ΠΟΑΣΥ: Επιβεβαίωση για το ληστρικό χαράτσι και με τη σφραγίδα (!) του ΝΙΜΤΣ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

ΠΟΑΣΥ: Επιβεβαίωση για το ληστρικό χαράτσι και με τη σφραγίδα (!) του ΝΙΜΤΣ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για άλλη μια φορά αναγκαζόμαστε να καταγγείλουμε την προχειρότητα με την οποία λαμβάνονται αποφάσεις για ζωτικής σημασίας θέματα των συναδέλφων μας.

Σήμερα, αποδεικνύεται περίτρανα ότι είχαμε δίκιο όταν ενημερώναμε τους αρμοδίους Υπουργούς για το ληστρικό χαράτσι που επιβλήθηκε στους νέους δικαιούχους εξέτασης και περίθαλψης στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού.

Η αρμόδια οικονομική υπηρεσία, κακώς προέβη στην υποχρεωτική καταβολή  εισφοράς 0,3% επί του βασικού μισθού των νέων δικαιούχων νοσηλείας (αστυφυλάκων, υπαρχιφυλάκων, αρχιφυλάκων και άλλων) και μάλιστα αναδρομικά από 09/02/2023 με τις μισθοδοσίες μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2024. Και μάλιστα, χωρίς να διασφαλίζει την παροχή υπηρεσιών από το νοσοκομείο.

Όπως προκύπτει από την απάντηση που προκαλέσαμε με έγγραφό μας και απαντήθηκε από το Ν.Ι.Μ.Τ.Σ., για να καθοριστεί η καταβολή της εν λόγω εισφοράς απαιτείται έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την τροποποίηση του ΑΝ 1139/11946, η υπογραφή της οποίας εκκρεμεί!

Το Ν.Ι.Μ.Τ.Σ. τονίζει επίσης ότι εξαιτίας αυτής της εκκρεμότητας, συνάγεται το συμπέρασμα ότι οι εν ενεργεία νέοι δικαιούχοι της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν αποτελούν σήμερα δικαιούχους νοσηλείας στο Νοσοκομείο!

Τούτων δοθέντων, όχι μόνο ισχύουν τα εύλογα ερωτήματα που έχουμε θέσει και δεν έχουν απαντηθεί σε επίπεδο ηγεσίας των αρμοδίων υπουργείων και υπηρεσιών, αλλά γεννώνται και νέα:

Α) Θα αναζητηθούν ευθύνες για αυτό το πρωτοφανές φιάσκο, να παρακρατούνται κρατήσεις από αστυνομικούς χωρίς αντίκρισμα για τη συγκεκριμένη νοσηλεία;
Β) Θα υπάρξει και από ποιους, μια συγνώμη για το γεγονός ότι από το Φεβρουάριο του 2023, δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την αναβάθμιση της περίθαλψης του αστυνομικού προσωπικού μέσω της αξιοποίησης των παρεχομένων υπηρεσιών ενός Νοσοκομείου που δύναται και οφείλει να μεριμνά και για το αστυνομικό προσωπικό;
Γ) Θα επιστραφούν άμεσα στους δικαιούχους τα χρήματα που κακώς παρακρατήθηκαν;

Σε κάθε περίπτωση ως Ομοσπονδία αυτονόητο είναι ότι θα πράξουμε τα δέοντα.

Με την υγεία και την ασφάλεια του αστυνομικού δεν δικαιούται κανείς να εμφανίζεται κατώτερος των περιστάσεων.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος
Ο Γενικός Γραμματέας ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Αααααα, τώρα τσούζει η εισφορά; Τόσα χρόνια τζάμπα χαλβαδιεζόσασταν στο ΝΙΜΤΣ και απαιτουσατε, όταν τα λέγανε οι του ΣΞ δεν σας ένοιαζε γιατί εσείς δεν πληρώνατε τίποτα και μάλιστα τους τη "λέγατε" και από πάνω με κάτι αρλουμπες αναρτήσεις ενός ανεκδιηγητου συνταξιούχου χωροφύλακα που του αρέσει να αυτοαποκαλείται "αντιστράτηγος" με δικαιώματα μερίσματος Α/ΓΕΕΘΑ. Άντε γειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή