Πως τα rapid test είναι επ’ αμοιβή ενώ η νυκτερινή αποζημίωση ΔΕΝ είναι-Έγγραφο προς ΥΕΘΑ

Πως τα rapid test είναι επ’ αμοιβή ενώ η νυκτερινή αποζημίωση ΔΕΝ είναι-Έγγραφο προς ΥΕΘΑ

Έγγραφο Π.Ο.Ε.Σ. προς ΥΕΘΑ - Γιατί τέτοια επιλεκτική ισονομία; Πότε θα υπερασπιστείτε τα στελέχη των ΕΔ;

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ.

Το (α) σχετικό έγγραφό μας, που αφορά στη διενέργεια ταχέως διαγνωστικών ελέγχων (rapid tests) αντιγόνων της SARS CoV-2 στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, έγινε αφορμή για τη (β) όμοια κοινοβουλευτική ερώτηση του ΚΚΕ προς το πρόσωπό σας, η οποία μεταξύ άλλων περιελάμβανε το ερώτημα: «Τί μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση ώστε τα διενεργούμενα rapid tests να είναι δωρεάν για το σύνολο του προσωπικού και να πραγματοποιούνται είτε στο σύνολο των στρατιωτικών δομών υγείας, είτε σε αντίστοιχες δημόσιες, όπου δεν υφίστανται στρατιωτικές;».

Με τη (γ) σχετική απάντησή σας, μεταξύ άλλων, αναφερθήκατε στη Συνταγματική αρχή της ισονομίας, η οποία ουσιαστικά δένει τα χέρια της κυβέρνησης, μην επιτρέποντάς της να προχωρήσει σε δωρεάν rapid tests των στρατιωτικών στις στρατιωτικές ή άλλες δομές, αναφέροντας επί λέξη: «Τέλος, αναφορικά με τις προτεινόμενες ενέργειες που τίθενται στην Ερώτηση, αυτές προσκρούουν στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο και δεν συνάδουν με τη συνταγματική αρχή της ισονομίας

Επειδή τις απαντήσεις σας στη Βουλή των Ελλήνων τις διαβάζουν τόσο οι πολίτες, όσο και οι στρατιωτικοί, σας προκαλούμε να βγείτε από το βήμα της και να αναλύσετε περαιτέρω, ως νομικός και άρα εκπρόσωπος του δικαίου, τη Συνταγματική αρχή της ισονομίας. Να εξηγήσετε, δηλαδή, πώς είναι δυνατό στη διενέργεια rapid tests επ’ αμοιβή, οι στρατιωτικοί εργαζόμενοι να είναι ίσοι, ως προς το νόμο, με τους πολίτες εργαζόμενους, αλλά:

Στην αποζημίωση για τη νυκτερινή τους εργασία να μην είναι!

Στην αναγνώριση της αποζημίωσης ένεκα της υπερωριακής τους απασχόλησης να μην είναι!

Στον χρόνο ανάπαυσης από τη συνεχόμενη απασχόλησή τους (ρεπό) να μην είναι!

Στην αναγνώριση παλαιών και νέων ασφαλισμένων να μην είναι!

Στην αναγνώριση του επαγγέλματος ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού να μην είναι!

Τελώντας σε αναμονή των απαντήσεων σας, εμμένουμε στο (α) σχετικό έγγραφό μας.

Το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Και μετα από αυτα, σε κανα δυο μέρες, θα καταθεσουν "ερωτηση" στον ναο της δημοκρατίας κανα δυο βουλευτές, και την αλλη εβδομάδα θα δημοσιευθεί η απάντηση του κ. υπουργου, συνοδευόμενη με μια φωτογραφία με θυμωμένο υφος.
    Και μετα, η ζωη θα συνεχιστεί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε τι το ζαλίζεται τον άνθρωπο; Εδώ δεν έχει ακόμη ασχοληθεί με βασικά προβλήματα για το προσωπικό, όπως της περίθαλψης κλπ, νομίζουν μερικοί ότι μπορεί ή εάν θέλει να ασχοληθεί και με τα οικονομικά τους; Όχι ότι οι προηγούμενοι κάναν και τίποτε άλλο διαφορετικό. Εδώ και για τις επερχόμενες κρίσεις ακούγεται ότι η συμμετοχή του θα είναι απλώς φιλική και αυτό για το ναυτικό μόνο, που είναι και κρυφός καημός του. Πάντως σοβαροί διαδρομιστές που έχουν λιώσει πλαστικές σόλες από τα φτηνοπάπουτσα που φορούν, λένε ότι ο πρώην υφεθα και μπράβο του πολύ, τους πουλάει και τους αγοράζει όλους πέριξ του γκρικ πένταγκον, με σκληρούς όρους της αγοράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή