Επιστολή διαμαρτυρίας εα στελέχους των ΕΔ στον ΥΕΘΑ για την απονομή μεριδίων ΜΤΣ-ΕΚΟΕΜΣ

Επιστολή διαμαρτυρίας εα στελέχους των ΕΔ στον ΥΕΘΑ για την απονομή μεριδίων ΜΤΣ-ΕΚΟΕΜΣ

Γράφει ο Ανχης ΤΘ ε.α. Σταύρος Β. Γατής

Καταφίεμαι εντόνως για την επικείμενη εφαρμογή του επίμαχου θέματος απονομής μεριδίων των Μετοχικών Ταμείων του ΜΤΣ, ΕΚΟΕΜΣ (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) και ειδικότερα της κατάφωρης απόφασης μετά στοχευμένης καταβολής προσαυξημένων μετά αναδρομικής ισχύος μερισμάτων στους αποστρατευμένους Ανώτατους συναδέλφους μας βαθμού Ταξίαρχου και πάνω της ιεραρχίας και γίνομαι αιτιολογικά ποιο συγκεκριμένος.

Η Συνεισφορά στα ταμεία είναι συλλογική από όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας από τον νεοκαταταγέντα ΕΠΟΠ έως τον βαθμό του ΑΓΕΕΘΑ τα χρήματα που καταβάλουν ως κρατήσεις από την μισθοδοσία των είναι αναλογικά επί τοις % για όλους μας, ακόμη και από τις δαπάνες προμηθειών της υπηρεσίας υπάρχει καθορισμένο ποσοστό συνεισφοράς επί τοις % κανείς δεν εισφέρει περισσότερα από αυτά που προβλέπετε από τον νόμο και κανείς δεν θα έπρεπε να παίρνει περισσότερα από αυτά που δικαιούται από τον νόμο εάν αυτό γίνεται κατ επιλογή με υπουργικές η νομικές αποφάσεις.

Λέω λοιπόν ότι δεν είναι τσιφλίκι κανενός τα ταμεία θα έπρεπε αναλογικά να δοθούν αυξημένα μερίδια σε όλους τους Αποστρατευτικούς βαθμούς στο προβλεπόμενο ποσό και όχι επιλεκτικά σε Ανώτατους εα συναδέλφους γιατί αυτοί και όχι σε όλους μας Κε νομοθέτη λυπάμαι και προτίθεμαι να κινηθώ νομικά για την κατάφορη κατάργηση της ισονομίας και ισοπολιτείας σε μια έννομη χώρα.!!!

Κάποτε πρέπει να ξυπνήσουμε και να πάρουμε το δίκιο στα χέρια μας τα κεκτημένα με αγώνες κτώνται.!!!

Δημοσίευση σχολίου

17 Σχόλια

  1. Όλα για αυτούς είναι.. οι άλλοι να πάνε να ...και με την βούλα της κυβέρνησης.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αδυνατώ να καταλάβω το σκεπτικό του συγκεκριμένου Νόμου. Δίνει από την μία έξτρα μερίδια σε όσους έφυγαν μετά το 2017 με κριτήριο τα μισθολογικά κλιμάκια και ας μην είσαι ανώτατος Αξιωματικός (από τα Α,Β και Γ μισθολογικά κλιμάκια, Α1 έως Γ22).Ηδη αυτή η κατηγορία έχει λάβει τα ανάλογα χρήματα από την σύνταξη Ιουν 23 με αναδρομικά από 1-1-23. Και από την άλλη στους έχοντες φύγει ως το 2016 κριτήριο αποτελεί το να είσαι ανώτατος. Δηλαδή από την μία παίρνουν σχεδόν όλοι ανεξαρτήτως βαθμού και από την άλλη.....ΚΟΦΤΗΣ. Ποιος το σκέφτηκε όλο αυτό?? Ορθά και δίκαια διαμαρτύρεται ο εν λόγω απόστρατος συνάδερφος. Η συνεισφορά στα ταμεία είναι συλλογική από όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας. Εδώ μιλάμε για κατάφωρη ισοπέδωση της ισονομίας. Δεν μπορεί να ισχύουν δύο μέτρα και δυο σταθμά με υπουργικές, νομικές αποφάσεις. Το ΜΤΣ τι πρότεινε για όλο αυτό? Ας μας πουν το σκεπτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οπως ειχε πει κι ο βικτωρας μητροπουλος καποτε στην εποχη της παραγκας, ο ολυμπιακος και το αιγαλεω να κερδιζουν και οι αλλοι να πανε να .........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό που έκαναν, όχι σωστό ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ερώτηση : κ Γατή φύγατε με το βαθμό του Ανχη ε.α. μέρισμα ποίου βαθμού παίρνετε ; Μήπως Αντιστρατήγου ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε 15 Νοε. 7:56:00, παίρνεις like!!!

      Διαγραφή
    2. Δίκιο έχει κ να χτυπιέσαι, η επί πλέον προσαύξηση, μερισμάτων, δίνεται, αυθαίρετα κατά την γνώμη μου, παρότι ανώτατος κ γω, στον βαθμό που έφερε, όταν αποστρατευτηκε κ όχι αυτόν που λαμβάνει μερισμα τώρα, έστω κ αν έχει πληρώσει για να αναγνωρίσει κάποιου μεγαλύτερου βαθμού 8-9-10 κ 11000 €. Αυτά για να μην είσαι δεικτικός. Πάρε ότι σου δίνουν λοιπόν κ μην προκαλείς συνάδελφε. Γίνε ποιο σεμνός.

      Διαγραφή
  6. Ενοχλούν κάποιους τα "μερίσματα ανώτατων ". Κάνεις όμως δεν ενοχλείται από τις ελάχιστες μισθολογικες διάφορες/αυξήσεις που δίδονται λόγω προαγωγής. ΑΥΤΕΣ αφορούν ΟΛΟΥΣ ανεξαρτήτως προέλευσης. Δεν χρειάζεται να αναφέρω παραδείγματα από άλλους Ευρωπαϊκούς στρατούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μήπως υπάρχει και πάλι αδικία για τους χαμηλοβαθμους αξκους και μια ζωή σέ μονάδες με ότι συνεπάγεται αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάρτε ένα 20αρικο οι Ανώτατοι να σωθείτε σε βάρος όλων των υπολοίπων συναδέλφων.... άντε μετά στις λέσχες και στα ΚΑΥ να τα γλεντήσετε...για λύπηση είστε κρίμα που είχατε την τιμή να διοικήσετε ανθρώπους και να τους εμπνεύσετε δια του παραδείγματος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Oταν στους Ε.Μ.Θ στερουσαν χρηματα και βαθμους κελαηδουσατε τωρα σας επιασε ο πονος.Υποκριτες και φαρισαιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να μου κοβόταν τα χέρια όταν σας ψήφιζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και με τί χέρια θα τους ξαναψηφιζες μετά; Αυτό δεν το σκέφτεσαι;

      Διαγραφή
  11. Αγαπητέ κ Γατή, μια και είστε 40 και πλέον χρόνια στο συνάφι μας, θα θυμάστε καλά ότι, προ κρίσεως (2009), οι διαφορές των εε στους μισθούς και των εα στις συντάξεις είχαν πολύ μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ τους, σε σχέση με τους βαθμούς τους. Σήμερα, λοιπόν, ο Ανχης με τα 27 χρόνια υπηρεσίας υπολείπεται 40% του μισθού του σε σχέση με αυτόν προ κρίσεως και ο μη ΑΣΕΙ, με τα ίδια χρόνια υπηρεσίας, δεν υπολείπεται ούτε 10% σε σχέση με τον μισθό προ κρίσεως. Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και με τις συντάξεις. Το μόνο μέτρο που μπορεί να λάβει ο νομοθέτης, για να είναι δίκαιος, είναι αυτό, και λίγο είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι να ναι είσαι φίλε.
      Εξ ΑΣΣΥ Το 2009 κάποιος στα χρόνια υπηρεσίας μου θα έπαιρνε 20000 ετησίως.
      Εγώ παίρνω 14000 τώρα.
      10% Διαφορά είναι αυτή??

      Διαγραφή
  12. Όλο λάθος. Γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή