Αποστρατεία ΕΠΟΠ με δικαίωμα σύνταξης στα 50 έτη Ή παραμονή ως ΕΟΘ εφόσον επιθυμούν

Αποστρατεία ΕΠΟΠ με δικαίωμα σύνταξης στα 50 έτη Ή παραμονή ως ΕΟΘ εφόσον επιθυμούν

Το Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Στρατιωτικών (ΠΑ.Σ.Ε.Σ.) με έγγραφο του προς ΥΕΘΑ, ζητά μετ΄ επιτάσεως, να δρομολογηθούν οι τυχόν απαραίτητες νομοπαρασκευαστικές ενέργειες ώστε άπαντες οι ΕΠΟΠ με τη συμπλήρωση της ηλικίας των 50 ετών, εφόσον επιθυμούν να αποχωρήσουν από το στράτευμα, να αποστρατεύονται αυτεπάγγελτα με δικαίωμα αξιοπρεπούς σύνταξης που θα δίνεται να στηριχθεί και με την αγορά τυχόν πλασματικών ετών. Επιπρόσθετα, για τα στελέχη που επιθυμούν να παραμείνουν στις ΕΔ, να δίνεται η δυνατότητα να παραμείνουν ως ΕΟΘ, μέχρι της συμπλήρωσης πλήρους πραγματικής (συντάξιμης) υπηρεσίας τριάντα πέντε (35) ετών, με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κατόπιν πρότασης του οικείου Συμβουλίου Κρίσεων, όπως δηλαδή ισχύει και για όλους τους άλλους συναδέλφους (άρθρο 34 του νόμου 3883/2010)

Ειδικότερα:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

το ΠΑ.Σ.Ε.Σ. αφουγκράζεται την αγωνία των συναδέλφων του θεσμού ΕΠΟΠ και δεν μπορεί να σιωπήσει μπροστά στην έλλειψη στοιχειώδους μέριμνας για αυτούς στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ που κατατέθηκε στη Βουλή πριν λίγες ώρες. Ουσιαστικά, έχουμε την αίσθηση ότι τεχνηέντως, ωθείται ο εν λόγω θεσμός στην έμμεση απαξίωση. Αυτό, φοβούμαστε θα έχει ως αποτέλεσμα και στον αριθμό των υποψηφίων αλλά κυρίως στα ποιοτικά προσόντα αυτών που θα θελήσουν στο μέλλον να συμμετάσχουν σε σχετικούς διαγωνισμούς πρόσληψης ΕΠΟΠ στις ΕΔ.

Ως «φλέγον» θέμα θα αναφέρουμε την αβεβαιότητα που υφίσταται στις πρώτες σειρές (και όχι μόνο) του εν λόγω θεσμού προέλευσης (αφορά χιλιάδες στελέχη) όπου και συμπληρώνουν τα επόμενα μόλις χρόνια το 50 έτος της ηλικίας τους και βάση του ισχύοντος καθεστώτος αποστρατεύονται αυτεπάγγελτα καθώς θα φέρουν το βαθμό του Αρχιλοχία και αντιστοίχων (άρθρο 39, παράγραφος 2, υποπαράγραφο α, εδάφιο (2) του ΝΔ 445/1974 ΦΕΚ Α΄160/10-6-74). Εξαίρεση θα αποτελούν όσοι ελάχιστοι θα έχουν προαχθεί επ΄ανδραγαθία στο βαθμό του Ανθυπασπιστή, όπως αναφέρεται σε άρθρο 8, παράγραφο 1, του νόμου 2936/01 (ΦΕΚ Α΄ 106/25-7-2001), όπου και η διαγραφή τους θα πραγματοποιηθεί με τη συμπλήρωση του 54ου έτους ηλικίας τους (άρθρο 39, παράγραφος 2, υποπαράγραφο α, εδάφιο (1) του ΝΔ 445/1974 ΦΕΚ Α΄160/10-6-74). Οφείλουμε επιπρόσθετα να επισημάνουμε και τον αρνητικό αντίκτυπο που υφίσταται στο ηθικό των συναδέλφων του θεσμού των ΕΠΟΠ, όταν γνωρίζουν πως με το ισχύουν καθεστώς θα βρεθούν για μια δεκαετία (από το 50ό στο 60ό έτος ηλικίας τους) τελείως «ξεκρέμαστοι» και θα πρέπει είτε να «φορτωθούν» στις πλάτες φίλων και συγγενών τους είτε να βγουν σε ιδιαίτερα προχωρημένη ηλικία για αναζήτηση εργασίας, με την έως τώρα στρατιωτική τους εμπειρία και γνώση να τους είναι το πιθανότερο τελείως «άχρηστη».

Αν όμως κάποιος ισχυριστεί πως ήταν γνώστες της αυτεπάγγελτης αποστρατείας στο 50ο έτος ηλικίας τους άρα ήταν επιλογή τους, για τη μη απόδοση της αναλογούσας σύνταξης με την αυτεπάγγελτη αποστρατεία τους όπως στη Βουλή ανέφερε - απάντησε ο καθ΄ ύλην Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ουδείς μπορεί να ισχυριστεί οτιδήποτε. Αναφερόμαστε στην απάντηση που έδωσε ο κ. Παναγιώτης Τσακόγλου στην ερώτηση με αρ. πρωτ. 7493/19-9-2022 των βουλευτών κ.κ. Νίκου Παπαναστάση και Θανάση Παφίλη. Συγκεκριμένα τόνιζε πως «…η διαγραφή από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων δεν συνεπάγεται και υποχρεωτική συνταξιοδότηση, αλλά μόνον εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις της ισχύουσας συνταξιοδοτικής νομοθεσίας». Πρόκειται για απίστευτο στα όρια του εκδικητικού μέτρου. Ωσάν οι συνάδελφοι τόσα χρόνια να μην πρόσφεραν στο στράτευμα καλύπτοντας επιχειρησιακά θέσεις πρώτης γραμμής με ιδιαίτερα αυξημένο μάλιστα αριθμό υπηρεσιών καθόσον πρόκειται και για χαμηλόβαθμα στελέχη.

Ως ΔΣ ΠΑ.Σ.Ε.Σ., οφείλουμε δημόσια να καλέσουμε τους υπευθύνους, για επιστροφή στο ηθικό, στο δίκαιο και στη λογική. Δεν νοείται, σε ένα ευνομούμενο κράτος του 21ου αιώνα, να υφίσταται αυτεπάγγελτη αποστρατεία μονίμων στελεχών των ΕΔ άνευ δικαιώματος συντάξεως. Ως εκ τούτου ζητούμε μετ΄ επιτάσεως, να δρομολογηθούν οι τυχόν απαραίτητες νομοπαρασκευαστικές ενέργειες ώστε άπαντες οι συνάδελφοι με τη συμπλήρωση της ηλικίας των 50 ετών, εφόσον επιθυμούν να αποχωρήσουν από το στράτευμα, να αποστρατεύονται αυτεπάγγελτα με δικαίωμα αξιοπρεπούς σύνταξης που θα δίνεται να στηριχθεί και με την αγορά τυχόν πλασματικών ετών.

Επιπρόσθετα, για τα στελέχη που επιθυμούν να παραμείνουν στις ΕΔ, να δίνεται η δυνατότητα να παραμείνουν ως ΕΟΘ, μέχρι της συμπλήρωσης πλήρους πραγματικής (συντάξιμης) υπηρεσίας τριάντα πέντε (35) ετών, με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κατόπιν πρότασης του οικείου Συμβουλίου Κρίσεων, όπως δηλαδή ισχύει και για όλους τους άλλους συναδέλφους (άρθρο 34 του νόμου 3883/2010).

Παρακαλούνται οι βουλευτές των Ελλήνων, στους οποίους κοινοποιείται το παρόν, όπως συνδράμουν δια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου ώστε να λυθεί επιτέλους το σοβαρό θέμα των ΕΠΟΠ που ωθούνται σε αυτεπάγγελτη απομάκρυνση από τις ΕΔ άνευ σύνταξης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ.

Δημοσίευση σχολίου

44 Σχόλια

  1. Τι ηλ@θιες προτάσεις είναι αυτές?????Όλοι οι μάχιμοι θα φύγουν και ΕΟΘ θα μείνουν μόνο οι ειδικές κατηγορίες!!!!Θέλει σκέψη αυτό???
    Ποιος ο λόγος να πληρώνεις 1500αρια ΕΠΟΠ 50+ χρόνων τους οποίους δεν θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις ΠΟΥΘΕΝΆ, ούτε συνοδηγοι για κίνηση δεν πάνε !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνοδηγός να πάς εσύ ρε μαχητή τις παντσετας όλοι πολεμιστές το παίζετε.

      Διαγραφή
    2. Σε όλα μα όλα τα σχόλια βγάζετε τους 50χρονους άχρηστους παρουσιαζόμενους ως γέρικα κουφάρια, ραμολιμέντα! Πάτε καλά ή μήπως με αυτή την ιδέα βολεύεστε να πορεύεστε στις ε.δ;

      Διαγραφή
  2. Η πρόταση αυτή είναι για γέλια και καθόλου νομικά τεκμηριωμένη!
    Αν φύγουν πριν την 35+5 ετια ανοίγει ο ασκός των πρόωρων συντάξεων για όλο το προσωπικό, ο οποίος έκλεισε προ 10ετιας.
    Κάποιοι αυτά που σκέφτονται, ίσως να είναι καλύτερο να παραμένουν σκέψεις και όχι να γίνονται λόγια!
    Δεν γίνεται να δοθεί σύνταξη με 20 έτη υπηρεσίας επειδή κάποιος αποφάσισε να μπει στο στρατό στα 30 του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πιο σωστό είναι να φευγει ο καθένας οπότε θέλει, να παιρνει όσα θέλει, να ξαναγυρίζει όποτε θέλει και να ξαναφευγει όποτε θέλει

      Διαγραφή
    2. 10:25:00 μ.μ. Το πιο σψστό είναι να μην έχουν όλοι δικαίωμα λόγου,παρά μόνο οι λογικοί και κάνας έξυπνος το πολύ πολύ.

      Διαγραφή
    3. Άλλο οι ευσεβείς πόθοι και άλλο η πραγματικότητα...

      Οι ΕΠΟΠ στα 50 τους, και εφόσον δεν αλλάξει κάτι στην ισχύουσα νομοθεσία, αποστρατεύονται ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΟΎΝΤΑΙ ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας που ο καθένας τους έχει.

      Νόμος 2936/2001
      (Επαγγελματίες Οπλίτες και άλλες διατάξεις)
      (ΦΕΚ τ. Α, 166/25-07-2001)
      Άρθρο 11 παρ.4
      (Ασφαλιστικές Εισφορές -Συντάξεις)

      "Το συνταξιοδοτικό καθεστώς των Επαγγελματιών Οπλιτών διέπεται από τις εκάστοτε ισχύουσες συνταξιοδοτικές διατάξεις για τους ομοιοβάθμους τους Μονίμους ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ μη Παραγωγικών Σχολών"

      Το οποίο και παραπέμπει στο
      Ν.Δ. 445 ΦΕΚ Α΄160/10.6.1974
      (παρ. 1β και 1γ) και κατά συνέπεια και στο άρθρο 39 [παρ. 2α(2)] του ίδιου Νόμου
      (Αποστρατεία άνευ κρίσεων)

      Ακριβώς το ίδιο, συνέβη και στο πρόσφατο παρελθόν (2019) με αρκετούς ΕΜΘ Αρχιλοχίες οι οποίοι αποστρατεύτηκαν ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΗΚΑΝ λόγω κάλυψης ορίων ηλικίας (50ο έτος).

      Τεύχος Γ' 342/13-03-2019
      (παρ. 2α έως 2ε) και
      Τεύχος Γ' 2175/19-11-2019
      (παρ.2α έως 2θ)

      Διαγραφή
  3. Εντελώς λάθος ο θεσμός. Θα έπρεπε να είναι 5+5 χρόνια MAX στο πρότυπο των ΟΒΑ. Παράλληλα θα έπρεπε να αυξηθεί ο αριθμός των υπαξιωματικων απο τις στρατιωτικές σχολές οι οποίοι θα φτανουν εως λοχαγοι ε.ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την ιστορία πάντως,το οτι στελέχη βγαίνουν απ' τη ΣΣΕ,δε σημαίνει οτι βγαίνουν κ΄ηγήτορες.

      Διαγραφή
    2. Δεν κρατήθηκες. Στο τέλος φανερώθηκες

      Διαγραφή
    3. Κάποτε έλεγαν "όλοι φτάνουν Σχες". Τώρα το κόλπο άλλαξε και έγινε "όλοι γίνονται ταξχοι". Με λιγότερο αριθμητικά στρατό. Συλλογίσου αν φταίει κάτι και τι.

      Διαγραφή
    4. Το λαθος ειναι οτι ως αποφοιτος σχολης υπαξ υπηρετεις πολυ περισσοτερα χρονια ως αξκος παρα ως υπαξ.
      Μειωση εισακτεων σε Ασσυ ωστε να ειναι ουσιαστικα διοικητικοι καποια στιγμη σε συγκεκριμενες θεσεις ,οι αξκοι πλεον ειναι περισσοτεροι απο τους υπαξιωματικους ,προσληψεις ΕΠΟΠ με μικροτερο οριο ηλικιας κ οχι 28ετων προσληψη, ωστε να υπαρχουν χερια . Εκπονηση Μελετης για σωμα υπαξιωματικων

      Διαγραφή
    5. 4:17:00 είδες που όταν γυρίζεις πλευρό αλλάζει το όνειρο; Σου τα έλεγα.

      Διαγραφή
    6. Θα έπρεπε να γίνεται όπως στις US,όπου ο αξκος παίζει να αποστρατευθεί κιόλας όταν δεν είναι αυτός που πρέπει.

      Διαγραφή
  4. Συμφωνώ με τα ανωτέρω. Δλδ οι υπολοιποι που είμαστε 52+ και για να φύγουμε πρέπει να πληρώσουμε καμία δεκαριά χιλιάρικα τι είμαστε; ας μείνουν να περάσουν και σχολεία όσοι θέλουν για 35 χρόνια και να εξαγορασουν και τα 5 εκστρατείας. Αλλιως ας γίνει μετάταξή στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. Μπορούν να προσφέρουν στους δήμους την πυροσβεστική η την ΕΛΑΣ. Δεν χρειάζεται να κριθούν ΕΟΘ από τόσο μικρή ηλικία και με τόσα λίγα χρόνια υπηρεσίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρε θα αδειάσουν τα στρατόπεδα ..
    Θα κλαίτε με μαύρο δάκρυ ..
    Δέκα υπηρεσίες και λίγες είναι ..
    Κανένας δεν θα μείνει ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 10 παίζουν τώρα λίγα τα λες για τότε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καρτσιος ΓρηγοριοςΠέμπτη, Μαΐου 16, 2024 3:41:00 μ.μ.

    Μην λέτε συνέχεια ανοησίες δεν υπάρχουν όρια ηλικίας στον ελληνικό στρατό αυτή τη στιγμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομ διαταγμα του '74. Αυταπαγγελτες αποστρατειες. Διαβαστε το κ πειτε μας παλι

      Διαγραφή
  8. Καρτσιος ΓρηγοριοςΠέμπτη, Μαΐου 16, 2024 3:43:00 μ.μ.

    Δεν υπάρχουν όρια ηλικίας αυτή τη στιγμή στον Ελληνικό στρατό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι ωραίο συναίσθημα να βλέπεις άσχετους με το θεσμό, να γράφουν ότι να ναι. Η μισή Ελλάδα είναι προπονητές και η άλλη μισή νομοθέτες.
    1. Δεν γνωρίζαμε για τα 50 ηλικιακά, κύριοι. Μας το ξεφουρνισαν πριν 6 χρόνια, που είχαμε ήδη 18 χρόνια μέσα.
    Υπήρχε δόλος ξεκάθαρα.
    2. Κάποιοι πάνε να ρίξουν τα του γερασμένου στρατεύματος στους ΕΠΟΠ. Τα εξιλαστήρια θύματα είμαστε και ας μην το παραδέχεται κάνεις. Δεν κοιτάει κανείς ότι οι αποστρατειες είναι περισσότερες από τις προσλήψεις. Σαφώς λοιπόν λιγότεροι και γηραιότεροι.
    3. Να σας διώξουν εσάς κύριε στα 50 και να σας τοποθετήσουν στο δήμο να κάνετε τον σκουπιδιαρη. Μαζί με εμάς βεβαίως. Να σε δω να κλαίς. Ποιος ξέρει τι αυτοποτιζομενο εσωτερικού χώρου είσαι και του λόγου σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΣΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΑΚΩΝ ΟΡΙΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ!ΤΟ ΕΦΗΥΡΑΝ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ,ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΟΜΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΚΑΚΕΝΤΡΕΧΗ ΣΧΟΛΙΑ ΠΕΡΙ 50ΡΗΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΑ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα δώσει έτσι το δικαίωμα να μπει νέο αίμα ΕΠ.ΟΠ στο στρατό. Έτσι έγινε και με τους ΕΜΘ και μετά πήραν αρκετούς ΕΠ.ΟΠ. Έτσι τώρα νέες μεγάλες σειρές ΕΠ.ΟΠ θα ξαναμπούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι εγινε με τους ΕΜΘ? Τους αλλαξε τον νομο στο και πεντε και τους εκανε λοχαγους. Εδιωξαν απο την πρωτη σειρα μονο διοτι ο νομοθετης κοιμοταν κ αργησαν να αλλαξουν το αρθρο με τα ορια το οποιο τελικα κατηργησαν για τους ΕΜΘ. Ασε τον κοσμο να παρει αυτο που υπεγραψε κ δικαιουται, 35 ετη υπηρεσιας. Αυτο υπεγραψαν ΟΛΟΙ οι Επαγγελματιες Οπλιτες κ ετσι προσληφθηκαν.

      Διαγραφή
  12. Ξέρω πολλά παιδιά που ρωτάνε αν θα πάρουν νέους ΕΠΟΠ. Μάλλον για κάτι τέτοιο κοιτάει η κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για να επιλέξει κάποιος νέος σήμερα να γίνει ΕΠΟΠ διαθέτει τα 5 παρακάτω χαρακτηριστικά:
    1. Τελείως απελπισμένος,
    2. Αχρηστος για οποιαδήποτε εργασία
    3. Πολύ χαμηλή νοημοσύνη
    4. Παντελώς ανενημέρωτος για το επάγγελμα που επιλέγει
    5. Πάμφτωχος.
    Πείτε μου ποιος άλλος Για 300€ καθαρά μισθό(Τα υπόλοιπα είναι έξοδα στέγασης ,θέρμανσης και λογαριασμων) θα πήγαινε να κάνει τον χαμάλη στα πιο άπομακρυσμένα μέρη της Ελλάδας , να δουλεύει τις 2πλασιες ώρες από όλους τούς άλλους υπαλλήλους χωρίς να τις πληρώνεται , μέσα στην τοξικότητα και τον παραλογισμό!!!
    Τα ίδια βέβαια ισχύουν και για αυτούς που επιλέγουν ΣΜΥ -ΣΣΕ , απλά σε μικρότερο βαθμό.
    Όσοι είναι έξυπνοι και βλέπουν τι τους περιμένεις παραιτούντε νωρίς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτός αν έχει σχέδιο να κάνει 3 παιδιά σε 5 χρόνια

      Διαγραφή
    2. Εχεις δικιο στο περιπου φιλαρακο,και σου λεω στο περιπου γιατι αναφερεσαι προφανως στο σημερα,και οχι πριν απο 20 + χρονια οπου τα πραγματα ηταν διαφορετικα.ναι σημερα ειναι ανουσιο να επιλεξεις τον στρατο ειτε απο προκυρηξη ειτε απο σχολη.

      Διαγραφή
    3. Απο το σχόλιο σου καταλάβαμε ποιός είναι χαμηλής νοημοσύνης.
      Ο ιδωτικός τομέας είναι παράδεισος στην Ελλάδα τι να σου πω,τοξικότητα έχει παντού σε αυτή την χώρα ένα μεγάλο παράδειγμα είσαι εσύ με τον τρόπο σκέψης που έχεις.
      Οι ΕΠΟΠ δούλευαν κ έξω κ θα ξαναδουλέψουν εαν χρειαστεί,απλά προτιμήσαμε ένα σταθερό μισθό 1200+ ευρώ τώρα, σύνταξη το πολύ με 35 χρόνια δουλειάς κ εφάπαξ 30-40.000χιλ ευρώ
      Κάτσε εσύ στον ωραίο ιδιωτικό Ελληνικό τομέα να δουλεύεις μέχρι τα 65+ κ να πάρεις 00.000 ευρώ εφάπαξ.

      Διαγραφή
    4. Τώρα,αν σου πω οτι δκτης λόχου κάνει καλύτερα ο ΕΠΟΠ και προ αυτών τα ΕΜΘ,τι θα πείς?????Ένα πτυχίο ή η το τελείωμα μιας σχολής δεν κάνει απαραίτητα νοήμων κ' ικανό για ηγέτη αυτόν που το πήρε ή τέλειωσε τη σχολή.Παραμένει φυτό κατά 90% ,όπως όταν μπήκε στη σχολή,και πιθανότατα και με χειρότερα λανθασμένες απόψει περί πειθαρχίας/υπακοής/διοίκησης λόγω του οτι τα μυαλά του τα έχουν κάνει αερόστατα.Δεν έχει ψηθεί κοινωνικά,απλά διάβασε το παιδί κι απομνημόνευσε.

      Διαγραφή
    5. Άρα 10:55:00, να βγούμε στο δρόμο, να βρούμε αυτούς που έχουν τελειώσει το Πανεπιστήμιο της ζωής

      Διαγραφή
    6. 11:26:00 εσένα τουλάχιστον,κάτι τέτοιους χρειάζεσαι.

      Διαγραφή
  14. ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΛΟΚΟ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ,Η ΗΓΕΣΙΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ 74?ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΤΟΜΑ ΕΩΣ 28 ΧΡΟΝΩΝ ΑΦΟΥ ΤΟ ΞΕΡΑΝΕ?ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΡΑΝΕ ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ.ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ Η ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΑΘΜΟΥ ΚΑΘΕ 8 ΧΡΟΝΙΑ.ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ.ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΡΑ.Προβολή όλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τα σφάλματα είναι 2:1ο Δεν αναφέρονταν πουθενά στις προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠ.ΟΠ. η αυτεπάγγελτη αποστρατεία στα 50. 2ον Το αδιανόητο ηλικιακό όριο των 28 ετών. Θα έλεγα ότι πρόκειται για μέγα λάθος του κράτους,αν υπήρχε κράτος. Οπότε το συμπέρασμα είναι ένα: Απέκρυψαν τεχνηέντως το νόμο του 74 και έθεσαν τόσο υψηλό ηλικιακό όριο πρόσληψης για να μη δώσουν συντάξεις. Αν γνώριζε ο κόσμος για την αυτεπάγγελτη αποστρατεία δεν θα έμπαιναν ούτε οι μισοί στο χάλι που θέλει να λέγεται στρατός. Δυστυχώς δεν υπάρχει σωτηρία στο Ελλαδιστάν και το χειρότερο είναι ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. VENDETTA για το σήμερα μιλάω.....
    Πρίν από λίγα χρόνια ο στρατός ήταν μια καλή επαγγελματική επιλογή.
    Είχε 4 καλά :
    1. Καλό μισθό
    2. 25 ετια
    3. Καλό εφάπαξ
    4. Καλή σύνταξη (για τα 25 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας).
    Τα παραπάνω θετικά τα έδινε το κράτος σαν αντισταθμιστικά οφέλη (σε σχέση με τους άλλους υπαλλήλους του δημοσίου) λόγω συνθηκών εργασίας (μεταθέσεις, 2πλασιες απληρωτες ωρες εργασίας, ασκήσεις κλπ).
    Τώρα και τα 4 θετικά του επαγγέλματος που υπήρχαν
    έχουν κοπεί ενω τα αρνητικά όχι μόνο συνεχίζουν να υπάρχουν αλλά και αυξάνονται ( κάθε χρόνο και χειρότερα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αν είναι να μας διώξουν στα 50 να μας αναγνωρίσουν τα Διπλώματα Οδήγησης να μπορούμε να δουλέψουμε να ζήσουμε την οικογένεια μας να σπουδάσουμε τα παιδιά μας.Δεν μπορεί ένας άνθρωπος να οδηγάει 25 χρόνια όλα ριμάδια τα αυτοκίνητα, φορτηγά, ερπυστριοφόρα και να τον διώχνεις σαν την τρίχα απτό ζυμάρι ανεπάγκελτο Την άκρη θα την βρούμε οι περισσότεροι από εμάς το λέει ακόμα ή καρδούλα Μας δουλεύαμε και πρίν να μπούμε ΕΠΟΠ. Κύριος μπήκα κύριος θα φύγω. Αλλά λίγο τσίπα απτην υπηρεσία και την πολιτεία δεν θα βλάψει. Αφήσαμε τα νιάτα μας την μαγκιά Μας καί τα κόκαλα μας στις βραχονησίδες για την Πατρίδα αυτό είναι το ευχαριστώ τις πολιτείας??? Να είστε όλοι καλά υγεία σε όλους και καλή δύναμη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περίμενε εσυ στα 50 με οικογένεια να σε πάρουν με πάνω από 1000e για δουλειά έξω

      Διαγραφή
  18. Ο Στρατός στα κατώτερα στρώματα πρέπει να είναι ηλικιακά νέος και αυτό υπάρχει για την εύρυθμη λειτουργία του στρατεύματος. Είναι η ασφάλεια του κράτους και με αυτό κανείς δεν θα παίξει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε λάθος άρθρο έγραψες κ. συνάδελφε. Αυτό έπρεπε να το γράψεις όταν παιζόταν οι προαγωγές των ΕΜΘ, όπως κι οι αγωγές των σχων. Δεν είναι μόνο οι ΕΠΟΠ ο στρατός που κάνει πόλεμο.

      Διαγραφή
  19. Οι εποπ κυβερνάνε τον στρατό.χωρις εποπ οι άξιοι είναι μηδέν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οι εποπ σύνταξη στα 50και να γίνονται στρατηγοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι βέβαιος ότι τέτοιου είδους γελοίες εξυπνάδες λέτε στα οικογενειακά τραπέζια και γελάτε μόνοι σας...

      Διαγραφή
  21. Όποιος έχει κάνει εποπ αντέχει παντού! Φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μετα απο 37 χρονια στο στρατο καταλαβα αργα βεβαια οτι ολοι ειμαστε ζωγραφοι και τακουνοκρουστες ΑΘΛΙΟΙ για μια μεταθεση και ενα βαθμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή