EAAΣ: Ενημέρωση για τη σχεδιαζόμενη χωρίς αντάλλαγμα αρπαγή περιουσίας του ΜΤΣ

EAAΣ: Ενημέρωση για τη σχεδιαζόμενη χωρίς αντάλλαγμα αρπαγή περιουσίας του ΜΤΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ενημέρωση Μελών ΕΑΑΣ για τις Εξελίξεις στο ΜΤΣ

Ενημερώνουμε τα μέλη μας για τα παρακάτω γεγονότα, που έχουν λάβει χώρα από 12 Μαρ μέχρι 30 Απρ 24, σχετικά με τη σχεδιαζόμενη, χωρίς αντάλλαγμα αρπαγή της περιουσίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ), επ΄ωφελεία μιας εποπτευόμενης από το ΥΠΕΘΑ, Ανώνυμης Εταιρίας, με τίτλο «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ»(ΕΛΚΑΕΑΚ), για την οποία ακόμη ούτε το νομοσχέδιο σύστασής της, δεν έχει αναρτηθεί για διαβούλευση:

α. Στις 12 Μαρ 24 από το ΣΓ/ΥΦΕΘΑ, εκδόθηκε έγγραφο με εντολή προς το ΜΤΣ, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου το ισόγειο και ο ημιώροφος τού, επί της Κολοκοτρώνη 13, κτηρίου του ΜΤΣ να παραχωρηθούν στην εν λόγω υπό ίδρυση ΑΕ.

β. Στις 27 Μαρ 24 η ΕΑΑΣ απέστειλε εξώδικη δήλωση διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ/ΜΤΣ, με την οποία πετύχαμε την αναστολή εφαρμογής της εντολής του ΥΦΕΘΑ. Όμως παρά την αντίθεσή μας, την αντίθετη θέση του εκπροσώπου των αποστράτων Αξκών ΕΛ.ΑΣ. και την αρνητική εισήγηση του πρώην Γενικού Διευθυντού του ΜΤΣ, το ΔΣ/ΜΤΣ αποφάσισε και έστειλε έγγραφο προς ΓΕΣ/ΔΟΙ με το οποίο ζητάει την εκπόνηση σχετικής μελέτης από το ΥΠΕΘΑ, για τυχόν μετεγκατάσταση των Υπηρεσιών του ισογείου και του ημιωρόφου (Όπου στεγάζονται η, πολυπληθέστερη σε αριθμό υπαλλήλων και στελεχών, Διεύθυνση Παροχών και ο Ειδικός Λογαριασμός Αλληλοβοηθείας Στρατού(ΕΛΟΑΣ) για τον οποίο ο Δντής του, είχε εκφράσει εγγράφως τους λόγους για τους οποίους ο ΕΛΟΑΣ δεν πρέπει να μετακινηθεί εκτός κτηρίου ΜΤΣ).

γ. Από πληροφορίες, που έχουν κυκλοφορηθεί στο διαδίκτυο, το ΣΓ/ΥΦΕΘΑ, αντί εκπόνησης μελέτης, απέστειλε ΑΠΟΡΡΗΤΟ έγγραφο προς το ΜΤΣ, με το οποίο διατάσσει την άμεση εκκένωση των χώρων ισογείου, ημιωρόφου και επιπλέον του ισογείου καταστήματος, που επρόκειτο να εκμισθωθεί επ΄ωφελεία των μερισματούχων. Επισημαίνουμε ότι, σύμφωνα με τον Διακλαδικό Κανονισμό Στρατιωτικής Αλληλογραφίας (ΔΚ 0-3/2005), ο χαρακτηρισμός «ΑΠΟΡΡΗΤΟ» δίδεται σε υλικό και πληροφορίες, οι οποίες εάν αποκαλυφθούν σε μη εξουσιοδοτημένο προσωπικό, είναι δυνατό να προκαλέσουν ζημιές στην Εθνική Άμυνα και ασφάλεια της χώρας, καθώς και στα ζωτικά της συμφέροντα.

δ. Με το πρόσχημα της διαφύλαξης του «Απορρήτου» ο Πρόεδρος του ΜΤΣ, όχι μόνο αρνήθηκε να ενημερώσει λεπτομερώς το ΔΣ/ΜΤΣ κατά τη συνεδρίαση της 25ης Απριλίου 2024, για το περιεχόμενο του φερομένου προσχηματικά ως απορρήτου εγγράφου, με φερόμενο εκδότη το ΣΓ/ΥΦΕΘΑ, αλλά ακόμη χειρότερα, καταργώντας πλήρως στην πράξη τη λειτουργία του ΔΣ και αντιποιούμενος ο ίδιος των αρμοδιοτήτων του τελευταίου στο σοβαρότατο και κρίσιμο θέμα της διαχείρισης της περιουσίας του Ταμείου, φέρεται, ότι έχει δώσει μία αγνώστου περιεχομένου απάντηση στον κ. ΥΦΕΘΑ, ο ίδιος προσωπικά και για μία ακόμη φορά εν αγνοία του ΔΣ/ΜΤΣ.

ε. Στις 30 Απρ 24, ο εκπρόσωπος της ΕΑΑΣ στο ΔΣ/ΜΤΣ και Πρόεδρος της ΕΑΑΣ, απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ/ΜΤΣ, με το οποίο καταδικάζει την πρακτική του Προέδρου του ΜΤΣ, δηλαδή ότι:

1/ Ουδόλως προκύπτει από οιαδήποτε διάταξη, ότι ο Πρόεδρος του ΔΣ/ΜΤΣ έχει δικαίωμα να αποκρύπτει έγγραφα από το ΔΣ, ιδίως όταν αυτά ανάγονται στον τομέα της διαχείρισης της περιουσίας του Ταμείου και ακόμη χειρότερα να απαντά ο ίδιος, ερήμην του ΔΣ.

2/ Στην προκειμένη περίπτωση ο Πρόεδρος του ΜΤΣ διεκδικεί και ενσαρκώνει έναν ρόλο που δεν του ανήκει και βλάπτει τη λειτουργία της Διοίκησης του Μετοχικού Ταμείου Στρατού κατά τους όρους του άρθρου 13 παρ. 6 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (Ν.2690/1999), προβαίνοντας σε άσκηση αρμοδιοτήτων, οι οποίες δεν ανήκουν στη δικαιοδοσία του.

στ. Στο ίδιο ηλεκτρονικό μήνυμά του ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ, θέτει τα μέλη του ΔΣ/ΜΤΣ προ των ευθυνών τους, επισημαίνοντας τα εξής:

1/ Το ΔΣ/ΜΤΣ είχε και έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να μην ενδώσει σε οποιαδήποτε διαθετική και διαχειριστική της περιουσίας του προτροπή, από οπουδήποτε και εάν προέρχεται, εφόσον θίγονται τα συμφέροντα του Ταμείου και των μελών του.

2/ Δεν είναι δυνατόν να αμφισβητηθεί, ότι ο όρος εποπτεία του ΝΠΔΔ ΜΤΣ από τον κ. ΥΕΘΑ, περιορίζεται μόνον στον έλεγχο των οικονομικών δραστηριοτήτων του και όχι στη διαχείριση της περιουσίας του, πολύ δε περισσότερο όταν τίθεται ζήτημα πιθανής μείωσης – απαξίωσης της περιουσίας του Ταμείου.

ζ. Τέλος με το ηλεκτρονικό μήνυμά του ζητάει χορήγηση αντιγράφου του εκδοθέντος από το ΣΓ/ΥΦΕΘΑ εγγράφου, καθώς και της απαντήσεως που έτυχε αυτό από τον Πρόεδρο του ΜΤΣ, με την προϋπόθεση ότι δεν περιέχει πληροφορίες, οι οποίες εάν αποκαλυφθούν σε μη εξουσιοδοτημένο προσωπικό, είναι δυνατό να προκαλέσουν ζημιές στην Εθνική Άμυνα και ασφάλεια της χώρας, καθώς και στα ζωτικά της συμφέροντα.

ΕΑΑΣ/Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων

Δημοσίευση σχολίου

27 Σχόλια

  1. Έλα τα γιουσουφάκια της ΕΑΑΣ, να προσκυνάνε....Τούς φτύνουν κατάμουτρα και αντί να υποβάλουν μήνυση, λένε και γράφουν π@π@ριές...Όλα τα άλλα είναι για το θεαθήναι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. SAS, παραπεμπτικό αύριο για τον ειδικό, και μην αργείς δευτερόλεπτο!

      Διαγραφή
  2. 1ον. Ο εποπτεύων Υπουργός ουδεμία εντολή,ανεξαρτήτως περιεχομένου, νομιμοποιείται να εκδώσει προς το ΜΤΣ. Αν το κάνει περιφρονεί βάναυσα το θεσμό του ΝΠΔΔ, καταλύει το αυτοδιοίκητον αυτού. Ο κος πρωθυπουργός αν είναι έτσι όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΑΑΣ οφείλει να παρέμβει. 2ον. Το ΣΓ/ΥΦΕΘΑ δεν έχει την αρμοδιότητα να επικοινωνεί απευθείας με το ΜΤΣ. Η όποια επικοινωνία πρέπει να γίνεται μέσω του ΓΕΣ/ΔΟΥ. Ο κος Α/ΓΕΣ οφείλει να ελέγξει τον δντη του ΣΓ/ΥΦΕΘΑ που φέρει τον βαθμό του Ταξιάρχου. 3ον. Ο πρόεδρος του ΔΣ/ΜΤΣ έχει τις αρμοδιότητες που διαλαμβάνονται στα αρθρα 13-15 του νόμου 2690/1999. Οποιαδήποτε υπέρβαση αυτών συνιστά απιστία περί την υπηρεσία όταν μάλιστα αυτή συνεπάγεται οικονομική ζημία του ΜΤΣ. Η ΕΑΑΣ οφείλει να εξετάσει το ενδεχόμενο άσκησης ενδίκου μέσου. 4ον Γενικά η λειτουργία του ΔΣ/ΜΤΣ ήταν και είναι προβληματική και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο πρόεδρος αυτού διορίζεται απο τον εκάστοτε Υπουργό χωρίς κανένα κριτήριο και χωρίς καμία διαδικασία (θα μπορούσε να είναι και ο κηπουρός του αν τύγχανε να έχει την ιδιότητα του απόστρατου Αξκου) και τα τέσσερα απο τα 8 υπόλοιπα μέλη τυγχάνουν εν ενεργεία Αξκοι. Τον τόνο- κατεύθυνση της συζήτησης στις συνεδριάσεις του ΔΣΜΤΣ την δίνει ο πρόεδρος αυτού, ο οποίος ως ο εκλεκτός του υπουργού εκφράζει και την άποψή αυτού. Τα τέσσερα εν ενεργεία μέλη αν διαφωνήσουν με την άποψη του προέδρου κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν μή συνεργάσιμοι να πέσουν σε δυσμένοια και να αποστρατευθούν με την πρώτη ευκαιρία. Άρα η πλειοψηφία 5-4 είναι δεδομένη .Αυτό σημαίνει αρχή ενός ανδρός. Και αν αυτός είναι και προβληματικός τότε δεν μένει τίποτε όρθιο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η λειτουργία όλου του ΜΤΣ είναι προβληματική όχι μόνο του ΔΣ

      Διαγραφή
    2. Πολύ σωστά. Έχετε απόλυτα δίκιο.

      Διαγραφή
  3. Αυτά έχει ο διορισμός του Προέδρου από τον υπουργό, όταν μάλιστα είναι πρώην κουβαλητής του γραφείου του. Μήνυση και αγωγή κατάφατσα και ονομαστικά στον Πρόεδρο. Να γίνει επιτέλους μια αρχή στα γιουσουφάκια που ρήμαξαν δεκαετίες το Ταμείο. Αν δεν υπάρχουν τα κότσια, ΆΜΕΣΗ και Ηχηρή παραίτηση όλης της ΕΑΑΣ. Μόνο ο ντόρος θα φέρει κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επιτέλους ας ξυπνήσουμε. Η ΕΑΑΣ παίρνει πολλά χρήματα από τις υποχρεωτικές εισφορές ας ψάξει νομικούς να υποβάλουμε μηνύσεις. Ακόμα και σε μεγαλοδικηγόρο που πουλάει και λίγο τρέλα μπορούμε να πάμε. Πάντως και από την αντιπολίτευση δεν βλέπω καμία σοβαρή επερώτηση , λείπει ο Κεγκέρογλου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μηνύσεις και αγωγές προς όλους! Ενημέρωση και κινητοποίηση των βουλευτών όλων των κομμάτων με συνεχείς ερωτήσεις στην βουλή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΝΕΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΕΑΑΣ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 3 λαλούν και ένας τους χορεύει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το θέμα για εμένα είναι να λάβει το ΜΤΣ αντάλλαγμα τύπου ενοικίου τα υπόλοιπα είναι για κατανάλωση Κ για να μην ξεβολευτουν ορισμένοι δίπλα από την Ερμού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρθρο 7
      Απαλλαγές και προνόμια
      3. Για τη στέγαση του Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας … παραχωρείται, χωρίς αντάλλαγμα, χώρος ιδιοκτησίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ή εποπτευόμενου από αυτό νομικού προσώπου.

      Διαγραφή
  9. Μετά τις απόρρητες μελέτες του Mr ΕΤΝΑ ήρθαν τα απόρρητα της έξωσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Yπαρχει και μια ερευνα στην Υπηρεσια ηλεκτρομικου εγκληματος και κατι ξεχασμενες αναφορες στον ΕΚΟΕΜΣ .....Ολα ειναι κοντα ..πολυ να γινουν γνωστα σε ολους και στον Μr ETNA και στα απορρητα της εξωσης

      Διαγραφή
  10. ΕΝΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΝΑ ΤΑΞΕΙ Ο ΜΤΣ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΗΣ ΕΑΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δείτε τα πρόσωπα που απαρτιζουν το δίδυμο ΜΤΣ -ΓΕΣ/ΔΟΙ για να καταλάβετε ότι όχι μόνο το ισόγειο αλλά όλο το κτίριο θα τους πάρουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΟΧΙ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ Η ΕΝΩΣΗ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΩΔΙΚΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΜΤΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΜΤΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΕ ΜΥΝΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΜΤΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΓΙΑ ΜΗ ΣΥΝΕΤΗ ΔΙΑΧΕΡΗΣΗ ΕΠΩΦΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΜΤΣ ΜΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΔΟΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είχα στείλει στην ΕΑΑΣ μια πρόταση για μια νέα ΕΑΑΣ που θα λειτουργούσε ως ΝΠΙΔ, άρα ανεξάρτητη από το ΥΠΕΘΑ. Καμία απάντηση, ούτε καν δημοσίευση στην Εθνική Ηχώ. Τους έστειλα ένα πόνημά μου (το οποίο τελείωσα μετά από 6 μήνες ) για τα αναδρομικά μας. Ούτε φωνή ,ούτε ακρόαση. Αφού λοιπόν η ίδια η ΕΑΑΣ δεν μας υπολογίζει και δεν μας σέβεται πως περιμένουμε να μας υπολογίζουν και να μας σέβονται οι άλλοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί δεν τα στέλνετε στα ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ, που είναι βέβαιο ότι θα αναρτηθούν;;;;;;;;

      Διαγραφή
  14. Είχα στείλει στην ΕΑΑΣ μία πρότασή μου για μία νέα ΕΑΑΣ που θα λειτουργούσε ως ΝΠΙΔ, άρα ανεξάρτητη από το ΥΠΕΘΑ. Δεν έλαβα καμία απάντηση και δεν έγινε ούτε δημοσίευσή της στη Εθνική Ηχώ. Επίσης έστειλα ένα πόνημά μου για τα αναδρομικά περίπου 8 σελίδων (το οποίο τελείωσα μετά από 6 μήνες). Πάλι τα ίδια. Όταν λοιπόν η ίδια η ΕΑΑΣ δεν με υπολογίζει πώς μπορώ να περιμένω να με υπολογίζει και να με σέβεται κάποιος τρίτος; Για ποια ΕΑΑΣ μπορούμε να μιλάμε; Αυτή που είναι μόνο για Εορτές -Τελετές; ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Επειδή οι περισσότεροι είμαστε μέλη της ΕΑΑΣ, κι επειδή μας δίδεται η ευκαιρία να στείλουμε το μήνυμα, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πηδηματα. ΕΥΡΟΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΑΝΆΓΝΩΣΜΑ. κι όσοι ήσασταν ΝΔκρατες η είσαστε ακόμη, σκεφτείτε ποτε η ΝΔ έδωσε κάτι στους στρατιωτικός. ΣΚΈΦΤΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΙΑ ΕΑΑΣ?ΒΛΕΠΩ ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΑΑΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ. Ο ΤΥΠΟΣ Η ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΝΥΣΤΑΓΜΕΝΟΣ Κ ΛΕΕΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ Η ΜΟΝΙΜΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ Κ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΣΟΥΠΑ ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ. ΕΧΟΥΝ ΜΠΛΕΞΕΙ Κ ΜΕΤΑ ΑΣΤΡΟΠΕΛΕΚΙΑ ΤΟΥ ΜΤΣ Κ ΤΟΥ ΓΕΣ Κ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ...ΤΟ ΜΤΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ 02 7:17, αφού δεν σού αρέσει η ΕΑΑΣ, τι μάς προτείνεις; Γιατί, από αυτά που γράφεις, πρέπει και εσύ να είσαι αστροπελέκι!

      Διαγραφή
  17. Το 1/5 παει ταμειο υπερ αγιας οικογενειας .MIZOTAKIS LTD.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γιατί δεν πάνε στο ΜΤΝ? Δεν τους εμπνέει η Ομόνοια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή