Διάγγελμα Νετανιάχου: Προετοιμαζόμαστε για τη χερσαία εισβολή – Συστήνουμε στους πολίτες να φέρουν όπλα (BINTEO)

Διάγγελμα Νετανιάχου: Προετοιμαζόμαστε για τη χερσαία εισβολή – Συστήνουμε στους πολίτες να φέρουν όπλα (BINTEO)

"Η 7η Οκτωβρίου ήταν μια μαύρη μέρα στην ιστορία μας. Θα φτάσουμε στο βάθος του τι συνέβη στα νότια σύνορα και στην περιοχή της Γάζας. Η κατάρρευση θα ελεγχθεί πλήρως", είπε σε διάγγελμα προς τον ισραηλινό λαό, το βράδυ της Τετάρτης, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

"Όλοι θα πρέπει να δώσουν απαντήσεις για την κατάρρευση - συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου - αλλά όλα αυτά θα συμβούν μόνο μετά τον πόλεμο", είπε. "Ως πρωθυπουργός, είμαι υπεύθυνος για τη διασφάλιση του μέλλοντος του κράτους. Και αυτή τη στιγμή, η δουλειά μου είναι να οδηγήσω το κράτος του Ισραήλ και τον λαό σε μια συντριπτική νίκη επί των εχθρών μας. Τώρα είναι η ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για έναν στόχο: να προχωρήσουμε προς τη νίκη… με βαθιά πίστη στο δίκαιον του σκοπού μας".

Ο Νετανιάχου είπε ότι "είμαστε στο αποκορύφωμα ενός αγώνα για την ύπαρξή μας". Είπε ότι οι δύο στόχοι είναι η καταστροφή της Χαμάς και η επιστροφή των ομήρων. προσέθεσε δε ότι όλα τα μέλη της Χαμάς "είναι προσεχώς νεκροί". "Έχουμε ήδη σκοτώσει χιλιάδες τρομοκράτες και αυτή είναι μόνο η αρχή", δήλωσε ο Νετανιάχου

Κατά την έναρξη των δηλώσεών του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είπε ότι όλοι στην κυβέρνηση κάνουν ό,τι μπορούν για να γυρίσουν πίσω οι πολίτες που απήχθησαν από τη Χαμάς.

Παράλληλα ο Νετανιάχου επιβεβαίωσε το γεγονός πως οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις προετοιμάζονται "για μία χερσαία εισβολή", όμως ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δώσει λεπτομέρειες επ' αυτού. "Δεν θα εξηγήσω πότε, πώς και πόσα. Δεν θα αναφέρω επίσης τους διάφορους υπολογισμούς που κάνουμε, τους οποίους το κοινό ως επί το πλείστον αγνοεί και έτσι πρέπει να είναι τα πράγματα". Από τις συζητήσεις μεταξύ των υπευθύνων αξιωματούχων θα καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα της χερσαίας εισβολή είπε.

Επανέλαβε δε το μήνυμα προς του κατοίκους της Γάζας, καλώντας τους να μετακινηθούν προς τον νότο.

Την ίδια ώρα απευθύνθηκε και στους πολίτες λέγοντας ότι "συστήνουμε να φέρουν όπλα".

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ τονίζει ότι τα υπουργεία της κυβέρνησης επεξεργάζονται σχέδια για να φροντίσουν τους εκτοπισμένους στο Ισραήλ και να φροντίσουν τον υπόλοιπο πληθυσμό "όπως κάναμε κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού".

Είπε δε ότι πλέον οι ηγέτες του κόσμου καταλαβαίνουν ότι "η Χαμάς είναι το ISIS και το ISIS είναι η Χαμάς".

Κατά το κλείσιμο των δηλώσεών του, ο Νετανιάχου είπε: "Θα πρέπει να απαντήσω για ό,τι έγινε στις 7 Οκτωβρίου".

Το Ισραήλ συμφώνησε να καθυστερήσει τη χερσαία επιχείρηση

Το Ισραήλ συμφώνησε να καθυστερήσει προς το παρόν τη χερσαία επιχείρησή του στη Λωρίδα της Γάζας, ούτως ώστε οι Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν τον χρόνο για να στείλουν αντιπυραυλικά συστήματα στην περιοχή, ανέφερε σε δημοσίευμά της νωρίτερα η εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη Αμερικανούς και Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Όπως έγραψε η WSJ το Πεντάγωνο προσπαθεί να αναπτύξει σχεδόν δώδεκα συστήματα αεράμυνας στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών στρατευμάτων που υπηρετούν στο Ιράκ, τη Συρία, το Κουβέιτ, την Ιορδανία, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για να τα προστατεύσει από πυραύλους και ρουκέτες. Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν μέχρι στιγμής πείσει τους Ισραηλινούς να αναστείλουν μέχρι να τοποθετηθούν αυτά τα κομμάτια, ήδη αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Το Ισραήλ λαμβάνει επίσης υπόψη στον σχεδιασμό του την προσπάθεια παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας σε αμάχους εντός της Γάζας, καθώς και τις διπλωματικές προσπάθειες για την απελευθέρωση περισσότερων από τους ομήρους της Χαμάς, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ωστόσο, οι απειλές για τα αμερικανικά στρατεύματα αποτελούν ύψιστη ανησυχία, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι. Ο αμερικανικός στρατός και άλλοι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα στοχοποιηθούν από διάφορες μαχητικές ομάδες μόλις ξεκινήσει η εισβολή.

Μέχρι στιγμής στο Ιράκ και τη Συρία, έχουν γίνει τουλάχιστον 13 τέτοιες επιθέσεις, με χρήση drones και πυραύλων, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός Αμερικανού εργολάβου και την καταστροφή ενός αμερικανικού drone, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι. Τουλάχιστον δώδεκα στρατιώτες τραυματίστηκαν στη Συρία και άλλοι 10 στο Ιράκ, δήλωσαν αξιωματούχοι της άμυνας, σχεδόν όλοι ανήλικοι.

"Η καθυστέρηση στη χερσαία επέμβαση μάς έκανε πολύ πιο φονικούς"

"Στην πραγματικότητα ο χρόνος που μας δόθηκε, μας έκανε πολύ πιο προετοιμασμένους, πολύ πιο αποτελεσματικούς, πολύ πιο φονικούς απέναντι στη Χαμάς" δήλωσε στο Sky News ο αντισυνταγματάρχης Γκιλάντ Πάστερνακ, που ανέφερε ότι τα στρατεύματά του προετοιμάζονται για δράση, όλο αυτό το διάστημα της καθυστέρησης.

Ένας από τους στόχους της εισβολής είναι η απελευθέρωση των ομήρων. "Είμαι σίγουρος ότι αυτό ακριβώς πρόκειται να συμβεί" δήλωσε ο 38χρονος αξιωματικός, που υπηρετεί στην 828 ταξιαρχία πεζικού, που θεωρείται από τις πλέον αποτελεσματικές στο Ισραήλ.

Ο Πάστερνακ δήλωσε ότι η ταξιαρχία είναι έτοιμη να ελιχθεί όπου χρειάζεται. Αν και ο ίδιος δεν μίλησε συγκεκριμένα για κάποια καθυστέρηση, δήλωσε ότι οι στρατιώτες χρησιμοποιούν με σύνεση τον χρόνο αναμονής τους από τότε που η ηγεσία κινητοποίησε τον στρατό, μετά την επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον στρατιωτικό, "όλες οι χερσαίες δυνάμεις γνωρίζουν ακριβώς τι πρόκειται να κάνουν και στην πραγματικότητα, ο χρόνος αναμονής που μας έδωσαν οι διοικητές μας, μας έκανε στην πραγματικότητα πολύ πιο προετοιμασμένους".

"Όταν θα έχουμε το σήμα, θα είμαστε σε θέση να πάμε, να κάνουμε ό,τι χρειάζεται να κάνουμε και έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στην ηγεσία μας για να το κάνουμε", πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Πάντως σαν τον αείμνηστο αδελφό του Γιόναταν δεν είναι ούτε κατά διάνοια, ούτε καν πλησιάζει τον Μπεν Γκουριόν ή την τριμέγιστη Γκόλντα Μέγιερ. Ακόμη και έτσι εύχομαι να εξαφανίσουν από προσώπου γης όλους τους ανώμαλους τρομοκράτες τζιχαντιστές με ακριβή και χειρουργικά χτυπήματα, γιατι ΜΟΝΟ το Ισραήλ απέμεινε ανάχωμα στην με το ζόρι και ετσιθελικά εισβολή των λαθροεποίκων μουσλιμιών στην πολιτισμένη Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή