Δένδιας για Mισθολόγιο EMΘ: Όπως γίνεται και στους EΠOΠ βρίσκεται σε στάδιο επιτελικής επεξεργασίας

Δένδιας για Mισθολόγιο EMΘ: Όπως γίνεται και στους EΠOΠ βρίσκεται σε στάδιο επιτελικής επεξεργασίας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, απαντώντας σε ερώτηση με θέμα «Μισθολόγιο Αξιωματικών Μονιμοποιηθέντων ΕΜΘ» που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κουπελόγλου Συμεών διευκρίνισε τα παρακάτω:

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας απέστειλαν σχετική νομοθετική ρύθμιση προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, η οποία αφορούσε, μεταξύ άλλων, στη μισθολογική αποκατάσταση των Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) και τη διακριτή πρόβλεψη στο διοικητικό βαθμού του Υπολοχαγού και αντιστοίχων.

Για την ως άνω ρύθμιση βρίσκεται σε εξέλιξη νέα επιτελική επεξεργασία, η οποία μετά την ολοκλήρωσή της, θα προωθηθεί στο συναρμόδιο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την ψήφισή της.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΓΕΩΡΓΙΟΣ Σ. ΔΕΝΔΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

Τονίζεται ότι την παραπάνω απάντηση είχε δώσει ο ΥΕΘΑ τον Αυγ. 23 (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) ΧΩΡΙΣ την «...επιτελική επεξεργασία» και μάλιστα είχε πει ότι «…δεν τελεσφόρησε η πρόβλεψη ΜΚ στο βαθμό Υπλγου και αντιστοίχων και, κατά συνέπεια, εξακολουθεί να εφαρμόζεται το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο».

Επιπρόσθετα να υπενθυμίσουμε ότι παρόμοια απάντηση με «...επιτελική επεξεργασία» έχει δώσει ο κ. Δένδιας και για το συνταξιοδοτικό των ΕΠΟΠ ΕΔΩ: Δένδιας για ηλικιακά όρια-συνταξιοδοτικό ΕΠΟΠ: Βρίσκονται σε στάδιο επιτελικής επεξεργασίας.

Παρά τις παρελθούσες διαβεβαιώσεις και του απερχόμενου ΥΕΘΑ κ. Παναγιωτόπουλου ότι η αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει το συνταξιοδοτικό καθεστώς των ΕΠ.ΟΠ. βρίσκεται σε στάδιο επιτελικής επεξεργασίας, υπάρχει ένα κλίμα δυσαρέσκειας στα στελέχη για το τι μέλλει γενέσθαι, καθόσον, τέσσερα (4) χρόνια μετά τις διαβεβαιώσεις ακόμα να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης επεξεργασίας.

Ελπίζουμε να μην συμβεί το ίδιο και με το Μισθολόγιο των Αξιωματικών Μονιμοποιηθέντων ΕΜΘ.

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ....ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΑΛΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο θεσμός των εμθ έπρεπε να είχε λήξει με την παρέλευση της 5ετιας.
    Δεν προσφέρουν τίποτα.... Όλη την ώρα βαριούνται κ το παίζουν ειδήμονες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα πράγμα δεν θα βαρεθουν ποτέ να σε γλεντανε τραχανά

      Διαγραφή
    2. 5:53:00 μ.μ Τα επυ-εμθ παραμένουν ο περίγελος του στρατού(και της κοινωνίας,μεταξύ μας)

      Διαγραφή