ΥΕΘΑ: Επιστρέφει εσπευσμένα από ΗΠΑ – Έκτακτο ΚΥΣΕΑ το απόγευμα

ΥΕΘΑ: Επιστρέφει εσπευσμένα από ΗΠΑ – Έκτακτο ΚΥΣΕΑ το απόγευμα

Σε ετοιμότητα η Αθήνα για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ καταδικάζει η ελληνική κυβέρνηση. Επιστρέφει από τις ΗΠΑ ο Νίκος Δένδιας. Εκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ το απόγευμα της Κυριακής 14 Απριλίου 2024

Βασίλης Νέδος

«Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ, που συνιστούν σοβαρή επιδείνωση της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης στην περιοχή», τονίζεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

«Τέτοιες ενέργειες θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια. Είναι απολύτως αναγκαίο να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω διάχυση των εχθροπραξιών», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, επιστρέφει στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ και δε θα παραστεί στην παρέλαση στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, για την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821, ενώ στις έξι το απόγευμα της Κυριακής 14 Απριλίου 2024 θα συνεδριάσει και το ΚΥΣΕΑ.

Επίσης σε επιχειρησιακό επίπεδο η Ελλάδα βρίσκεται σε εγρήγορση και παραμένει σε επαφή με τους συμμάχους, κυρίως με τις ΗΠΑ, για ενημέρωση σχετικά με τη κατάσταση, κυρίως με τις ΗΠΑ.

Οι ελληνικές αποστολές στην ευρύτερη περιοχή είναι ασφαλείς και μεταδίδουν πληροφορίες προς το κέντρο.

Συγκεκριμένα, η φρεγάτα «Υδρα», παραμένει στην Ερυθρά Θάλασσα, η φρεγάτα «Λήμνος» στη UNIFIL στον Λίβανο, αξιωματικοί της πυροβολαρχίας Patriot στη Σαουδική Αραβία, ενώ αξιωματικοί βρίσκονται και στην Ιορδανία.

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr - ΦΩΤΟ: Αρχείου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια