Αυξήσεις 15% στους μισθούς στελεχών ΕΔ-ΣΑ – Αποστρατεία ΕΜΘ-ΕΠΟΠ με βαθμό Λοχαγού – Όλα τα νέα μέτρα του νομοσχεδίου (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Αυξήσεις 15% στους μισθούς στελεχών ΕΔ-ΣΑ – Αποστρατεία ΕΜΘ-ΕΠΟΠ με βαθμό Λοχαγού – Όλα τα νέα μέτρα του νομοσχεδίου (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Στρατιωτικοί και Σώματα Ασφαλείας με αυξήσεις 15% - Από 1/1/2024 το νέο ειδικό μισθολόγιο-Αφορά 250.000 υπηρετούντες σε Στρατό, Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστική

ΠΗΓΗ: ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ 11/07/2023 - Αντώνης Βασιλόπουλος - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]

Τη θέσπιση νέου ειδικού μισθολογίου για τους 250.000 υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, με αυξήσεις από την 1η Ιανουαρίου 2024, που θα κυμαίνονται μόνο για τα κλιμάκια στο 8,5%, προωθεί η κυβέρνηση.

Το νέο μισθολόγιο θα προβλέπει μεγάλες αυξήσεις επιδομάτων για όλους τους στρατιωτικούς, τους αστυνομικούς, τους λιμενικούς και τους πυροσβέστες, οι οποίες σε συνδυασμό με την εισοδηματική αύξηση του 8,5% θα υπερβαίνουν συνολικά το 15%.

Συγκεκριμένα, πέραν των αυξήσεων για τους δημόσιους υπαλλήλους, που θα ισχύουν και για στρατιωτικούς-Σώματα Ασφαλείας, όπως προβλέπει το σχέδιο νόμου του υπουργού Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, το οποίο πρόκειται να δοθεί σήμερα για διαβούλευση, εκείνοι θα δουν επιπλέον ενίσχυση του εισοδήματός τους μέσω της αύξησης του επιδόματος ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας από 13% έως 27% και της αύξησης του επιδόματος παραμεθορίου κατά 30% (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Το σύνολο των αυξήσεων αυτών στα επιδόματα αφορά περίπου 100.000 δικαιούχους που θα δουν αύξηση του επιδόματος ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας, καθώς και άλλους 20.000 που θα δουν αύξηση του επιδόματος παραμεθόριων περιοχών.

Ενσωμάτωση

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στον βασικό μισθό ενσωματώνεται τμήμα των υπαρχόντων επιδομάτων και επαναδιατυπώνονται όλα τα υπόλοιπα, με αυξήσεις έως 40%, δημιουργώντας έτσι ένα μεικτό σύστημα αμοιβών που θα συνδέει τη μισθολογική εξέλιξη κάθε υπαλλήλου με τη χορήγηση υπαλληλικού βαθμού.

Θα αυξηθεί το επίδομα σε όσους υπηρετούν σε πλοία αποστολής και ειδικές αποστολές, ενώ η αποζημίωση για νυχτερινή απασχόληση, που σήμερα ανέρχεται σε 2,77 ευρώ την ώρα ή 100 ευρώ τον μήνα, μπορεί να κλιμακώνεται έως 150 ευρώ.

Επίσης οι εθελοντές μακράς θητείας (ΕΜΘ) και οι επαγγελματίες οπλίτες (ΕΠΟΠ) θα αποστρατεύονται με τον βαθμό του Λοχαγού (αφορά περίπου 20.000 άτομα). Με βάση το ισχύον μισθολόγιο των στρατιωτικών και των Σωμάτων Ασφαλείας, σήμερα ένας Λοχίας από Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών με 3 χρόνια υπηρεσίας έχει βασικό μεικτό μισθό 985 ευρώ. Ένας Ανθυπολοχαγός από Σχολή Ευελπίδων με 3 χρόνια υπηρεσίας έχει βασικό μεικτό μισθό 1.155 ευρώ, ένας Λοχαγός από Σχολή Ευελπίδων με 8 χρόνια υπηρεσίας έχει βασικό μεικτό μισθό 1.355 ευρώ. Και ένας Συνταγματάρχης με 20 χρόνια υπηρεσίας έχει βασικό μεικτό μισθό 1.925 ευρώ (ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ). Ουσιαστικά, οι αλλαγές στο μισθολόγιο αυτό είναι κατά τα πρότυπα των μεταβολών που νομοθετήθηκαν πρόσφατα για τους ιατρούς του ΕΣΥ.

Τα επιδόματα που θα αυξηθούν, όπως αναφέρεται παραπάνω, θα είναι το επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας, που κυμαίνεται σήμερα από 45 έως 615 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με τον βαθμό, και το επίδομα θέσης ευθύνης που κυμαίνεται από 30 έως 550 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με τον βαθμό. Το επίδομα θέσης ευθύνης, οριζόμενο κατά βαθμίδα θέσης, κυμαίνεται από 550 ευρώ για τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και κλιμακώνεται προς τα κάτω για τους υπόλοιπους αρχηγούς στα 400 ευρώ, με τον βαθμό του ταγματάρχη να είναι στα 30 ευρώ. Επίσης, σήμερα στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας (Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστικό και Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή), το οποίο λόγω της ιδιοτυπίας των συνθηκών αποδεδειγμένα εργάζεται πέραν των πέντε ημερών την εβδομάδα, χορηγείται ειδική αποζημίωση, η οποία ανέρχεται στο ποσόν των 46 ευρώ για κάθε επιπλέον ημέρα απασχόλησης.

Νέο οικονομικό νομοσχέδιο: Τι προβλέπεται για Στρατιωτικούς – Σώματα Ασφαλείας

Στην παρουσίαση του νέου οικονομικού νομοσχεδίου προχώρησε σήμερα (11/7/23) η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, το οποίο και αναμένεται να ψηφιστεί πριν το κλείσιμο της Βουλής για τις θερινές διακοπές.

Επίσης, ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε οριζόντια αύξηση 70 ευρώ σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Μάλιστα, όπως εξήγησε οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έχουν όφελος έως και έναν μισθό. Επίσης ανακοινώθηκε αύξηση 30% του επιδόματος ευθύνης και ειδικά για τα στελέχη ΕΔ-ΣΑ αύξηση του επιδόματος παραμεθορίου.

Στα βασικά μέτρα του νομοσχεδίου για την ενίσχυση του εισοδήματος περιλαμβάνονται τα παρακάτω που αφορούν και τα στελέχη ΕΔ-ΣΑ:

Οριζόντια αύξηση 70 ευρώ σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους (Καθολική αύξηση 70 ευρώ. Αυξάνεται κατά 70 ευρώ μικτά ο βασικός μισθός όλων των δημοσίων υπαλλήλων. Αφορά τόσο στους υπαλλήλους που εντάσσονται στο ενιαίο μισθολόγιο (463.000) όσο και σε εκείνους που εντάσσονται στα ειδικά μισθολόγια (200.000). Το επιπλέον δημοσιονομικό κόστος ανέρχεται σε 557,5 εκατ. ευρώ κατ’ έτος. Η οριζόντια αυτή αύξηση ευνοεί τους χαμηλόμισθούς, καθώς δίδεται όχι σε ποσοστιαία, αλλά σε σταθερή βάση).

Αυξάνεται κατά 20 ευρώ η οικογενειακή παροχή και αφορά το 50% των δημοσίων υπαλλήλων (Από 1/1/2024 τα ποσά αυξάνονται σε 70 ευρώ για ένα τέκνο, 120 ευρώ για δυο τέκνα, 170 ευρώ για τρία τέκνα, 220 ευρώ για τέσσερα τέκνα και συν 70 ευρώ για κάθε επιπλέον τέκνο. Συνεπώς ένας δημόσιος υπάλληλος με ένα τέκνο θα λάβει επιπλέον αύξηση 20 ευρώ και με δύο και άνω παιδιά επιπλέον 50 ευρώ κ.ο.κ. Το επιπλέον δημοσιονομικό κόστος ανέρχεται σε 155 εκατ. ευρώ κατ’ έτος).

Αύξηση 30% του επιδόματος θέσης ευθύνης, επιπρόσθετη των άλλων αυξήσεων. Αφορά και τα επιδόματα των στελεχών ΕΔ-ΣΑ και των γιατρών του ΕΣΥ, ερευνητές

Αύξηση κατά 30% του επιδόματος παραμεθορίου. Το επίδομα παραμεθορίου αυξάνεται από 100 στα 130 ευρώ και αφορά 21.200 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος. Το επιπλέον δημοσιονομικό κόστος ανέρχεται σε 7,7 εκατ. ευρώ κατ’ έτος.

Αύξηση κατά 15 ευρώ του επιδόματος ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που είναι έγγαμοι ή έχουν παιδιά. Πρόκειται για ειδικό επίδομα που το λαμβάνουν 112.000 δικαιούχοι. Το εν λόγω επίδομα αναπροσαρμόζεται από 55 ευρώ σε 70 ευρώ για τους έγγαμους χωρίς τέκνα και από 115 ευρώ σε 130 ευρώ για τους έγγαμους με τέκνα.

Αυξάνεται η χιλιομετρική αποζημίωση των υπαλλήλων από τα 0,15 ευρώ στα 0,20 ευρώ (κατά 33%) για μετακινήσεις που αφορούν υπηρεσιακές ανάγκες. Επιπλέον αναπροσαρμόζονται οι δαπάνες διανυκτέρευσης στο εσωτερικό από 25% έως 33%, καθώς και στο εξωτερικό κατά 10%. Αφορά το σύνολο των φυσικών προσώπων που μετακινούνται με εντολή Δημοσίου για υπηρεσιακές ανάγκες. Το επιπλέον δημοσιονομικό κόστος ανέρχεται σε 25 εκατ. ευρώ κατ’ έτος.

Παραδείγματα

Αντισυνταγματάρχης του Στρατού Ξηράς με δυο παιδιά θα δει 70 ευρώ τον μήνα αύξηση μισθού και επιπλέον 50 ευρώ αύξηση της οικογενειακής παροχής για τα δυο τέκνα. Επιπλέον, θα δει αύξηση 180 ευρώ τον χρόνο από την αύξηση του επιδόματος ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και αύξηση 144 ευρώ τον χρόνο λόγω της αύξησης του επιδόματος θέσης ευθύνης. Αν ο συγκεκριμένος αξιωματικός υπηρετεί στην παραμεθόριο τότε έχει επιπλέον ετήσιο όφελος της τάξεως των 360 ευρώ λόγω της αύξησης κατά 30% του επιδόματος παραμεθορίου. Συνολικό ετήσιο όφελος από όλες τις αυξήσεις: 2.124 ευρώ μικτά ή 1.316 ευρώ καθαρά τον χρόνο. Στο συνολικό όφελος θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα αποφέρει επιπλέον όφελος 220 ευρώ τον χρόνο.

Δείτε φωτογραφίες με τα οφέλη για τα στελέχη ΕΔ-ΣΑ, καθώς και παραδείγματα ειδικού μισθολογίου στελεχών ΕΔ-ΣΑ:

Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

63 Σχόλια

  1. Στα παραδείγματα που γράφεις δεν υπάρχει λοχαγός απά ΣΣΕ με 8 χρόνια υπηρεσίας. Έχει 4 ανθυπολοχαγός και 5 υπολοχαγός. Από δω να καταλάβεις πόσο λάθος είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φίλε αφού είσαι ΑΣΧΕΤΟΣ!!! Μιλάει για τα μισθολογικά κλιμάκια. Δες αναλυτικά ΕΔΩ https://www.staratalogia.gr/2022/01/blog-post_13.html και αφού ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΣ τότε σχολίασε... Έλεος με τον κάθε ΑΣΧΕΤΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ!!!

      Διαγραφή
    2. ΡΕ Ανώνυμος Τρίτη, Ιουλίου 11, 2023 6:41:00 μ.μ. ΜΑ ΠΟΣΟ ΑΣΧΕΤΟΣ ΕΙΣΑΙ;;; Δες ΕΔΩ https://4.bp.blogspot.com/-DnWuNqDFLDs/WXIiA3zc-EI/AAAAAAAAjKo/n-eQqcDDPkYa9bwgJuSbuOY652Eo1uHRQCLcBGAs/s1600/02_mk_stamp.jpg και ΕΔΩ https://2.bp.blogspot.com/-1kX0BO8OD3o/WXIh-EBVdrI/AAAAAAAAjKk/-ZR43TzEA148Rix2cH8r3CqDUxq3CmoywCLcBGAs/s1600/01_bm_stamp.jpg. ΝΑ ΜΗΝ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΑΣΧΕΤΟΙ Ε ΑΣΧΕΤΟΙ!!!

      Διαγραφή
  2. Δεν θα ξεχάσω να πάρω τον Σμπύρο στα γενέθλια τον Νοέμβριο να του ευχηθώ ευτυχισμένα 61 και καλή αποστρατεία, τέτοιο μισθολόγιο που έφτιαξε θα τον θυμούνται γενιές ολόκληρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγγνώμη, ποιός είναι ο "Σμπύρος";

      Διαγραφή
    2. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΣΕ 2 ΑΝΩΤΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ 70 ΕΥΡΩ ΜΙΚΤΑ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ? ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟΣ.

      Διαγραφή
  3. Αν αυτό είναι του ΓΕΕΘΑ, καλές παραιτήσεις... Αν όμως άλλα έστειλε ο Φλώρος τότε χτυπάει χέρι στο τραπέζι ή παραίτηση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφού και οι εποπ θα γίνουν αξιωματικοί τότε στην ελλαδα όλα γίνονται! τζάμπα τα παιδιά το σχολείο που γράψανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χααχαχα πόσο κλάμα ρίχνεις...

      Διαγραφή
    2. Ειστε ενημερος οτι πολλοι ειναι με πτυχια ΑΕΙ κ ΑΤΕΙ?
      Πρεπει να ειστε πολυ μιζερος για να δινετε τετοια απαντηαη.
      ΕΠΟΠ ειναι υπαξ μη παραγωγικων σχολων οπως κ οι ΕΜΘ με πολλα χρονια εργασιας σε χαμηλους βαθμους. Προσωπικα δεν πιστευω οτι θα γινουν αλλα πιστευω η ιδια εξελιξη με τους ΕΜΘ ειναι οτι πιο δικαιο. Καλη σας μερα

      Διαγραφή
    3. Γιατί, τα εμθ ήταν ικανότερα ή περισσότερο μορφωμένα??? Εδώ γελάμε..

      Διαγραφή
  5. Αύξηση πάνω από τον πληθωρισμό μόνο οι βαθμού Ταξχου και πάνω. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΑΝΕ ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ.Επίσης για ρίχτε μια μάτια στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο. Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και οι από ΣΜΥ Στρατηγοί ενώ εμείς οι Ευελπιδες πλανηταρχες. Κάτι πίνουν δεν εξηγείται αλλιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με συγχωρείτε με ολο το σεβασμό γιατι το λετε αυτο, αν και δεν ειμαι στρατιωτικος στα χρονια των μνημονιων με τις τοσο μεγαλες μειωσεις μισθων καταργηση δωρων οι εποπ ηταν στη θεση τους οπως και οι υπόλοιποι ανεξαρτητα απο των θεσμο προέλευση αλλα εδω μιλαμε για των συγκεκριμενο θεσμο δεν μπηκανε για τα χρηματα καο οσοι αγαπαησανε αυτο που κανουν περα απο τις παθογενειες που υπήρχαν εμειναν στον εβρο οταν κάποιοι θελει σαν, να μπουν χωρις αδεια ηταν εκει, στις φωτιες στη θεση τους στα χιονια απεγκλωβίσμους, οτι βγηκε ο μισος στολος εξω οσα εκανε απέναντι γειτονικη χωρα του Νατο.. Αρα ολοι χρειαζονται κανεις δεν μπορει να κανει τιποτα μονος τους οσο γαματος και να ειναι με συγχωρείτε για την εκφραση και να ειστε ενωμένη αλυσιδα.. Αν ενας δεν λειτουργησει σωστα θα παρει ασχημη τρόποι ολοι η επιχειριση που καλειστε. Μιλατε ετσι που οι ανθρωποι εαν και εφοσον γίνει θα ειναι 45 52 χρονο.. Ομονοια και οχι διχονοια επειδη δεν εχω εγω, να πεθανει η κατσικα του γείτονα

      Διαγραφή
    2. Εσεις απο σσε με 11000χιλιαδες μορια........

      Διαγραφή
    3. τα διαλυσανε ολα οι στρατηγαρες μονο για εφε ειναι στη θητεια τους θα πεσουν οι παραγωγικες σχολες κατω απο το 10.θα ειναι αργα οταν φανουν τα αποτελεσματα

      Διαγραφή
  7. Όλοι αξιωματικοί! Μην απορούμε μετά γιατί σε ΣΣΕ υπάρχουν κενά.. δεν πουλάει πλέον το προϊόν.. γίνομαι ΕΠΟΠ και όλα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ανακρίβεια,της ανακρίβειας,ωωω ανακρίβεια!!!!από ποτέ οι ΕΠΟΠ γίνονται λοχαγοί;;;;; Η νυχτερινή αποζημίωση τώρα το ανωτέρω ποσό είναι 57 ευρώ,που τα βρήκατε τα 100????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΠΡΑΒΟ ΦΑΙΔΩΝ ΩΡΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ. Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΙ ΛΕΕΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΓΡΑΨΑΝ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αλήθεια παίζει η πιθανότητα να δώσει βαθμό αξιωματικού στους ΕΠΟΠ;υπάρχει κάτι τέτοιο στο νομοσχέδιο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στους πανεπιστημιακους δώσανε 12.5% σε όλους και σε εμάς 3.5. Και μας λένε προνομιούχους.... μου αρέσει που έδωσαν υπόσχεση για νέο μισθολογιο από 1.1.24. Εκτός κι αν υπάρχει και νέο... που από τα αποθεματικά του κράτους μάλλον όχι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι προαγωγες αφορούν τους ΕΜΘ όχι τους ΕΠΟΠ. Εμένα δεν με νοιάζει όμως αυτό. Ας γίνουν όλοι Αξκοι να μην δουλεύει κάνεις...Αυτο που με νοιάζει είναι να επαναφέρουν 25ετια να σηκωθούμε να φύγουμε όσο έχουμε την υγεία μας..Δεν αντέχεται ο Στρατός με υπηρεσίες ,μεταθέσεις, ασκησεις, 2-3 πόστα μαζί κλπ ,από κάποια ηλικία και μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί, ποιος σταμάτησε να δουλεύει; Εκτός κι αν εννοείτε ανεξειρέτως όλους τους Αξκούς, ασχέτως προέλευσης, ενώ μόνο οι υπξκοί σκοτώνονται στη δουλειά.

      Διαγραφή
  13. Βάζετε αυξήσεις 15% και 30% αλλά δεν λέτε για τις κρατήσεις σε αυτές τις αυξήσεις που θα είναι τις τάξεως του 20%.ανθρακας ο θυσαυροςςςς!!! Ρίξτε την φορολογία κύριοι και δεν θέλουμε αυξήσεις.Μονο την εισφορά αλληλεγγύης αν κόψουν 40 ευρώ κερδίζουμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πλήρη εξίσωση των στελεχών από ΣΜΥ που πέρασαν με πανελλαδικές με τα ΕΠΟΠ που το 80% δεν ξέρουν να γράφουν σωστά ούτε το όνομα τους. Ίδια περίπου χρήματα και ίδιος αποστρατευτικος βαθμός και οι μεν και οι δεν.Μακρια από ΣΜΥ, χίλιες φορές ντελιβερας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηρέμησε φίλε..... ίσως μιλάει για οικονομικο βαθμό... δεν θά σού πάρει κάποιος τά γαλόνια

      Διαγραφή
    2. Καλως τον επιστημονα τραχανοπλαγια απο ΣΜΥ που νομιζει οτι επιασε τον παπα απο τα @ρχιδι@...Τι λες ρε ντουγανι ποια ΕΠΟΠ μουρτζοβλαχε τραγο...Συναδελφοι προελευσεως ΕΠΟΠ γιδι..Μαθε να μιλας καλως η κακως βγηκες απο την σπηλια σου...

      Διαγραφή
    3. Εντάξει δεν είσαι και πολύ μακριά από τον ντελιβερα

      Διαγραφή
    4. Δώσε την 3ετια του Κονδύλη να πάμε με το φουσκωτό στο εξοχικό στην Αίγινα μόνιμα

      Διαγραφή
    5. Mιλαει και ο επιστημονας απο την ΣΜΥ!!!!! καημένε το επιπεδο σπουδων της σχολης σου ειναι επιπεδου ΙΕΚ. Ψαξε λιγο να δεις την καταταξη που εχουν τις παραγωγικες σχολες!!!

      Διαγραφή
    6. ηδη επεσε στις 10000 μορια η σμυ και τα χαλια συνεχιζονται

      Διαγραφή
  15. Τελικά η αύξηση που θα δωθεί από το 2024 σύμφωνα με την εφαρμογή του μισθολογίου 2024 της σελίδας enstoloi.net είναι 75€.... όλα τα άλλα που λένε είναι κοροϊδία! Όταν λένε επίδομα παραμεθορίου ότι θα γίνει 130€ στην ουσία το πληρωταιο είναι 77€ καθαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με αυτό που κάνουν, να μιλάνε για τόσο μεγάλες αυξήσεις που στην πραγματικότητα θα είναι οι μισές, το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας εχθρεύονται όλοι οι υπόλοιποι στην κοινωνία. Εμείς το τι θα πάρουμε,θα το δούμε στο χέρι και θα καταλάβουμε.

      Διαγραφή
  16. Για ακόμη μια φορά πετάνε ένα κόκκο σταριού και μαλώνουν τα κοκόρια ποιό θα πάρει πρώτο την κότα που θα σκύψει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θα σας έδινε ο Τσίπρας πιο πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Για τον ανώνυμο 07:04 να το θέσω πιο σωστά..... Αν και οι Εποπ γίνουν Αξκοι (που ξαναλέω το νομοσχέδιο αφορά μόνο ΕΜΘ) τότε αυτομάτως χάνουν τις ειδικότητες τους. Ποιος θα είναι οδηγός, πολυβολητης, αντιαρματιστης, ολμιστης κλπ..οποτε το στρατευμα που συγκροτείται με βαθμούς και καθηκοντα απορρεοντα από αυτούς, δεν πρόκειται να δουλέψει. Φαντάσου μια μονάδα όπου όλοι είναι Δκτες....Ξαναλεω όμως δεν με νοιάζει. Λγος είμαι από ΣΜΥ και στα χρόνια υπηρεσίας μου συνεργάστηκα με συναδέλφους όλων των θεσμων και σε όλους υπήρχαν καλοί και σκαρτοι. Να τακτοποιήσουν τα οικονομικά μας τα συνταξιοδοτικα μας να σηκωθούμε να φύγουμε και να προσλάβουν "νέο αιμα"
    καθώς το τρέχων στρατευμα έχει προσωπικό με μο ηλικίας τα 45. Λίγο ακόμα και θα είμαστε στρατός βετεράνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε λγε από ΣΜΥ είμαι Ανχης από ΣΜΥ έχεις απόλυτο δίκιο!

      Διαγραφή
    2. Συνάδελφε , ζούμε σε μια χώρα που κράζει την εργατικότητα και εξυμνεί το κσθησιό. Γιατί,ο εύελπις και ο Μ.Υπσξ δεν έχουν χέρια ή μυαλό για να δουλέψουν?? Αλλά αυτό τους έχουν περάσει απ'τις σχολές τους,που σημαίνει ότι το ψάρι βρωμάει απ'τη φωλιά του ακόμα. Ίσα ίσα,τους έχουμε πληρωμένους όλοι μας για τις σπουδές τους, άσχετα αν τους παραδίδουν στον εργασιακό βίο με τέτοιες αντιλήψεις.

      Διαγραφή
    3. επισης ζουμε σε μια χωρα που ο Υπξκος απο παραγωγικη σχολη τα περισσοτερα χρονια υπηρεσιας ειναι Αξκος!!!!!Εβγαλες σχολη Υπξκων θα τελειωσεις υπαξκος και οχι απο τα 15 χρονια υπηρεσιας Ανθστης ,στα 19 Αξκος!!!!!

      Διαγραφή
    4. @ 12 10:05, προφανώς είσαι ΥΠΑΞ προέλευσης ΕΜΘ ή ΕΠΟΠ και με το μυαλό σου ένα κουβάρι! Ποιούς αξκους προλεύσεως ΑΣΕΙ ή ΑΣΣΥ έχεις δει εσύ να κάθονται; Ντροπή σου που το σκέφτεσαι και μόνο! Η δική σου δουλειά είναι να ΕΚΤΕΛΕΙΣ και η δική τους είναι όλα τα υπόλοιπα. Εννοείται και ότι δεν μπορείς ή δεν θέλεις να αντιληφθείς ποια είναι όλα τα υπόλοιπα, Το τεστ προσωπικότητας στην ετησία κανονικά αυτή τη φορά, το δείχνεις αμέσως στον ειδικό και ζητάς βοήθεια, για το καλό σου!

      Διαγραφή
  19. Αυτό για το προσωπικό με μο ηλικίας τα 45, πρέπει να πιάνει όλους τους βαθμούς και όχι μόνο τους ΕΠΟΠ. Ο ΕΜΘαράς που όλη τη μέρα χαλάει την ώρα του στο ΚΨΜ της μονάδος του απλά χαλάει όλη τη μαγιά και τη διάθεση των υπολοίπων να δουλέψουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Έχετε τέτοια κόμπλεξ για τους ΕΠΟΠ που σα ενδιαφέρει αν γίνουν αξιωματικοί (δεν πρόκειται να γίνουν γιατί είναι τυπογραφικό λάθος αυτό που γράφει μην ανησυχείτε) αλλά τόσα χρόνια κάποιοι αξιωματικαρες όπου ξεκίνησαν από οπλίτες και φτάσανε στον βαθμό του ταξιάρχου εκεί το βουλωνουνε ή τα ΕΠΥ από το πουθενά σε μια νύχτα τα κάνανε αξιωματικούς με μηδέν προσόντα και εκεί τσιμουδια.Αν δεν ήταν οι ΕΠΟΠ και το ξέρετε πολύ καλά (υπάρχουν σίγουρα εξαιρέσεις) θα έβγαιναν οι υποχρεώσεις;Δεν το νομίζω!τέλος πάντων μακάρι να φύγουμε στα 50 να σας αδειάσουμε την γωνία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κάποτε λέγαμε για πλάκα Εμθ Ταξίαρχος....τελικά προς τα εκεί πάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΜΟΝΙΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΡΙΕΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΣΕΩΣ...ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ ΔΙΟΤΙ ΕΝΩ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟΥΣ...ΕΚΕΙΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Υπαξιωματικών" όπως το λες και που γίνεσαι αξιωματικός πολύ είναι πλεμπα

      Διαγραφή
    2. Προς 9:15:00, θα σου πω κάτι που σίγουρα το ξέρεις. Υπάρχουν σχολές υπαξιωματικών που έχουν μεγαλύτερη βάση εισαγωγής από σχολή Αξιωματικών. Επίσης υπάρχει σχολή Αξιωματικών που δεν συμπληρώνει τις θέσεις γιατί οι υποψήφιοι δεν περνούν την ελάχιστη βάση εισαγωγής. Μάλλον τα ήξερες αυτά.

      Διαγραφή
    3. ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΜΟΝΙΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΡΙΕΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΣΕΩΣ!!!!!! επιπεδο ΙΕΚ ειναι η σχολη σας ,παρτε το χαμπάρι.

      Διαγραφή
    4. Προς 12:31:00, ότι δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμασταρια

      Διαγραφή
  23. Οι χαμηλοβαθμοι που υποτιθεται θα επαιρναν μεγαλυτερες αυξησεις αν ειναι και αγαμοι θα παρουν τα γιδια τους.Με τοσες ανακοινωσεις αυξησεων τσαμπουκαλευτηκαν και οι σπιτονοικοκυρηδες ολων των στρατιωτικων κι ο καθε μνησικακος φουκαρας τους αποκαλει υψηλομισθους χαραμοφαηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πω πω πω, τι τοξικότητα μεταξύ συναδέλφων είναι αυτή; Είναι αυτό στράτευμα για να πολεμήσει; Μεταξύ σας θα σκοτωθείτε. Άμεσα αποστρατεία σε όλους και κτίσιμο νέου Ε.Σ με ανώτερο όριο ηλικίας για πρόσληψη τα 21 έτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η εφαρμογή 35 ετιας διέλυσε το στράτευμα.Δεν παλεύεται ο στρατός τόσα πολλά χρόνια... Μόνο οι ειδικές κατηγορίες μπορούν να επιβιώσουν τόσα πολλά χρόνια.Γι αυτό και αυτή η τοξικότητα.Και δυστυχώς όσο πάει θα αυξάνεται.

      Διαγραφή
    2. @ 14 1:31, δίκιο έχεις. Το μείζον των Υπαξιωματικών τιμούν τη στολή τους, με το παραπάνω. Υπάρχουν και μερικοί που σέρνονται, όπως αυτοί που βλέπεις ζηλόφθονα να έχουν σχολιάσει στο άρθρο αυτό, οι οποίοι είναι εντελώς κομπλεξικοί προς τους ανωτέρους τους. Τους ξεχωρίζω αμέσως καθημερινά ως διοικητής, από τον τρόπο που μού λένε την πρωινή καλημέρα , βαριεστημένα και αδιάφορα! Η λύση είναι μία για αυτούς, πρώτα 6μηνη φαρμακευτική αγωγή και μετά 2 χρόνια συνεδρίες με τον ΕΙΔΙΚΟ!

      Διαγραφή
  25. Γιατί να μας συνταξιοδοτησουν και να μην γίνουμε Αξιωματικοί 50ρηδες να κάνουμε τη πλάκα μας? Ο Ελληνικός στρατός μεταμορφωνεται σε ενα τεράστιο καφενείο. Να δω ποιος θα πολεμήσει 😂😂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Η πατρίδα δεν μας χρωστάει τίποτα. Εμείς χρωστάμε σε αυτή, τα πάντα. Ο Πλαστήρας έφυγε σε ένα ρατζάκι και πόσοι άλλοι ακόμη άγνωστοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμοι Ανώριμοι <> από τους οποίους προέρχομαι γιατί δίνετε δίκιο σε αυτούς που μας αποκαλούσαν έτσι επί χρόνια;Πάντοτε ήθελαν και το πέτυχαν να τρωγόμαστε μεταξύ μας,Είμαι περήφανος για την προέλευσή μου (ΣΜΥ 1987) καθώς και για τους συναδέλφους που συνυπηρέτησα ανεξαρτήτως προέλευσης.Σε όλους τους βαθμούς και από όλες τις πηγές προέλευσης υπήρχαν υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν οι <>.Σε όλες τις <> ο πρωτότοκος και μεγαλύτερος λαμβάνει τη μερίδα του λέοντος,Μπορείτε να το καταπιείτε να το χωνέψετε και να συνεχίσετε τη ζωή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Συνάδελφοι οπλίτες, μην ακούτε τίποτα πια. Πιστεύω πως η σημερινή κυβέρνηση θα δώσει λύση. Οποίος από αυτούς έχει υπηρετήσει καταλαβαίνει ότι οπλίτης άνω των 50 ετών είναι γραφικό και απαλευτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κατ εμέ για έναν επαγγελματία οπλίτη που είναι ο τελευταίος τροχός της αμαξης, τον διατάζουν όλοι ακατάπαυστα και πρέπει να βγάλει εις πέρας όποια διαταγή λάβει πρέπει το κάθε έτος υπηρεσίας του να υπολογίζεται τουλάχιστον για 1,5...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Υποβιβαζεις πολυ τους εμθ ενω οι της σσε με11000 χιλιαδες μορια ξερουν πολλα γραμματα αρε γλεντια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μπορεί να εννοεί ότι θα αποστρατευσουν τους ΕΠΟΠ τιμητικά αντί ανθστη λοχαγό για να υπολογιστεί καλύτερη σύνταξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ισχυει οτι οι εποπ θα περνουν συνταξη αναλογη του λοχαγου?? και μια ερωτηση με προυηπηρεσια αποτο 2003 υπηρεσια στην συρο τωρα τι μιθσο θα περνω το 2024? ειμαι χωρις οικογενεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή