Πρόεδρος ΕΑΑΣ: Γιατί συμμετέχουμε στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας

Πρόεδρος ΕΑΑΣ: Γιατί συμμετέχουμε στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας

Γράφει ο Υπτγος ε.α. Δεβούρος Ιωάννης, Πρόεδρος Ε.Α.Α.Σ.

Καλησπέρα αγαπητοί συνάδελφοι, γνωρίζετε ότι η Ένωση Αποστράτων Αξκων Στρατού (ΕΑΑΣ), με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, διοργανώνει Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας την Τετάρτη 05 Απρ 2023, 01.00 ω, έξω από το ΥΠΕΘΑ.

Το ΔΣ/ΕΑΑΣ πήρε αυτή την απόφαση, με συντριπτική πλειοψηφία, διότι ο ιδρυτικός της νόμος, της δίνει ως αποστολή την επιμέλεια των συμφερόντων των μελών της!

θεωρώ ότι το να στείλεις έμπρακτα ένα ηχηρό και μετρήσιμο μήνυμα στους κυβερνώντες και όχι μόνο, ενάντια στην ακρίβεια που επικρατεί και τα ημίμετρα που λαμβάνονται διαχρονικά από τους αρμόδιους και υπευθύνους, είναι πολύ περισσότερο αποτελεσματικό από την αποστολή μακροσκελών επιστολών στις οποίες αναλωνόμαστε στην ανάπτυξη των θεμάτων που μας απασχολούν σε θεωρητικό επίπεδο, επιστολές και υπομνήματα που ελάχιστοι, από τους αρμόδιους παραλήπτες, διαβάζουν και ακόμη λιγότεροι τα λαμβάνουν υπόψιν τους.

Οργανώνουμε την δημόσια αυτή διαμαρτυρία, για τους παρακάτω λόγους:

- Τα αιτήματά μας είναι γνωστά, έχουν δημοσιοποιηθεί και τα έχουμε υποβάλλει εγγράφως στην Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και όλους τους αρμόδιους πολιτικούς - υπηρεσιακούς φορείς και συν αρμόδιους Υπουργούς καθώς και τον κ. Πρωθυπουργό, με εμπεριστατωμένες προτάσεις και μελέτες, κατάλληλα τεκμηριωμένες με ισχυρότατα επιχειρήματα.

Κάποια από τα αιτήματά μας, εκκρεμούν εδώ και δεκαετίες!

- Είμαστε ο κλάδος που έχει υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις στις αποδοχές του, τα προηγούμενα χρόνια, την εποχή που οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι πολιτικοί ταγοί, συνασπισμένοι οδήγησαν τη χώρα στον οικονομικό μαρασμό και την έριξαν στα βράχια. Παράλληλα ακολουθώντας τον εύκολο δρόμο των περικοπών σε Μισθούς και Συντάξεις, μας οδήγησαν σε Οικονομικό και Ψυχολογικό Αδιέξοδο!

- Επί 2,5 χρόνια ζητούμε ραντεβού με την πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και άλλων αρμόδιων Υπουργείων, ώστε με εποικοδομητικό διάλογο και ανταλλαγή απόψεων να εκθέσουμε τις απόψεις - θέσεις μας και ΔΕΝ μας δέχονται!

Είναι δεδομένο ότι ένας αριθμός συναδέλφων, δεν είναι εξοικειωμένοι σε διεκδικήσεις και μάλιστα με τρόπους δυναμικούς όπως είναι οι δημόσιες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μία υποκουλτούρα αντίθεσης σε παρόμοιες κινητοποιήσεις, η οποία είναι κατανοητή και σεβαστή.

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση διότι ζητάμε αυξήσεις στις συντάξεις μας που έχουν πετσοκόψει οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι, τα χρόνια των μνημονίων που προηγήθηκαν.

Συμμετέχουμε διότι απαιτούμε να σταματήσει η οργανωμένη προσπάθεια των αρμοδίων και υπευθύνων να ψαλιδίσουν την αξιοπρέπειά μας!!!

Συμμετέχουμε διότι απαιτούμε Δημοκρατία και Δικαιοσύνη.

Συμμετέχουμε διότι απαιτούμε να μας δοθεί η δυνατότητα, τώρα στην δύση του βίου μας, να ζήσουμε με το κεφάλι ψηλά, για ένα καλύτερο αύριο!!!

Συμμετέχουμε διότι ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ μία ΖΩΗ ανάλογη της πολύχρονης, άδολης και ποιοτικής προσφοράς μας στην ΠΑΤΡΙΔΑ!!!

Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις γιατί γινόμαστε καθε ημέρα και φτωχότεροι, διότι μας κυβερνά το συμφέρον, γιατί οι μισθοί και οι συντάξεις παραμένουν χαμηλά, την ίδια στιγμή που όλα γύρω μας ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ!!! Η διακίνηση μαύρου χρήματος και η αισχροκέρδεια, δηλώνουν ακόμη ηχηρά παρόν!!! Βήματα προς την σωστή κατεύθυνση έχουν γίνει, δεν είναι όμως αρκετά!!!!

Συμμετέχουμε στη κινητοποίηση διότι οι Απόστρατοι Στρατιωτικοί όπως και άλλες κοινωνικές ομάδες φυσικά, πλήττονται δραματικά απο αυτή την κατάσταση που όλοι μας βιώνουμε τα τελευταία χρόνια!!!

Για όλους τους παραπάνω λόγους ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΑ, ΑΥΤΟΝΟΜΑ, ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και με Σεβασμό στους θεσμούς, τον συμπολίτη μας, τον συνάδελφο!!!

Έχω δηλώσει και το έχω κάνει πράξη, ότι δεν αποκλείω απολύτως τίποτα, ΟΛΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ και είναι απαραίτητα και λειτουργικά και οι συνεργασίες - ενημερώσεις με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες- κυβερνητικά στελέχη και οι επιστολές και οι ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ φυσικά. Όλα τα αιτήματά μας απαιτούν πολιτική λύση, κάποια αλλά απαιτούν συνεργασία και συντονισμό διαφορετικών Υπουργείων και ως εκ τούτου εμπλοκή του κ. Πρωθυπουργού.

Οι προτάσεις μας είναι υπέρ των συμφερόντων των συναδέλφων του Στρατού Ξηράς, πλην όμως δεν κινούνται με βάση υποκειμενικά κλαδικά μικροσυμφέροντα και αντισυναδελφική διάθεση. Αντίθετα υπηρετούν τη λογική και το κοινό αίσθημα δικαίου!!! Είναι άδικο οι λίγοι να παίρνουν τα πολλά και οι πολλοί τα λίγα!!! Όλοι την ίδια Πατρίδα υπηρετήσαμε!!!

Πάγια πεποίθηση μου είναι ότι δεν παρακολουθούμε αμέτοχοι την επιχειρούμενη μείωση της αξιοπρέπειας μας και του κύρους της Ένωσης που μας εκπροσωπεί. Κύριοι συνάδελφοι αυτή η συγκέντρωση έχει σκοπό την δρομολόγηση λύσεων που είναι εφικτές και απαραίτητες.

Δεν συμμετέχουμε σε κομματικά παιχνίδια εν' όψει των εκλογών, απλά ασκούμε το έσχατο νόμιμο μέσο υπεράσπισης των συμφερόντων των μελών μας.

Η παρουσία του κάθε ενός από εμάς, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ!!!

Είμαστε ΠΑΡΟΝΤΕΣ Μαζικά, Σκεπτόμενοι, Ενεργοί και Διεκδικητικοί για τα ΔΙΚΑΙΑ αιτήματα μας και την Αξιοπρέπειά μας!!!

Δημοσίευση σχολίου

23 Σχόλια

  1. Κυριε Προεδρε την απαντηση ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΈΝΑ σας την εχουνδωσει η ΕΑΑΝ-ΕΑΑΑ-Η ΕΑΑΣ και το ΜΤΣ, καλό θα ήταν να επιλύσουν πρώτα τα σοβαράεσωτερικά τους προβλήματα, που οι ίδιοι με την διαχείριση τους δημιούργησαν στοΜετοχικό τους Ταμείο και στην συνέχεια να συζητήσουμε μέσω του ΣυντονιστικούΣυμβουλίου, όποια άλλα κοινά θέματα μας απασχολούν, με διαδικασίες που θασέβονται θεσμούς και συναδέλφους.ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΧΕΙ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΣΤΟ ΜΤΣ.Η εμπεριστατωμένη απάντηση της Ε.Α.Α.Α (σεΠολιτική & Στρατιωτική ηγεσία) για τις Κρατήσεις 4%. Η Επιστολή τουΠροέδρου της σε ΥΕΘΑ & ΑΝΥΠΟΙΚhttp://aeroporiapostratos.blogspot.com/2022/05/4.htmlΘυμίζουμε ότι στο παρελθόν   τηναπάντηση στην Ε.Α.Α.Σ. στις 9 Αυγ 2018 την είχε δώσει  η  ΠανελλήνιαΟμοσπονδία Στρατιωτικών ( με Πρόεδρο προερχόμενο από το Στρατό και μέχρι τιςχθεσινές εκλογές  μέλος στο απερχόμενο Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ. ) ......Και να σκεφτουν ολοι οτι εσεις στην ΕΑΑΣ υπηρξατεΔκτες Μοναδων ΣΞ.Δείτε εδώ : Η Π.Ο.Σ. απαντά στον Πρόεδρο της ΕΑΑΣ για τα Μερίσματα τωνΜετοχικών Ταμείωνhttp://aeroporiapostratos.blogspot.com/2018/08/blog-post_4.html#more Ανακατανομή πόρων Μετοχικών Ταμείων :Απάντηση Αντιπτεράρχου (Ι) ε.α. Παν. Δημητριάδη (Μέλος Δ.Σ. Ε.Α.Α.Α.) στονΠρόεδρο της Ε.Α.Α.Σ.- Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021http://aeroporiapostratos.blogspot.com/2021/07/blog-post_7.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είστε καλά!!!!Πού φτάσαμε!!!! Το είχατε φαντασθεί αυτό κύριοι συνάδελφοι Όλων των όπλων;;;
    ΝΤΡΟΠΗ σας!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναλύστε το μας λίγο, 04 6:22. Ποιο να φανταστούμε; Το λακωνίζειν δεν εστί πάντα φιλοσοφείν!

      Διαγραφή
  3. Μπράβο στην ΕΑΑΣ και στον Πρόεδρο της. Ντροπή στους υπόλοιπους ραγιάδες που προσπαθούν να υποβιβάσουν τα αιτήματα και τις δίκαιες προσπάθειες μας. Συνεχίστε αμέριμνοι να σας αποστρατευουν επίτιμους χωρίς να έχετε πατήσει το πόδι σας στην Ένωση, αλλα να απαιτείτε ΚΑΑΥ αρχηγού και ανάλογο "υπηρετικό προσωπικό", να "παντελονιάζετε" πτητικά αιωνόβιων σμηνάρχων και να γράφετε διοίκηση σε φρεγάτες εν όρμω και μετά όλους σας να σας προαγάγουν σε ανύπαρκτες ιεραρχίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΥΜΕ και μετά το 90% ψηφίζει ΝΔ!!!! Γιατί ως γνωστόν, από το 1974 και μετά, το μόνο Κόμμα που μας πηδάει αλύπητα και μας αρέσει, είναι η ΝΔ. Γιατί μας θεωρεί σιγουράκι και όχι αναίτια . Ρίξτε ένα μαύρισμα χωρίς αντηλιακό... . Όσο για τη συγκέντρωση, με ΕΑΑΝ και ΕΑΑΑ στην απέξω, (που είναι τώρα το συντονιστικό αφού υπάρχουν διαφορετικά συμφέροντα και όταν δεν τα βρίσκουμε μεταξύ μας, ζητάμε την υψηλή βοήθεια) θα είναι απλά μια κοινωνική εκδήλωση που ελπίζω να πάνε όλα καλά και ειρηνικά εκατέρωθεν.
    Υ. Γ. Οι κ.κ. Μυτιληνάκης και Κουτρής άραγε θα παραβρεθούν; με τρώει η αγωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΠΟΣ τι συντονίζει τελικά; Ποια η θέση της για τη σκοπιμότητα του συλλαλητηρίου και για τις αντιδράσεις των ΕΑΑΝ και ΕΑΑΑ; Μάλλον ισορροπίες προσπαθεί να κρατήσει, αλλά αυτά πλέον δεν περνάνε.

      Διαγραφή
  5. Σε φιάσκο θα εξελιχθεί, η ΕΑΑΣ τα έκανε θάλασσα, τώρα ζητά συμπαράσταση, θέλει ανανέωση προσώπων και πρακτικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Νόμος Κατρούγκαλου (ΣΥΡΙΖΑ), μείωσε κατά 40% τις κύριες συντάξεις, κατά 50% τις επικουρικές, κατά 60% τις συντάξεις χηρείας και κατά 20% το εφάπαξ, επίσης εφάρμοσε στους παλαιούς συνταξιούχους επαναυπολογισμό των συντάξεων με προσωπικές διαφορές ώστε να πάρουν αύξηση στη σύνταξη όταν θα είναι στον Άγιο Πέτρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό τώρα το έγραψες γιατί δεν το ξέραμε ή γιατί κόβεσαι από το άγχος επειδή υπάρχει μεταστροφή (επιτέλους κατάλαβαν) σε ένα δεδομένο κοινωνικό στρώμα;

      Διαγραφή
  7. Για τους νέους συνταξιούχους που βρίσκονται στην χειρότερη θέση όλων ούτε κουβέντα κάνεις. Δεν βλέπω καμία αναφορά σε αύξηση των νέων συνταξεων έτσι ώστε να φτάσουν το ύψος των συντάξεων των παλαιών συνταξιούχων πριν το 2019. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μειωθεί και η προσωπική διαφορά των παλαιών και να υπάρξει επιτέλους δικαιοσύνη για όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι, αλλα να το λήξετε γρήγορα. Δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρήσετε τους εν ενεργεία! Και στις 11 μπορούσατε να κάνετε την συγκέντρωσή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταλαιπωρήσουν; Σιγά μην σπάσουν τα αυγά που κλωτσάνε.

      Διαγραφή
  9. Εφέ ,καφέ ,μπουφέ. Μόνο την πάρτη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για την ενημέρωση των ραγιάδων της ντόπιας μπαλκάνικης μπανάνιγιας, που πιστεύουν ακόμη στα άθλια πολιτικά σχήματα κάθε απόχρωσης και χρώματος, μετά την μεταπολίτευση, ψηφίστηκε στις 3 Απρ 2023 αργά το βράδυ με την συμπαράταξη όλων όσων συνταγματοξοτών βουλευτών, νομοσχέδιο που κατανέμει περιπου 148.000 θέσεις πακιστανών εργατών γης (οι άλλοι που δήθεν θα δουλεύουν στα ξενοδοχεία είναι σε άλλο νομοσχέδιο μάλλον) και κατανέμονται σε όλη την Ελλάδα με το μεγαλύτερο ποσοστό στην Κρήτη, στην Πελοπόννησο και στην Αττική και Στερεά Ελλάδα, χωρίς να υπόλοιπονται και στις άλλες περιφέρειες χιλιάδες άλλοι. Ελλάδα καληνύχτα! Ούτε καλή Ανάσταση ούτε καλό Πάσχα, απλώς καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κοντοζυγώνει και η ώρα που θα πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά, μήπως πρέπει να πούμε καληνύχτα σε όλα τα ερμαφρόδιτα;

      Διαγραφή
  11. Αυγά που κλωτσάνε??? Αλλο πάλι και τούτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κλωσάνε είναι, αλλά αυτό το άτιμο το αντρόιντ. εκεί να το διορθώσει 😂

      Διαγραφή
  12. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΘΑ ΤΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΤΟ ΑΡΝΙ Ο ΧΑΣΑΠΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η γνώμη μου είναι ότι, η απόφαση για την Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έγινε καθαρά και μόνο διότι θίγεστε οι ανώτατοι μισθολογικά έναντι των κατώτερων αξκων της ΠΑ και ΠΝ όπως και έχει αναφερθεί από την ΕΑΑΣ (ΠΙΝΑΚΕΣ -ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ).Σε αντίθετη περίπτωση δεκάρα δεν θα δίνατε για τους υπόλοιπους εα. αξκους. Μην ξεχνάτε ότι ως ανώτατοι αξκοι ήσασταν πολύ από εσάς σε θέσεις που θα μπορούσατε να πιέσετε για την εξυγίανση του ΜΤΣ , αλλά τότε το μόνο που σας ενδιέφερε ήταν να γλύφετε τους πολιτικούς για να προαχθείτε και να διατηρήσετε την θέση σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πικρή η αλήθεια αλλά έτσι είναι.

      Διαγραφή
    2. Καλή Ανάσταση! Ανώνυμε 8 09:30, σαφώς και φταίνε οι ανώτατοι σε μεγάλο βαθμό για τα συμβαίνοντα στον χώρο των ΕΔ, αλλά επ' ουδενί δεν έγινε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα δικά τους συμφέροντα. Δες το υπόμνημα που κατέθεσαν προς τον ΥΕΘΑ και ΥΦΕΘΑ με τα αιτήματά τους. Αφορά σε όλους τους στρατιωτικούς.
      Αυτά τα μικροκομματικά που σκέφτεσαι τα επιδιώκουν μόνο οι ΠΟΜΕΝΣ, ΠΟΕΣ, ΕΣΠΕ.... και λοιπές ενώσεις, που στο ΔΣ είναι ως επί το πλείστον Υπαξωματικοί! Το μυαλό τους το έχουν μόνο στο τι θα αρπάξουν και πώς θα καταβαραθρώσουν το κύρος των Αξιωματικών. Σημεία των καιρών και αυτά, τι να κάνουμε! Δεν μάς πείθεις!

      Διαγραφή
  14. Εχει αναλαβει προεδρος ο κυριος;Δεν νομιζω.Θα αναλαβει στο μελλον ,αφου νικησε τον εαυτο του στις "εκλογες με ενα υποψηφιο"!!!Μεχρι τωρα ειναι ακομα αντιπροεδρος κα ιεχει και αυτος μεγαλη ευθυνη για το πετσοκομα του ΒΟΕΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή