Αιγύπτιος Στρατηγός: Η επίσκεψη Ακάρ στην Τρίπολη σηματοδοτεί ότι επίκειται «μητέρα των μαχών» στη Λιβύη

Σύμφωνα με Αιγύπτιο στρατιωτικό εμπειρογνώμονα η επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Άμυνας και του Αρχηγού ΓΕΣ στη Λιβύη υποδηλώνει ότι επίκειται η μάχη της Σύρτης. Επίσης εκλαμβάνει το γεγονός της απόσυρσης της γαλλικής παρουσίας από την Νατοϊκή αποστολή στην Α Μεσόγειο ως τακτικισμό για ν΄αποφύγει σύρραξη με Τουρκία καθώς επέρχεται η μάχη της Σύρτης με στρατιωτική ανάμειξη μεγάλης κλίμακας της Τουρκίας.

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλούσι Ακάρ και του αρχηγού ΓΕΣ στην πρωτεύουσα της Λιβύης την Τρίπολη, ο Αιγύπτιος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Στρατηγός Samir Ragheb είπε ότι το θέμα υποδηλώνει ότι πλησιάζει η μάχη στη Σύρτης.

Ο Samir Ragheb είπε σε δηλώσεις προς το RT, ότι υπάρχουν πολλές ενδείξεις που θα μπορούσαν να υποδηλώνουν ότι πλησιάζει η μάχη της Σύρτης η πιο σημαντική μάχη στη σύγκρουση στη Λιβύη, και μπορούμε να την ονομάσουμε «τη μητέρα των μαχών». Τέτοια είναι η επίσκεψη των Τούρκων Υπ. Άμυνας κι Αρχηγού ΓΕΣ στην Τρίπολη σε μια επίσκεψη που δεν είχε ανακοινωθεί προηγουμένως. Με αυτήν αποστέλλεται ένα μήνυμα σε μια ιδιαίτερη κατάσταση, ειδικά επειδή στα περισσότερα στρατεύματα του κόσμου ο Υπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός του Επιτελείου δεν είναι εκτός συνόρων παρά εκτός σε εξαιρετική κατάσταση.

Επεσήμανε ότι η φύση των διεθνών αντιδράσεων σχετικά με την τουρκική παρουσία στη Λιβύη έχει αυξηθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, ειδικά η γαλλική απάντηση με την απόσυρση από την αποστολή του ΝΑΤΟ στην ανατολική Μεσόγειο, η οποία ίσως αντικατοπτρίζει την ύπαρξη γαλλικών πληροφοριών για πιθανή σύγκρουση με την τουρκική πλευρά ως αποτέλεσμα στρατιωτικής κλιμάκωσης στις νότιες ακτές της Μεσογείου, ειδικά στη Σύρτη.

Συνέχισε: «Η κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης Toυρκίας Κατάρ για στρατεύματα LNA στις πρώτες γραμμές δυτικά της Σύρτης, και ανώνυμες και ψευδείς συνομιλίες για αιγυπτιακά στρατιωτικές κινήσεις, στέλνουν ένα μήνυμα ότι η στρατιωτική συσσώρευση των πολιτοφυλακών του Al-Wefaq έρχεται ως απάντηση στην κινητοποίηση της άλλης πλευράς».

Είπε: «Η κίνηση των τουρκικών αεροσκαφών C-130 και των τουρκικών πλοίων προς την κατεύθυνση των αεροδρομίων Al-Wefaq και των αεροπορικών βάσεων που προέρχονται από τουρκικά αεροδρόμια παραπέμπει σε πλήθος χιλιάδων μισθοφόρων επιπλέον αυτών που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις ελέγχου της Τρίπολης τον περασμένο μήνα».

Πρόσθεσε: «Η παρουσία της κορυφής της τουρκικής πυραμίδας της στρατιωτικής ηγεσίας, στέλνει ένα μήνυμα ότι οι Οθωμανοί ηγούνται της μάχης της Σύρτης και η καθυστερημένη ανακοίνωση για την επίσκεψη στέλνει ένα μήνυμα ότι όποιος υποστηρίζει τον LNA στη μάχη αυτή θα αντιμετωπίσει τον τουρκικό στρατό, τονίζοντας ότι έρχεται η μάχη της Σύρτης, αλλά η πρόκληση παραμένει δεν δέχεται διχοτόμηση δεν αποδέχεται την τακτική απόσυρση, και τα αποτελέσματά της θα διαμορφώσουν τη φύση της σύγκρουσης στην Ανατολική Μεσόγειο και περαιτέρω».

Ενισχυτικό του ότι η μάχη της Σύρτης επίκειται και σε αυτήν θα ηγηθεί η Τουρκία είναι και η δημοσίευση από πλευράς Τουρκικού Υπ. Άμυνας φωτογραφιών που εικονίζουν τον Ακάρ στην τούρκικη αίθουσα επιχειρήσεων στην Τρίπολη…. (κλικ για μεγέθυνση)O Erdogan δήλωσε πως η «δουλειά Τουρκίας και νόμιμης λιβυκής κυβέρνησης πρέπει να συνεχιστεί πολύ σοβαρά κι αποφασιστικά,» ενώ πρόσθεσε πως η χώρα του θέλει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στη Λιβύη…

ΠΗΓΗ: dimpenews.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια