Σύνταξη αντί για εφάπαξ σε οικογένειες αποβιωσάντων σε διατεταγμένη υπηρεσία Στρατιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων

Σύνταξη αντί για εφάπαξ σε οικογένειες αποβιωσάντων σε διατεταγμένη υπηρεσία Στρατιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων

Σύνταξη αντί για εφάπαξ οικονομικό βοήθημα θα μπορούν να λαμβάνουν οι οικογένειες στρατιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων που απεβίωσαν ενώ ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, σύμφωνα με διάταξη που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για τον νέο Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Με την εν λόγω διάταξη, παρέχεται η δυνατότητα στους γονείς του άγαμου χωρίς τέκνα υπαλλήλου ή στρατιωτικού, ο οποίος έχει διορισθεί για πρώτη φορά στο Δημόσιο ή έχει καταταγεί ως στρατιωτικός αντιστοίχως μετά την 1η Ιανουαρίου 1993, χωρίς να έχει ασφαλιστεί σε κανέναν ασφαλιστικό οργανισμό κύριας ασφάλισης έως την 31 Δεκεμβρίου 1992, εφόσον αυτός αποβιώσει σε διατεταγμένη υπηρεσία που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο και ένεκα αυτής (ιπτάμενοι, εργαζόμενοι σε στρώση ναρκοπεδίων και εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών, προσωπικό που απασχολείται με την κατάσβεση πυρκαγιών), να επιλέξουν αντί του εφάπαξ οικονομικού βοηθήματος, την καταβολή σύνταξης.

Παράλληλα, ορίζεται ότι αν οι γονείς του αποβιώσαντος έχουν πεθάνει και αυτός έχει αδέλφια που δεν έχουν συμπληρώσει το 24ο έτος της ηλικίας τους, το ανωτέρω οικονομικό βοήθημα καταβάλλεται σε αυτά ισομερώς.

Οι προτεινόμενες διατάξεις κρίθηκαν επιβεβλημένες, προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω ευνοϊκή αντιμετώπιση των γονέων όσων αποβιώνουν με τις ως άνω προϋποθέσεις, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να σταθμίσουν την πλέον συμφέρουσα γι’ αυτούς επιλογή και να διαλέξουν μεταξύ της καταβολής του εφάπαξ οικονομικού βοηθήματος ή τη χορήγηση της σύνταξης.

Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Τι έγινε Νικολάκη; Ξεκινήσατε το υπόγειο
    αλισβερίσι για το φιάσκο της Λιβύης;;Μήπως ο εκλεχτός σου Α/ΓΕΕΘΑ κινδυνεύει να βρεθεί πίσω από τα σίδερα της φυλακής και τρέχετε και δεν προλαβαίνετε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δώστε την αλήθεια στους συγγενείς τους και στον κόσμο πρωτίστως και συν ότι άλλο πιστεύετε ότι τους αρμόζει. Μην τους απαξιώνετε ξεχνώντας τους. Να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή