Δένδιας για ΕΜΘ: Δεν τελεσφόρησε η πρόβλεψη ΜΚ στο βαθμό Υπλγου και αντιστοίχων–Τι απάντησε και το ΥΠΟΙΚ (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Δένδιας για ΕΜΘ: Δεν τελεσφόρησε η πρόβλεψη ΜΚ στο βαθμό Υπλγου και αντιστοίχων–Τι απάντησε και το ΥΠΟΙΚ (ΕΓΓΡΑΦΑ)

1. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΕΘΑ:

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης 136/19-07-2023 της Βουλής των Ελλήνων, σας γνωρίζω, κατά το μέρος που αφορά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), τα ακόλουθα:

Καταρχάς, το αντικείμενο του θέματος εκφεύγει των αρμοδιοτήτων του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), υπό την έννοια ότι η ακολουθούμενη δημοσιονομική και μισθολογική πολιτική εφαρμόζεται αποκλειστικά από το Υπουργείο Οικονομικών (ΥΠ.ΟΙΚ).

Το ΥΠΕΘΑ, ωστόσο, από πλευράς του επιδιώκει, στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας και της αποκατάστασης τυχόν αδικιών, τη ρεαλιστική ρύθμιση των αιτημάτων των στελεχών. Προς τούτο, αναλαμβάνει σχετικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις, στη βάση της τρέχουσας δημοσιονομικής πραγματικότητας, εντούτοις, η πολιτική που θα εφαρμοσθεί εμπίπτει, σε κάθε περίπτωση, στην αποκλειστική αρμοδιότητα του ΥΠ.ΟΙΚ.

Προς επίρρωση των ανωτέρω, σας γνωρίζεται ότι, οι αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ, είχαν υποβάλλει προτάσεις νομοθετικής βελτίωσης των διατάξεων του ν.5045/2023 (Α΄ 136) «Ενίσχυση του Εισοδήματος των Μισθωτών, των Νέων και της Οικογένειας» προ ψηφίσεως του, σχετικά με τις αποδοχές των στελεχών των ΕΔ.

Στο πλαίσιο εναρμόνισης της νέας βαθμολογικής εξέλιξης των ΕΜΘ με το μισθολογικό τους καθεστώς, στις ανωτέρω προτάσεις συμπεριλήφθηκε, μεταξύ άλλων, και το θέμα της μισθολογικής αποκατάστασης των ΕΜΘ και η διακριτή πρόβλεψη Μισθολογικού Κλιμακίου στο διοικητικό βαθμό του Υπολοχαγού και αντιστοίχων βαθμών λοιπών Κλάδων, πλην όμως, αυτή δεν τελεσφόρησε και, κατά συνέπεια, εξακολουθεί να εφαρμόζεται το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο.

Κατά τα λοιπά αρμόδιο να σας απαντήσει είναι το συνερωτώμενο ΥΠ.ΟΙΚ.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΓΕΩΡΓΙΟΣ Σ. ΔΕΝΔΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

2. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΙΚ:

Σε απάντηση της με αριθ. πρωτ. 136/19-7-2023 Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές του Πίνακα Διανομής, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Το ζήτημα της αναμόρφωσης του μισθολογικού καθεστώτος των Εθελοντών Μακράς Θητείας (Ε.Μ.Θ.) των Ενόπλων Δυνάμεων, που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 4 του ν.4609/2019 (Α΄ 67), ρυθμίστηκε με τις διατάξεις των παρ. 2 και 3 του άρθρου 91 του ν.5036/2023 «Πλαίσιο ρύθμισης οφειλών και άλλες φορολογικές και τελωνειακές ρυθμίσεις, προστασία των συντάξεων από τον πληθωρισμό και άλλες διατάξεις για τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας» (Α΄ 77). Με τις εν λόγω διατάξεις αναπροσαρμόζεται αυξητικά το ύψος των αποδοχών των στελεχών Ε.Μ.Θ. που προάγονται στον βαθμό του Ανθυπολοχαγού και αίρεται η αναντιστοιχία μεταξύ της εν λόγω βαθμολογικής τους εξέλιξης και της μισθολογικής τους κατάταξης.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Α. ΠΕΤΡΑΛΙΑΣ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

36 Σχόλια

  1. Ότι αρπάξει η νύφη στην καβάλα, κοινώς μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είσασταν που είσασταν χαϊβάνια, τώρα σας ανακήρυξε κι επίσημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καμένη γη παρέλαβε...δεμένα τα χέρια του!!! Πόσο πρόβατα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντωμεταξυ,οσοι χειραγωγουνται πιο ευκολα και ειναι οι πιο ψεκ,αποκαλουν τους αλλους προβατα....

      Διαγραφή
  4. Ξανακάντε τους δεκανεις. Άκου εκεί ΕΜΘ Υπολοχαγός. Σαν να λέμε ο καραγκιόζης φούρναρης. Γίνεται? Δεν γίνεται. Ούτε κατά διάνοια δεν έπρεπε να γίνονται Αξιωματικοι, πόσο μάλλον Λοχαγοι. Ανθυπασπιστες και αυτό μόνο εν αποστρατεια. Δεν έπρεπε να φοράνε καν τα χρυσά τρίγωνα. Μια ζωή έπρεπε και πρέπει να είναι αρβυλοφυλακες. Πιστεύω να τους ξηλωσουν τα αστέρια που κακώς τους έδωσαν και να ξαναφορεσουν σαρδέλες. Άιντε γιατί τους καλό μάθανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπε ο άχρηστος μπαγλαμάς, να φανταστώ βοϊδοσχολής! Για σένα λέω μάπα που σχολίασες 28 Αυγούστου και ώρα 5:18 π.μ.

      Διαγραφή
    2. Θα ηθελες Φαιδων,αλλα δυστυχως κανενας δεν θα σου κανει τη χαρη.Μεσα στην 4ετια που ερχεται,οι ΕΜΘ θα αποστρατευονται με το βαθμο του Τχη,ειτε σου αρεσει ειτε οχι.

      Διαγραφή
    3. 2:23:00 τα επυ απ'το πολύ το κλάμα τους κατάφεραν να φτάσουν στο βαθμό του υπλγού. Να τα λέμε και λίγο όπως έχουν.

      Διαγραφή
  5. Η προσαρμογή έγινε αλλά απλά δεν έγινε στο ύψος που επιθυμούσαν. Μάθετε να διαβάζετε τσοπάνηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριοι κανείς δε θέλει τίποτα παρά μόνο ένα.ΝΑ ΦΎΓΟΥΜΕ.Και θα φύγουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανεξαρτήτως των θεμάτων που σχολιάζονται κατά καιρούς σε αυτόν τον ιστότοπο έχω να αναφέρω ότι έχω διαπιστώσει απύθμενη άπατη δηλαδή κακιά και μίσος το οποίο εκφράζεται μεταξύ στελεχών διαφορετικής προέλευσης είτε αυτά προέρχονται από ΑΣΕΙ ΑΣΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ διαφόρων κατηγοριών κλπ.
    Αυτό που θέλω να πω καταλήγοντας είναι ότι η ανωτέρω εικόνα είναι αχαρακτήριστη είναι απογοητευτική και θλιβερή.
    Έχω να συστήσω στους αγαπητούς συναδέλφους ανεξαρτήτως προέλευσης που αρέσκονται στη δηλητηριώδη αυτή γλώσσα και πρακτική να περάσουν σύντομα κάνοντας μια βόλτα έξω από ένα νεκροταφείο μήπως και θυμηθούν ότι όλα κάποια στιγμή τελειώνουν πολλές φορές δε απρόσμενα σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είμαστε όλοι συνάδελφοι. Καθένας μόνος του και ότι προκύψει

      Διαγραφή
    2. Έτσι θα πολεμήσουμε εάν χρειαστεί; Μαλωμένοι μεταξύ μας; Έλεος!! Ας κοιτάξουμε όλοι για τη βελτίωση όλων μας !!!! Χωρίς διαχωρισμούς, με ομόνοια !!! Πολλά περισσότερα θα καταφέρουμε !!!

      Διαγραφή
  8. Υπάρχουν Άνχες και Σχες ΕΟΘ οι οποίοι δεν κάνουν το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ, απλά παίρνουν τον παχυλό μισθό τους και δροσίζονται στα κλιματιστικά. Σας ενοχλούν οι ΕΜΘ που σε ηλικίες 53 και 57 χρόνων ακόμη εργάζονται και παράγουν, σας ενοχλεί που θα γίνουν Υπλγοί χωρίς ακόμη να πάρουν τις αντίστοιχες αποδοχές. Γιατί ?? από τον μισθό σας θα τα κόψουν ?? Ευχαριστώ να τους λέτε κάθε μέρα στις Μονάδες που σας ξελασπώνουν εσάς της Ευελπίδων και τους εκ Σμυ. Κοιτάξτε πότε θα πάρετε τις κλάρες, τα παράσημα και τους σταυρούς, λες και πολεμήσατε, και αφήστε τα πικρόχολα σχόλια. Όλοι σας στο τέλος στην σειρά με τον δίσκο θα είστε στα ΚΑΑΥ για μια μερίδα σουτζουκάκια με κριθαράκι και εκεί και πάλι θα λέτε τον πόνο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το προηγούμενο διάστημα κοροιδεύανε τους ΕΠΟΠ,που θα τους διώχνανε στα 50 υποτίθεται. Τώρα που άλλαξε ο αέρας και βγήκε στη φόρα τι πραγματικά θα συνέβαινε με τα επυ και τους "βαθμούς" τους,ξαναξεκίνησε το κλάμα και η συμπόνια.. Το μέτρο στα πράγματα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή με συνάδελφε,τα ΕΠΟΠ τώρα δε χρειάζονται κάπου?? Είναι τα εμθ που κινούν τα πράγματα?? Εξηγήστε μας για να καταλάβουμε,τι εννοείτε?

      Διαγραφή
    3. μην ασχολείστε με την ΣΜΥ ασχοληθείτε με τον θεσμό σας δεν είμαστε όλοι το ίδιο άλλο με πανελλαδικές κ άλλο με ένα μπετονι λαδι

      Διαγραφή
    4. Πράγμα που δείχνει ότι το μόνο που θέλατε ήταν οι βαθμοί συγκεκριμένα, όχι το να εργάζεται και να παράγει έργο με συνάδελφε. Τα λεγόμενα σάς αυτό είπαν. Όσο για τους σχες ή και άλλους βαθμούς,δε συγκρίνεστε εσείς με αυτούς. Ο καθένας συγκρίνεται με τον όμοιο του, δε οποιοδήποτε επίπεδο.

      Διαγραφή
    5. Για τους ΕΟΘ, και τους ΕΥ, έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο. Θέσεις γλειψιματος, υποταγής και θελημάτων, όπως και στην τουρκοκρατία δλδ. Από όσους έχουν μέχρι τώρα γίνει ΕΟθ, περίπου 750 άτομα μόνο στον ΣΞ, ίσως και παραπάνω σε βάθος 4ετίας, μόνο 2 με 3 αξίζουν τον μισθό τους, ΟΛΟΙ οι άλλοι φτιάχνουν λίπος και δημιουργούν γραφειοκρατικά προβλήματα από το πουθενά, και επιβαρύνουν αφάνταστα τον ΠΥ των ΕΔ.

      Διαγραφή
  9. Όσο για την αναπροσαρμογή του μισθού στον βαθμό του Υπλγού θα γίνει και αυτό, στεναχωρηθείτε κλαροφορεμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η συμπεριφορά ορισμένων εδώ καταδεικνύει ένα πράγμα με σιγουριά, ότι δηλαδή με τα μυαλά και το χαμηλό έως ανύπαρκτο επίπεδο που έχουν, δε θα έπρεπε να περάσουν ούτε απ έξω από τις ΕΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο εμθ με την κουκούλα θα είναι το μνημείο του μέλλοντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μόνο και μόνο που λέτε ΤΑ ΕΠΟΠ και ΤΑ ΕΜΘ δείχνετε πόσο γκιούμια είστε. Να το ξαναγράψουμε ότι: είναι οι ΕΠΟΠ και οι ΕΜΘ. Θα σας λέμε και εσάς τα σμυ και τα σσε. Καλό εεεεεεεε??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα κάτσει ΣΣΕ να λέει τέτοιες ππαριες.Σιγουρα κανένα λαδεμπορας της βοϊδοσκολης

      Διαγραφή
  13. Οι ΕΠΟΠ που έχουμε πτυχίο πανεπιστημίου να γινόμαστε αξιωματικοί ισοβαθμία ΣΣΕ.απο ΣΜΥ και εμθ το πολύ ανθυπασπιστές.ετσι μόνο θα πάμε μπροστά και θα υπάρχει σωστή διοίκηση.εγω έχω τελειώσει θεολογία.θα μπορούσα να διοηκησω το γραφείο θρησκευτικού.μετα από χρόνια βέβαια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είστε πολλοί με πτυχίο θεολογίας. Ποιός θα πρωτοπρολαβει να διοικήσει; Αναγκαστικά θα αναλάβετε και διοίκηση μονάδων ολόκληρων. Ε ρε τι συζητάμε;

      Διαγραφή