Χατζηδάκης: Έρχεται «μπόνους» για τα στελέχη ΕΔ-ΣΑ και πανεπιστημιακούς – Ποια επιδόματα θα αυξηθούν

Χατζηδάκης: Έρχεται «μπόνους» για τα στελέχη ΕΔ-ΣΑ και πανεπιστημιακούς – Ποια επιδόματα θα αυξηθούν

Έξτρα εισοδηματικές ανάσες σε στελέχη ΕΔ-ΣΑ και πανεπιστημιακούς

ΠΗΓΗ: ΝΕΑ 10/07/2023 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]

Σε αναγγελία για αυξήσεις επιδομάτων και μισθών προβαίνει ο νέος υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος μιλώντας στα «ΝΕΑ» αναφέρει ότι με το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο θα είναι ιδιαίτερα ωφελημένοι τα στελέχη ΕΔ-ΣΑ και οι πανεπιστημιακοί

Όπως συγκεκριμένα δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης, σημαντικά ωφελημένα θα βγουν τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας. Πέραν των αυξήσεων για τους δημόσιους υπάλληλους, εκείνοι (στελέχη ΕΔ-ΣΑ) θα δουν επιπλέον ενίσχυση του εισοδήματός τους μέσω της αύξησης του επιδόματος ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας από 13% έως 27% και της αύξησης του επιδόματος παραμεθορίου κατά 30%.

Για τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας επιπλέον της αύξησης στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων προβλέπεται και μπόνους (αναπροσαρμογή) που φθάνει το 5%. Μάλιστα θα ισχύσει αναδρομικά από τον Οκτώβριο του 2022. Παράλληλα, θεσπίζεται και ειδικό επίδομα βιβλιοθήκης από 100 έως 200 ευρώ.

Το στίγμα έδωσε ο Κωστής Χατζηδάκης το βράδυ του Σαββάτου στη Βουλή προαναγγέλλοντας ότι κάθε δημόσιος υπάλληλος μπορεί να περιμένει τουλάχιστον 70 ευρώ αύξηση μικτού μισθού ενώ για το επίδομα θέσης ευθύνης η αύξηση υπολογίζεται σε 30%.

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Όπως δόθηκε και το κίνητρο επίδοσης... Καλές παραιτήσεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟ ΚΑΛΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΞΕΡΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΣΜΠΥΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φάτε τώρα σανό με τη φορολογία να τρώει την οποία αύξηση. Δεν λυπάμαι κανέναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή