Υπ. Εργασίας για ΕΠΟΠ: Όσοι συμπληρώνουν το 50ο έτος αποστρατεύονται και δικαιούνται σύνταξη στα 60 (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Υπ. Εργασίας για ΕΠΟΠ: Όσοι συμπληρώνουν το 50ο έτος αποστρατεύονται και δικαιούνται σύνταξη στα 60 (ΕΓΓΡΑΦΟ)

1. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (Αρ. Πρωτ. 73874/10-08-2023):

ΘΕΜΑ: Πλήρης συντάξιμη υπηρεσία για τους Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ.)

ΣXET.: Η αριθ. πρωτ. 75/14-7-2023 Ερώτηση

Σε απάντηση της παραπάνω Ερώτησης, που κατατέθηκε στη Βουλή από τους βουλευτές κ. κ. Παπαναστάση Νίκο και Παφίλη Θανάση, σχετικά με τo θέμα της πρόωρης αποστρατείας των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ) από τις Ένοπλες Δυνάμεις λόγω συμπλήρωσης των απαιτούμενων ηλικιακών ορίων αποστρατείας και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σας γνωρίζουμε τα εξής :

1. Σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 11 του ν. 2936/2001, το συνταξιοδοτικό καθεστώς των Επαγγελματιών Οπλιτών διέπεται από τις εκάστοτε ισχύουσες συνταξιοδοτικές διατάξεις για τους ομοιοβάθμους τους Μονίμους Υπαξιωματικούς μη Παραγωγικών Σχολών. Επιπλέον, όπως προκύπτει από τον συνδυασμό των διατάξεων του άρθρου 8 και της παρ. 2α του άρθρου 39 του Ν.Δ. 445/1974, οι Υπαξιωματικοί που συμπληρώνουν το 50ο έτος της ηλικίας τους αποστρατεύονται χωρίς προηγούμενη κρίση, με απόφαση του Αρχηγού του οικείου Κλάδου, εντός μηνός από την κατάληψη του ορίου ηλικίας. Επίσης, με τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 20 του ν. 3865/2010 προβλέπεται ότι τα στελέχη των Ε.Δ, που θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης από 1.1.2015 και μετά, δικαιούνται σύνταξη, εφόσον έχουν συμπληρώσει το εξηκοστό (60ό) έτος της ηλικίας τους ή σαράντα (40) έτη συντάξιμης υπηρεσίας.

2. Το θιγόμενο στη σχετική Ερώτηση θέμα της αυτεπάγγελτης αποστρατείας, αφορά την διαγραφή από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων των στρατιωτικών έπειτα από την συμπλήρωση του προβλεπόμενου ηλικιακού ορίου αποστρατείας και ρυθμίζεται σύμφωνα με τις ειδικές διατάξεις της νομοθεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Αντίθετα, η συνταξιοδότηση κάθε ασφαλισμένου, η οποία αποτελεί θεμελιώδες και απαράγραπτο συνταγματικό δικαίωμα, ασκείται με αίτηση του ίδιου και ικανοποιείται εφόσον συντρέχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις που προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις. Ως εκ τούτου, η διαγραφή από τις τάξεις των Ε.Δ. δεν συνεπάγεται και υποχρεωτική συνταξιοδότηση, αλλά μόνον εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις της ισχύουσας συνταξιοδοτικής νομοθεσίας.

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω αναφερόμενα, το θέμα της δυνατότητας παράτασης παραμονής στις Ένοπλες Δυνάμεις των Επαγγελματιών Οπλιτών και μετά τη συμπλήρωση του προβλεπόμενου ορίου ηλικίας αποστρατείας ή η τυχόν αύξηση του ηλικιακού ορίου αυτεπάγγελτης αποστρατείας, προκειμένου αυτό να προσαρμοσθεί στα ισχύοντα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για την εν λόγω κατηγορία ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ, δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ούτε αφορά στην συνταξιοδοτική νομοθεσία, αντιθέτως όλα τα θέματα που σχετίζονται με το καθεστώς εισόδου και αποστρατείας από τις τάξεις των Ε.Δ ρυθμίζονται από το συνερωτώμενο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΚΛΟΓΛΟΥ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

2. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΕΘΑ Ν. ΔΕΝΔΙΑ (Φ.900α/1009/18923 Αθήνα, 11 Αυγούστου 2023):

ΣΧΕΤ.: Ερώτηση 75/14-07-2023 της Βουλής των Ελλήνων

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, σας γνωρίζω ότι η αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει το συνταξιοδοτικό καθεστώς των ΕΠ.ΟΠ. βρίσκεται σε στάδιο επιτελικής επεξεργασίας.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΓΕΩΡΓΙΟΣ Σ. ΔΕΝΔΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

54 Σχόλια

  1. Άρρωστοι πολίτες,
    άρρωστοι πολιτικοί,
    άρρωστο κράτος,
    άρρωστη χώρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία τους τα εξήγησες γιατί αυτοί στις μονάδες μας λένε δεν προλαβαίνουν σέρνονται. Κλααμαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου ανώνυμε σε έφαγε η ζήλια... χαλάρωσε και ανέμενε αναγνώριση από Αρχιφύλακα.

      Διαγραφή
    2. Μπααα.... Το κλάμα αυτών που θα αφήσουν πίσω τους θα 'ναι μεγαλύτερο ...

      Διαγραφή
    3. Πέμπτη, Αυγούστου 24, 2023 1:45:00 μ.μ. εμείς γιατί να κλαίμε ρε υποκείμενο;;;; Προαγωγές παίρνουμε μισθολογικά κλιμάκια ανεβαίνουμε σύνταξαρα θα πάρουμε και στα 53 κουνάμε μαντήλι καλαματιανο με πλήρη τα πάντα.

      Διαγραφή
    4. Προς 6:01:00, ποιοί είστε εσείς που τα κάνετε όλα αυτά;

      Διαγραφή
  3. Καταρχήν αυτό δε στέκει οι στρατιωτικοί υπάγονται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και εκείνο έχει τις αποφάσεις του ξεχωριστό από το εργασίας.
    Δεύτερον το ότι δε συνεπάγεται σημαίνει ότι αν θέλει κάποιος πλήρη σύνταξη μπορεί να συνεχίσει να δουλεύει αλλά έξω από το στρατό. Αλλιώς παίρνει μειωμένη δηλαδή τα χρόνια που δούλεψε. Ως τώρα όσοι στρατιωτικοί έχουν φύγει με αυταπάγγελτη έχουν πάρει σύνταξη. Αν όχι γιατί δεν βγήκε ένας τους να το πει δημόσια σα διαμαρτυρία. Τα υπόλοιπα είναι αερολογίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φωστήρα υπάγεσαι πλέον στον ΕΦΚΑ τι ακριβώς δε καταλαβαίνεις;

      Διαγραφή
    2. Πέμπτη, Αυγούστου 24, 2023 12:17:00 μ.μ. κακομοίρη ολόκληρο υπουργείο απάντησε αλλά συνεχίζεις να είσαι στοκμαν

      Διαγραφή
    3. Ζεις σε άλλο παράλληλο κόσμο εποπ. Για αυτό σε απολύουν . Δεν καταλαβαίνεις τι σου λένε.Ακόμα και αν είναι γραμμένα συνεχίζεις να καταλαβαίνεις αυτό που θες εσύ. Τα υπόλοιπα είναι αερολογίες.

      Διαγραφή
    4. Να μείνουν ήσυχοι δηλαδή;

      Διαγραφή
    5. Πέμπτη, Αυγούστου 24, 2023 1:42:00 μ.μ. δεν ανησυχώ διόλου.Με λίγο κλάμα παράπονο αλά εμθ προ ολίγου καιρού(κάτι ξέρετε παραπάνω γι' αυτό....) όλα πετυχαίνονται...

      Διαγραφή
  4. Έχει να πέσει φραπές, ερε γλέντια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοί συνεχίζουν το βιολί τους εξηγεί με τον τάδε νόμο ισχύει από το 2015 (60/40) και συνεχίζουν να γράφουν ππαριες.

      Διαγραφή
  5. Μια λύση μόνο για τα ΕΠΟΠ. 50 χρόνων να φεύγουν και να διορίζονται αυτεπάγγελτα στα σκουπιδιάρικα των ΟΤΑ και ως σεκιούριτι στα lidl. Για μια δεκαετία και μετά σύνταξη από τον τελευταίο όμως φορέα εργασίας τους (ΟΤΑ ή lidl). Ας πρόσεχαν τι ψήφιζαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη τα μπερδεύουμε όλα ,αγαπούλα... Η τωρινή κυβέρνηση βγήκε πρωτίστως απ' τα επυ-εμθ,που δε θα γίνονταν λοχαγοί(στα χαρτιά έστω) ούτε στη δευτέρα παρουσία.Ειδάλλως ,θα ήταν και αχάριστοι αν δεν την ψήφιζαν...

      Διαγραφή
    2. Εσύ περήφανε ΕΜΘ που κοιμηθηκες υποδεκανες και ξύπνησες ανθυπασπιστής να πας πρώτα να φιλήσεις τα πόδια των εκπαιδευτικών που σου χάρισαν το απολυτήριο του εξατάξιου δημοτικού και τους σπόνσορες σου απ' τις εταιρείες γαλακτοκομικών που σου χάρισαν απλόχερα τους τενεκεδες με τα τυριά που κρατούσες στα χέρια σου όταν πέρναγες τη πύλη του εκάστοτε Κέντρου - Στρατοπέδου!!Χάρη σε εμάς επιβιώσετε όλα αυτά τα χρόνια...στις πλάτες μας οι περισσότεροι και το ξέρετε κι εσείς κι όλος ο κόσμος!! Ήσασταν,είστε και θα είστε σκατοψυχοι οι περισσότεροι!!Φυσικα υπάρχουν κι εξαιρέσεις με τους οποίους δεθήκαμε κι αγαπήσαμε συναδελφικά!!Οι υπόλοιποι από εδώ και πέρα να πάτε να πνιγείτε μόνοι σας!!!

      Διαγραφή
    3. Όπως καταλάβαμε όλοι,η τωρινή κυβέρνηση βγήκε κυρίως απ'τις υποσχέσεις στα επυ-εμθ για τους βαθμούς τους. Βαθμούς,που αν η πολιτική κατάσταση ήταν πιο ομαλή, χωρίς ανελέητο και άκριτο κυνήγι ψήφων,δε θα έβγαινε ούτε στον αιώνα τον άπαντα,και φυσικά όχι απ'τα εποπ. Σε κάλυψαν πιστεύω,και μην ξεχάσεις να βάλεις τα λοχαγόσημα κάτω απ'το μαξιλάρι πριν κοιμηθείς, γιατί αυτά βλέπω ότι σ'ανεβάζουν μόνο.

      Διαγραφή
  6. Τώρα είναι αργά, αυτά έπρεπε να τα είχαν σκεφτεί οι εποπ πριν τις 21 Μαΐου 23!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειλικρινά πόσο ανεγκέφαλος είσαι όταν επέλεξε να πάει ΕΠΟΠ το χαρτί που υπέγραψε έλεγε ότι όριο ηλικίας για αποστράτευση τα 50 έτη και τώρα σου φταίει η εκάστοτε κυβέρνηση επειδή τηρεί το νόμο ρε πλάκα μας κάνετε κλασσικός ελληναρας

      Διαγραφή
    2. Η προκυρηξη έλεγε 35 συνταξιμα, μέχρι και οι πρόσφατοι με αυτό μπήκαν. Δεν ξέρεις τι λες...

      Διαγραφή
  7. Γελάω με κάτι "κουρασμένα" επυ-εμθ που μένουν πίσω,που μέχρι να σηκώσουν το ένα ,βρωμάει το άλλο... Καλώς να φύγουμε,να είμαστε και σύννομοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συνταξιοδοτηση στα 60 με αποστρατευτικο βαθμο λοχαγου και καλυτερη συνταξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι λοχαγοί δεν αποστρατεύονται στα 60 αλλά πολύ νωρίτερα. Άλλοι λοχαγοί ΔΕΝ υπάρχουν.

      Διαγραφή
  9. Τέτοια εμπάθεια για τους ΕΠΟΠ; Ένταξη να μας αποστρατευσουν στα 50 να δω τι θα κερδίσουν όλοι αυτοί που το εύχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως μεγαλύτερους μισθούς και συντάξεις για τους Αξκούς;;;;

      Διαγραφή
    2. Πέμπτη, Αυγούστου 24, 2023 4:36:00 μ.μ. μη του λες τέτοια ζαλίζεται

      Διαγραφή
    3. 4:36:00 μ.μ ούτε και προ ετών,αλλά ούτε και σήμερα ή αυριο θα γίνει αυτό

      Διαγραφή
  10. Εντάξει στα 50 θα φύγετε 10 χρόνια θα ξεκουραστείτε και στα 60 600ευρω σύνταξη.Σας ζηλεύω ρε αλάνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι σίγουρος,όσι κι αν θες να μας πείσεις για το αντίθετο.600-650 ευρουλάκια με το καλημέρα που βγαίνει κάποιος έξω και στον τόπο του.Κάτσε μέσα συ να παρακαλάς να πάρεις το υπηρεσιακό ή και την αδειά σου ακόμα,καλά είναι...

      Διαγραφή
    2. 50 χρόνων ανειδίκευτος; μας ζηλεύεις για τα 600 στα 60; μας ειρωνεύεσαι κάθαρμα;
      Κι εσύ ο 2ος τόσα χρόνια πεταμένα για 600 εφ όρου ζωης. Ζεις οικογένεια με τόσα; μόνος επιβιώνεις;
      Η μαύρη εργασία στην οποία ελπίζεις δεν θα είναι για πάντα...

      Διαγραφή
  11. Δεν ντρέπονται ,τωρα οι ΕΠΟΠ που μπαίνουν με διαγωνισμό είναι αξιόλογα άτομα με πτυχία - Μεταπτυχιακά κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα ΕΠΥ καλό είναι να μην σχολιάζουν αρνητικά αυτό το τελευταίο δεδομένο.Προ μερικών ετών η θηλιά είχε περαστεί στο λαιμό τους,και....απο μια τρίχα κρέμονταν.Με τα λίγα-με τα πολλά,και συμπεραινοντας οτι το κλάμα και η γκρίνια έχει τεράστια δύναμη,τώρα δείχνουν το "συναδελφικό" προσωπό τους,σκεφτόμενοι κοντόφθαλμα και ξεχνώντας την κατάσταση οποία τους έσωσε η ηγεσία,με ψηφοθηρική χροιά πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιατί δεν το λένε και στις νέες προκηρύξεις αυτή την πίπα... μόνο διχασμό φέρνει στο στράτευμα και εκεί το συνεχίζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. * * * αυτό δε θα το δείτε πότε, καλή ξεκούραση αλάνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και ούτε εσύ θα το δεις να το φοράς ποτέ,έτσι είναι.Καποιοι είν' πρώτοι και κάποια πρόβατα-για ποιον χτυπάει η καμπάνα άραγε??-θα έρχονται από πίσω και θα μουρμουρίζουν με κακεντρέχεια...

      Διαγραφή
    2. Αν για τον οποιοδήποτε λόγω αποστρατευτούν οι ΕΠΟΠ, μαύρο φίδι που σας έφαγε όσοι μείνετε πίσω. Είναι πολλοί και κάνουν πολλά!
      Ετοιμαστείτε να κάνετε υπηρεσίες/βάρδιες, μέχρι να έρθει πίσω η δραχμή.
      Τα φιλιά μου σε όλους τους πικρόχολους και κομπλεξικούς.

      ΥΓ: Κοιτάξτε απλά γύρω σας, στις μονάδες και τις υπηρεςίες σας και δείτε πόσους ΕΠΟΠ έχει ο καθένας σας και μετά κλάψτε…

      Διαγραφή
    3. Παρασκευή, Αυγούστου 25, 2023 12:16:00 π.μ. η τελική φώτο ε.α θα έχει * * * τώρα άντε γειά

      Διαγραφή
    4. 12:14:00 εγώ βλέπω μόνο έναν πεινασμένο για βαθμούς,που το μόνο που κοίτα είναι το τι βαθμό φέρει στη στολή του. Κάνε μας τη χάρη ολλονών που είμαστε "μέσα" και παραιτήοου. Έτσι κι αλλιώς είσαι φύρα και βάρος για την υπηρεσία καί τη τσέπη μας την ίδια.

      Διαγραφή
    5. Στο χαρίζουμε,τραβά κλάψε τώρα για να πάρεις άδεια

      Διαγραφή
  15. Δεν πρόκειται να μας διώξουν στα 50 γιατί απλά δεν θα έχουν έμπειρα στελέχη πλέων (εκτός αν θέλουν να διαλύσουν το στρατό) . Οι ΕΜΘ φεύγουν σε λίγο , οι ΕΠΟΠ υπάρχει 10ετης χάσμα μεταξύ των προσλήψεων που είχαν γίνει! Ο αριθμός των στελεχών από της σχολές έχει μειωθεί -Από το 2010 είχαν να πάρουν ΕΠΟΠ, ποιοι θα μείνουν αυτοί που μπαίνουν τώρα και δεν ξέρουν τίποτα!!

    Με τα χαρτιά δεν πολεμάμε κύριοι των παραγωγικών σχολών...

    Τα μικρά στελέχη βγάζουν όλοι την δουλειά.

    Δεν υπάρχει σωτηρία οι ηλίθιοι έχουν αυτοπεποίθηση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου εμείς θα εκπαιδευσουμε τους καινούργιους ΕΠΟΠ που θα μας αντικαταστήσουν και ναι θα μας διώξουν στα 50 γιατί πολύ απλά δεν είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι αλλά Στρατός. Δυστυχώς κάτι αριστεροί που δεν έχουν υπηρετήσει ή έκαναν στρατό στο σπίτι τους μας ενέταξαν στους δημόσιους υπαλλήλους και τώρα ψάχνονται να δουν τι έκαναν....

      Διαγραφή
    2. Δε θα ανησυχήσω για την υπηρεσία,καθ'ότι η υπηρεσία η ίδια σου λέει "φύγε",και μάλιστα με τις πιο δυσοίωνες συνθήκες.Το μόνο που θα τόνιζα θα ήταν να μην έριχναν το περισσότερο βάρος των εργασιών-ασκήσεων κλπ στους ΕΠΟΠ. 'Η τουλάχιστον,αφού τα πιο πολλά πράγματα κινούνται πλέον απο αυτούς,ας πάρουν και ισάξιες απολαβές και όχι μόνο απαξίωση και δυσπιστία.

      Διαγραφή
  16. Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα είναι.Στρατος χωρίς ΕΠΟΠ ουρανός χωρίς αστέρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τα ΕΠΟΠ,τα Εμθ, τα ΣΜΥ μετά τα 50 είναι η μεγαλύτερη φύρα που υπάρχει στο δημόσιο. Όσο το δυνατό γρηγορότερο το καταλάβει αυτό η πολιτική και στρ. ηγεσία τόσο το καλύτερο.Τα όρια συνταξιοδοτησης πρέπει να μειωθούν από 40 σε 35 ώστε στα 30 πραγματικής + 5 πλασματικά όλοι οι παραπάνω να φεύγουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτός από τους ΕΠΟΠ ,οι άλλοι που ανέφερες, στα 52-53 φεύγουν αν θέλουν και συμπληρωμένοι. Μήπως είσαι πονηρός και τα μπερδεύεις τα πράγματα;

      Διαγραφή
    2. 2023 7:12:00 μ.μ μπαα???!!! Βρίσκεις??!!! Δηλαδή,οι σχες των 52 ετών ,που δε τους κάνουν τξχους,τι είναι δηλαδή??!!! Μήπως απλά βαρος για την τσέπη μας????....
      Και 7:15:00 π.μ. είναι κόσμος ο οποίος δουλεύει(ασφαλισμένα,όχι χαρτζιλίκι) απ' τα 15-16 του.Το χαρτζιλίκι ξεκινά πολύ πιο πριν...Λίγο παλαιότερα που ίσχυε η 25ετία τουλάχιστον απο ένα ταμείο,ήταν μεγάλος μπελάς γι'αυτόν που άλλαζε εργασία και φορέα/ταμείο σε κάπως λίγο πιο μεγάλη ηλικία.Τέλος πάντων,ο ΕΦΚΑ(που οι μισοί τον βρίζουν) ήρθε για να μετριάσει κάπως τέτοιες καταστάσεις.Ωστόσο,οι ασφαλιστικές "ανησυχίες" ,των σχων ας πούμε,δεν είναι και τόσο αποδεκτές και ανεκτές απ' τον υπόλοιπο κόσμο για ευνόητους λόγους.Κάποιοι φτύνουν αίμα να βγάλουν μια έστω και μειωμένη σύνταξη,κι έρχεται ο καραβανάς των 30+ 5 πλασματικά(που δεν είναι 30,είναι 26....) τα οποία δεν τα δικαιούται άλλος φορέας,και ζητούν "σύνταξη πλήρη".Αυτά τα ολίγα.

      Διαγραφή
    3. 7:12:00 μ.μ.επιεικώς είσαι εκτός τόπου και χρόνου συναδελφέ μου,γιατί έτσι δουλεύει όλη η κοινωνία όλες οι δουλειές.Να σου πω κι απ' την άλλη όμως,δικαιολογείσαι απ' την άποψη ότι στις ΕΔ αυτό το κλίμα συντηρείται ΣΚΟΠΙΜΩΣ απ'τις διοικήσεις,της ανατολίτικης νοοτροπίας,που κάνει τους δκτάδες να νομίζουν εαυτόν θεό.Για το στρατό περνάς κάπως,εκτός ΣΑ θα είχες τρελλό θέμα..

      Διαγραφή
  18. Καθίστε εσείς εδώ να βριζετε ο ένας τον άλλο και ΚΆΠΟΙΟΙ που τους ψήφισα ε παίρνουν συνταξάρα με 8 χρόνια μόλις δουλειάς(δύο 4ετιες) και έχουν δικαίωμα να δουλεύουν και να πάρουν και 2η σύνταξη 3η κτλ... Και φυσικά πολλά επιδόματα και δικαιώματα που ούτε τα γνωρίζουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που δεν ξέρεις είναι ότι αυτοί που αναφέρεις όταν εκλέγονται σε παραμεθόριο νομό, συνταξιοδοτούνται στα 4 έτη, τώρα οι παραπάνω διάλογοι αντιπροσωπεύουν το 80 % του πληθυσμού και το επίπεδο του, όπως μου είχε πει φίλος ψυχίατρος "εάν ήταν στο χέρι μου τους μισούς και παραπάνω μικρούς μεγάλους θα τους είχα αποστρατεύσει, είναι ηλίθιοι επικίνδυνοι ανίκανοι κ.α".....

      Διαγραφή
  19. Οι εκλογές τελείωσαν. Τώρα αρχίζουν οι χοροί και τα πανηγύρια. Σε 4 χρονακια τα ξαναλέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Διάβασα όλα τα σχόλια και ομολογώ ότι κανένας εξ όσων σχολίασαν δεν έκανε τη σωστή πρόταση. Η πλέον δίκαιη πρόταση (για το σύνολο των ΕΠ.ΟΠ)σε ό,τι αφορά τη συνταξιοδότηση των είναι η παρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή