Νέο ν/σ ΥΠΕΘΑ για ΕΜΘ: Δεν συμπεριλαμβάνεται το μισθολόγιο-Αυτός είναι ο Καταληκτικός Βαθμός-Δείτε τροποποίηση

Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ, που δημοσιοποίησε το militaire.gr, ΔΕΝ έχει προβλεφθεί το μισθολόγιο των ΕΜΘ, που ενώ έχουν εδώ και 3 χρόνια προαχθεί ως Ανθυπολοχαγοί (και αντίστοιχοι), συνεχίζουν να πληρώνονται ως Ανθυπασπιστές, αφού στην μισθολογική κατηγορία τους δεν έχει προβλεφθεί  βαθμός Αξιωματικού.

Σύμφωνα με το άρθρο 2 τους μειώνουν και ένα βαθμό. Δείτε την τροποποίηση:

Άρθρο 2
Καταληκτικός βαθμός εθελοντών μακράς θητείας - Τροποποίηση άρθρου 23 ν. 3883/2010


Η υποπερ. 6 της περ. α', η υποπερ. 8 της περ. β', η υποπερ. 8 της περ. γ' και η υποπερ. 2 της περ. δ' του άρθρου 23 του ν. 3883/2010 (Α' 167) τροποποιούνται και το άρθρο διαμορφώνεται ως εξής:
«Άρθρο 23 Καταληκτικοί βαθμοί Οι καταληκτικοί βαθμοί των Αξιωματικών είναι οι εξής:

α. Για τους Αξιωματικούς του ΣΞ:

(1) Στρατηγός, για τους Αξιωματικούς Όπλων.
(2) Για τους Αξιωματικούς Σωμάτων:
(α) Υποστράτηγος για τους Αξιωματικούς Τεχνικού, Εφοδιασμού-Μεταφορών και Υλικού Πολέμου, Ιατρούς Υγειονομικού, Οικονομικού, Γεωγραφικού και Έρευνας-Πληροφορικής.
(β) Ταξίαρχος για τους Αξιωματικούς Οδοντιάτρους, Φαρμακοποιούς, Ψυχολόγους και Κτηνιάτρους Υγειονομικού και Νοσηλευτικής.
(3) Συνταγματάρχης για τους Αξιωματικούς που:
(α) Δεν κρίνονται κατάλληλοι για την άσκηση διοίκησης μονάδας εκστρατείας,
(β) Προέρχονται από Υπαξιωματικούς αποφοίτους ΑΣΣΥ πτυχιούχους ΑΕΙ.
(γ) Έχουν καταταγεί με διαγωνισμό.
(4) Αντισυνταγματάρχης για τους Αξιωματικούς που προέρχονται από Υπαξιωματικούς αποφοίτους ΑΣΣΥ και δεν είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ.
(5) Ταγματάρχης για τους λοιπούς Αξιωματικούς.
(6) Ανθυπολοχαγός για τους εθελοντές μακράς θητείας,

β. Για τους Αξιωματικούς του ΠΝ:

(1) Ναύαρχος για τους Μαχίμους Αξιωματικούς.
(2) Αντιναύαρχος για τους Μηχανικούς (ως Γενικούς Επιθεωρητές ΠΝ, είτε Διοικητές Διοίκησης Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού (ΔΔΜΝ), είτε Διοικητές Διοίκησης Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΔΝΕ)).
(3) Υποναύαρχος για τους λοιπούς Μηχανικούς Αξιωματικούς, τους Αξιωματικούς Οικονομικού και τους Ιατρούς Υγειονομικού.
(4) Αρχιπλοίαρχος για τους Αξιωματικούς Οδοντιάτρους, Κτηνιάτρους, Φαρμακοποιούς, Ψυχολόγους και Νοσηλευτικής.
(5) Πλοίαρχος για τους Αξιωματικούς αποφοίτους ΑΣΣΥ πτυχιούχους ΑΕΙ.
(6) Αντιπλοίαρχος για τους Αξιωματικούς που προέρχονται από Υπαξιωματικούς αποφοίτους ΑΣΣΥ και δεν είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ.
(7) Πλωτάρχης για τους λοιπούς Αξιωματικούς.
(8) Σημαιοφόρος για τους εθελοντές μακράς θητείας,

γ. Για τους Αξιωματικούς της ΠΑ:

(1) Πτέραρχος για τους Ιπταμένους Αξιωματικούς.
(2) Αντιπτέραρχος για τους Μηχανικούς Αξιωματικούς (μόνο ως Γενικούς Επιθεωρητές ΠΑ).
(3) Υποπτέραρχος για τους Αξιωματικούς Αεράμυνας, Ιατρών, Οικονομικών, Εφοδιαστών, Διοικητικών και Μετεωρολόγων.
(4) Ταξίαρχος για τους Αξιωματικούς Οδοντιάτρους, Κτηνιάτρους, Φαρμακοποιούς, Ψυχολόγους, Νοσηλευτικής και Έρευνας - Πληροφορικής.
(5) Σμήναρχος για τους Αξιωματικούς αποφοίτους ΑΣΣΥ πτυχιούχους ΑΕΙ.
(6) Αντισμήναρχος για τους Αξιωματικούς που προέρχονται από Υπαξιωματικούς αποφοίτους ΑΣΣΥ και δεν είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ.
(7) Επισμηναγός για τους λοιπούς Αξιωματικούς.
(8) Ανθυποσμηναγός για τους εθελοντές μακράς θητείας.

Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

  1. Τόσο στην ΠΟΜΕΝΣ όσο και στην ΠΟΕΣ γραμμένους σας έχουν για το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι το αμεταθετο σας τίποτα άλλο. Καιρός να διαγράφω απο τις ενώσεις δεν προσφέρουν τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άργησες φίλε έπρεπε να είχες διαγραφεί νωρίτερα!!!

      Διαγραφή
  2. Οι συναδελφοι ΕΜΘ θα πραξουν τα δεοντα στις εκλογες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πραγματικά , η συγκίνηση και το δέος που με διακατέχει αυτή την στιγμή για το τελικό αποτέλεσμα του περίφημου νομοσχεδίου δεν περιγράφεται. Είναι προνόμιο τελικά να ζεί κάποιος στην μοναδική αφρικανική χώρα της ευρώπης. Όλοι μαζί τώρα! ΖΗΤΩ!!!! (όσες φορές θέλει ο καθένας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπόδειγμα διαγραφής από μέλος: Παρακαλώ όπως διαγραφώ από μέλος της ......... διότι δεν εξυπηρετούνται και δεν προωθούνται τα χρόνια προβλήματα του θεσμού στον οποίο ανήκω. ΑΝΤΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ Η ΣΑΒΟΥΡΑ/ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΜΑΣ. Άντε να πάρει σειρά η νδ και η απομάκρυνσή της στις εκλογές. Στο χέρι μας είναι. Από εμένα που ψήφισα νδ μείον 10 ψήφοι από την οικογένεια μου και μόνο. Και επειδή τους ψήφισα ζητάω δημοσίως συγγνώμη διότι φταίω και εγώ για αυτό το αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Yπαρχει καποιος στρατος στο ΝΑΤΟ ή στην Ευρωπη που να μοιραζει βαθμους (και στους προερχομενους απο τΙς παραγωγικες σχολες Αξκων) οπως εδω? Κανενας. Οι ανωτατοι εκτος απο σχολεια κ.α. πρεπει να μιλανε δυο ξενες γλωσσες. Εδω ειχαμε Αρχηγο που δεν ηξερε Αγγλικα. Παρ' ολα αυτα, αυτο που ξεκινησε η χουντα δηλαδη το να μοιραζει βαθμους συνεχιζεται. Και κατι αλλο (σχετικο, ασχετο) σε κανενα κρατος της Ευρωπης ουτε καν και στα πρωην ανατολικα υπαρχουν στρατηγοι στην αστυνομια, εδω η αστυνομια ειναι γεματη στρατηγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απάντηση στο σχόλιο 12:38: Πολύ σωστά το λες: Η μοναδική Αφρικανική χώρα της Ευρώπης. Σε μια Αφρικανική χώρα ο πρόεδρος για να έχει μαζί του τον στρατό αρχικά τους έκανε όλους Υπαξκους και στην συνέχεια όλους Αξκους. Ήταν η μόνη χώρα που ο στρατός δεν ειχε ούτε υπάξκους ούτε στρατιώτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς, ήταν ο Πατρίς Λουμούμπα, πρωθυπουργός του Κονγκό.

      Διαγραφή
  7. Ήδη έχουν αποστρατευτεί συνάδελφοι προέλευσης ΕΜΘ με τον βαθμό του Υπολοχαγού. Πως θα αποστρατεύονται από εδώ και πέρα με έναν βαθμό λιγότερο; Με μια προσφυγή στα δικαστήρια, θα παίρνουν τον επιπλέον βαθμό όλοι οι Ε.Α προέλευσης ΕΜΘ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή