Γκάφα Βικιπαίδεια: «Πέθανε» τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ της Τουρκιάς στην πρόσφατη επίθεση στη Λιβύη


Μαρία Ζαχαράκη

Τα τουρκικά ΜΜΕ καταλογίζουν στην ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια ακόμη και «ύπουλα κίνητρα» - Η Ρωσία στέλνει Σύρους μισθοφόρους στη Λιβύη

Η διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια Βικιπαίδεια «σκότωσε» τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, Γιασάρ Γκιουλέρ, στην επίθεση που έγινε το Σαββατοκύριακο κατά τουρκικών στόχων στη στρατιωτική βάση Αλ Ουατίγια στη Λιβύη.

Ο Γιασάρ Γκιουλέρ συνόδευε τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, στη διήμερη επίσκεψή του στη Λιβύη στις 3 και 4 Ιουλίου. Τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για «ψευδή» πληροφόρηση της Βικιπαίδεια, καταλογίζοντάς της ακόμη και «ύπουλα κίνητρα».

Η Βικιπαίδεια πάντως λίγο μετά το λάθος της απέσυρε την ανάρτησή της.

Η Ρωσία στέλνει Σύρους μισθοφόρους στη Λιβύη

Την ίδια ώρα, τα τουρκικά μέσα επικαλούμενα πηγές στη Λιβύη ισχυρίζονται ότι η Ρωσία συνεχίζει να στέλνει μισθοφόρους στη Λιβύη και μάλιστα πρώην τζιχαντιστές από τη Συρία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Ρωσία έστειλε 300 μαχητές –στην πλειοψηφία τους Σύροι- με μισθό 1000-1500 δολάρια. Ανάμεσά τους υπάρχουν και μαχητές από το Ιράν και το Αφγανιστάν. Οι μισθοφόροι εκπαιδεύτηκαν στη Λατάκεια της Συρίας.

Με τη νέα αποστολή, οι μισθοφόροι που έχουν σταλεί από τη Ρωσία στη Λιβύη, φτάνουν τις 2 χιλιάδες, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια