ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Ανακοίνωση Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Στρατιωτικής Δικαιοσύνης

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Ανακοίνωση Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Στρατιωτικής Δικαιοσύνης

Ανακοίνωση της 16-09-2023 με θέμα: Σχολιασμός δημοσιευμάτων ηλεκτρονικού τύπου

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, που κάνουν λόγο για επιλεκτική ευαισθησία της στρατιωτικής δικαιοσύνης, η οποία ενώ παρήγγειλε άμεσα έρευνα για τη διαρροή των φωτογραφιών από το πλημμυρισμένο αεροδρόμιο του Στεφανοβίκειου Μαγνησίας, εντούτοις δεν δρομολόγησε αντίστοιχη έρευνα για τις ενδεχόμενες ευθύνες όσων με τις πράξεις τους ή τις παραλείψεις δεν προστάτευσαν τα μέσα, τα υλικά και το προσωπικό στο ίδιο αεροδρόμιο της 1ης ΤΑΞΑΣ, η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Στρατιωτικής Δικαιοσύνης σημειώνει ότι μια, πρόχειρη έστω, διερεύνηση του θέματος θα αποκάλυπτε αβίαστα ότι η εισαγγελική παραγγελία των αρμόδιων οργάνων της στρατιωτικής δικαιοσύνης δρομολογήθηκε εξαρχής, άμεσα και έγκαιρα προς την κατεύθυνση της διερεύνησης αμφότερων των ως άνω θεμάτων-και μάλιστα με χρονική σειρά αντίστροφη από αυτή, που αναφέρουν τα σχετικά δημοσιεύματα.

Γενικότερα, η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Στρατιωτικής Δικαιοσύνης σημειώνει ότι οι στρατιωτικοί δικαστές, αναμένοντας την υλοποίηση –επιτέλους- της επιταγής της με συντριπτική κοινοβουλευτική πλειοψηφία αναθεωρηθείσας συνταγματικής διάταξης του άρθρου 96 παρ. 5 Σ, που επιβάλλει την πλήρη εξομοίωση των στρατιωτικών δικαστών με τους συναδέλφους τους της κοινής δικαιοσύνης, και εξοπλισμένοι με τα εχέγγυα προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας, που τους παρέχει το ίδιο το Σύνταγμα και το συναφές με την ιδιότητά τους θεσμικό καθεστώς, επιχειρούν διαχρονικά να ανταποκριθούν στη δύσκολη αποστολή της απονομής δικαιοσύνης στον ευαίσθητο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων με θεσμική ανεξαρτησία, δικαιική αποτελεσματικότητα, προσήλωση στην προάσπιση της ελευθερίας και των ατομικών δικαιωμάτων των ένστολων πολιτών και σταθερό προσανατολισμό την πάγια θέση ότι εργάζονται και μοχθούν «για ανεξάρτητη δικαιοσύνη για το στρατό και όχι για δικαιοσύνη μέσα στο στρατό», όπως προσφυώς έχει λεχθεί.

ΠΗΓΗ: militaryjustice.gr

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

  1. ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωρε κλεφτόπουλα, τι'ν τούτο πάλι; μηδέ σε γάμο ρίχνονται μηδέ σε αρραβώνα, μον' κάνει χαρτοπόλεμο η Γκόλφω με την Ντόνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κι αυτοι μυριστηκαν ψητο. Παμε εκει σου λεει στους πτωχους αοκνα να δικαζουμε ευκολες μπαρουφες , τι τα θες τα αλλα με τους φονους και την τρελλα της κοινωνιας.

      Διαγραφή
  3. Όποιος θέλει πλήρη εξομοίωση, απλά δεν έχει θέση στις ΕΔ, γι'αυτό καλό είναι για την ψυχική του υγεία και την επαγγελματική και ατομική του "ολοκλήρωση" να δηλώσει απαρέσκεια να παραιτηθεί και να δούνε και οι ΕΔ τι μέλλει γενέσθαι! Εάν ευαγγελίζονται "αμερικανικές ΕΔ" ας ρίξουν μια ματιά στο JUGS ή εναλλακτικά ας δουνε ένα βράδυ μαζί με την συμβία-ο τους το έργο "a few good men" ή την παλιά σειρά του FOX "Jugs", για να το εμπεδώσουν καλύτερα, τι εστί "στρατιωτική δικαιοσύνη". Αλλιώς όπως έχουμε πει και παλιότερα, κλείστε την ΣΣΑΣ και πάρτε αξιωματικούς από το "ελεύθερο εμπόριο" με 5ετή σύμβαση όπως ακριβώς πράττουν οι Αμερικάνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΑΣΑΝΣΕΡ ΣΤΟ GREEK ARMY ΕΧΕΙ ΜΟΝΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ ΜΟΝΟ.ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΕΒΟΥΜΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΘΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΑΣ Κ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΕ Ο ΘΕΟΣ 5 ΔΡΑΜΙΑ ΜΥΑΛΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΟΤΑΝ ΗΓΟΥΝΤΑΙ ΑΤΟΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΟΥ 12 ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά μόνο τα 5 δράμια έχεις στο άδειο σου κρανίο, στο οποίο μαίνεται τρικυμία!

      Διαγραφή