«Οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να αισθάνονται διαρκώς ότι η πολιτική ηγεσία εργάζεται προς όφελος τους - Oι αντιδράσεις των υπαξιωματικών πρέπει να μας προβληματίσουν όλους - Τα στελέχη δεν πρέπει να τρέχουν στα δικαστήρια», ανέφερε ο πρώην ΥΠΕΘΑ
Τον προβληματισμό για το τεταμένο κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων εξέφρασε ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιώτοπουλος καλώντας παράλληλα τον κ. Νίκο Δένδια να προχωρήσει σε περαιτέρω βελτιώσεις του σχετικού νομοσχεδίου που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ο κ. Παναγιώτοπουλος αν και παραδέχθηκε αρχικά ότι ο εξορθολογισμός της δομής των ενόπλων δυνάμεων «είναι απαραίτητος» πρόσθεσε στην συνέχεια πως «Κάποια ειδικά ζητήματα εγείρουν βλέπω μεγάλο κύμα αντίδρασης στις τάξεις των στελεχών. Το εύρος και η ένταση των αντιδράσεων και διαμαρτυριών με προβληματίζουν και πρέπει να προβληματίσουν όλους».
Ο ίδιος υποστήριξε πως «Η συνθήκη συμπόρευσης με όρους υπέρβασης πολιτικής και φυσικής ηγεσίας και στελεχών πρέπει να διατηρηθεί ως κόρη οφθαλμού. Η οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να αισθάνεται διαρκώς ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εργάζεται διαρκώς για την βελτίωση της ζωής τους» ενώ στοχεύοντας στις διατάξεις του νομοσχεδίου είπε: «Οι όποιες μεταρρυθμίσεις πρέπει να διέπονται από προσεκτική στάθμιση δεδομένων και συνθηκών. Από σταδιακό χαρακτήρα υλοποίησης και όρους μεταβατικότητας. Με συνεκτίμηση αντίκτυπων αλλά και διορθώσεις. Όπως είπε ο Υπουργός τίποτα δεν είναι γραμμένο στην πέτρα. Το κάνετε υπουργέ αλλά μπορείτε να τοπ κάνετε σε μεγαλύτερο βαθμό. Έχετε δείξει ότι ακούτε όποτε χρειάζεται».
Ο πρώην υπουργός αναφερόμενος ειδικά στις διατάξεις για τους υπαξιωματικούς σημείωσε «Αν κάποιοι στρατιωτικοί θεωρούν ότι θίγονται θεωρώ ότι θα υπάρξει κύμα και άλλων παραιτήσεων» ενώ συμπλήρωσε «εκτιμώ ότι μεταβάλλονται επι τα χείρω οι όροι εξέλιξης των υπαξιωματικών που σχεδίασαν με προσδοκίες την καριέρα τους. Μπορείτε να το αναθεωρήσετε αυτό και σας το λέω όχι ως κριτική αλλά ως παραίνεση. Τα στελέχη δεν πρέπει να τρέχουν στα δικαστήρια».


12 Σχόλια
Ο 50αρης Λγος δεν μας κάνει, αλλά ο 50αρης Αλχίας μας κάνει. Πότε έχουμε εκλογές ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα προβληματιζεσαι υπουργαρα για τξ αμεταθετοβκαι το καθισιο των συγκεκριμενων εις βαρος των εποπ και των Αξκων
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε μια οικογένεια με τρία παιδιά ο πρώτος κάνει ότι θέλει και ο τρίτος είναι το χαϊδεμένο.
ΔιαγραφήΤιμιότητα, ηθική, σεβασμός, εκτίμηση και αποτελεσματική διοίκηση του υπουργείου Άμυνας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν συνέχισε. Αναβάθμισε τις Ένοπλες Δυνάμεις και ήρθε ο Δένδιας βρήκε τα έτοιμα και παίζει άσχημα με τα θεσμικά.
Μακάρι να ακουστούν οι παραινέσεις του αλλά άνθρωπος αγράμματος ξύλο απελέκυτο. Αυτό είναι ο Δένδιας ένας αμόρφωτος αγενής εξουσιομανής.
Δυστυχώς ότι και να γίνει από δω και πέρα και το νομοσχέδιο να μη περάσει ο κύβος ερρίφθη. Το μήνυμα από την ηγεσία είναι προσβλητικό ως προς τα στελέχη. Μια τέτοια βίαια ανατροπή στο βαθμολογικό των ΑΣΣΥ, παρά την αρχική ΕΔΥΕΘΑ κατάταξης δείχνει ότι τίποτε δεν θα είναι σίγουρο και κανείς δεν μπορεί να δώσει πίστη στο κράτος
ΑπάντησηΔιαγραφήΜιλησε και ο «σαχλαμαρας»…χαχαχαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιχε λαβει γνωση διαφωνησε και αντικατασταθηκε.Αυτο μας εδωσε να καταλαβουμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάλλον τελείωσαν τόν στρατό ως εγγύηση του κράτους. Κάνουν τούς ΑΣΣΥ να παραιτηθούν και να μείνει ό στρατός χωρίς την ραχοκοκαλιά του. Τό κεφάλι δεν ζει χωρίς τό κορμί του. Κρίμα για την χώρα και αυτούς που εμπλέκονται με αυτό το νομοσχέδιο. Ή ιστορία θα δείξει τί θα συμβεί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαιροφυλακτεί ο λύκος.Μετά απο ενα εξάμηνο ίσως έχουμε σοβαρό επεισόδιο με Τουρκία με τις ευλογίες του θείου Σαμ, όως το 74.Δεν είναι τι οπλα έχεις τι ηθικό έχεις
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πολύ αργά για δάκρυα, Στέλλα...πάπαλα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΣωστός.Αυτό το σχόλιο έχω κάνει κ εγώ σε παρόμοιο πρόσφατο άρθρο.
ΔιαγραφήΕίναι τόσο πονηροί που μπορεί λίγο πριν τις εκλογές να δώσουν ένα βαθμό ακόμα ή να δώσουν τον καταπληκτικό βαθμό 1-2 χρόνια νωρίτερα. Είναι μεγάλοι μάγειρες.
ΑπάντησηΔιαγραφή