμε και όλοι που είναι στο οικογενειακό στενό και μη περιβάλλον μας επηρεάζονται από τα κακός κείμενα. Περιμένουμε λύση άμεσα, τώρα είναι η ευκαιρία σας κύριοι της κυβέρνησης να μας αποδείξετε ότι δεν μας κοροϊδεύετέ τόσο καιρό.

Να ξέρετε επίσης ότι αν δεν δώσετε λύση στα προβλήματα μας, που εσείς πρώτοι τα αναγνωρίσατε, εμείς δεν θα ανεχτούμε άλλο την κοροϊδία και θα σας στείλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας με τον νόμιμο τρόπο, που δεν είναι άλλος από την ψήφο μας.

Τέλος ανεξάρτητα των παραπάνω, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τον Ελληνικό λαό ότι είμαστε διπλά τους και θα δίνουμε πάντα τον καλύτερο εαυτό, για την ευημερία του Έθνους μας.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια