Επίδομα προσωπικής διαφοράς: Οι διευκρινίσεις Γεωργιάδη για ποσά και ημερομηνία πληρωμής (HXHTIKO)

Επίδομα προσωπικής διαφοράς: Οι διευκρινίσεις Γεωργιάδη για ποσά και ημερομηνία πληρωμής (HXHTIKO)

Διευκρινίσεις για την καταβολή του επιδόματος προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους έδωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον REAL FM και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. Όπως είπε ο υπουργός το επίδομα προσωπικής διαφοράς θα δοθεί κανονικά στους συνταξιούχους τον μήνα Ιανουάριο.

Από τις παραπάνω δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη προκύπτει πως τα ποσά του επιδόματος δεν θα είναι «ψαλιδισμένα» όπως αναμενόταν και πως αυτά φαίνεται πως θα είναι ίδια με αυτά που είχαν δοθεί τον Μάρτιο του 2023. Δηλαδή στην προηγούμενη καταβολή του επιδόματος υπήρχαν 5 κατηγορίες συνταξιούχων που είχαν πάρει 250 ευρώ και 300 ευρώ και αυτές ήταν οι εξής:

Α. Επίδομα 300 ευρώ

Το ποσό αυτό είχε δοθεί:

Στην 1η κατηγορία: Οι συνταξιούχοι δεν είχαν δει καμία αύξηση και είχαν προσωπική διαφορά και λάμβαναν σύνταξη μεταξύ 800-1.000 ευρώ τον μήνα.

Στην 2η κατηγορία: Οι συνταξιούχοι είχαν προσωπική διαφορά και είδαν τα 250 ευρώ τα Χριστούγεννα και έπαιρναν συντάξεις έως 800 ευρώ τον μήνα.

Στην 3η κατηγορία: Οι συνταξιούχοι είχαν άθροισμα συντάξεων μεταξύ 1.000 ευρώ και 1.100 ευρώ τον μήνα και είχαν δει μια μικρή ενίσχυση από την αύξηση

Β. Επίδομα 250 ευρώ

Το ποσό αυτό είχε καταβληθεί :

Στην 4η κατηγορία: Οι συνταξιούχοι είχαν άθροισμα 1.100 έως 1.600 ευρώ και ωφελήθηκαν από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης κατά 111 ευρώ ετησίως.

Στην 5η κατηγορία: Οι συνταξιούχοι είχαν λάβει κάποιο μικρότερο ποσοστό από την προσωπική διαφορά. Ενώ οι ασφαλισμένοι που έπαιρναν σύνταξη έως 1.100 ευρώ και είχαν αύξηση μέχρι 3,49% και έλαβαν 250 ευρώ.

Επίσης ένα ακόμη νέο στοιχείο που προκύπτει για το επίδομα από τη σημερινή δήλωση είναι ότι ορίστηκε η ημερομηνία καταβολής του για τον μήνα Ιανουάριο. Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών Όμηρος Τσάπαλος είχε πει πως το επίδομα αυτό θα δίνονταν είτε τον Δεκέμβριο είτε τον Ιανουάριο. Το ίδιο είχε δηλώσει και χθες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

Ακούστε τι είπε ο κ. Γεωργιάδης:

ΠΗΓΗ: enikonomia.gr

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Επίδομα Προσωπικής Διαφοράς είπατε;Το έπνιξε της Λαρίσης το ποτάμι που το λένε Πηνειό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένας καραγκιόζης σας έχει σήκω πάνω κάτσε κάτω για ένα επίδομα που είναι όσο κάνει μια γραβάτα τουΑΞΚΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ








    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με κάτι τέτοια και με κάποια άλλα σας κατάφερε να τον ψηφίσετε, με γειά να τον χαίρεστε (όσοι) για μερικά χρονάκια ακόμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΦΙΛΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΜΕ ΚΑΛΥΨΕ ΔΕΝ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΙΠΟΤ΄ΑΛΛΟ ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΑΔΕΡΦΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή