Μαχητικά του LNA βομβάρδισαν τη τουρκική βάση al Watiyah-3 νεκροί Τούρκοι στρατηγοί και δεκάδες στρατιώτες


Αναφορές για 30 νεκρούς Τούρκους στρατιωτικούς-Καταστράφηκαν συστήματα αεράμυνας MIM 23 Hawk

Στρατιωτική πηγή επιβεβαίωσε στο alarabiya ότι μαχητικά στόχευσαν με αεροπορικές επιθέσεις τη βάση Al-Watiyah στη Λιβύη, αργά το βράδυ του Σαββάτου και κατέστρεψαν ένα τουρκικό σύστημα αεράμυνας και επέστρεψαν με ασφάλεια στις βάσεις τους. Πηγές του LNA αναφέρουν πως κατά τ΄αεροπορικά χτυπήματα σκοτώθηκαν 3 Τούρκοι στρατηγοί και δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες εξ αυτών κι ο Τούρκος υψηλόβαθμος στρατιωτικός που διορίστηκε από τον ΓΕΣ Yaşar Güler στρατιωτικός διοικητής στην Τρίπολη….

Η πηγή είπε ότι 9 αεροπορικές επιθέσεις ακριβείας πραγματοποιήθηκαν σε τουρκικά συστήματα άμυνας, τα οποία εγκαταστάθηκαν πρόσφατα στη βάση Al-Watiyah.

Πηγή αναφέρει πως σκοτώθηκαν πάνω από 30 Τούρκοι στρατιωτικοί που ήταν στο εσωτερικό της βάσης και την προετοίμαζαν επάνδρωναν με λογισμικά συστήματα….


Η πηγή επιβεβαίωσε την επιτυχία των επιδρομών και την εξουδετέρωση ενός συστήματος αεράμυνας του Τουρκικού MIM 23 Hawk, σημειώνοντας ότι 3 ραντάρ καταστράφηκαν πλήρως.

Πολιτοφυλακές της κυβέρνησης al-Wefaq στην Τρίπολη ελέγχουν τη βάση al- Watiyah μετά από προηγούμενη τακτική απόσυρση από τον LNA.

Οι προαναφερθείσες επιδρομές είναι οι πρώτες για τον λιβυκό στρατό μετά την ανακοίνωση της υπογραφής στρατιωτικής συμφωνίας μεταξύ της Τουρκίας και της GNA, την Παρασκευή, μετά από επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλούσι Ακάρ και του αρχηγού του ΓΕΣ στην πρωτεύουσα Τρίπολη.


Η αίθουσα επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας της Γενικής Διοίκησης του LNA ανακοίνωσε: Αεροπορικές επιθέσεις με στόχο ραντάρ “Hawk” και συστήματα αεράμυνας αέρα και το σύστημα “Corral” που εγκαταστάθηκε από τις τουρκικές δυνάμεις την Πέμπτη στη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας Uqba Bin Nafeh…

Σύμφωνα με το Reuters πολεμικά αεροσκάφη χτύπησαν την Watiya την πιο σημαντική αεροπορική βάση στη δυτική Λιβύη όπου η Τουρκία ίσως δομήσει βάση, ισχυρίζονται πηγές όπως στρατιωτική πηγή από τις δυνάμεις της ανατολικής περιοχής κι αυτόπτες..

Οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν από “αταυτοποίητα αεροσκάφη”, ανέφερε η στρατιωτική πηγή του (LNA).

Ένας κάτοικος στην κοντινή πόλη Zintan είπε ότι ακούστηκαν εκρήξεις από την κατεύθυνση της βάσης.

Το GNA και το LNA κινητοποιούν τώρα δυνάμεις στις νέες γραμμές μεταξύ των πόλεων Misrata και Sirte.

Ο στρατός του LNA θεώρησε ότι η συμφωνία παραβίασε την κυριαρχία της Λιβύης, δεσμεύοντας την Άγκυρα να αντιμετωπίσει τον στρατό.Eνω χθες παρουσία στρατεύματος σε ομιλία του ο στρατάρχης Χαφτάρ όρισε τον εχθρό και είπε πως η μάχη μας δεν είναι κατά του GNA αλλά της Τουρκίας.

Ο Χαφτάρ και οι δυνάμεις του προβαίνουν σε αυτά τα χτυπήματα:



1. με την έννοια προληπτικών χτυπημάτων για να κάμψουν το φρόνημα αντιπάλου εν όψει της μάχης Σύρτης.

2. για να δηλώσουν στο λιβυκό λαό και στον αντιπάλο ότι δεν απεμπολούν την Δυτική Λιβύη.

3. χτύπησαν τώρα που νομιμοποιούνται μετά την κατοχική εμφάνιση του Ακάρ κι επιτελείου του..

4. για να κηρύξουν πλέον εθνοαπελευθερωτικό πατριωτικό αγώνα κατά τουρκικής εισβολής κατοχής, υλοποιώντας το στρατιωτικό δόγμα ορισμού αντιπάλου που προσδιόρισε ο Χαφτάρ χθες…

Πηγές του LNA αποδίδουν τα βραδυνά χτυπήματα σε αεροσκάφη του LNA ….

H Eλλάδα προτίθεται ν΄ανοίξει ένα Προξενείο στη Βεγγάζη κίνηση παράλληλη με ρώσικη διπλωματία καθώς ο Λαβρόφ ανακοίνωσε πως θ΄ανοίξει η πρεσβεία της Ρωσίας στη Λιβύη…

ΠΗΓΗ: dimpenews.com




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια