Στγος ε.α. Κ. Φλώρος: «Δεν πιστεύω ότι θα έρθει κανείς να πολεμήσει μαζί μας αλλά αν έρθει θα είναι καλοδεχούμενος»

Στγος ε.α. Κ. Φλώρος: «Δεν πιστεύω ότι θα έρθει κανείς να πολεμήσει μαζί μας αλλά αν έρθει θα είναι καλοδεχούμενος»

O Έλληνας Στρατηγός ε.α. και Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ, μίλησε στο φετινό Φόρουμ των Δελφών, σχετικά με ζητήματα εθνικής ασφάλειας και άμυνας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα

O κ. Κωνσταντίνος Φλώρος, Στρατηγός ε.α., Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ και ο κ. Αθανάσιος Πλατιάς, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς συνομίλησαν για την στρατηγική της εθνικής ασφάλειας της χώρας στο πλαίσιο του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται 10-13 Απριλίου στους Δελφούς υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Όπως εξήγησε ο κ. Φλώρος, η Ελλάδα βρίσκεται σε μία δύσκολη περιοχή που απαιτεί εγρήγορση και αφοσίωση δυνάμεων. «Η κρίση είχε και το στοιχείο της ευκαιρίας, καθώς εγκρίθηκε και ξεκίνησε ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα που ήδη αποδίδει. Όταν ολοκληρωθεί θα έχουμε τα μέσα (εκσυγχρονισμός παλαιών και απόκτηση νέου εξοπλισμού) που θα μας επιτρέπει τη κρίσιμη στιγμή να μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνοι μας».

Το εξοπλιστικό αυτό πρόγραμμα καλύπτει τους βραχυ-μεσοπρόθεσμους στόχους μελέτης για τις Ένοπλες Δυνάμεις και έχει βασιστεί σε επιστημονική μελέτη της επικινδυνότητας της χώρας μας. Όπως εξήγησε, ο κ. Φλώρος υπάρχει και μελέτη για τους μακροπρόθεσμους στόχους των Ενόπλων Δυνάμεων έως το 2050.

«Είμαι εκ φύσεως αισιόδοξος και πάντα υπέρ της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών. Ωστόσο η αισιοδοξία δεν πρέπει να είναι και αφέλεια. Αν συμβεί το απευκταίο θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Δεν πιστεύω ότι θα έρθει κανείς να πολεμήσει μαζί μας αλλά αν έρθει θα είναι καλοδεχούμενος. Πρέπει λοιπόν να έχουμε τα μέσα να πολεμήσουμε μόνοι μας. Αν θες ειρήνη πρέπει να προετοιμάζεσαι για πόλεμο, μόνο έτσι βγαίνεις από τη δύσκολη θέση», συμπλήρωσε.

Τόνισε, ότι ο εξοπλισμός που δόθηκε στην Ουκρανία σε καμία περίπτωση δεν αποδυνάμωσε τα αποθέματα της χώρας. «Δώσαμε στην Ουκρανία μη επιχειρησιακά αναγκαία όπλα», εξήγησε. Τέλος, για την προκλητικότητα της Τουρκίας είπε ότι μετά τους σεισμούς στην γειτονική μας χώρα έχει σταματήσει στο πεδίο, αλλά όχι σε ρητορική σε διεθνή φόρα.

Πηγή: skai.gr

Δημοσίευση σχολίου

11 Σχόλια

 1. ΤΟ ΟΤΙ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΕΝΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΜΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΦΥΓΗΣ ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΙΝΑΧΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Η ΜΠΑ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σιγα μην ιδρωσε το αυτι του . Η δουλιτσα του εγινε και όλα καλά

   Διαγραφή
 2. Μπααααα!!! Απο πότε οι καταδρομείς ήξεραν απο τον Ελληνικό Στρατό???? Ειχαν 120% στελέχωση απο εθελοντές...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Περιμένω ακόμα την καινούργια παραλλαγή που διαφήμιζε ο πρώην γεεθα τον Γενάρη. Μόλις την πάρω θα πολεμήσω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δρόμο μόνο για φόρουμ των Δελφών ειναι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο ποιο προσιτος στο προσωπικό Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ¡¡¡¡

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Προσιτος εδώ είχε πόρτες για την είσοδο στο γραφείο του ούτε ο Πρόεδρος Μπαιντεν δεν εχει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Εσύ που τον αποκαλείς προσιτό τι έκανε για εσένα και εν γένει για τα υπόλοιπα στελέχη των Ε. Δ απολύτως τίποτα έτσι δεν ειναι; ας πάει στα αζήτητα τώρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή