Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στο ΓΕΕΦ (8 ΦΩΤΟ)

Την Τρίτη 21 Ιουλίου 2020, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς  και συναντήθηκε με το Αρχηγό ΓΕΕΦ, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη. Ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συνόδευσε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας στην Κύπρο, κατά τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις Μνήμης για την τουρκική εισβολή της 20ης Ιουλίου 1974.

Κατά την διάρκεια της επισκέψεως, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αρχηγό ΓΕΕΦ, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη ενώ του έγινε παρουσίαση-ενημέρωση από τους επιτελείς του ΓΕΕΦ.

Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, οι διάφορες πτυχές του Κοινού Μνημονίου Χειρισμού Κρίσεων μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου, ενώ αναδείχθηκαν οι στενοί δεσμοί των δυο Επιτελείων στα θέματα άμυνας και ασφάλειας.

Κατά τη συζήτηση, καταγράφηκε η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας η οποία θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και όχι μόνο. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε η στενή συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δυο χωρών για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας.

Κατά την παραμονή του στην Κύπρο, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, είχε την ευκαιρία, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη, να μεταβεί στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και στα Φυλακισμένα Μνήματα όπου κατέθεσε στεφάνι και να συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο στην Αρχιεπισκοπή.

Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια