Νέα απάντηση Παναγιωτόπουλου για «Δωρεάν διενέργεια Rapid Test στα στελέχη ΕΔ» (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Νέα απάντηση Παναγιωτόπουλου για «Δωρεάν διενέργεια Rapid Test στα στελέχη ΕΔ» (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Διενέργεια δωρεάν Rapid Τest στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) έχει εκδώσει σχετικές διαταγές, οι οποίες εναρμονίζονται με τα θεσμικά κείμενα της Πολιτείας, καθορίζοντας ότι όλο το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που εργάζεται με φυσική παρουσία και δεν υπόκειται στις εξαιρέσεις του μέτρου διαγνωστικών ελέγχων, θα υποβάλλεται υποχρεωτικά σε διαγνωστικό έλεγχο και η επιβάρυνση θα βαραίνει το αναφερόμενο προσωπικό.

Εντούτοις, παράλληλα, στο πλαίσιο μέριμνας για το προσωπικό, υλοποιείται σειρά δράσεων με σκοπό την ενημέρωση συνολικά του προσωπικού για την αναγκαιότητα του καθολικού εμβολιασμού απέναντι στη διάδοση της Covid-19, ενώ σε τακτική βάση κοινοποιούνται τα επικαιροποιημένα επιστημονικά δεδομένα, που αφορούν στον εμβολιασμό για την πληρέστερη πληροφόρηση των ενδιαφερομένων.

Επιπρόσθετα, προγραμματίζονται επισκέψεις του Διευθυντή Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ σε Στρατιωτικές Μονάδες Υγειονομικού, με σκοπό την ενημέρωση των μελλοντικών υγειονομικών στελεχών και εν γένει του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού για την ενίσχυση του εμβολιαστικού αγώνα.

Τέλος, αναφορικά με τις προτεινόμενες ενέργειες που τίθενται στην Ερώτηση, αυτές προσκρούουν στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο και δεν συνάδουν με τη συνταγματική αρχή της ισονομίας.

Το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια