Απόδοση Τιμής στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ-BINTEO)

Απόδοση Τιμής στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ-BINTEO)

Το Σάββατο 02 Δεκεμβρίου 2023, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) απένειμε Τιμή στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο «για το έργο του στην αμυντική θωράκιση της χώρας και για την εμπιστοσύνη του στη συμβολή του Ιδρύματος στην εκπαίδευση και την έρευνα των Ενόπλων Δυνάμεων».

Την εκδήλωση που έλαβε χώρα στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης (ΛΑΦΘ), τίμησαν με την παρουσία τους:

  • Οι Βουλευτές Κωνσταντίνος Πέτρου Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Θεόδωρος Καράογλου και Δημήτρης Κούβελας.
  • Ο Πρύτανης του ΑΠΘ Καθηγητής κ. Απόστολος Αποστολίδης, ο οποίος απένειμε και την τιμητική πλακέτα στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.
  • Ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Φασούλας ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτεράρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά, ο Διοικητής Γ΄ ΣΣ/NRDC-GR Αντιστράτηγος Πάρις Καπραβέλος ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστρατήγου Άγγελου Χουδελούδη, ο Αρχιεπιστολέας ΓΕΝ Υποναύαρχος Γεώργιος Φλώρος ΠΝ ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ και ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας Αντιστράτηγος Γεώργιος Δούβαλης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) Αντιστρατήγου Λάζαρου Μαυρόπουλου.
  • Εκπρόσωποι του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.) Αντιναυάρχου Λ.Σ. Γεώργιου Αλεξανδράκη και του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΣ) Αντιστρατήγου Γεώργιου Πουρναρά.
  • Ο Διοικητής της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος.
  • Ο Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Θεσσαλονίκη κ. Κωνσταντίνος Πολύκαρπος.
  • Ο Διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) Υποστράτηγος Θεόδωρος Αθανασόπουλος και ο Διοικητής της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) Υποπτέραρχος (Ι) Αλέξανδρος Κεφαλάς.
  • Ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Καθηγητής κ. Παναγιώτης Γκλαβίνης ο οποίος ανέγνωσε το βιογραφικό του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, και ο Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ κ. Γεώργιος Καραγιαννίδης, ο οποίος πραγματοποίησε ομιλία αναφορικά με το σημαντικό εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο που επιτελεί το ΑΠΘ για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας.
  • Ο πρώην υπηρεσιακός Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός ε.α. Φραγκούλης Φράγκος.
  • Ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Καθηγητής κ. Δημήτρης Κωβαίος ο οποίος πραγματοποίησε εισαγωγική ομιλία, και ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Καθηγητής κ. Νίκος Παπαϊωάννου.
  • Ακαδημαϊκές αρχές, και σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ).

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατά την ομιλία του εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την ιδιαίτερα τιμητική βράβευση ενός εκ των κορυφαίων Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Χώρας, το οποίο σχεδόν 100 έτη από την ίδρυσή του παρέχει στην Πατρίδα μας πληθώρα καταρτισμένων επιστημόνων, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην πρόοδο και ευημερία της.

Έκανε επίσης σύντομη αναδρομή, από το 1979 που εισήλθε στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) μέχρι και σήμερα που η Πολιτεία του ανέθεσε τα καθήκοντα του Αρχηγού των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, τιμή και ευθύνη που συνιστά την ύψιστη υπηρεσιακή και επαγγελματική καταξίωση για έναν Αξιωματικό.

Αναφέρθηκε επίσης στο έργο που συντελέστηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις τα τελευταία τέσσερα χρόνια επί της Αρχηγίας του, σε όλες τις πτυχές του, σε επίπεδο οργάνωσης και επιχειρησιακού σχεδιασμού, εξοπλισμών, υποδομών, συνεργασιών – εταιρικών σχέσεων και στρατιωτικής διπλωματίας, όπως και σε επίπεδο προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες της πολιτικής ηγεσίας.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισήμανε την ετοιμότητα και μαχητική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, την ισχύ των Ελληνικών όπλων, όπως και την ακλόνητη πίστη και αποφασιστικότητα του προσωπικού για την επιτυχή εκτέλεση της αποστολής του, υπογραμμίζοντας ότι αυτό το γνωρίζουν όλοι, φίλοι, εταίροι και σύμμαχοι.

Κλείνοντας, σημείωσε ότι η Τιμή που του απονεμήθηκε, αντανακλά στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο, καταβάλει άοκνες προσπάθειες στην υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας της Χώρας, ενώ παράλληλα στέκεται με αφοσίωση και υπερηφάνεια στο πλευρό της Ελληνικής κοινωνίας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικά ακούσματα από απόφοιτη του τμήματος της Νομικής και από σπουδάστρια της ΣΣΑΣ στο πιάνο και στο κοντραμπάσο αντίστοιχα, και από φοιτητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) στο βιολί.

Για να διαβάσετε τον χαιρετισμό του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ πατήστε εδώ.

Για να διαβάσετε την ομιλία του Πρύτανη Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Καθηγητή κ. Απόστολου Αποστολίδη πατήστε εδώ.

Για να διαβάσετε την ομιλία του πρώην Πρύτανη ΑΠΘ Καθηγητή κ. Δημήτριου Κωβαίου πατήστε εδώ.

Για να διαβάσετε την ομιλία του Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής ΑΠΘ Καθηγητή κ. Παναγιώτη Γκλαβίνη πατήστε εδώ.

Για να διαβάσετε την ομιλία του Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ κ. Γεώργιου Καραγιαννίδη πατήστε εδώ.

Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Θα περάσει και το σεφερλη στη λάμψη αυτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομικός δεν είναι, μουσικές σπουδές δεν έχει, οικονομικές σπουδές δεν έχει, ηλεκτρολόγος μηχανολόγος δεν είναι, μηχανικός υπολογιστών δεν είναι, μα τι είναι; ααααα ξέχασα, είναι των ειδικών δυνάμεων, αυτοί όλα τα κάνουν και σε όλα μέσα είναι. Άξιος και εις ανώτερα, δλδ και μόνιμος καθηγητής με έδρα και γιατί όχι και αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών! Και πάλι συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ 04 7:55, κόψε κάτι, πολλή φόρα πήρες! Προφανώς και δεν είσαι στρατιωτικός και προσπαθείς να τρολλάρεις! Πλύνε το στόμα σου καλά με την ΑΙΜ του Κούρκουλου και μετά μπόλικο LISTERINE, γιατί βγάζεις μπόχα!

      Διαγραφή
  3. ΑΙΜ, Listerine, Κούρκουλος; Ομολογώ ότι δεν το γνώριζα, μέγιστο σφάλμα μου sorry, και έτσι το "γκουγκλαρα", γιατί ούτε το chatGDP το γνώριζε, και ανακαλύπτω ότι υπήρχε διαφήμιση οδοντόκρεμας πίσω στο μακρινό 1990. Wow και OmG μαζί, δηλαδή 33 χρόνια πίσω! Μα πόσο χρονών είσαι ρε παππούλη 65φεύγα; Έτσι εξηγείται..."ου γαρ έρχεται μόνον". Πάντως, generally speaking, κακώς και κάκιστα επιτρέπουν την χωρίς λόγο είσοδο σε απόστρατους και ειδικά στο "σωρό" των επιτιμοανώτατων με τα ειδικά προνόμια που επιβαρύνουν τον ΠΥ/ΥΠΕΘΑ και που μόνο ζημιά κάνουν στις ΕΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή