Μεγάλος αριθμός παιδιών στρατιωτικών σε άλλο σχολείο θα ξεκινήσουν και σε άλλο θα τελειώσουν

Μεγάλος αριθμός παιδιών στρατιωτικών σε άλλο σχολείο θα ξεκινήσουν και σε άλλο θα τελειώσουν

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΑΜΥΝΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ – ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ

Κρίσιμο ζήτημα αποτελεί η μη έγκαιρη απάντηση των συμβουλίων μεταθέσεων των Κλάδων των ΕΔ, ως οφείλουν εντός 15 ημερών από την ημερομηνία υποβολής σχετικής ενδικοφανούς προσφυγής στελεχών των ΕΔ για την εκδοθείσα μετάθεσή τους, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στον οικογενειακό προγραμματισμό τους και κυρίως στις ευαίσθητες ψυχές των παιδιών τους που αγνοούν ακόμη σε ποιο σχολείο της Ελλάδας θα συνεχίσουν το σχολικό έτος που ήδη έχει ξεκινήσει.

Στο παραπάνω πλαίσιο και με σκοπό να θίξουμε την ανικανότητα για να μην πούμε την τιμωρητική διάθεση της κυβέρνησης για το θέμα, δημοσιεύουμε την ακόλουθη ανακοίνωση:

ΧΩΡΙΣ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!!!

“Το κουδούνι χτύπησε σε όλα τα σχολεία και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας χαρούμενες φωνές ακούστηκαν στον αέρα. Τα παιδιά, το μέλλον της Ελλάδας, επέστρεψαν στα θρανία.

Όλα τα παιδιά ήταν χαρούμενα εκτός από εκείνα τα παιδιά των στρατιωτικών που δυστυχώς ακόμη και σήμερα δεν γνωρίζουν σε ποιο σχολείο θα συνεχίσουν το σχολικό έτος που ξεκίνησε. Αυτό συμβαίνει διότι ακόμη και σήμερα υπάρχουν στρατιωτικοί οι οποίοι δεν έχουν λάβει απάντηση στην ενδικοφανή προσφυγή που έχουν υποβάλει.

Σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν.3883/2010, ορίζονται οι παράμετροι για την Συγκρότηση Συμβουλίων Μεταθέσεων, καθώς και για την διαδικασία άσκησης του δικαιώματος ενδικοφανούς προσφυγής, προς το διοικητικό όργανο που την εξέδωσε, το οποίο υποχρεούται να απαντήσει αιτιολογημένα εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την ημερομηνία  υποβολής της.

Αυτές όμως οι 15 μέρες έγιναν μήνες. Τα σχολεία ξεκίνησαν και τα συμβούλια δεν έχουν ακόμη εκδώσει την απόφαση τους όσον αφορά στην ενδικοφανή προσφυγή. Μπορούν όμως να εκδίδουν πάνω από 1000 έκτακτες μεταθέσεις οι οποίες δεν υπόκεινται σε αντικειμενικά κριτήρια – μοριοδότηση.

Αναρωτιόμαστε, υπάρχει ανικανότητα με έλλειψη σχεδίου ή μήπως τιμωρητική διάθεση ώστε κανείς να μην τολμήσει να πει ότι νιώθει αδικημένος;

Κατανοήσαμε κύριε Υπουργέ ότι δεν σκέφτεστε τους στρατιωτικούς και τους θεωρείτε αναλώσιμους. Δεν σκέφτεστε όμως ούτε τις αθώες ψυχές των παιδιών;

Τα παιδιά των στρατιωτικών ήδη είναι ταλαιπωρημένα με τις συνεχείς αλλαγές σχολικού περιβάλλοντος λόγω των μεταθέσεων των γονιών τους. Εσείς όμως είστε υπεύθυνος για την επιδείνωση αυτής της ψυχολογικής πίεσης διότι μεγάλος αριθμός παιδιών σε άλλο σχολείο θα ξεκινήσουν και σε άλλο θα τελειώσουν. Ο προγραμματισμός αυτός πρέπει να γίνεται και να υλοποιείτε σεβόμενος τους στρατιωτικούς και τις οικογένειες τους τουλάχιστον πριν την έναρξη του σχολικού έτους.

Το Κίνημα Αλλαγής έχει υποστηρίξει την διαφάνεια στην έκδοση μεταθέσεων με γνώμονα την ορθή επάνδρωση για την επαύξηση της μαχητικής ικανότητας, έχοντας, μεταξύ άλλων, υποβάλει έγκαιρα σχετική ερώτηση (https://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=226e7167-0f6d-44b1-a160-ad9000e80e39), στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, στην οποία ακόμη δεν έχει λάβει απάντηση.

Όλα τα ανωτέρω δείχνουν ότι αποτελεί μονόδρομο η σύσταση ξεχωριστού διακλαδικού οργάνου εξέτασης των ενδικοφανών προσφυγών παρά την θέση της κυβέρνησης που συνεχίζει να υποστηρίζει ότι εξέταση αυτών από τους ίδιους που τις εκδίδουν αποτελεί ορθό μέτρο ελέγχου της υπηρεσίας.

Το «Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει» πρέπει να τελειώσει.”

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια