Έβρος: Καταβάλλονται αναδρομικά οι αποζημιώσεις (40€/ημέρα) περιπόλων στους Στρατιωτικούς–Δικαίωση για νυκτερινές αποζημιώσεις (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Έβρος: Καταβάλλονται αναδρομικά οι αποζημιώσεις (40€/ημέρα) περιπόλων στους Στρατιωτικούς–Δικαίωση για νυκτερινές αποζημιώσεις (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Τις επόμενες μέρες αρχίζει η καταβολή της αποζημίωσης των περιπόλων των στρατιωτικών που είχαν ξεκινήσει μετά τα επεισόδια του 2020. Αυτό προκύπτει από την πρόσφατη ψήφιση στη Βουλή σχετικής ρύθμισης σύμφωνα με την οποία ξεκινά η καταβολή των αποζημιώσεων αυτών στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες καταβάλλονταν μέχρι και το πρώτο εξάμηνο από την έναρξη τους.

Ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΑΜ-Θ Νίκος Παναγιωτίδης δήλωσε ικανοποιημένος στη ΕΡΤ Ορεστιάδας προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη περιπολία και ότι είναι κάτι που οι στρατιωτικοί το δικαιούνταν. Επισήμανε ακόμη ότι ο Έβρος δεν είχε συμπεριληφθεί στην αρχική απόφαση και ότι μετά από επιστολές και πιέσεις αυτό επετεύχθη .

Η απόφαση αυτή θα ισχύσει από 1 Ιανουαρίου 2023 και οι δικαιούχοι στρατιωτικοί θα πάρουν αναδρομικά μικτή αποζημίωση που ανέρχεται στα 60 ευρώ την ημέρα, με εκτιμώμενο καθαρό ποσό τα 40 ευρώ.

Αναφορικά με τις επισημάνσεις που είχαν γίνει στην ΕΡΤ Ορεστιάδας για τα ακατάλληλα στρατιωτικά οχήματα (οι λεγόμενες καναδέζες) τα οποία μετέφεραν προσωπικό για τις περιπολίες, ο κ. Παναγιωτίδης ανακοίνωσε ότι με απόφαση του διοικητή του Δ΄ ΣΣ τα οχήματα αυτά αποσύρονται από τις συγκεκριμένες αυτές περιπολίες ώστε να μην δημιουργηθούν δυσάρεστα γεγονότα.

Επιπροσθέτως επέρχεται δικαίωση σε όλους τους στρατιωτικούς για τις νυχτερινές αποζημιώσεις. Οι πρώτες αποφάσεις αφορούν τα έτη 2017 και 2018, ενώ τα ποσά θα πιστωθούν τις επόμενες μέρες και μάλιστα εντόκως, τονίζει ο κ. Παναγιωτίδης, όπως διατάσσουν ο δικαστικές αποφάσεις.

ΗΧΗΤΙΚΟ - Νίκος Παναγιωτίδης, πρόεδρος της ΕΣΠΕΑΜ-Θ:

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

  1. Πέστε του να αλλάξει πλευρο για τα νυχτερινά που θα αποζημιωθούν τις επόμενες μέρες!!!! Σε κανένα 8μηνο και βλέπουμε!!!!Έχει πολύ ψωμί ακόμη!!!!Στην πρώτη απόφαση που βγήκε στη Θεσσαλονίκη πληρώθηκαμε μετά απο 8 μήνες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α ρε Κούλη,που μας το παίζεις και φιλόπατρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε ολους τους στρατιωτικους ή μονο σ αυτούς που πηγαν σε δικαστηρια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο Κιλκίς κερδίσαμε πέρσι τον Μάρτιο για τα νυχτερινά, και ακόμη περιμένουμε να καθαρό γραφτεί η απόφαση για να τα πάρουμε, κράτος τσιρκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΡΥΚ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΙΑ ΔΙΚΑΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΕΛΕΙ Κ Υ Α ΔΛΔ ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΥΕΘΑ ΟΙΚΩΝΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ ΜΑΥΡΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΚΥΑ είναι θέμα ημερών. Τα χρήματα θα τα πάρετε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

      Διαγραφή
  6. Ο σανός που έχει ταϊστεί τα τελευταία 3μιση χρόνια, είναι ανείπωτης ποσότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή