Πιθανά 9ήμερα Εορταστικά «γκρουπ» Πάσχα 2024 και Χορήγηση Έκτακτων ΗΕΕ όχι κάτω από 600€ καθαρά

Πιθανά 9ήμερα Εορταστικά «γκρουπ» Πάσχα 2024 και Χορήγηση Έκτακτων ΗΕΕ όχι κάτω από 600€ καθαρά

Σύμφωνα με έγγραφο της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ. προς ΥΕΘΑ:

1. Τα αναμενόμενα, κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, δύο (2) «γκρουπ» των εννέα (9) ημερών το καθένα, θα χορηγηθούν ως εξής:

α. 1η ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Από Δευτέρα 29 Απρ. 2023 έως και Τρίτη 07 Μάϊ. 2023.

β. 2η ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Από Πέμπτη 09 Μάϊ. 2023 έως και Παρασκευή 17 Μάϊ 2023.

2. Προτείνεται η χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, εν είδη δώρου Πάσχα, έστω και σε μορφή αποζημίωσης ημερών εκτός έδρας, με το συνολικό καθαρό ποσό να μην είναι κατώτερο των εξακοσίων ευρώ (600,00 €).

Ειδικότερα:

Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ. προς κ. ΥΕΘΑ: Ημερομηνίες άδειας εορτών και οικονομική ενίσχυση ως δώρο Πάσχα στους στρατιωτικούς.

Κύριε Υπουργέ.

Τα τελευταία χρόνια, είθισται να χορηγείται στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, δικαιωματικά κατά την περίοδο των εορτών (Χριστούγεννα και Πάσχα), αριθμός ημερών αδείας απουσίας πέρα των προβλεπομένων.

Φέτος, όπως και κατά τα προηγούμενα χρόνια, αναμένεται να χορηγηθεί η εν λόγω άδεια, με πληροφορίες που καταφθάνουν στην Ένωσή μας, σε δύο (2) «γκρουπ» των εννέα (9) ημερών το καθένα. Το πρώτο από τις 29 Απριλίου έως τις 07 Μαΐου 2024 και το δεύτερο από τις 09 Μαΐου έως και τις 17 Μαΐου 2024.

Δεδομένου ότι τα παραπάνω δεν έχουν εισέτι επισημοποιηθεί, παρακαλούμε όπως επισπεύσετε την ανακοίνωσή τους, εφόσον υπάρχει βούληση χορηγήσεώς τους, προκειμένου οι στρατιωτικοί και οι οικογένειές τους να προμηθευτούν έγκαιρα και το δυνατόν νωρίτερα, φθηνά ταξιδιωτικά εισιτήρια για τις πατρογονικές τους εστίες, αποφεύγοντας φαινόμενα προηγούμενων ετών, κατά τα οποία πλήρωναν «ποινή» για την αλλαγή των ημερομηνιών των εισιτηρίων που είχαν ήδη προμηθευτεί νωρίτερα.

Κλείνοντας, παρακαλούμε όπως εξεταστεί η χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, εν είδη δώρου Πάσχα, έστω και σε μορφή αποζημίωσης ημερών εκτός έδρας, το συνολικό καθαρό ποσό της οποίας, να μην είναι κατώτερο των εξακοσίων ευρώ (600,00 €).

Το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

27 Σχόλια

  1. για τους ..αποστρατους κανενα κοκαλο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι έφαγες έφαγες να βρεις δουλειά

      Διαγραφή
    2. Τρίτη, Μαρτίου 26, 2024 7:39:00 μ.μ.
      Επειδή στον ρεβιθο-εγκέφαλο σου υπάρχει μόνο κουρκούτι σαν και αυτή του μπακαλιάρου που φάγαμε άφθονη προχτές και επειδή διαρκώς επαναλαμβάνεις το ίδιο μούγκρισμα, στο επαναλαμβάνω και εγώ, καλά να σαι (δεν το βλέπω) να δουλεύεις για να μου πληρώνεις τη σύνταξη και όλα τα εξτραδάκια.

      Διαγραφή
    3. Αδεια στην τριτη περίοδο

      Διαγραφή
  2. Χαχαχ ωραίο ανέκδοτο το δώρο Πάσχα.
    Εδώ δεν προστάτευσαν τον συνάδελφο από τον χαροκαμενο γονέα στα Τρίκαλα και ένας ανώτατος δεν κατέβηκε να καθαρίσει. Άφησαν τον αξιωματικό στην τύχη του και πάλι καλά που συγκρατηθηκε αν απαντούσε θα έτρεχε σε στρατοδικεια. Ο επίσημος ανώτατος του στρατού στην εξέδρα στα Τρίκαλα τι έκανε για να προστατέψει τον αξιωματικό? Τίποτα. Μόνο για τα αγήματα είναι. Όταν η πατάτα καίει και πρέπει να βγει μπροστά κρύβεται και αυτός και οι υπόλοιποι ανώτατοι μη χάσουν την δόξα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ οι αστυνομικοί δεν έκαναν τίποτα που ήταν σε απόσταση αναπνοής, παρά μόνο ήταν με το χαμόγελο. Άραγε ξέρουν ότι ο στρατιωτικός είναι δημόσιος λειτουργός, στην παρέλαση σε διατεταγμένη υπηρεσία και ότι η βιαιοπραγία κατά δημοσίου λειτουργού διώκεται αυτεπάγγελτα; Στην ουσία ήταν μπροστά σε ένα έγκλημα και αρμένιζαν.

      Διαγραφή
  3. 4:49:00, σαν εν ενεργεία έπαιρνες 14 μισθούς και τώρα ακούς για ψίχουλα και ψάχνεις για κόκκαλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα τα έφαγαν και δεν χόρτασαν

      Διαγραφή
    2. @ 27, 2024 12:37:00 π.μ. ..και άλλα τόσα θα σου φάμε νηστικέ μόνιμε φαντάρε

      Διαγραφή
    3. προς 6΄¨18 μ.μ ποσο ..τιποτενιος εισαι ρε γ@..ω τον εγκεφαλο σου !!! τραβα στον καθρεπτη κοιταξου ..και πες τι μ@..κια ειπα τωρα εγω !!!

      Διαγραφή
    4. 2:35:00, τα επιχειρήματά σου είναι πολύ πειστικά

      Διαγραφή
  4. Ρε ξανθιώτες!!! σας βάρεσε το αμετάθετο??? Μαυρογιαλούρος η φάση?? Για το λόγο αυτό δεν παίρνει κανένας σοβαρά το συνδικαλισμό σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας κρατήσει τα λεφτά -εχιυν κι άλλες κοινωνικές ομάδες ανάγκη. Λύση για το ηλικιακό των ΕΠΟΠ δε δίνεις όμως κυρ-υπουργέ κι ανησυχώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΤΡΟΠΉ ΜΕΓΆΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΊΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΚΑΙ ΜΠΡΆΒΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΈΔΡΑΣΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΈΧΤΗΚΕ ΚΡΊΜΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΟΚΑΜΕΝΟ ΠΑΤΈΡΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΏ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΞΚΟ ΤΟΥ ΑΓΗΜΑΤΟΣ ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ ΜΕΤΆ ΑΠΌ ΛΊΓΟ ΧΑΡΙΕΝΤΙΖΕΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΙΣΤΑΜΕΝΟ ΥΠΟΥΡΓΌ ΝΤΡΟΠΉ ΈΧΑΣΕ ΤΟ ΔΊΚΙΟ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΑΦΗΣΑΝ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΝΩ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ. ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΑ ΤΕΜΠΗ; ΚΑΜΙΑ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ. ΕΠΡΑΞΑΝ ΑΡΙΣΤΑ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ανώτατος στην εξέδρα επίσημων, αξιωματικός, τι έκανε για να προστατέψει το στέλεχος??? Εεε? Στα ωά του. Άρε παληκαραδες ευελπιδες πάντα μπροστά μπαίνετε και προτασετε τα στήθη σας

      Διαγραφή
    2. @ 28 9:17, άντε στον ειδικό και εσύ, και γρήγορα! Είσαι και εσύ από άλλο γαλαξία!

      Διαγραφή
  8. Κορυφαια υποθεση ειναι η βλακεια και η κομματικη τυφλα που σας τυραννα. Ο αξ-κος και ο χαροκαμενος γονεας στο ιδιο κοινωνικο συνολο ανηκουν και εχουν τα ΙΔΙΑ συμφεροντα. Αν ο Αξ-κος ηταν και χαροκαμενος γονεας τι θα αλλαζε τα πραγματα, η στολη μηπως; Η αποβλακωση δυστυχως δεν σας επιτρεπει να καταλαβετε οτι το καπιταλιστικο συστημα μονο ως ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ λογιζει τον ανθρωπο. Για ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ σκοτωνονται οι λαοι με προσχημα την πατριδα. Οι
    φτωχοι πολεμουν και σφαζονται μεταξυ τους που επειδη ειναι και φτωχοι τω πνευματι χαρας ευαγγελια για τους πλουσιους που την κοπανανε με διαφορα διαβατηρια, golden visa κλπ. για μερη εξωτικα. Ρωτηστε τους Κυπριους που
    οσα σπιτια δεν αρπαξαν οι εξ Ανατολων βαρβαροι τα πηραν η τα παιρνουν τα
    κορακια (τραπεζες και funds).Γιαυτο ΤΣΑΚΩΘΕΙΤΕ ανεγκεφαλοι στρατοκαυλοι μηπως σας εκτιμησει το συστημα και σας πεταξει κανα κοκαλακι. Η συστημικη πελατεια συσσωμων των πολιτικων αρχηγων επι το εργον του αλληλοσπαραγμου και της αλληλοεξοντωσης πιστοι στο μετεριζι του κοινωνικου αυτοματισμου. Αλλωστε ειτε της εξεδρας η του παγκου για τα μπαζα και για λυπηση ειστε... Ερχονται αναδρομικα ραψτε παντελονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετανάστευσε Βόρεια Κορέα στον Κιμ να δεις τι ωραία είναι, αν δεν σου αρέσει το καπιταλιστικό σύστημα.

      Διαγραφή
  9. Tο καπιταλιστικο σύστημα έτσι λειτουργεί. Αν δεν σαρεσει μετανάστευσε Κίνα. Δεν θα μας λείψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 29-3-24 3.34.00 γι αυτο και σε δουλευει πελατη, γιατι εχει βαρεσει απελαση το ανωθεν και ακατοικητο. Γιατι ομως τσιμπησες, ποιος σε εθιξε; αν αναγνωρισες τον εαυτον σου δωσε μια σοβαρη απαντηση με επιχειρηματα. Οχι φτηνιαρικα οπως αυτα που επικαλεισαι, τα κινεζικα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιατι δεν συγκρινεσαι λοιπον με την Ευρωπη αφου εκει ανηκουμε πολιτικα και γεωγραφικα να δουμε τις επιδοσεις σου; ΄΄Ευτυχως΄΄ δηλ. που υπαρχει το απανθρωπο και χρεωκοπημενο συστημα της Βορειου Κορεας για να μπορεις να συγκριθεις και να αισθανεσαι ευτυχισμενος... Τοσο ψηλα λοιπον εχεις βαλει τον πηχυ. Το μετρο συγκρισης αν σε ενδιαφερει η αληθεια για να ειναι αποδεκτο ως σοβαρο και αντικειμενικο, πρεπει να εχει μια στοιχειωδη αναλογια.Το βλακωδες περι μεταναστευσης ερωτημα σημαινει ενδεια επιχειρηματων και μυαλου που κατα τα φαινομενα εχει μεταναστευσει προ πολλου. Προς το παρον απολαυσε τον κοπανιστο αερα περι αναπτυξης και αλλων παραμυθιων που σου πουλανε υπηρετωντας τα συμφεροντα των λιγων χρεωνοντας σε ενω ταυτοχρονα σε κλεβουν και κανοντας σε να αισθανεσαι εξυπνος και τυχερος επειδη υπαρχει ο Κιμ. Στους στραβους βασιλευει ο μονοφθαλμος αλλιως πως καυμενε μου ΡΑΓΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή