ΣAΣMY προς ΥΕΘΑ: Τροποποίηση Σύνθεσης ΔΣ/ΜΤΣ με συμμετοχή Αποφοίτων ΣΜΥ–Δικαιότερη κατανομή μεριδίων

ΣAΣMY προς ΥΕΘΑ: Τροποποίηση Σύνθεσης ΔΣ/ΜΤΣ με συμμετοχή Αποφοίτων ΣΜΥ–Δικαιότερη κατανομή μεριδίων

Ο ΣΑΣΜΥ (Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών) μετά από όχληση των μελών του, τα οποία νιώθουν ότι αδικούνται με αποφάσεις που έχουν ληφθεί και υλοποιούνται αφού έχουν αποτυπωθεί σε νομικά κείμενα με την ψήφιση του Ν.5018/2023 ΦΕΚ Α’ 25/09-02-2023 και την έκδοση ΚΥΑ, επεξεργάστηκε και κατέθεσε προτάσεις για την τροποποίηση του υφιστάμενου νομικού πλαισίου οι οποίες προσπάθησε να διασφαλίσουν την αρχή της αναλογικότητας και του δικαίου.

Ο σύνδεσμος προέτρεψε τον κύριο υπουργό αφού επεξεργαστεί τις προτάσεις του ΣΑΣΜΥ να τις αποδεχτεί και να προβεί στην αντικατάσταση των νομικών κειμένων.

Ο ΣΑΣΜΥ τόσο στα πλαίσια της διαβούλευσης του Ν.5018/2023 ΦΕΚ Α’ 25/09-02-2023 όσο και προγενέστερα με την αποστολή εγγράφου είχε εκδηλώσει τις ενστάσεις του και είχε προτείνει την επανεξέταση του θέματος για δικαιότερη κατανομή των μεριδίων που διανέμει το ΜΤΣ, καθώς και τροποποίηση του νομικού πλαισίου που θα περιλαμβάνει και την συμμετοχή στο Διοικητικό συμβούλιο ΜΤΣ, αποφοίτων από την Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών ΣΜΥ. Επίσης στο υπόμνημα του είχε ζητήσει την τροποποίηση του άρθρου που αφορά την αναγνώριση γάμου.

Στο συνημμένο έγγραφο (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ή παρακάτω) αναλύονται οι θέσεις του ΣΑΣΜΥ και οι προτεινόμενες τροποποιήσεις:

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

  1. Μετοχοι στο ΜΤΣ δεν ειναι μονο οι αποφοιτοι ΣΣΕ και ΣΜΥ.Ενα μεγαλο μερος ,ισως το μεγαλυτερο ,των μετοχων ειναι. ΕΜΘ και ΕΠΟΠ.Αυροι αραγε δεν θα επρεπε να μετεχουν στο Δ Σ αναλογικα αλλωστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέτοια λαμπρά μυαλά σαν εσένα χρειάζεται ο τόπος για να προχωρήσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σώμα Υπξκων μόνο
    Ο καθένας στη θέση του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν έμπαινε ο καθένας στη θέση του, εσύ πού θα καθοσουν;

      Διαγραφή
  4. Δεν είναι ντροπή να είσαι εμθ, αλλά εσυ παίζει να είσαι πολύ β....ς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς 17 Νοε 1:16. Απλά θα θελες. Μπορείς να σκουξεις από το κακό σου που θα βλέπεις είτε το θες είτε όχι Ανώτερους Αξιωματικους από ΑΣΣΥ. Πάνε κλάψε και βρίσε σε καμία γωνία τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή