ΕΠΟΠ ΠΝ Νοσηλευτές: Ζητούν Εξέλιξη ΑΣΣΥ και Ανθυγιεινό Επίδομα Εργασίας

ΕΠΟΠ ΠΝ Νοσηλευτές: Ζητούν Εξέλιξη ΑΣΣΥ και Ανθυγιεινό Επίδομα Εργασίας

Κείμενο Αναγνώστη του ιστολογίου μας staratalogia.gr - Εστάλη με email:

Οι Νοσηλευτές του Πολεμικού Ναυτικού για άλλη μια φορά εξαιρούνται από τον νόμο και καταστρατηγούνται τα κεκτημένα δικαιώματα τους.

Στις 21-04-2023 δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η υπ’ αριθμ. οικ. 2/35134/ΔΕΠ/05-04-2023 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας (Καθορισμός επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας του άρθρου 18 του ν. 4354/2015 (Α’ 176) των υπαλλήλων του Υπουργείου Υγείας και των εποπτευόμενων φορέων του, ΦΕΚ Β΄2611).

Το νοσηλευτικό προσωπικό παρέχει καθημερινά τις υπηρεσίες τους στο συνάνθρωπο, εκτελούν κυλιόμενο ωράριο χωρίς να δικαιούνται το νυχτερινό επίδομα, συμμετέχουν στην επάνδρωση των πολεμικών πλοίων με καθήκοντα που δεν είναι άμεσα συνυφασμένα με το αντικείμενο τους (κλίμακα, 6 ωριες, μαγειρεία , καμαρότοι, και αν τύχει διακομιδή στελέχους εκτελούν έξτρα ώρες εργασίας πέρα του ωραρίου τους κ.α).

Επίσης, μελανό σημείο αποτελεί η αντιμετώπιση των ανώτερων αλλά και κατωτέρων στελεχών που φαίνεται να έχουν άποψη για υγειονομικής φύσεως θέματα, αψηφώντας την επιστημονική κατάρτιση των νοσηλευτών και θέτοντας έτσι σε κίνδυνο συναδέλφους.

Σημειωτέον, μόνο σε φρεγάτες υπάρχουν γιατροί, σε όλα τα υπόλοιπα πλοία υπάρχει ένας νοσηλευτής, ιδίως όταν πρόκειται για ταξίδι. Τέλος, λόγω παραιτήσεων και έλλειψης προσωπικού καλούνται καθημερινά να φεύγουν από καράβι σε καράβι με απόσπαση για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών που δεν έχει πρόθεση να καλύψει το σύστημα.

Κρίνεται επιτακτική η ανάδειξη των παραπάνω προβλημάτων για τον περιορισμό παραιτήσεων αλλά και για την επίλυση των εν λόγω θεμάτων. Οι νοσηλευτές που κατατάσσονται στο Πολεμικό Ναυτικό με πτυχία ΑΕΙ, από τη στιγμή που δεν παράγει υπαξιωματικούς από σχολή επίσημα, οφείλει όσοι έχουν πτυχία ΑΕΙ ανεξαρτήτως τίτλου, την μετάταξη τους σε ΑΣΣΥ με τον τρέχοντα βαθμό και ειδικότητα!

Να υπάρξει μέριμνα ώστε να δοθεί το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας σε όλους τους νοσηλευτές που υπηρετούν σε νοσοκομεία αλλά και πλοία, όπως συμβαίνει στο ιδιωτικό αλλά και δημόσιο τομέα!

Αύξηση θέσεων με ειδικότητα νοσηλευτών στις προκηρύξεις ΕΠΟΠ ώστε να μην προσλαμβάνει πολιτικό προσωπικό με συμβάσεις οι οποίοι καλύπτουν προσωρινά θέσεις εν ενέργεια στελεχών, με αποτέλεσμα να ξεμένουν στο Στόλο για πολλά χρόνια αναμένοντας άλλες σειρές.

Όλα τα παραπάνω είναι η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι νοσηλευτές στο σημερινό Πολεμικό Ναυτικό.

Η πραγματοποίηση των παραπάνω παρεμβάσεων θα λειτουργήσει σαν επιβράβευση του έργου αλλά και των κόπων τους, αλλά και σαν «καταπραϋντικό» για την απρόσκοπτη εργασία και συνεισφορά στον συνάνθρωπο.

Δημοσίευση σχολίου

29 Σχόλια

  1. ΓΙΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΙΜΑΝΤΟΝΕΣ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΨΟΦΙΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΜΠΟ,ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΡΩΣΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λοιπόν μαζευτείτε έχετε ξεφύγει.Σας έχουν καταλάβει μπαίνετε ΕΠΟΠ με την ελπίδα να μπείτε ΑΣΣΥ πλαγίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή τι μας λέει ο τύπος, ότι επειδή κάνει αυτό για το οποίο προσλήφθηκε ως ΕΠΟΠ πρέπει να τον κάνουμε ΑΣΣΥ. Στείλτε τον στην επιτροπή απαλλαγών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εκει μπορει να σου βγαλει και κανενα πτυχιο ακομα και μετα κλαααμα η επιτροπη

      Διαγραφή
  4. Όταν γίνεται μετάταξη σε ΑΣΣΥ δεν θα έπρεπε τουλάχιστον να έχουν το όριο ύψους για ΑΣΣΥ; Να θυμίσω ότι είναι 5 cm μεγαλύτερο τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες από αυτό των ΕΠΟΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως το ανάποδο????? Αυτοί των σχολών μπαίνουν με με 1.60 μέσα...........

      Διαγραφή
    2. Φίλε 10 02 00, αν και αγράμματος, αριθμοί είναι, θα έπρεπε να καταλαβαίνεις

      Διαγραφή
  5. Και εγώ να αναφέρω, ότι ΔΕΝ είναι μόνο οι νοσηλευτές του Π.Ν. που δεν παίρνουν το επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας και δεν αφορά μόνο τους νοσηλευτές. Η εν λόγω απόφαση, αφορά όλο το υγειονομικό προσωπικό των στρατιωτικών Νοσοκομείων, των 3 Κλάδων, αλλά και ΟΛΩΝ των ειδικοτήτων ( βοηθούς νισηλευτών, βοηθούς φαρμακείου, φαρμακοποιών, βοηθούς φυσικοθεραπευτών, κλπ), διότι έτσι έχει εφαρμοσθεί και στα δημόσια Νοσοκομεία, από 1.1.2024. Η διεκδίκηση λοιπόν, αφορά όλους, και όχι μόνο τους νοσηλευτές του Π.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. νομιζω τελικα οτι κατι τετοια αστειουτσικα αρθρα δημοσιευονται για να γινεται χαβαλες με τα σχολια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κλείστε το το μαγαζάκι. Έχετε κόσμο που βγάζει την ανηφόρα και φωνάζει να πάρει τα δεδουλευμένα,και κόσμο ο οποίος κοροϊδεύει αυτούς,κι όλο αυτό το ονομάζουμε συναδελφικότητα κ' αναγνώριση. Ε όχι,δε περνάνε όλα απ΄το μάτι της βελόνας,πρέπει να διυλιστεί κι ο κώνωπας κάποια στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δηλαδη οι εποπ ναυτικου με ειδικοτητα νοσηλευτες θελουν να εξελιχθουν εως τον βαθμο του αντιπλοιαρχου-πλοιαρχου......Δυστυχως υπαρχει πολυ προβλημα

      Διαγραφή
  8. Οι εποπ δυστυχώς παραμένουν ο κορμός και τα κλαδιά του δέντρου των ΕΔ. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβει τόσο το καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οι εποπ ναυτικου με ειδικοτητα νοσηλευτες θελουν να εξελιχθουν και να αποστρατευθουν μεχρι τον βαθμο του αντιπλοιαρχου-πλοιαρχου!!!!!!!!Υπαρχει απυθμενο προβλημα......

      Διαγραφή
  9. Φαίνεται,οι διοικούντες,οι ηγήτορες κι οι έχοντες οποιοδήποτε κομμάτι διοίκησης, κοινούνται ύπνο βαθύ.Τι είναι καλό? Να ξυπνήσουν,ή να συνεχίσουν τον ύπνο τους???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για ποια κλαδια-δενδρα και υπνους μου λετε αυτοι εκτος απο τα δεδουλευμενα χρηματα (λες και οι αλλοι ολοι τα παιρνουν) θελουν....... να γινουν και αντιπλοιαρχοι (τουλαχιστον). Οντως το μαγαζακι με αυτους τους ορους πρεπει να κλεισει

      Διαγραφή
    2. εγινε καποτε το βλακωδες με τις εθελοντριες που απο φανταρινες εγιναν ταγματαρχινες .....πιστευω οτι δε θα ξαναγινει κατι αναλογο. Θεωρω το αρθρο χιουμοριστικο

      Διαγραφή
    3. δηλαδη επειδη στα περισσοτερα πλοια πλην των φρεγατων που δεν εχουν ιατρο να βαλουμε μαζι με τον κυβερνητη αλλον ενα αντιπλοιαρχο νοσηλευτη, καλο εε!

      Διαγραφή
    4. Να συνεχίσει ο καθένας τη δουλειά του. Αυτό είναι το καλύτερο

      Διαγραφή
  10. Οι εποπ θελεται εξομοίωση ασσυ
    Οι ασσυ θέλετε εξομοίωση άδεια
    Κάτι πάει λάθος στο ελλαντα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ένα θέλετε με αι και το άλλο με ε. Το έκανα κι εγώ μέχρι 3η Δημοτικού. Να έχω τουλάχιστον ένα σωστό. Επίσης "εξομοίωση άδεια" δεν καταλαβαίνω τί μπορεί να σημαίνει.

      Διαγραφή
  11. ρε εποπιδες συγκεντωθειτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. εποπ καντε τη δουλιτσα σας σωστα και αφηστε τους βαθμους και τις φευγατες εξελιξεις κατα μερους. Οσο για τα χρηματα, ολοι μας στις ΕΔ πρεπει να τα παρουμε ...αλλα δυστυχως εχουμε ατυχησει σε μεγαλο βαθμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, όσον αφορά στη χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας, δικαίως το αιτούνται, διότι αφορά αποκλειστικά την κατηγορία των υγειονομικών γενικά όμως, και όλων των ειδικοτήτων, επειδή έχει ήδη δοθεί από τις αρχές του 2023 σε όλους τους αντίστοιχους των δημοσίων Νοσοκομείων κλπ φορέων του Υπουργείου Υγείας. Στα πλαίσια λοιπόν της ίσης αντιμετώπισης εργαζομένων, το δικαιούνται.
      Αυτό που δεν δικαιούνται, είναι να διαφοροποιούνται (μόνο ως νοσηλευτές), και να το αιτούνται μόνο για τη πάρτη τους.Η Απόφαση που επικαλούνται, το χορηγεί σε νοσηλευτές, βοηθούς νοσηλευτών, φαρμακοποιούς, βοηθούς φαρμακείων, βοηθούς οδοντιάτρων, βοηθούς ακτινολογικών εργαστηρίων, φυσικοθεραπευτών κλπ).
      Για την εξομείωση με ΑΣΣΥ, το θεωρώ
      άκυρο.

      Διαγραφή
    2. ειναι και ψωροπονηρουληδες . Αν τους ρωτησεις τι πραγματικα απο τα δυο θελουν , το ψωροεπιδομα των καποιων ευρω ή την εξελιξη τους μεχρι την αποστρατεια τους εως το βαθμο του αντιπλοιαρχου-πλοιαρχου, θα δεις τι θα σου απαντησουν. Θελουν και καρεκλα , δεν τους φτανει αυτη του ιατρειου στο πλοιο(την οποια λενε οτι σε αρκετα ηδη την κατεχουν) θελουν και του κυβερνητη τρομαρα τους.Καποιος πολιτικαντης μυριστηκε φρεσκο αιμα για ψηφαλακια και τους αβανταρει.Ντροπη τους . Ουδεις ασφαλεστερος εχθρος εκ του ευεργετηθεντος αχαριστου.

      Διαγραφή
  13. και στα μικροτερα πλοια που κυβερνητης θα ειναι πλωταρχης; εκει μαλλον θα τοποθετηθει εποπ ΠΝ νοσηλευτης πλωταρχης η υποπλοιαρχος (θα ειναι αρχαιοτερος και απο τον υπαρχο ). μμμμμμμμ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχουμε και τα υποβρυχια κι εκει πλωταρχης ειναι

      Διαγραφή
  14. Κοίτα να δεις φίλε μου. Ναι ίσως σωστά να ζητάνε επικίνδυνης και ανθυγιεινης εργασίας. Απλά εμείς τα ντουγανια ως πυροτεχνουργοι στρατού και ενώ ειχαμε οι περισσότεροι πάνω από καμιά 1000 καταστροφές στην πλάτη του ο καθένας, ειχαμε αναπνεύσει και καταπιεί καμία 100 κυβικά μολισματικων υλικών από χημικά, εκρηκτικά και διάφορα άλλα καλούδια, ειχαμε παίξει την ζωή μας κορόνα γράμματα να βγάζουμε διάφορα μπιχλιμπίδια από χωράφια, βουνά, σπίτια κλπ, ειχαμε εργαστεί σε εξεταστηρια πυρομαχικών, είχαμε παλαιτοποιησει τόνους πυρομαχικών, απλά και το τονίζω αυτό, επειδή ειμασταν ντουγανια στην κυριολεξία και δεν μας φταίει κανείς πήραμε μια ωραία μούντζα. Μπράβο μας. Εις υγείαν τα κορόιδα. Γιατί όχι και ΕΠΟΠ Στρατηγός δηλαδή στην τελική. Μαζί σας παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το επικινδυνης και ανθυγιεινης να το παρουν βρε αδερφε αλλα δε βλεπεις και τι ζητανε ακομα, να πεταξουν το κυβερνητη στη θαλασσα

      Διαγραφή
  15. Το επόμενο πραξικοπημα στη χώρα θα ειναι των εποπ. Αν βρεθεί μια ιεραρχία και τους βάλει να κάνουν τα προβλεπομενα θα έχουμε επανάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή