Επίσημα από το ΓΕΑ: Αυτός είναι ο 40χρονος Επισμηναγός(Ι) που σκοτώθηκε σήμερα στην 120 ΠΕΑ

Επίσημα από το ΓΕΑ: Αυτός είναι ο 40χρονος Επισμηναγός(Ι) που σκοτώθηκε σήμερα στην 120 ΠΕΑ

Επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΑ για το θάνατο του χειριστή του T-2 που συνετρίβη στην Καλαμάτα:

Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:28, αεροσκάφος τύπου Τ-2E Buckeye της 363 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του, Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, 40 ετών.

Με απόφαση του ΥΕΘΑ Ν. Δένδια κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις ΕΔ

Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από σήμερα Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 έως και την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου2023, για τον θάνατο εν ώρα καθήκοντος του Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα.

Τραγικό: Τη μοιραία πτήση στην Καλαμάτα παρακολουθούσαν η σύζυγος και τα παιδιά του Επισμηναγού

Η σύζυγος και τα δύο παιδιά του 40χρονου, επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, τον περίμεναν σε κοντινό σημείο για μία μικρή «γιορτή» καθώς αυτή ήταν η τελευταία πτήση που θα εκτελούσε με τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους, καθώς είχε λάβει μετάθεση σε άλλη Μοίρα.

Το Τ-2E Buckeye, ωστόσο, κατέπεσε κατά την επιστροφή του, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας στο χωριό Άρι στην περιοχή Μακρομάνη.

Οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε η τραγωδία παραμένουν αδιευκρίνιστες, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έκρηξη που οδήγησε σε διασκορπισμό των συντριμμιών του αεροσκάφους στην ευρύτερη περιοχή.

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Αυτόπτες μάρτυρες είδαν ένα κομμάτι του αεροσκάφους που πιλοτάριζε να φεύγει στον αέρα λίγο πριν την πτώση του και μετά να ακολουθεί έκρηξη. Η ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας έχει στα χέρια της φωτογραφίες μέσα από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας που δείχνουν ένα κομμάτι του μοιραίου αεροσκάφους Τ-2, με μήκος ένα-ενάμισι μέτρο, να είναι πεσμένο στην πίστα του αεροδρομίου.
    Το κομμάτι αυτό δεν είναι καμμένο. Πρόκειται για μέρος πτέρυγας του εκπαιδευτικού αεροσκάφους, πιθανότατα από το κάθετο σταθερό που βρίσκεται στο πίσω μέρος και περιλαμβάνει τα πηδάλια διεύθυνσης. Το υπόλοιπο αεροσκάφος έχει συντριβεί πολύ μακριά, σε απόσταση περίπου 500 μέτρων έξω από το αεροδρόμιο.
    Ο άτυχος Επισμηναγός εκτελούσε μια εικονική προσβολή του αεροδρομίου της Καλαμάτας μαζί με ένα δεύτερο Τ-2. Έκανε τη βύθιση και την προσβολή, μετά απαγκίστρωσε, όπως λένε οι Αεροπόροι, και οριζοντίωσε, αλλά κάπου εκεί, περίπου σε ύψος 2.000 ποδών, πρέπει να αποκολλήθηκε το κρίσιμο αυτό κομμάτι του αεροσκάφους.


    ΑπάντησηΔιαγραφή