Βαθμολογική Εξέλιξη Αξιωματικών ΑΣΣΥ 1996-1997-1998

Βαθμολογική Εξέλιξη Αξιωματικών ΑΣΣΥ 1996-1997-1998

Στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, δεν υπάρχει πρόβλεψη για υπαγωγή των Αξκων ΑΣΣΥ 1996-1997-1998 στο νόμο 2439/1996 στον οποίο βασιζόταν η εγκύκλιος εισαγωγής μας στις Στρατιωτικές Σχολές.

Εισήλθαμε στη Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας το 1996. Η εγκύκλιος εισαγωγής μας βασιζόταν στο νόμο 2439/1996, σύμφωνα με τον οποίο στα 26 έτη υπηρεσίας παίρναμε το βαθμό του Σμηναγού, στα 30 έτη του Επισμηναγού, στα 34 έτη τον αντίστοιχο του Αντισμηνάρχου και λίγο πριν τη συμπλήρωση των 35 ετών στο βαθμό του Σμηνάρχου. Το 2010 και ενώ είχαμε ήδη διατελέσει 14 έτη προϋπηρεσίας, ψηφίστηκε ο νόμος 3883, ο οποίος ανέτρεψε αυτή τη βαθμολογική εξέλιξη μας με αναδρομική εφαρμογή, ήτοι δεν εφαρμόζεται αποκλειστικά στους νεοεισερχόμενους στις Στρατιωτικές Σχολές και εντεύθεν.

Με τους νόμους 4494/2017 και 5018/2023, ρυθμίστηκαν θέματα σταδιοδρομίας και βαθμολογικής εξέλιξης συναδέλφων που κατετάγησαν τα έτη 1990 έως και 1993. Μετά την ψήφιση του τελευταίου νόμου (5018/2023) και την υπαγωγή τριών τάξεων (1991,1992 και 1993) στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου 2439/1996, γίνεται μία σθεναρή προσπάθεια από συναδέλφους των τάξεων 1996-1997-1998 για την υπαγωγή τους στις αντίστοιχες διατάξεις του νόμου 2439/1996.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) στηρίζει την αποκατάσταση τριών σειρών (1996-1997-1998), σε συνέχεια της αποκατάστασης τριών σειρών εντός του 2023 με το νόμο 5018/2023 και της υπαγωγής τους στο νόμο 2439/1996.

Η πρόθεση της ΠΟΜΕΝΣ είναι αυτό το θέμα να λυθεί με την κατάθεση τροπολογίας κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων.

Επιθυμία μας είναι να υπάρξει αντίστοιχη υπαγωγή τριών σειρών (1994,1995,1996) στις διατάξεις του νόμου 2439/1996. Διεκδικούμε τη σταδιακή υπαγωγή όλων των σειρών κατάταξης μέχρι και το 2010, έτος εφαρμογής του νόμου 3883 που επηρεάζει αρνητικά τη βαθμολογική τους εξέλιξη. Με αυτό τον τρόπο θα πάψει να υπάρχει η διακριτική και δυσμενή μεταχείριση των Αξιωματικών που προέρχονται από ΑΣΣΥ, ενώ παράλληλα θα εξασφαλιστεί η ισονομία ανάμεσα σε Αξιωματικούς με ομοειδή προσόντα.

Να σημειωθεί ότι μετά την ψήφιση του τελευταίου νόμου (5018/2023) σύσσωμη η πολιτική ηγεσία δεσμεύτηκε για την αποκατάσταση και των επόμενων σειρών.

Σας ευχαριστούμε πολύ.

Με σεβασμό, Αξκοί
ΑΣΣΥ 1998

Δημοσίευση σχολίου

55 Σχόλια

  1. οι ταξεις 99 και μετα δηλαδη πηγαν να κανουν την αναγκη τους στο πηγαδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφ οσον εμειναν εξω απο το νομοσχεδιο οι ΑΣΣΥ οι αποφοιτοι τους αλλα και οι ΕΠ.ΟΠ...ανοιγει ο δρομος για Σωμα Υπαξιωματικων.

      Διαγραφή
    2. Η ΑΞΙΩΜΑΙΤΚΗ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΟΤΙ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ. ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΣΕ ΣΩΜΑ ΥΠΑΞΙΩΜΑΙΤΚΩΝ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΟ ΒΑΘΜΟ ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥς ΕΠ.ΟΠ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΑΣΣΥ.ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η ΠΟΜΕΝΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΞΑΠΑΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ....ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΙ ΑΥΤΗ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΓΑΖΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΓΙΑ...ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑΚΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ.

      Διαγραφή
  2. Ίσως ο χειρότερος εμπαιγμός Αξιωματικών εδώ και πολλά χρόνια. Υποσχέσεις για δικαιοσύνη, ισονομία, ηθική από Υπουργούς & Βουλευτές μετά το προηγούμενο νομοσχέδιο (ρύθμιση Σειρών 1991 - 1993) αποδείχτηκαν ένα κακόγουστο αστείο, μία ατιμία. Η ΔΕ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ σημαίνει πάρα πολλά, για τώρα & τα μελλοντικά σχέδια της Κυβέρνησης. ΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙ. Οι Ευρωεκλογές και οι επόμενες Βουλευτικές είναι η αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έυκαιρία να τους στείλετε κι αλλιώς το μήνυμα ότι ο στρατιωτικός δεν είναι πλέον σιγουράκι τους

      Διαγραφή
  3. Αφού κάνουν πασαλλειματα. Θέλει συνολική αντιμετώπιση. Στα 31 έτη προαγωγή σε ταγματάρχη επισμηναγο πλωταρχη οι τάξεις 96,97,98 ώστε να μειωθεί η ψαλίδα με τους προηγούμενους και στα 33 έτη για ολες τις νεότερες τάξεις. Ώστε στα 35 να φεύγουν όλοι με τον βαθμό σμηναρχου και αντίστοιχων. Οικονομική επιβάρυνση δεν θα υπάρχει αφού δεν προβλέπεται αναδρομική ισχύ. Το κόλλημα το έχουν όπως φαίνεται οι ανωτατοι των ασει δεν τους αρέσουν όλα αυτά και καθυστερούν την διάταξη. Τον υπουργό δεν τον νοιάζει ψήφους ψάχνει. Οι φωτεινοί ηγητορες παντογνωστες παναξιοι, το καθυστερούν όπως πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομοσχέδιο έκτρωμα για αυτά που γράφει και για αυτά που δεν γράφει. Πραγματικά κρίμα, αυτή η κυβέρνηση να δείχνει τέτοια συμπεριφορά. Ακόμα και τα άρθρα που θα πάρουν πίσω, προσχεδιασμένο ήταν από την αρχή. Για να πουν κάποιοι "συγχαρητήρια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχετε κουράσει οι εκ των ΑΣΣΥ... Όλο ζητάτε και ζητάτε... Να ακολουθήσετε την βαθμολογική εξέλιξη που υφίσταται με βάση τους τωρινούς νόμους! Και οι μισθοί σας όταν μπήκατε αλλιώς ήταν και αλλιώς έχουν εξελιχθεί, και παλιά παίρναμε δώρα και επιδόματα και τώρα όχι.
    Πραγματικά κάνετε σαν παρθένες τη πρώτη νύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ εσύ είσαι έμπειρη, έτσι;

      Διαγραφή
    2. Τα ίδια ακριβώς λέμε (αν το καταλαβαίνεις προφανώς). Οι τωρινοί νόμοι είναι τωρινοί νόμοι. Εκτός και αν η λογική σου λέει ότι νόμος του 2010 πρέπει να επηρεάζει εισαχθέντες του 1994. Και να σου υπενθυμίσω (πάλι αν το καταλαβαίνεις) ότι υπήρξε και νέος νόμος, το 1996. Όσο για την παρθένα, αυτό προφανώς το κατλαβαίνεις.

      Διαγραφή
    3. Αυτό με την παρθένα την πρώτη νύχτα, να το κοιτάξεις φίλε. Πρέπει να έχεις κάποιο θεματάκι.

      Διαγραφή
    4. Εξαρτάται πως το βλέπει ο καθένας. Οι εκ των ΑΣΣΥ είναι η μόνη κατηγορία που έχουν αδικηθεί διαχρονικά ξεκινώντας από τον 3883/2010, έκτοτε με την προαγωγή των εθελοντριών σε ένα βράδυ με το άρθρο 32 για τις εθελόντριες με τους ΕΜΘ πλέον Λγοι κτλ επιπλέον μόνο οι ΕΥ εκ των ΑΣΣΥ παραμένουν στάσιμοι βαθμολογικά κανένας άλλος θεσμός. Πάντα και κυρίως η στρατιωτική ηγεσία ειχε και έχει ένα κόμπλεξ έναντι αυτής της κατηγορίας (μάλλον γιατί από τις σχολές ΑΣΣΥ έχουν αποφοιτήσει οι μεγαλύτεροι ήρωες της πατρίδας μας βλέπε πλαστηρας κτλ σε αντίθεση με άλλες παραγωγικές σχολές ). Τέλος η πολιτεία μπορεί να δώσει λύση μια και καλή με Ενα άρθρο είτε αποκαθιστώντας όλους μέχρι και την τάξη 2010 και μετά να καταργήσει τον προηγούμενο νόμο .Τωρα πάλι με το νομοσχέδιο οι σχολές ΑΣΕΙ αναβαθιζονται πάλι ενώ οι ΑΣΣΥ παραμένουν υποβαθμισμένες με αποφοίτους που έχουν πτυχίο ΙΕΚ ενώ εισήλθαν με πανελλήνιες και μόρια περισσότερα από ορισμένες ΑΣΕΙ και αυτό τι δείχνει το διαχρονικό κόμπλεξ που έλεγα παραπάνω . Γι αυτό καλά κάνουν κάνουν και ζητάνε .

      Διαγραφή
    5. Δεν θέλω βαθμολογική εξέλιξη. Δεν με νοιάζει να περάσω στον βαθμό κάποιον άλλο. Θέλω αυτό που ίσχυε όταν μπήκα.

      Διαγραφή
    6. Οι ΑΣΣΥ δεν ζητάμε τπτ παραπάνω , απλά να τηρήσουν τον νόμο.Μεχρι το 2010 ο νόμος και οι προκηρύξεις των στρατιωτικών σχολών έγγραφαν ότι οι ΑΣΣΥ φτάνουν μέχρι το βαθμό του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΆΡΧΗ .Οι νόμοι στην Ελλάδα όπως και σε όλο το δυτικό κόσμο δεν έχουν αναδρομική ισχύ.και εγγλημα να κάνεις αν έχει αλλάξει ο νόμος δικαζεσε με τον νόμο που ίσχυε όταν έγινε το έγκλημα .Δεν ζητάμε ούτε παρακαλάμε ,Να τηρούν τα νόμιμα

      Διαγραφή
    7. Εσύ είσαι της σχολής των γαλαζοαιματων ή μπήκες με μέσον, να ξέρουμε με ποιον μιλάμε.
      Αν είσαι γαλαζοαιματος κάτσε στο θρόνο σου και περίμενε και εσύ να γίνεις ανώτατος γλειφτης. Αν δεν είσαι από σχολή άστα να πάνε θα σαι υπηρέτης ως τα 55

      Διαγραφή
    8. Εαν ἐχουμε κουράσει οι απόφοιτοι εκ ΑΣΣΥ τι θα πρἐπει να πούμε για την κατηγορἰα των ΕΠΟΠ ή των ΕΜΘ ή των Εθελοντριών. Φωναζουν διοτι είναι οι μόνοι αδικημένοι μετά τον 3883/2010. Ολες οι αλλες κατηγορίες στελεχων βγηκαν κερδισμένες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.Να θυμίσω την προαγωγή με συνοπτικές διαδίκασιες των εθελοντριών χωρίς τα απαραιτητα προσόντα, χρόνο Δκσεως, υποχρεωτικά σχολεία κτλ. Οι ΕΜΘ πλεον εχουν καταληκτικό βαθμό του Λγου δηλ 3 βαθμούς επανω από ότι προβλεπόταν κατά την προσληψή τους και επιπλέον επιθυμούν και την εισαγωγη τους στην Β΄ μισθολογική κλίμακα. Οι ΑΣΣΥ τωρα έχασαν τον καταληκτικό βαθμό που προβλεπόταν κατά την προσληψή τους. Μισθολογικά πάλι χαμένοι ειναι οι ΑΣΣΥ σε σχεση με τις άλλες κατηγορίες. Είναι απόφοιτοι 3ετούς φοιτησης παραγωγικής σχολής το πτυχίο της οποίας ειναι κατωτερό και από απόφοιτο ΙΕΚ άσχετα εαν εισερχονται με Πανελλήνιες και οι βάσεις εισαγωγής σε ορισμένες περιπτώσεις ειναι μεγαλύτερες και από ΑΣΕΙ ( Σωματα ΣΜΥ vs ΣΣΕ). ΘΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΟΥΝ ακούμε αλλά δυστυχως το κόμπλεξ της Στρατιωτικής ηγεσίας είναι μεγάλο. Κατά την άποψη μου θα πρέπει να αναβαθμιστει το πτυχίο και οι απόφοιτοι των ΑΣΣΥ να εξερχονται με τον βαθμό του Ανθστή ή του Μόνιμου Αλχία με καταληκτικό βαθμό του ΣΧΗ και κυρίως σε κρισιμες ειδικότητες όπως ΤΧ ΥΠ ΕΜ. Οι απόφοιτοι να έχουν τη δυνατότητα κατὀπιν εξετασεων να εισερχονται σε ΑΕΙ όπως ακριβως συμβαινει και με τους αποφοίτους ΑΣΕΙ με γνωμονα το συμφέρον της υπηρεσίας και ΕΔ γενικότερα. Επίσης έαν θέλουν σώμα υπξκών στα πρότυπα των ΗΠΑ θα πρεπει να αλλαξουν τα πάντα κατι το οποίο έχει απίστευτό οικονομικό αποτυπωμα και επομέμως δεν προκειται να γίνει ποτέ. Τέλος να υπαρχει σωστη και δικαιη μισθολογική αμοιβή για όλους τους θεσμούς. Επειδη

      Διαγραφή
    9. Τώρα που το έγραψε ένας σύγχρονος Νενέκος σαν εσένα θα σταματήσουμε.

      Διαγραφή
    10. Το κράτος να κατηγορήσεις που βάφτισε ταγματαρχες μεσα σε 1 χρόνο όλους τους εθελοντές και διαταραξε την ιεραρχία. Θα αποκατασταθεί η διαστρεβλωση και θα σε αφήσουμε ήσυχο και σενα

      Διαγραφή
    11. Ζητάμε απλά τα αυτονόητα. Μπήκαμε στο σώμα μετά από πανελλήνιες με ιεραρχική εξέλιξη σύμφωνα με τον νόμο 2439/1996 δεν θέλουμε κάτι παράλογο. Ενώ οι ΕΜΘ συνάδελφοι που θα έφταναν έως τον βαθμό του ανθυπασπιστή φτάνουν τώρα σύμφωνα με τον 5018/2023 μέχρι λοχαγοί και καλά κάνουν δεν υπάρχει θέμα αντιπαράθεσης. Θέλουμε δικαιοσύνη και τίποτα παραπάνω. ΑΣΣΥ 1998

      Διαγραφή
    12. Οι ΑΣΕΙ καλό είναι να μην γκρινιάζουν γιατί όπως ξέρουμε όλοι,οι νόμοι κόβονται κ' ράβονται απ'τους ίδιους,και όλοι οι υπόλοιποι για τον Αυτό όχι μόνο αξιοκρατικό δεν είναι αλλά ουτε καν καν δεοντολογικό, χώρια του ότι συμπεριφορές απ'τα "καμάρια" της σχολής σας σε πολλές.μονάδες. Λίγη ταπεινοφροσύνη δε βλάπτει ίσα ίσα ανεβάζει και την εικόνα τουλάχιστον, γιατί αν μιλήσουμε για το ποιόν.....

      Διαγραφή
    13. Κάμε καμιά επίσκεψη σε κανά ψυχολόγο. Οικογένειες έχουν να μεγαλώσουν και αυτοί, στην πείνα θα την βγάλουν;

      Διαγραφή
    14. Όποιος/α ακόμα ελπίζει και περιμένει να αλλάξει κάτι σε αυτή την τριτοκοσμική παράγκα, χρήζει ψυχιατρικής φροντίδας. Τόσο απλά.

      Διαγραφή
  6. Να πάρουμε και αυτά που προβλέπονται με τους τωρινούς νόμους πχ ξίφος, μεταλλια, πόστα πέραν τυποποιημενων (γράφεια κινήσεως, Μισθ/σια, κλπ) ισοτιμες δυνατότητες για εκπαίδευση σε σχολεία που τα έγγραφα αναγράφουν "πλην ΑΣΣΥ" κ.α Τι ? Όχι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι πολύ ευχάριστο, πραγματικά πολύ ευχάριστο που αυτή η κυβέρνηση δεν κάνει το χρέος της και δεν δικαιώνει τους Απόφοιτους ΑΣΣΥ στα δίκαια ζητήματα τους. Και αυτό είναι ευχάριστο γιατί δείχνει (ξανά) πόσο πολύ αδυνατεί να δώσει λύσεις σε απλά πράγματα. Αδυνατεί να κάνει οτιδήποτε ηθικό και δίκαιο. Αδυνατεί (με ύποπτο πλέον τρόπο) να βάλει ένα τέλος στις παραιτήσεις που είναι αδιανόητα πολλές. Είναι ευχάριστο λοιπόν γιατί δείχνει πόσο αδιαφορεί για οτιδήποτε έχει να κάνει με Υπαξιωματικούς ή Σχολές Υπαξιωματικών (όπως και η Ηγεσία των Ε.Δ.).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε καραγκίοζη δεν βαρέθηκες να αραδιαζεις συνεχώς με διαφορετικά σχόλια για το ίδιο θέμα; Τουλάχιστον οι άλλοι που σε βάζουν σου δίνουν κανένα μπαξίσι ή τζάμπα το γράψιμο! Παλιά απειλούσες με μηνύσεις τους αρχηγούς, τους υπουργούς, τους καφετζήδες στη Μεσογείων, μέχρι και τις καθαρίστριες στα γραφεία των αρχηγών και του υπεθα, τώρα ακολουθείς "ήπια" γραμμή; Εν προκειμένω μας τα έχεις κάνει Ζέπελιν και άντε θα σου κάνουμε την χάρη αναλφάβητε "ΣΤΥΑτζή" (για να μην θυμηθούμε τι σόι εξετάσεις δίνατε για με περάσετε στην ΣΤΥΑ εκείνη την εποχή), να σε κάνουμε πτέραρχο, ικανοποιήθηκες τώρα; Έτσι και αλλιώς ο φαλάκρας μοιράζει βαθμούς και προνόμια σε ΔΕΑ, σε εσένα ρε κακομοίρη θα κολλήσουμε τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περίπου 5000 μόρια είναι η διαφορά. Βρες ποιος είναι στα μείον

      Διαγραφή
    2. Τους χαρακτηρισμούς στους επιστρέφουμε. Είναι η αγωγή που έλαβες από την οικογένεια σου προφανώς.

      Διαγραφή
  9. Μάλλον χρειάζονται κόσμο για δασοπεριπολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πεταμένα λεφτά από ένα κράτος που χρωστάει. Αλλά για τους προνομιούχους.... περισσεύματα απεριόριστα. Για τους υπαξιωματικούς έτοιμους εξιδεικευμένους με προσωπικά τους έξοδα, με 1 έτος στρατιωτική εκπαίδευση και μετά στην παραγωγή και για τους αξιωματικούς 2 έτη. 1 έτος εξειδίκευση + 1 έτος στρατιωτική εκπαίδευση. Όσο για το ναυτικό και την αεροπορία, υπάρχουν δημόσιες και ιδιωτικές σχολές. Δεν το κατάλαβα; Όλα τα δυτικά πολιτισμένα κράτη, έτσι λειτουργούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις κανέναν που ταΐζεις και θες να τον βολέψεις;

      Διαγραφή
  11. Νομοσχέδιο παρωδία, μία προχειρότητα και τίποτα παραπάνω. Καμία πρόβλεψη για τις ΑΣΣΥ, πάνε για κατάργηση προφανώς. Όσες Σειρές δικαιώθηκαν, καλώς. Οι υπόλοιπες αντιμετωπίζονται σαν φαντάροι. Σκεφτείτε ότι η Σειρά του 1994 έχει 30 χρόνια, της υποσχέθηκαν την δικαίωση και τώρα το παίζουν τρελλίτσα. 30 χρόνια στις Ένοπλες Δυνάμεις και σε φαντάρους θα είχαν καλύτερη συμπεριφορά. Ντρέπεται και η ντροπή μαζί τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πραγματικά κρίμα για αυτή την Κυβέρνηση να αντιμετωπίζει έτσι τους Υπαξιωματικούς και ειδικότερα τους Απόφοιτους των Σχολών Υπαξιωματικών. Όλοι κάποια στιγμή πήραν κάτι. Κάτι που εξ 'αρχής δεν ήταν να το πάρουν. Και αναφέρομαι κυρίως σε βαθμούς που δεν θα έβλεπαν ποτέ τους.
    Οι Απόφοιτοι ΑΣΣΥ είναι οι ΜΟΝΟΙ που δεν παίρνουν, αντιθέτως χάνουν βαθμούς από αυτά που ήταν να πάρουν. Τόσο απλά. Τόσο. Δεν θέλει καν να είσαι έξυπνος, γι' αυτό και τρέχουμε σε δικηγόρους.
    Για την δικαίωση που είχαν και οι προηγούμενοι από εμάς. ΌΛΑ ΤΑ ΥΟΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ, ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ.
    Δεν είναι δυνατόν ΝΟΜΟΣ του 2010 να έχει αναδρομική ισχύ 16 ΧΡΟΝΙΑ.
    Εκτός και αν δεν έχουμε "δημοκρατία"..... Λέτε ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να θυμίσω στους σχολιαστές των σχολών αξιωματικών(ειδικα στους νεαρούς και θρασεις) και στους υπόλοιπους εκτός σχολών, ότι όταν μπήκαμε εκεινα τα χρόνια 1993-94 και μετά μας έβαλαν όσοι είχαμε περάσει και γραφτεί σε ΑΕΙ + ΤΕΙ να ξεγραφτουμε. Και δώσαμε την βεβαίωση στις σχολές.
    Με καταληκτικό βαθμό πλοιάρχου και ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ όπως προέβλεπε ο τότε νόμος . Τώρα ζητάνε για να γίνεις πλοίαρχος και πτυχίο, από το οποίο μας απέκλεισαν τότε. Είναι σοβαρό κράτος και υπηρεσία αυτή?
    Αντίθετα τους εθελοντές και του εμθ χωρίς να προβλέπεται τους βάφτισαν πλωταρχες και υποπλοιαρχους(λοχαγους) μέσα σε 1-2 έτη. Οπότε γιατί ειδικά η κατηγορία μας πρέπει να δεχτεί τα τερτίπια του κάθε τυχαρπαστου πολιτικού ή αρχηγού ή τα κακεντρεχη σχόλια των υπολοίπων προελεύσεως. αν δεν ξέρετε ειδικά οι νεότεροι μην μιλάτε καλύτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είναι γνωστό ότι οι πάντες και όλα παρακολουθουνται. Αυτοί οι πομποδέκτες/αυλικοί! /κυπατζηδες του δενδια που διαβάζουν όλα τα σχόλια τεκμηριωμένα ή μη, του τα λένε? Πιστεύω λόγω πλήθους σχολίων ναι.
    Άρα μας έχουν γραμμένους στο γνωστό σημείο.
    Τα ξέρουν και μας αγνοούν. Επίσης η ηγεσία του στρατού ποια πρωτοβουλία θα πάρει για όλα αυτά εκτός από το μάλιστα διάταξτε που λέει κάθε μέρα στον υπουργό??? Ούτε μια ρημαδοπροταση από τις νομικές υπηρεσίες των επιτελείων δεν βλέπουμε. Μόνο αν είναι για να σταυρώσουν κάποιον συνάδελφο σε λάθος που υπέπεσε εκεί ενεργοποιουνται όλοι για να τον φάνε. Ξαφνικά ο διοικητής που θα έβαζε πλάτη εξαφανίζεται και γίνεται κατήγορος. Δεν μιλάω σε περιπτώσεις που όντως φταίει αποκλειστικά κάποιος. Γενικά μιλάω μόνο διαταγές και όταν η μπάλα καίει ο ευθυνοφοβος διοικητής σφυρίζει αδιάφορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) στηρίζει την αποκατάσταση τριών σειρών (1996-1997-1998), σε συνέχεια της αποκατάστασης τριών σειρών εντός του 2023 με το νόμο 5018/2023 και της υπαγωγής τους στο νόμο 2439/1996."
    Καταρχάς η γιατί στηρίζει μόνο τρεις τάξεις η συγκεκριμένη ομοσπονδία και όχι μια συνολική λύση; Η έτερη ομοσπονδία ποσες τάξεις στηριζει άραγε μια, δυο, τρεις πέντε, δεκαπέντε;
    Σε συνεχεια της αποκατάστασης των τριων προηγούμενων '' για ποια συνεχεια λέει και τι έκανε ακριβώς γιατί εγώ δεν θυμαμαι να εκανε και πολλα μη πω οτι και σε ορισμενα σημεια εβαζε τρικλοποδιές, εν αντιθέση εγω έβλεπα (αν και δεν με αφορουσε εκεινη την εποχή διοτι ειμαι αρκετα νεότερος) συναδέλφους των τάξεων αυτών να τρέχουν το θέμα.
    Και γιατί κυριοι δεν στηριζετε σθεναρα την αναβάθμιση των σχολών ΑΣΣΥ ρωτάω εγώ; Ακουει να μου απαντησει κανείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί πολύ απλά, από τις σχολές ΑΣΣΥ βγαίνουν ήρωες όπως ο Νικόλαος Πλαστήρας και ο Χαράλαμπος Κατσιμήτρος .Υπομονή, πάντα στο τέλος το φως κερδίζει.

      Διαγραφή
  16. Για όσους ασχολούνται με το θέμα, μην περιμένετε κάποια εξέλιξη με αυτό το νομοσχέδιο. Με το επόμενο και αν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Να δούμε αύριο η ΠΟΜΕΝΣ και η ΠΟΕΣ τι θα πουν για τον εξευτιλισμό των ΑΣΣΥ και των απόφοιτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να πουν και αυτοί; το αμετάθετο να είναι καλά, οι υπόλοιποι ψυχή βαθιά.

      Διαγραφή
    2. Εάν όντως δεν καταφέρουν οι 2 ενώσεις και ιδίως η ΠΟΜΕΝΣ της οποίας είμαι και μέλος, να πείσουν το Υπουργείο και τους Κυβερνητικούς βουλευτές με τους οποίους οι ίδιοι φωτογραφίζονται και τα έχουν πολύ καλά, για τα δίκαια αιτήματα των αποφοίτων εκ Α.Σ.Σ.Υ. και να δωθεί συνολική λύση έως και το ετος 2010 που άλλαξε και ο νόμος περί Ιεραρχίας και προαγωγών ,την επόμενη της ψήφισης του νομοσχεδίου θα αποχωρήσω ΑΜΕΣΑ!!!

      Διαγραφή
  18. Ειδικά οι ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΑΣΣΥ πρέπει μαζικά να αποχωρήσουμε από ΠΟΜΕΝΣ, ΠΟΕΣ, ΛΟΙΠΟΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ και όλα τα "δήθεν" και χωρίς απολύτως κανένα νόημα συνδικάτα. Οι Απόφοιτοι ΑΣΣΥ είναι από παντού ριγμένοι. Είναι οι μοναδικοί που δεν έχουν κερδίσει ποτέ τίποτα.
    Υ.Γ. Αυτοί οι Σύλλογοι Αποστράτων ΣΜΥΝ - ΣΜΥ και ΣΤΥΑ θα ασχοληθούν ποτέ με το τι συμβαίνει στις Σχολές και στους Απόφοιτους ή μόνο για φωτογραφίες από κοπή πίτας είναι ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μόνο θλίψη & οίκτο προκαλεί αυτή η κυβέρνηση. Ούτε οι παραιτήσεις τους λένε τίποτα, ούτε η πτώση των βάσεων για τις Σχολές. Τίποτα δεν τους ενδιαφέρει, μόνο τα γαλόνια, μόνο οι θεσούλες του Υπουργείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Έχετε κουράσει
    Δεν γίνεται να εξισωθειτε με τους αποφοίτους ΑΣΕΙ
    Δεν ειστε τ ίδιο.
    Είστε οι μόνοι που κάθεστε τα λιγότερα χρόνια σε κάθε βαθμό.
    Σε 3χρονια περνετε 2 κ 3 βαθμούς ανώτερου άξκου. Όλοι κάθονται 6 στο καθενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχεις ιδέα τι γράφεις

      Διαγραφή
    2. Αν κρίνω από την ορθογραφία που ξέρεις προέρχεσαι από θεσμό που δεν θα έπρεπε να σε αφορά το θέμα. Άνοιξε κανένα βιβλίο έστω και τώρα, ακόμη κι αν είσαι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της ζωής κλπ κλπ

      Διαγραφή
  21. Έχετε ίδιο καταληκτικό με απόφοιτο ΑΣΕΙ
    Αλήθεια;
    Μόνο στις ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας γίνεται αυτό
    Στην αστυνομία πυροσβεστική λιμενικό και σε όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ ακόμα και στην Κύπρο
    Οι απόφοιτοι ΑΣΣΥ φτάνουν μέχρι Ανθστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει το λιμενικό και πυροσβεστική σχολή υπαξιωματικών; Μπερδευεσαι με άλλη προέλευση στην οποία και ανήκεις. Μην ανακατεύεσαι, καρφωνεσαι.

      Διαγραφή
    2. Καταρχάς μικρέ και άμυαλε ΑΣΕΙ όσον αφορά την Κύπρο εκεί σε ένα βράδυ άλλαξαν τον νόμο το 2004 οι όμοιοι σου διότι τους έπαιρναν τις θέσεις οι απόφοιτοι ΑΣΣΥ . Τωρα εάν δεν θέλετε αποφοίτους ΑΣΣΥ ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ τις σχολές , τολμάτε όχι βέβαια γιατί ποιοι θα επανδρώνουν τις θέσεις και θα βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά στα δύσκολα!! Επίσης για την ιστορία όλα αυτά ξεκίνησαν με το νόμο 3883/2010 όταν καταργήθηκε η 25ετια που προήλθε από δικεσ Εισηγήσεις, εάν ίσχυε να είσαι σίγουρος ότι ανώτερο Αξκο από ΑΣΣΥ θα έβλεπες μόνο σε κάτι ασπρόμαυρες φωτογραφίες!!

      Διαγραφή
    3. Εκεί ο υπαξ έχει δύναμη όμως,Εδώ,πράττει σύμφωνα με τα συμφέροντα (προσωπικά,αμέτρητες φορές) του δκτη μονάδος

      Διαγραφή
    4. 08:05:00, μη σε μπερδεύει, δεν είναι ΑΣΕΙ ο τύπος. Είναι της εμπειρίας κλπ κλπ

      Διαγραφή
  22. το γεγονός ότι το θέλουμε το 2024 να παραγουμε Σχες-Σμχους - Πχους απλά και μόνο επειδή έχουν κάποια χρόνια , με ξεπερνάει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Οι ΑΣΕΙ "επανδρώνουν τις θέσεις και θα βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά στα δύσκολα", ορισμένοι έχετε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Όσοι ΑΣΕΙ φτάνουν τελικά στις μονάδες (2-3), στην χειρότερη να πάνε σε καμιά μισθοτροφοδοσία, ούτε όπλα επανδρώνουν, ούτε οχήματα , ούτε στα φυλάκια δεν πάνε πια . Με λίγα λόγια είστε υπερεκτιμημένοι για το σκοπό που σας χρειάζονται, γιατί να εκπαιδεύσω κάποιον 3 χρόνια απλά και μόνο για να χειρίζεται στο PC word, excel και power point ? Θα πάρω έναν ΕΠΟΠ απόφοιτο ΙΕΚ , ΤΕΙ και μέσα σε 3 μήνες θα τα κάνει όλα, θα φτάνει μέχρι Αλχίας και θα ειναι και στα όπλα όταν χρειαστεί. Ούτε γκρίνιες ούτε τίποτα , δεν μας κάνει αυτός ,θα πάρουμε άλλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Βγάλτε μας το λογαριασμό τι κάνει να παίρνουμε και απολύστε μας να ησυχάσουμε όπως έπρεπε να μπορούσαμε να αποχωρήσουμε με 25ετια. Οι απόφοιτοι ΑΣΣΥ ειδικά των όπλων, δεν έχουν να ελπίζουν σε κανέναν και τίποτα.Βαθμούς μετάλλια, λοιπά σπατόσημα, και κάνα ευρουλακι παραπάνω στη σύνταξη εγώ προσωπικά τους τα χαρίζω.Σε αυτή τη χώρα ξεχάσαμε την τιμή και να έχουμε το μέτωπο ψηλά και καθαρο.Αν δε τους κάνουμε ιδού η Ρόδος ιδού και το πηδημα.Ζητιανοι δεν είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή