Πυρά αποστράτων προς ΥΠΕΘΑ για ΜΤΣ: «Ο ΥΕΘΑ αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς»

Πυρά αποστράτων προς ΥΠΕΘΑ για ΜΤΣ: «Ο ΥΕΘΑ αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς»

«Ο ΥΕΘΑ αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς» σχολιάζει η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) με ανακοίνωσή της διαμαρτύρεται εντόνως, επιφυλασσόμενη παντός νομίμου δικαιώματός της, για τις μεθοδεύσεις του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης που αποσκοπούν στην αρπαγή της ακίνητης περιουσίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ), παρακάμπτοντας τους ισχύοντες νόμους και διαδικασίες περί του τρόπου διαθέσεώς της.

Συγκεκριμένα, περίπου προ τριμήνου, εντελώς ξαφνικά και χωρίς ουδεμία ενημέρωση του ΔΣ/ΜΤΣ, το ΥΠΕΘΑ έδωσε εντολή στο ΜΤΣ να εκκενώσει δύο ορόφους του επί της οδού Κολοκοτρώνη 13 μεγάρου του, προκειμένου να στεγασθεί εκεί Α.Ε. η οποία δεν υπήρχε ούτε καν σε νομοσχέδιο. Η εντολή πάσχει τόσο νομικά όσο και ηθικά, διότι στην ουσία καταργεί το αυτοδιοίκητο του ΜΤΣ από το οικείο Δ.Σ. του, που είναι το μόνο αρμόδιο για την ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ διάθεση της περιουσίας του.

Η ΕΑΑΣ απέστειλε άμεσα εξώδικο προς το ΥΠΕΘΑ και τα μέλη του ΔΣ/ΜΤΣ, προειδοποιώντας για τη γενόμενη παρατυπία.

Τη Μ. Τρίτη, εν μέσω εορτών του Πάσχα, περίοδο που ο κ. ΥΕΘΑ γνωρίζει ότι η ΕΑΑΣ είναι κλειστή, αναρτήθηκε για διαβούλευση στην πλατφόρμα της ανοικτής διακυβέρνησης (opengov.gr) σχέδιο νόμου, με το οποίο καθορίζεται το πλαίσιο ίδρυσης και λειτουργίας της νέας υπό ίδρυση ΑΕ με την επωνυμία «Ελληνικό Κέντρο Άμυνας και Καινοτομίας». Στο προς διαβούλευση σχέδιο νόμου, Μέρος Β’, άρθρο 7 παρ. 3 δίνεται η -χωρίς αντάλλαγμα- δυνατότητα στέγασης της ΕΛΚΑΚ ΑΕ σε χώρους που ανήκουν στην ακίνητη περιουσία των εποπτευομένων από το ΥΠΕΘΑ ΝΠΔΔ (ΜΤΣ).

Η διάταξη αυτή ανοίγει στην ουσία τον ασκό του Αιόλου για παρόμοιες ενέργειες και σε άλλα ακίνητα ανήκοντα σε αντίστοιχα ΝΠΔΔ, όπως το Εμπορικό Κέντρο Αττικα, η ΛΑΕΔ, το ΝΙΜΤΣ κ.ο.κ. Η ΕΑΑΣ εκπροσωπούμενη με ένα μέλος της στο ΔΣ/ΜΤΣ, πέραν της έντονης αντίθεσής της, θα εξαντλήσει κάθε ένδικο μέσο που έχει στη διάθεσή της, προασπίζοντας τα συμφέροντα των μελών της, και θα προχωρήσει και σε δυναμικές κινητοποιήσεις την προσεχή περίοδο.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. ΥΕΘΑ ακολουθεί πιστά τις συμπεριφορές του προκατόχου του σε ό,τι αφορά την Ένωση Αποστράτων Αξ/κων Στρατού, που είναι ο κατεξοχήν κοινωνικός εταίρος στα θέματα των μερισματούχων του ΜΤΣ, αφού αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς, περιφρονώντας μας επιδεικτικά και απαξιώνοντας οποιαδήποτε δυνατότητα διαλόγου.

ΠΗΓΗ: newsbreak.gr

Δημοσίευση σχολίου

13 Σχόλια

  1. Ας διαμαρτυρηθουν τωρα γιατι οταν ειναι εν ενεργεια γυριζουν απο πισω απο τους υπουργους για να γινουν ανωτατοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως οι υπουργάντζες και τα υφύπουργάκια στο πολύπαθο υπεθα τα τελευταία 12 χρόνια, ήταν ότι χειρότερο υπήρχε σε κάθε κυβέρνηση της μπανανίας. Αλλά οι δύο τελευταιοι το τερμάτισαν στην ανικανότητα και στην α(Χ)ριστεία! ΛοΛ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρίσκουν και τα κάνουν. ανώτατοι ε. Ε μαριονέτες.
    Απόστρατοι βολεμένοι μαριονέτες.
    Και φωνάζουν οι μη βολεμένοι απόστρατοι. Φυσικά σε αυτούς που φωνάζουν αν κάτσει καμία καλή θεσούλα για κάνα 3χρονο με καλό μισθό ξαφνικά σωπαίνει. Ελλαδισταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αρχηγοί Γλύφτες για να εξασφαλίσουν παραμονή και μετά προώθηση στην πολιτική. Απόστρατοι πρόεδροι και μέλη ΜΤΣ και ΕΑΑΣ οσφυοκάμπτες προκειμένου να εξασφαλίσουν καμμία θεσούλα για τον εαυτό τους και τα παιδάκια τους. Ποιος ξέρει πόσοι θα βολευτούν δε αυτή την ανώνυμη εταιρεία. Ο νόμος είναι αντισυνταγματικός και θα καλυφθεί πίσω από την απόφαση του ΔΣ του ΜΤΣ που σύσσωμη θα πει ναι σε όλα. Πρόδρε ταχυδρόμε λιμενάρχη και σταθμάρχη παραιτήσου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΑΑΣ γρήγορα για μοσχαροκεφαλή βραστή στην Αθηνάς και αφήστε τις ανακοινώσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κυριοι της ΕΑΑΣ εχουμε ΤΡΙΠΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ >Μειωσεις συνταξεων Ν.3865/10 ΕΑΣ- Μειωσεις συνταξεων Ν4093/2012- Μειωσεις συνταξεων λογω φορολογιας οπως καθε εισοδημα.Σε συνδυασμο με αυτα που γραφετε η προταση ειναι μια > μην τους ψηφισετε ΚΟΝΤΥΝΕΤΕ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν χρειάζεται να διαμαρτύρεστε. Εκλογές έρχονται και ψηφίστε τους να φάνε και την υπόλοιπη περιουσία που ανήκει στο ταμείο σας. Η αρχή έγινε και ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται…….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η εαασ θα πρέπει να προχωρήσει σε μήνυση για κάθε υπουργό που προχώρησε σε παραχωρήσεις ιδιοκτησίας του υπεθα σε δήμους και λοιπούς ψηφοθηρικούς φορείς... Καμία παραχώρηση.. ενοικίαση ναι, εκμετάλλευση ναι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κατά τα άλλα θα ψηφίσουν τα σιγουράκια αυτό το κόμμα που από το '74 μας δουλεύει, για να μη πω μας πη..ει κανονικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιατί να σας ρωτήσουν; Εσείς μας ρωτήσατε ποτέ; Εσείς μας ακούσατε ποτέ; Για όσο τους είστε χρήσιμοι. Δεν το γνωρίζατε αυτό και πολλά άλλα; Εκτός αν είναι κι αυτό μέρος του ρόλου σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όταν δεν ακουγεστε φωνάζετε. Όταν φωνάζουμε σιωπατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η ΕΑΑΣ ουδόλως αντιδρά στα χαράτσια στα φάρμακα, στις διαγνωστικές και μικροβιολογικές εξετάσεις, στην κατάργηση βασικών αποζημιούμενων φαρμάκων, στα απογευματινά αμειβόμενα χειρουργεία κλπ. Οι παληές αγάπες δεν κρύβονται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι να αντιδράσουν χώρο τους δίνουν, γιαυτό ο αδωνοιός και τα από πίσω συμφέροντα τα σάρωσαν όλα, πέρα από τα έκτακτα χαράτσια στις εξετάσεις άρχισαν και οι περικοπές αυτών, όπως και κατάργηση από τη συνταγογράφηση (πάντα κατευθυνόμενα) γνωστών φαρμάκων, με πιο πρόσφατο το λοναρίντ. Ερώτημα, εμείς θα συνεχίσουμε να τους δίνουμε χώρο;

      Διαγραφή