ΥΦΕΘΑ για καταβολή στεγαστικού επιδόματος Στρατιωτικών: Αρμόδιο είναι το Υπ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

ΥΦΕΘΑ για καταβολή στεγαστικού επιδόματος Στρατιωτικών: Αρμόδιο είναι το Υπ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Απάντηση ΥΦΕΘΑ Ιωάννη Κεφαλογιάννη σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ.1055/06-10-2023) με θέμα: «Στεγαστικό Επίδομα σε στελέχη των Ε.Δ.»

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχεδιασμός για την επέκταση του οικιστικού προγράμματος και τη δημιουργία νέων κατοικιών σε Μονάδες και ακίνητα αρμοδιότητας ΥΠΕΘΑ, με σκοπό την κάλυψη στεγαστικών αναγκών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ).

Ενδεικτικά, την παρούσα χρονική περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη, ανά την επικράτεια, η κατασκευή 89 διαμερισμάτων ΣΟΑ - ΣΟΜΥ - ΣΟΕΠΟΠ και 20 δωματίων ξενώνων, προϋπολογισμού (Π/Υ) του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Αντίστοιχα, υπό τον Π/Υ του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή πολυκατοικίας στην περιοχή του Σκαραμαγκά, εντός της ΝΒ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ.

Επιπρόσθετα, με τη νέα Υπουργική Απόφαση «Ευεργετικά Μέτρα και Διοικητικές Διευκολύνσεις για το προσωπικό των ΕΔ» (Β΄3267/2023) καθορίσθηκαν διοικητικές διευκολύνσεις και ευεργετικά μέτρα για τα στελέχη των ΕΔ που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα και οξέα προβλήματα. Στο δε άρθρο 6 αυτής, ρυθμίζονται ζητήματα αναφορικά με τη διάρκεια, τις προϋποθέσεις και την προτεραιότητα της κατ’ εξαίρεση στέγασης των στελεχών στα Στρατιωτικά Οικήματα (ΣΟΑ - ΣΟΜΥ - ΣΟΕΠΟΠ), ενώ στο άρθρο 9, προβλέπεται η έκδοση του Διακλαδικού Κανονισμού Στέγασης, του οποίου η εκπόνηση βρίσκεται σε εξέλιξη σε συνεργασία με τα Γενικά Επιτελεία και θα ρυθμίζονται ειδικότερα, όλα τα θέματα στέγασης στα στρατιωτικά οικήματα.

Περαιτέρω, για το ενδεχόμενο της καταβολής στεγαστικού επιδόματος στα στελέχη των ΕΔ, αρμόδιο είναι το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, καθώς εντάσσεται στο πλαίσιο της εφαρμοζόμενης δημοσιονομικής - κοινωνικής πολιτικής.

Συναφώς, για την πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ αποτελεί προτεραιότητα η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των οικογενειών τους. Το προσωπικό άλλωστε αποτελεί τον βασικό πυλώνα ισχύος των ΕΔ μας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέο ΦΕΚ: Τριετής η διάρκεια στέγασης στα ΣΟΑ-ΣΟΜY-ΣΟΕΠΟΠ – Τι αλλάζει

Για το σκοπό αυτό στοχεύουμε στη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση της περιουσίας των ΕΔ, καθώς και των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων και ερευνητικών προγραμμάτων, έτσι ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι δυνατότητες που σχετίζονται με την υλοποίηση της αποστολής τους, τη μέριμνα του προσωπικού, την κοινωνική προσφορά τους, καθώς και τη δημιουργία σημαντικών ευκαιριών για στέγαση του προσωπικού σε κάθε σημείο της Ελλάδας και ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές, αλλά και σε νησιωτικές περιοχές, όπου το κόστος διαμονής είναι δυσβάσταχτο για τα στελέχη των ΕΔ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

10 Σχόλια

  1. Μεχρι να...εξελιχθουν οι οικισκοι που δεν θα φθανουν ουτε για....ζητω πρεπει ο υπουργος να χτυπησει το χερι στο τραπεζι για στεγαστικο επιδομα και οχι να παραπεμπει το προσωπικο του σε αλλο υπουργειο.Ο υπουργος παει στο αλλο υπουργειο κι οχι το προσωπικο τουΔεν θελουμε υπουργους που εκφραζουν μονο τις δηθεν προθεσεις τους πετωντας το μπαλακι αλλου και...επεξεργαζονται μισθολογιο που δηθεν ολοκληρωνεται προεκλογικα και θα ισχυσει εαν κι εφ οσον ξανακυβερνησουν κι αυτο αφορα τους εκαστοτε κυβερνωντες διοτι ολοι τους...επεξεργαζονται τους στρατιωτικους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτούς ψηφίσατε! Θελεστα και παθεστα! Κάνετε τους deliverαδες μήπως βγάλετε ένα 300€ για το ενοίκιο περισσότερο το μήνα.

      Διαγραφή
  2. Άντε και επίδομα σκοπιάς!! Επίδομα ΑΥΔΜ,επίδομα ορχου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ στη φωλιά σου ή ακόμα καλύτερα στο λαγούμι σου!!

      Διαγραφή
  3. Να μας πείτε μόνο σε τι είναι αρμόδιο το Υπουργείο Άμυνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απ'τον Άννα στον Καϊάφα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η υψηλή τεχνική της μπουρδολογιας. Λες ένα κατεβατο ανοησίες χωρίς να λες τίποτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ηθικόν.... Ακμαιότατο.
    Αντοχή... Βάλε και σοκολάτες κυρ Παντελή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μέχρι πότε θα μας παίζετε από το ένα υπουργεειστο άλλο.. Έχετε πάει κ.υπουργε και υφυπουργε σε παραμεθόριο με το μισθο μας να έχουμε να καλύψουμε ενοίκιο ύπχρεωσεις οικογένειας με παιδιά μακριά από τους γονείς μα ς που είναι πλέον στο τελείωμα της ζωή τους λόγω ηλικίας και ριμαστε μακριά τους και δεν μπορούμε νά τους δούμε λόγω εξόδων μεγάλων .ζήστε αυτά που ζούμε και μετά ελάτε να μας πείτε πως είμαστε έτοιμοι ψυχολογικά και για το επάγγελμα μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το έχουμε πει, το υπουργείο είναι αναρμόδιο για το προσωπικό του και ας είναι σε ειδικό καθεστώς και διαχρονικά αδικημένο σε σχέση με τους άλλους υπαλλήλους. Εδώ κοτζαμ αγεεθα περνει λιγότερο επίδομα θέσης ευθύνης από τον προησταμενο γραφείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ο ένας από του δύο είναι στον ΚΥΣΕΑ και διοικεί χιλιάδες κόσμος και υπεύθυνος δισεκατομμύρια σε εξοπλισμό και άλλος όχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή