Σύνταγμα: Μεγαλειώδης Συγκέντρωση Στρατιωτικών κατά της ψήφισης του νομοσχεδίου Δένδια (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Σύνταγμα: Μεγαλειώδης Συγκέντρωση Στρατιωτικών κατά της ψήφισης του νομοσχεδίου Δένδια (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Μήνυμα αποφασιστικότητας έστειλαν οι Στρατιωτικοί, πραγματοποιώντας μια μεγαλειώδη συγκέντρωση κατά της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Εν ενεργεία και απόστρατοι από τις Ένοπλες Δυνάμεις συγκεντρώθηκαν σήμερα, Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2026, έξω από την Βουλή, την ώρα της συζήτησης του νομοσχεδίου του ΥΠΕΘΑ, με τίτλο «Χάρτης Μετάβασης των Ενόπλων Δυνάμεων στη Νέα Εποχή», στην ολομέλεια, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια.

Οι διαδηλωτές εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους στο προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο, το οποίο τα σωματεία των στρατιωτικών χαρακτηρίζουν ως αντισυνταγματικό και καταστροφικό για τη δομή και το μέλλον των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κεντρικό σημείο της διαμαρτυρίας είναι η βίαιη ανατροπή της υπηρεσιακής εξέλιξης χιλιάδων στελεχών χωρίς μεταβατικό στάδιο, καθώς τονίζεται ότι οι νέες ρυθμίσεις θα περιορίσουν δραματικά την επαγγελματική και βαθμολογική τους ανέλιξη.

Οι διαμαρτυρόμενοι στρατιωτικοί προειδοποιούν πως το νομοσχέδιο θα οδηγήσει σε μαζικές αποχωρήσεις στελεχών, δημιουργώντας σοβαρά κενά στη συντήρηση εξοπλισμών και υπηρεσιών, κάτι που ενδέχεται να οδηγήσει σε ιδιωτικοποιήσεις και επιβάρυνση των κρατικών ταμείων.

Στη συγκέντρωση έδωσαν το παρών και πολιτικά πρόσωπα, όπως ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Τομεάρχης Άμυνας Μιχάλης Κατρίνης.

Οι τόνοι ανέβηκαν στο εσωτερικό της Βουλής για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το οποίο έχει προκαλέσει και τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ένσταση αντισυνταγματικότητας, η οποία όμως απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία.

ΠΗΓΗ: onalert.gr - ΦΩΤΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Δημοσίευση σχολίου

32 Σχόλια

  1. Αυτες οι εικόνες είναι ο λόγος που συντάσομαι με τον Δένδια στην αλλαγή του στρατεύματος. Δε ξέρω αν στο πλήθος μαζί με τον κουτσούμπα βρίσκονται πιλότοι, ΟΥΚ, ειδικές δυνάμεις κτλ αλλά η νοοτροπία του αριστερού δημοσίου υπαλλήλου είναι το τελευταίο πραγμα που θα ήθελε να δει ο Έλληνας πολίτης για να αισθανθεί ασφάλεια . Αυτό
    που δείξατε σήμερα πρέπει να αλλάξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γελοιε ψηφίζω ΝΔ Χρόνια, πλέον θα τούς πολεμάω όσο μπορώ, τις παπαριες για αριστερούς αφήστε τες βρωμοβολεμενοι

      Διαγραφή
    2. Για μια στιγμή μου πέρασε από το μυαλό να σου απαντήσω μετά σκέφτηκα ότι είσαι ανόητος...

      Διαγραφή
    3. Μα ναι, σίγουρα με τον Κουτσούμπα στο πλάι σας φωνάζετε οτι ΔΕΝ είστε αριστεροί. Απλά όντας δεξιοί υιοθετείτε την αριστερή κουλτούρα της ταξικής πάλης κατά του συστήματος η τι άλλο μπορεί να πολεμάτε. Είστε στρατός εσείς? Αφήνετε αυτη την εικόνα να περνάει στους πολίτες. Πηγαίνετε στα δικαστήρια, παραιτηθείτε η κάντε οτι άλλο μπορεί να κανει ενας στρατιωτικός για τα δίκαια σας, αλλά οχι με πλακατ και αριστερα τραγούδια στη βουλή ρε παιδιά.

      Διαγραφή
  2. Μπράβο απάνω τους αδέρφια... νικάμε...η συμμορία του ψαροδόκιμου και τής μαυροσκουφίτσας με τούς υπηρέτες της ένστολης ηγεσίας θα αποτελέσουν παρελθόν... τά κλεμμένα θά επιστραφούν στην πατρίδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσάνα τώρα κάποιος άτυχος Αξιωματικός σε έχει υπό την διοίκηση του, να υποθέσω. Είσαι απο αυτούς που λένε μπαίνω μεσα, πίνω το καφεδάκι μου για 8 ώρες, δεν κάνω τίποτα και 3 φευγω για το σπιτάκι μου ή τουλάχιστον έχεις την αυτοεκτίμηση να εργάζεσαι και να προσφέρεις για τον μισθό που πληρώνεσαι?

      Διαγραφή
  3. Σχολές Μονίμων Υπαξιωματικών (ανεξάρτητος κλάδου) οι οποίες βγάζουν αποφοίτους, των οποίων η καριέρα είναι 12 χρόνια ως Υπαξιωματικοί και τα υπόλοιπα, μέχρι τα 35, Ανθυπασπιστές και Αξιωματικοί. Τρομερή λογική. Εγώ προτείνω μετονομασία των σχολών σε Σχολές Κατωτερων Αξιωματικών (Σ.Κ.Α.). Και πιο λογικό και πιο κοντά στην υφιστάμενη αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2:50:00 δεν κρίνω αυτό που λες, αλλά πάνω σε αυτό θα έλεγα, οι νέοι αξκοί εκ ΣΣΕ να κάθονται κάποια χρόνια υπαξ και μετά να γίνονται αξιωματικοί , αφού, ειδικά τώρα τα όρια χρόνων ανά βαθμό έχουν διευρυνθεί. Να δουν και λίγο τη γλύκα του να είναι από κάτω, με κρύο, χιόνι, καύσωνα, παραξενιές του προϊσταμένου κ.α. όμορφα πράγματα που ο μικρός έλληνας αξιωματικός θεωρεί ότι είναι παραμύθια της Χαλιμάς.....

      Διαγραφή
    2. @ 09 5:14, ακούς τι λες ή κουφάθηκες εντελώς;

      Διαγραφή
  4. Τι έγινε χθες τελικά; Ψηφίστηκε, αποσύρθηκε ή θα συνεχιστεί η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής και πότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Περιμένουμε φωτογραφίες και από τις αντισυγκεντρώσεις της ΠΟΜΕΝΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Δένδιας αυτό ήθελε την εξασθένηση της κυβέρνησης τα βρήκε με την Ντόρα και πάνε να ρίξουν τον Μητσοτάκη. Οι "δεξιές" εφημερίδες πανηγυρίζουν για τον αρραβώνα. Όλοι μαζί Δένδιας Σαμαράς Βενιζέλος Ντόρα Παυλόπουλος Καραμανλής θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση. Δεν τους παίζει ο ΚΜ και δεν τον θέλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτους του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ γιατί τους δεχτηκατε εκεί?????????
    Και μιλαγατε και μαζί τους, και τους χτυπαγατε και στην πλάτη????????
    Και δεν τούς γιουχαρατε να φύγουν????
    Η να ρωτήσετε τον Κουτσουμπα, πώς θα στηρίξει των αγώνα μας με τι τρόπο????? Καλά για τον άλλον του ΠΑΣΟΚ ας το αφήσουμε καλύτερα ότι να ναι.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 41% και θα πας μπροστά...

      Διαγραφή
    2. Όχι τα νέα γκάλοπ μιλάνε για 61% αυτά να ακούει η κυβέρνηση και θα δει τα πραγματικά γκάλοπ και τότε οι γκαλοπατζηδες θα λενε δεν υπολόγισαμε αυτό και αυτό και πέσαμε εξω οπως στις Ευροεκλογες που λέγαμε για 35% και πήρε 28 και από τότε όλος ο κόσμος εξεγερμενος και θα πάει 30 που δείχνουν τώρα βγαίνοντας στημ κοινωνια βλεπω Το αντιθετο

      Διαγραφή
    3. Ας είναι και ο διάολος πρώτα το συμφέρον και η οικογένεια μου και μετά όλα τ άλλα πάρε τον Κουλή και πήγαινε για αραξοκολιες

      Διαγραφή
    4. Και τον ένδεια μαζί για τριαδα

      Διαγραφή
  8. Καποτε οι πολιτικοι εκαναν παρελαση στης Μπουμπουλινας,τωρα κανουν παρελαση παρακαλωντας οι Στρατιωτικοι απ'τη βουλη.Σημεια των καιρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ορέ παλικάρια πάρτε το απόφαση οι Υπξκοί θα μείνετε Υπξκοί όπως προτάσσει η κοινή Λογική (που δυστυχώς στη χωρα μας εκλείπει) αλλά και η επιχειρησιακή Λογική. Τώρα βέβαια ο νέος νόμος ανακατεύει τη Κόλαση και σας πιάνει κ εσάς τους εν ενεργεία, αλλά αγαπητοί έτσι γίνεται στη ζωή, κάποιοι την πληρώνουν όταν κάτι καινούριο έρχεται! Έτσι κ εμείς την πληρώσαμε όταν ως εν ενεργεία ΣΣΕ το άθλιο αυτό κράτος νομοθετούσε και έκανε Ανχες τους "εξ αναγομώσεως" ΔΕΑ του 1970, ή όταν μόλις πριν λίγα χρόνια νομοθετήθηκε ο από ΣΜΥ προερχόμενος (ακόμα και η τεμπελχανού μπυροκοιλιά) να καταλήγει Σχης!! Βέβαια να λέμε κ τη σκάφη - σκάφη. Οι πανηλίθιοι και ανάρμοστα φέροντες τα γαλόνια του Α/ΓΕΣ-ΓΕΕΘΑ κλπ. φταίνε. Οι ΥΕΘΑ έρχονται κ Παρέρχονται, το στράτευμα όμως έπρεπε να στέκεται αγέρωχο με αρχηγούς που να τιμούσαν τα "παντελόνια" κ τα γαλόνια. Αλλά είπαμε .....αλίμονο στην Ελλαδίτσα από τους σιχαμερούς δοτούς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενω ολι οι εκ ΣΣΕ ανεξαιρετως να γινονται υποστρατηγοι-αντιστρατηγοι ενω αποστρατευτηκαν συνταγματαρχες απο τα 30 ετη.......ασε μας ρε ευελπακο εχετε διαλυσει τα ταμεια. Δυστυχως ειστε οι αμεσως υπευθυνοι μετα τους πολιτικους για αυτο το χαλι.

      Διαγραφή
    2. Ενώ οι δικοί σου τεμπέληδες και οι παιδοβιαστές οι καταχραστρς δημοσίου χρήματος κοίταξε ΤΥΕΣ και τρανς που βγάζει η σχολή σου, η οι προδότες τύπου Ιωαννιδη χαχαχα για αυτούς δεν λες τίποτα ρε λαμογιο 09 04:14

      Διαγραφή
  10. Θα τα λύσει όλα ο μιχαλακης, εδω δεν μπορεί να κανει κουμάντο στην οικογένεια του. Ξέχασε την συγκυβέρνηση με την ΝΔ, ξεχασε την ψήφιση των μνημονίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ντροπή!!!!Τρίζουν τα κόκκαλα αυτών που αγωνίστηκαν για αυτή τη χώρα. Οσοι ήταν στη συγκέντρωση και ανέχθηκαν να συγχρωτίζονται με τον Κουτσούμπα και τους λοιπούς απάτριδες του ΚΚΕ, δεν έχουν καμμιά θέση στο στρατό. Στο καλό και δεν θα λείψουν σε κανέναν, πολύ περισσότερο στις Ένοπλες Δυνάμεις. Να διαμαρτυρηθούν για ότι νομίζουν ότι τους αδικεί αλλά να διαχωρίσουν τη θέση τους και όχι να άγονται και να φέρονται από αυτούς. Ενας κλάδος που απολάμβανε την εμπιστοσύνη των πολιτών, οδηγείται σε διάλυση...Δυστυχώς.... Ντροπή και μόνο Ντροπή!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μεγαλειώδης????????? Όποιος χαρακτηρίζει την συγκέντρωση μεγαλειώδη, ας πάει σε γιατρό να δει τα ματάκια του και την όρασή του! Ειδάλλως στερείται παντελώς, αντιλήψεως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Από τον Ντοστογιέφσκι και τον δικό του αριστουργηματικό «Ηλίθιο» μέχρι τον John Hoover για την ευτυχή συνύπαρξή μας με τους πιο απίθανους συντρόφους της σύγχρονης καθημερινότητας, πολύ μελάνι έχει χυθεί για τους ηλίθιους. Τόσο, που μας κάνει να αναρωτιόμαστε πόσοι πια είναι οι ηλίθιοι ανάμεσά μας και τέλος πάντων, πώς ορίζεται ο ηλίθιος και ποιος έχει το δικαίωμα να αντιμετωπίζει ως ηλίθιο τον διπλανό του. Ή τον εαυτό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλε έγραψες πωπωπω άραμα κατε κοινώς Τα αρχιδια μας κουνιούνται που λένε οι Ρομα 09 05:39 ενώ η συγκεντρώσεις του Κουλή είναι υπερθέαματα μεβκοσμο ΠΟΥ Δεμ γεμίζει ουτε ταξί Όλοι στους δρομους μπράβο στους αγρότες. Όλοι έξω

      Διαγραφή
  14. Άκου να μαθαίνεις μικρέ 12:06... είμαι ο 1:48 καί θέλω νά συμπληρώσω στην παρλαπίπα πού έγραψες ότι...ήθελα καί άλλα χέρια γιά νά τά ξύνω... για κάτι Χάρι Πότερ καρτούν σάν καί σένα και την κομπλεξική φιλενάδα σου τήν μαυροσκουφίτσα... παρεπιπτόντως... στον ετήσιο απολογισμό έτους πόσα πάμπερς και μπεϊμπιλίνο λέρωσες βρε κακομοίρη ΣΜΥ '87

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 5:39 ...απίθανε.. μας μέτρησες...ως τί μας μέτρησες... και γιατί μας μέτρησες... έχεις και εσύ ψυχολογικά με τούς ΑΣΣΥ όπως τό αφεντικό σου... γρήγορα μαγιό και σάλτο μορτάλε στον Καιάδα χθες γιωτόμπαλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σάββατο, Ιανουαρίου 10, 2026 3:06:00 π.μ
    Στουρνάρι!!! Αλλά τι να περιμένεις παραπάνω από άνθρωπο αμόρφωτο και άξεστο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σάββατο, Ιανουαρίου 10, 2026 3:06:00 π.μ
    Εκ στόματος κοράκου, κρα και εκ στόματος γαϊδάρου, γκα,!

    ΑπάντησηΔιαγραφή