Έρχεται αύξηση θητείας στους 12 μήνες στο ΣΞ και πρόσληψη 5.695 ΕΠΟΠ

Έρχεται αύξηση θητείας στους 12 μήνες στο ΣΞ και πρόσληψη 5.695 ΕΠΟΠ


Βασίλης Σκουρής

Σε συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ θα συζητηθεί επίσης η εθελοντική στράτευση των γυναικών και η μείωση των στρατοπέδων. Επισημοποιείται η πρόσληψη 5.695 ΕΠΟΠ για επταετή στράτευση

Θέμα χρόνου είναι, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας», η αύξηση της θητείας στο Στρατό Ξηράς σε 12μήνες και η εξίσωσή της με την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό.

Η απόφαση θα ληφθεί σε συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, πιθανότατα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, με σειρά άλλων μέτρων, που εισηγείται το Πεντάγωνο για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και, μεταξύ άλλων, είναι:

Η πρόσληψη 5.695 ΕΠΟΠ (Επαγγελματιών Οπλιτών), ώστε να ενισχυθεί το στράτευμα.

Η εθελοντική στράτευση των γυναικών.

Η μείωση των στρατοπέδων, ώστε να εξοικονομηθεί ανθρώπινο δυναμικό.

Η παραμονή στα νησιά ή τον Έβρο τουλάχιστον 9 μήνες της θητείας.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η θητεία είναι 9 μήνες στο Στρατό Ξηράς και 12 μήνες στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία, ενώ υπάρχουν προβλήματα «λειψανδρίας» στις ΕΣΣΟ που παρουσιάζονται.

ΠΗΓΗ: ieidiseis.gr

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. "ενώ υπάρχουν προβλήματα «λειψανδρίας» στις ΕΣΣΟ που παρουσιάζονται"

    Όταν η Ελληνική οικογένεια έχει εγκαταλειφθεί, όταν το παιδί θεωρείται τεκμήριο, όταν η φοιτητική εστία θεωρείται τεκμήριο, όταν ο γονιός δεν έχει σταθερό και αξιοπρεπές εισόδημα, όταν δεν έχει να ταΐσει τα παιδιά του, τότε τι περιμένετε, στρατιώτες σε αφθονία;
    Να αυξήσετε τη θητεία; αν δεν αλλάξετε μυαλά για το τι πρέπει είναι ο στρατιώτης, τότε λυπάμαι γιατί κατά 98% θα είναι ένας στρατιώτης με 3 μήνες επιπλέον σκούπα. (ταπεινή μου άποψη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια τρύπα στο νερό θα κάνουν αν ισχύει αυτή η είδηση γιατί καμιά άλλη εφημερίδα ή site δεν αναφέρθηκε γι' αυτό το θέμα. Πέρσι τα ίδια λέγανε για αύξηση και δεν έγινε τίποτα μόνο και μόνο για να τρομάζουν είναι αυτοί. Δύο είναι οι λύσεις κατά την άποψή μου: 1) 2-3 μήνες σοβαρή εκπαίδευση και όχι άσκοπες σκοπιές και κρεβάτια στρωμμένα φακέλους γιατί θα σε κάνουν ντα-ντα ή 2) κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας και μπαίνει όποιος θέλει εθελοντικά και έτσι γίνεται επαγγελματικός ο στρατός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν και οι αποκλειστικές ειδήσεις δες την πηγή...

      Διαγραφή
  3. Όταν αντί να υποστηρίζουν οι κυβερνήσεις, μηδενός εξαιρουμένων, την Ελληνική οικογένεια, αλλά δίνουν γη και ύδωρ στους λάθρο εισβολείς, δήθεν από χρήματα της ποιας άραγε "αβρούπας" όπως την λένε και οι σύμμαχοι, τι να περιμένει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ώρα να βγάλω το τρελοχαρτο τότεεεε 🤩

    ΑπάντησηΔιαγραφή