Αντιπρόεδρος ΕΑΑΣ για έκτακτο μέρισμα ΜΤΣ 2022: Ελπίζω οι δεσμεύσεις αρμοδίων να τηρηθούν και να μην αποδειχθούν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα

Αντιπρόεδρος ΕΑΑΣ για έκτακτο μέρισμα ΜΤΣ 2022: Ελπίζω οι δεσμεύσεις αρμοδίων να τηρηθούν και να μην αποδειχθούν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα

Γράφει ο Υπτγος ε.α. Δεβούρος Ιωάννης, Αντιπρόεδρος και Νέος Πρόεδρος Ε.Α.Α.Σ. - ΠΗΓΗ: ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ Μάρτιος 2023

Αγαπητοί συνάδελφοι από τις αρχές του 2022 σας ενημερώνω σχετικά με το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ, με τίτλο «Μέριμνα υπερ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις», το οποίο με καθυστέρηση ενός έτους περίπου, κατατέθηκε για δημόσια διαβούλευση από 15 – 29 Δεκ 2022 και ψηφίστηκε από την Βουλή στις 07 Φεβ 2023 (ν.5018/2023).

Την Τρίτη 4 Απριλίου 2023 έγινε η καταβολή στους δικαιούχους μερισματούχους του, των αναδρομικών που αφορούν στην παύση της κράτησης του Ν. 4093/12 (ετών 2021, 2022 και το Α τρίμηνο 2023) για τα μερίσματα ΜΤΣ και ΕΚΟΕΜΣ, άρθρο 35 του πολυνομοσχεδίου ΥΠΕΘΑ. Στα καταβαλλόμενα χρηματικά ποσά έχει διενεργηθεί παρακράτηση φόρου είκοσι τοις εκατό (20%) σύμφωνα με το Ν.4172/2013 [ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ: ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΧΕΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ και το άρθρο 65 (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) στο ψηφισθέν νομοσχέδιο ΕΔΩ].

Μέχρι την ώρα που έγγραφα το παρόν κείμενο δεν είχε ανακοινωθεί από το ΜΤΣ η ημερομηνία καταβολής του ενός επι πλέον μερίσματος έτους 2022 στους δικαιούχους τους. Υπογραμμίζεται ότι στο αναφερόμενο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ και συγκεκριμένα στο άρθρο 31 ψηφίστηκε, επιτέλους, η νομοθετική ρύθμιση, η οποία δίνει την δυνατότητα καταβολής ενός (1) επιπλέον μερίσματος, κατά έτος στους μετόχους και μερισματούχους του Ταμείου. Τα Μετοχικά Ταμεία των άλλων Κλάδων έχουν ήδη προβεί στην καταβολή του. Ελπίζω οι δεσμεύσεις των αρμοδίων και υπευθύνων να τηρηθούν και να μην αποδειχθούν για μια ακόμη φορά τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.

Οι προτάσεις της Ένωσης Αποστράτων Αξκών Στρατού υιοθετήθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους από τον κ Υπουργό Άμυνας και αυτό είναι μια πολύ θετική εξέλιξη, επ΄ωφελεία των Αποστράτων! Στο προηγούμενο φύλο της εφημερίδας είχα πλήρη ενημέρωση σχετικά με τις προτάσεις μας.

Υπογραμμίζεται η θετική συνεισφορά στην όλη προσπάθεια – διαδικασία των Βουλευτών κ.κ Αντγου Μανωλάκου Νικολάου Βουλευτή Πειραιά και Νήσων, Καββαδά Αθανασίου, Βουλευτή Λευκάδας και Ναυάρχου Διονυσίου Χατζηδάκη Βουλευτή Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών.

Θετικές εισηγήσεις για τροποποίηση των άρθρων που αφορούν τους απόστρατους συναδέλφους έκαναν επίσης οι συνάδελφοι και Βουλευτές κ.κ ΠαπαναστάσηςΝικόλαος, ΚΚΕ, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Αντώνης Μυλωνάκης, Ελληνική Λύση, Βουλευτής Ανατολικής Αττικής.

Οι προτάσεις της Ένωσης Αποστράτων Αξκών Στρατού υποστηρίχθηκαν έντονα και με ισχυρά επιχειρήματα, με αποτέλεσμα την υιοθέτησή τους στα σύνολά τους.

Λόγω της κατάργησης των μειώσεων του ν. 4093/2012, στα μερίσματα ΜΤΣ και ΕΚΟΕΜΣ στη σύνταξή μηνός Απριλίου προέκυψε σε ορισμένους συναδέλφους μικρή αύξηση στο καταβαλλόμενο ποσό. Η θετική αυτή διαφορά δόθηκε μόνο για τον συγκεκριμένο μήνα, ενώ θα έπρεπε να δοθεί αναδρομικά για 27 μήνες, όπως ακριβώς δόθηκε και για μερίσματα του Μ.Τ.Σ. (ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ: Είχαμε όμως και πάλι αύξηση της Προσωπικής Διαφοράς ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Υπογραμμίζεται ότι η κράτηση του ν.4093/2012 γίνεται στο άθροισμα της κύριας σύνταξης και μερισμάτων και κλιμακώνεται από 1000 ευρώ και πάνω. Τα κλιμάκια και η αντίστοιχη κράτηση είναι γνωστό ότι είναι 5% (1000 – 1500 €), 10% (1500 – 2000€), 15% (2000- 3000€), 20% (από 3000 € και πάνω) με αποτέλεσμα σε αριθμό συναδέλφων να μειώνεται η συνολική κράτηση, γεγονός που οδηγεί σε αλλαγή φορολογικού κλιμακίου και φυσικό επακόλουθο την μείωση στην κράτηση της κύριας σύνταξης (παράδειγμα από 10% σε 5%), οπότε και προκύπτει η αναφερόμενη θετική διαφορά. Η Ένωση θα εξετάσει την αναδρομικότητα της θετικής αυτής διαφοράς με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς φορείς.

Δημοσίευση σχολίου

73 Σχόλια

  1. Μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ήρθε και το μεγαλειώδες σχόλιο. Είπαμε ΕΑΑΣ το μεγαλείο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να δούμε, το μέγεθος του "ενδιαφέροντος" της ΕΑΑΣ, για τα μέλη της, καλό θα είναι, να ρίξετε όλοι μια ματιά, στην σελίδα του 251ΓΝΑ, για να διαπιστώσετε, το πόσο μας έχουν γραμμένους άπαντες, από ΥΕΘΑ, ΥΦΕΘΑ(Χαρδαλιάς), κ λοιποί σε όλη την κλίμακα, της ιεραρχίας του ΓΕΕΘΑ, κ τηςΕΑΑΣ, μη εξαιρετεας! Κοιτάτε, τους δικαιούχους λοιπόν, για να το καταλάβετε κ ΝΑΤΟ εμπεδωσετε

      Διαγραφή
  2. Έχω την εξής απορία. Αφού σύμφωνα με τη νομοθεσία του ΜΤΣ το συνολικό μέρισμα που δικαιούνται οι μερισματούχοι κατ' έτος είναι ίσο με τα καθαρά έσοδα της προηγούμενης χρήσεως ,τί νόημα έχει το 13 μέρισμα;;;;; Αν τα καθαρά έσοδα της τρέχουσας χρήσης είναι 100.000.000 ευρώ οι μερισματούχοι τον επόμενο χρόνο θα πάρουν 100.000.000 ευρώ. Τί σημασία έχει αν τα πάρουν σε 12 ή 13 μηνιαίες δόσεις;;;;;; Μάλλον κάποιοι δεν το κατάλαβαν ή απλώς μας κοροιδεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελπίζω ο κ. ΥΠΕΘΑ να υπογράψει την απόφαση από το σπίτι του μετά, τις εκλογές... Γιατί εκεί θα βρίσκεται μετά την απαξίωση μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 4 ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΩΡΑ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ;;; ΝΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ...........ΑΝΗΜΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν η ΕΑΑΣ δεν έχει τη δυνατότητα να πληροφορηθεί έγκυρα και έγκαιρα από τους αρμόδιους του ΜΤΣ φανταστείτε κύριοι που ζούμε. Δεν έχουν ενημέρωση οι απόστρατοι αξ/κοι για τους οποίους υφίσταται το ΜΤΣ και υποτίθεται ότι τους ανήκει. Λειτουργεί συνεπεία των κρατήσεων που τους γίνονταν όταν ήταν στην ενέργεια .Δεν απευθύνονται λοιπόν σε ένα κανάλι, σε κάποιον δημοσιογράφο που τον τρέμουν στο ΜΤΣ ,να έχουν πληροφόρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όσο για την επιστροφή των κρατήσεων του Ν.4093/12 στη βάση μείωσης του ποσοστού κράτησης (5%,10% κ.λ.π.) που αφορά μερικούς συναδέλφους , είναι και πάλι θέμα του ΜΤΣ να αποστείλει τις προβλεπόμενες από τους κανονισμούς της ΗΔΙΚΑ καταστάσεις ώστε αυτομάτως να υπολογισθούν οι συντάξεις και να γίνει επιστροφή των επιπλέον παρακρατηθέντων ποσών. Φαίνεται ότι στο ΜΤΣ έχει πέσει πολύ δουλειά και δυσκολεύονται να κάνουν τα προβλεπόμενα από τους νόμους έγκαιρα. Στα κανάλια συνάδελφοι να δείτε για πότε συμμορφώνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΗΔΙΚΑ έχει όλα τα στοιχεία. Για τον Απρίλιο το έκανε ήδη. Για τα αναδρομικά των 27 μηνών πρέπει κάποιο θεσμικό όργανο να αποσπάσει επίσημη ενημέρωση (να απαιτήσει θα έλεγα αν ήταν κάποιοι άλλοι καιροί)

      Διαγραφή
    2. Το ΜΤΣ φυτολειτουργεί. Αυτό φαίνεται από την εικόνα και το περιεχόμενο της ιστοσελίδας. Δες πόσο έχει την τιμή του μεριδίου. Έχουν μείνει ακόμη στα νιάτα τους. Στο ΔΣ όμως έχουμε αντιπρόσωπο της ΕΑΑΣ, που θεωρητικά πρέπει να πιέζει υπέρ ημών. Μην ψάχνουμε για αόρατες μάγισσες!

      Διαγραφή
  7. ΑΝ ΤΟ ΔΩΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΣΤΡΨΟΥΜΕ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ντροπή και αίσχος με την κοροϊδία τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΕ ΚΡΑΤΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΛΤΑ ΕΡΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ Η ΚΑΛΠΗ ΣΧΕΔΟΝ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΟΥΔΟΥΛΑΣ ΜΠΑΙ ΜΠΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προς ασχετους αρθρογραφους και τον θρασσυ αρθρογραφο>
    Αντί να συγκεντρωθούν έξω από το Μ.Τ.Σ. για να διεκδικήσουν υψηλότερες παροχές (μερίσματα, ΒΟΕΑ κλπ.) και καλύτερη διαχείριση της περιουσίας του Ταμείου, συγκεντρώθηκαν έξω από το ΥΠΕΘΑ;
    Αντί να απαιτήσουν περαιτέρω βελτίωση της αποδοτικής διαχείρισης των πάγιων περιουσιακών στοιχείων του Μ.Τ.Σ. (ακίνητα κλπ.) ώστε να αυξηθούν τα έσοδα αυτού, απαιτούν από το ΥΠΕΘΑ να νομοθετήσει την ενίσχυση των εσόδων του Μ.Τ.Σ. μειώνοντας τα έσοδα του Μ.Τ.Α. και του Μ.Τ.Ν. μέσω απαίτησης για «αναλογική» κατανομή του 4% των κρατήσεων από τα εξοπλιστικά;
    Αντί να ζητήσουν νέα κρατική επιχορήγηση για την αντιμετώπιση των χρονιζόντων οικονομικών προβλημάτων του Μ.Τ.Σ. (ανάλογη εκείνης ύψους €180 εκατομμυρίων για τη χρηματοδότηση των ΒΟΕΑ/ΜΤΣ το 2012-2013), απαιτούν από το ΥΠΕΘΑ να απομειώσει την οικονομική ευρωστία των ομολόγων Μετοχικών Ταμείων Αεροπορίας και Ναυτικού, μέσω απαίτησης «αναλογικής» κατανομής του 4% των κρατήσεων από τα εξοπλιστικά;
    Αντί να απαιτήσουν τη διεύρυνση του πλήθους των ε.ε. υπόχρεων εισφοράς μετόχων Μ.Τ.Σ. (ιδίως εκείνων της ΕΛ.ΑΣ.) ώστε να συνεισφέρουν ισότιμα όλοι οι δικαιούχοι παροχών, ζητούν από το ΥΠΕΘΑ να αυξήσει τις εισφορές όσων είναι ε.ε. μέτοχοι σήμερα, επαναφέροντας σε ισχύ πρόσφατα καταργηθείσες μνημονιακές διατάξεις, που μέχρι πρότινος επιβάρυναν τις αποδοχές των ε.ε. μετόχων, μολονότι προ πολλού εξέλιπε η αιτιολογική βάση θεσμοθέτησής τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απ' ότι φαίνεται το μόνο που σε απασχολεί είναι η «αναλογική» κατανομή του 4% των κρατήσεων από τα εξοπλιστικά μειώνοντας τα έσοδα του Μ.Τ.Α. και του Μ.Τ.Ν.

      Διαγραφή
    2. ενώ εσύ είσαι πολύ σχετικός και καθόλου θρασύς? προσγειώσου ή προσάραξε.

      Διαγραφή
  11. γιατί χρειάζεται υπουργική απόφαση όταν ο σχετικός νόμος προήλθε με πρόταση του εν λόγω υπουργού? ποιοί είναι υπεύθυνοι για την σύνταξη και προώθηση για υπογραφή αυτής της υπουργικής απόφασης? γιατί δεν την είχαν έτοιμη αφού ο αγώνας ήταν ήδη σικέ? μήπως θέλουν λίγο "τρέξιμο" ? εκτός αν κάποιοι αντιδρούν με την γνωστή μέθοδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δηλαδή να καταπιούμε αμάσητο το γεγονός ότι κάποιος (ποιος άραγε;και γιατί;) ανεβάζει στο σάιτ την ανακοίνωση για την καταβολή του έξτρα μερίσματος χωρίς να διασταυρωθεί η πληροφορία;και γιατί αναρτήθηκε;Αναξιόπιστοι οι διευθύνοντες του ΜΤΣ,αυτοί που ανεβάζουν τις αναρτήσεις (δεν τους ακούσαμε τις τελευταίες μέρες)και δυστυχώς η ιστοσελίδα που επιτρέπει τέτοιες ανακοινώσεις.Ο δε υπουργός στην κοσμάρα του,έχει αγώνα να δώσει!Η απαξίωση των αποστράτων ξεπέρασε τα όρια για ακόμα μια φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΌΣΟ ΑΛΛΟ ΨΕΜΑ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΞΕΥΤΙΛΑ
    ΑΣ ΦΕΥΓΑΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για τα πανηγύρια το ΜΤΣ και η ΕΑΑΣ ακόμα παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΟΥΤΕ ΘΕΤΙΚΗ ΟΥΤΕ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΤΣ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΑΝ ΤΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΤΟ 2023 ΤΟ 2024 ΤΟ 2525 ΕΤΟΣ μΧ.ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΑΡΚΕΤΑ Μ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Ν ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ.ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προσχηματική η ανακοίνωση του κ.Αντιπροέδρου,μαρτυρά την απέλπιδα προσπάθεια του να εγκαταλείψει ένα βυθιζόμενο σκάφος,το οποίο πρόκειται,.μετ΄ου πολύ,να συμπαρασύρει στον υγρό τάφο του όλους τους επιβαίνοντες σ΄αυτό,ανεξαρτήτως θέσης.Αλλ΄ουκ έστιν εν τω Άδη μετάνοια...Επλεόνασε η υποκρισία.Φτάνει πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μαλλον ετοιμαζεται και αυτος για βουλευτης και βρηκε ευκαιρια.4 χρονια τα εβλεπε ολα καλα και δεν χρειαστηκε να διαδηλωσει παρα το θυμηθηκε 10 μερες πριν τις εκλογες

      Διαγραφή
  17. αυτη ειναι η τιμωρια μας που θυμηθηκε η ΕΑΑΣ 10 μερες πριν τις εκλογες να διαδηλωσει αν το καταλαβατε ειναι εκδικητικο το θεμα .4 χρονια τωρα δεν βρηκε χρονο να διαδηλωσει και τι περιμενε τελευταιες μερες ποια απαντηση να παρει.οποιος και να ηταν θα απαντουσε ναι εχετε δικιο θα τα συζητησουμε ολα μετα τις εκλογες.μην περιμενετε δεν προκειται να δωσουν μερισμα οι κυριοι του υπουργειου εχουν ανειλημμενες υποχρεωσεις και δεν θα φανε χρονο για μια υπογραφη.Αλλα λιγες μερες εμειναν θα φανε μαυρο που θα το φυσανε και δεν θα κρυωνει .Ο λαος εχει ξυπνησει και δεν ανεχεται την κοροιδια.τα δικα τους βρισκουν χρονο και τα υπογραφουν και απο το αεροπλανο μεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτός τι ρόλο παίζει ....του παρατηρητή ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε τι πράγμα αναφέρεσαι ρε κουμπάρε μιλά ξεκάθαρα τι εννοείς

      Διαγραφή
  19. δωστε μου τισς κρατησεις μου μεχρι τωρα και διαγραψτε με απο το ταμειο σας δεν θελω μερισμα ουτε σπασιμο νευρων η αναισθησια σας δεν εχει ορια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. παρακαλουνται οι κυριοι της ΕΑΑΣ και της καθε ΕΑΑΣ αν δεν εχουν εγγυρες πληροφοριες και οχι προφορικες του καφενειου να μην αναρτουν τιποτα και ξεσηκωνουν τον κοσμο.εχουν καταντησει τα σωματεια να ειναι μονο για εκδρομες για κηδειες και υποτιθεμενα συνεδρια διπλα σε πισινες χωρις να ενημερωνουν το θεμα του συνεδριου και τις αποφασεις που παρθηκαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μήπως είναι καιρός να αναλάβει την διοίκηση του ΜΤΣ κάποιος μάνατζερ με βαρύ βιογραφικό και σπουδές στα οικονομικά γιατί είδαμε τόσα χρόνια που το οδήγησαν οι άσχετοι απόστρατοι. Επίσης από την στιγμή που αφορά τους αποστράτους τι δουλειά έχουν στο ΔΣ οι εν ενεργεία ανώτατοι και μόνο ένας εκπρόσωπος της ΕΑΑΣ ??? Στο ΔΣ του ΜΤΣ γιατί δεν υπάρχουν εκπρόσωποι Αξκών εξ υπαξιωματικών που αποτελούν και την πλειονότητα των μερισματούχων ??? Τέλος γιατί να στεναχωρηθούν πρόεδρος , αντιπρόεδρος και λοιποί της ΕΑΑΣ αυτοί μια χαρά παραπάνω μερίσματα πήραν μετά την περικοπή του ΒΟΕΑ. Άντε καλοφάγωτα και Καλή Ανάσταση σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Επειδή διαβάζω πάρα πολλά που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Το πρόβλημα ήταν καθαρά από την ΓΕΣ/ΔΟΙ. Από χθές όμως άλλαξαν τα πράγματα. Έγινε θετική εισήγηση από την ΔΟΙ , υπέγραψε ο υπαρχηγός ΓΕΣ και βρίσκεται στο γραφείο του Α/ΓΕΣ. Το έξτρα μέρισμα θα πληρωθεί μετά το Πάσχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλαξαν τα πράγματα και παίζεις στη γραμμή όλη την πλευρά με το αριστερό.

      Διαγραφή
    2. ΠΟΣΟ ΑΞΙΖΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΑΝΙΚΑΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ EVER? ΕΝΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΡΙΣΜΑ?ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΝΟΗΤΟΥΣ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ?

      Διαγραφή
    3. πληροφορηση του καφενειου εχεις και εσυ γιατι δεν βλεπω καμμια επισημη ανακοινωση του ΜΤΣ

      Διαγραφή
    4. Αριστερός σέντερ φορΤρίτη, Απριλίου 11, 2023 8:28:00 μ.μ.

      Πώς άλλαξαν τα πράγματα;;;;τι ιστορίες είναι αυτές,που απευθύνεστε ...;;;;... χαίρω πολύ για μετά το Πάσχα.... σίγουρα μέσα στο 2023 ...το θέμα είναι ότι μας έχουν να μην πω πώς...κατά τα λοιπά είμαστε μερισματουχοι.

      Διαγραφή
    5. μεχρι πριν λιγο μας ελεγαν οτι περιμενουμε να υπογραφει ΚΥΑ τωρα εσυ μας λες τα δικα σου.αλλα αντ αλλων οτι θυμασαι χαιρεσαι. να σε ενημερωσω λοιπον οτι απο πληροφοριες δικες μου δεν προκειται να δοθει.

      Διαγραφή
    6. Σε δύο τρεις μήνες που θα αποστρατευθούν και αυτοί που σήμερα παριστάνουν τους ιθύνοντες και θα έλθουν στην θέση μας τότε τα λέμε....

      Διαγραφή
  23. Δεν το πιστεύω γιατί είναι πολιτικοί και γνωρίζουν ότι για αυτό θα πληρώσουν βαρύ τίμημα
    Τουλάχιστον αν κάποιος κάτι μπορεί να σώσει είναι η ανακοίνωση του πριν το ΠΑΣΧΑ για την ακριη ημερομηνία καταβολής
    Καλή ανάσταση σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Θα δωθει από το συριζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η ΕΑΑΣ ας κάνει ένα υπόμνημα στον πρωθυπουργό να του εκθέσει την κατάσταση με αυτούς του ΜΤΣ κα να αξιώσει την παρέμβασή του. Τόσες χιλιάδες αποστράτους εκπροσωπεί. Γιατί σιωπά και απλά παρατηρεί τις παραλήψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το ΜΤΣ ανακοίνωσε καταβολή έξτρα μερίσματος τη ΚΑΘΑΡΆ ΔΕΥΤΈΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΔ
    ΒΔΟΜΑΔΑΣ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ
    ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 21. 5 2023
    ΑΠΛΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΡΓΟ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H ANOΗΣΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΑ ΜΕΤΡΗΜΕΝΗ Ή ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ...?

      Διαγραφή
  28. ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΓΕΛΟΙΟΥΣ
    ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ
    ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΥΣΤΟΧΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΞΙΖΕΙΣ ΕΝΑ ΑΡΝΙ.ΟΛΟΚΛΗΡΟ.ΝΑΤΟ ΣΤΕΙΛΩ ΣΤΗΝ ΕΑΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΤΣ? ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΔΟΘΕΙ ΤΟ 13ο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΚΟΥΩ ΘΕΤΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΕ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΡΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ
    ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΟΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΕΠΟΝΤΑΙ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύστοχος,καίριος,ουσιαστικός,ο ανώνυμος σχολιαστης της 9.47.00 πμ ώρας της 13-4-2023.Κονιορτοποίησε τα κάθε λογης παπαγαλάκια που προσβάλλουν, την νοημοσύνη μας,με τις π@π@ριές τους,Καλή Ανάσταση σε όλους.

      Διαγραφή
    2. Καλό θα ήταν ο εύστοχος, καίριος, ουσιαστικός 9.47.00 πμ της 13-4-2023 και εσύ 11.46.00 πμ της 13-4-2023 να διαβάζετε τον νόμο που σχολιάζετε.
      «3. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού δύναται, ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΓΚΡΙΣΗΣ του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, να κατανέμει στους μερισματούχους της αμέσως προγενέστερης από την καταβολή περιόδου, έκτακτο μέρισμα από τα έσοδα της τρέχουσας χρήσης, εάν με βάση τα αποτελέσματα εννεάμηνου προκύπτει απόδοση εσόδων πλέον των προϋπολογισθέντων, για την εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεων του Ταμείου. Το εν λόγω μέρισμα καταβάλλεται χωρίς καμία κράτηση και δεν δύναται να είναι μεγαλύτερο του καταβαλλόμενου ανά περίοδο.»
      Άρθρο 30 Ν5018/2023 ΦΕΚ Α25
      Επομένως τα ¨παπαγαλάκια¨ περιγράφουν σωστά την διαδικασία που προβλέπεται.
      Πρόταση/απόφαση του ΔΣ του ΜΤΣ, έλεγχος και εισήγηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του εποπτεύοντος υπουργείου, έγκριση από τον υπουργό και μετά πληρωμή.
      Αν ο 9.47.00 είχε ψάξει τι γίνεται στα άλλα ταμεία π.χ https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%9B%CE%9B26-%CE%92%CE%9F%CE%91?inline=true
      θα είχε δει τα 1α (νόμος), 4 (πρόταση/απόφαση ΔΣ), 5 (θετική εισήγηση αρμόδιας υπηρεσίας) και 7 (έγκριση) και δεν θα έπεφτε από τα σύννεφα ούτε θα μίλαγε για παρακράτος.
      Επίσης αφού το ΜΤΣ στο α/α 2 https://mts.army.gr/anakoinoseis/enimerosi-gia-tin-efarmogi-ton-diataxeon-tou-n-5018-2023/ αναφέρεται στο έκτακτο μέρισμα έτους 2022 σημαίνει ότι έχει δρομολογηθεί η καταβολή του.
      ΣΗΜ: Πέρα από τα παραπάνω όντως η καθυστέρηση είναι μεγάλη και κάθε διαμαρτυρία για αυτή είναι λογική. Άλλο όμως διαμαρτύρομαι και άλλο λέω ότι άσχετο μου κατέβει στο κεφάλι.

      Διαγραφή
  32. Όταν το ΜΤΣ έχει οργανώθει και λειτουργεί με ΑΝ. του 1937 και μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει τίποτα τι θα περιμέναμε. Ήττα . Καλή Ανάσταση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Όποιος ανεγνώρισε εαυτόν "ως παπαγαλάκ騴,τίνος άραγε? και σπεύδει να απολογηθεί,ακολουθώντας το δόγμα ότι η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα,οφείλω να του πω ''ΠΕΡΑΣΤΙΚΆ ΤΟΥ"και κυριακή κοντή γιορτή,όχι βέβαια η Αναστάσιμη,αλλά αυτή της 21/5.Παρ΄όλα αυτά οφείλω να τον ευχαριστήσω για τον ''ενικό'της οικειότητας,θέλω να υποθέτω και ,ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ,,όχι,υπό την μορφήν της αγένειας .Οι μνημονευόμενες,από τον απολογητικώς επιτιθέμενον κύριον, διαδικασίες,σημαίνουν άραγε ότι η ''ΕΙΣΉΓΗΣΗ" ,ως διαδικαστικό στάδιο της εφαρμογής ενός ψηφισθέντος νόμου,θα μπορούσε να είναι και ΑΡΝΗΤΙΚΗ?Καλή Ανάσταση και πάλι για ''ΝΗΣΤΕΎΣΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΝΗΣΤΕΥΣΑΝΤΕΣ...της λογικής εννοείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν αναφέρεστε στο σχόλιο που έγραψα εγώ (2.40.00 μ.μ./13-4-2023) δεν γίνεται να αναγνώρισα εαυτόν ως ¨παπαγαλάκι¨ μιας και το σχόλιο μου ήταν το πρώτο στο άρθρο αυτό.
      Ενικός δεν χρησιμοποιήθηκε αλλά αν είχε χρησιμοποιηθεί θα ήταν πραγματικά οικειότητας και όχι αγένειας. Σας απευθύνομαι όμως τώρα στον πληθυντικό για να μην υπάρχει καμία υποψία αγένειας ή έλλειψης σεβασμού.
      Οι μνημονευόμενες διαδικασίες δεν παρατέθηκαν ως απολογία αλλά ως τεκμηριωμένο επιχείρημα που ακυρώνει τον ευγενικό χαρακτηρισμό ¨π@π@ριές¨ που δόθηκε σε σχόλιο ετέρου σχολιαστή. Αν κάτι δεν ισχύει παρακαλώ να μου το επισημάνετε.
      Σε ότι αφορά το ερώτημα σας ¨σημαίνουν άραγε ότι η ''ΕΙΣΉΓΗΣΗ" ,ως διαδικαστικό στάδιο της εφαρμογής ενός ψηφισθέντος νόμου, θα μπορούσε να είναι και ΑΡΝΗΤΙΚΗ?¨ η απάντηση είναι ναι. Θα μπορούσε να υπάρξει αρνητική εισήγηση όπως έγινε το 2020 σε ΜΤΑ και ΜΤΝ. Βλ. http://aeroporiapostratos.blogspot.com/2020/12/blog-post_24.html
      Σας εύχομαι ολόψυχα Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.
      Υ.Γ Δεν σχολιάζω καθόλου τα ¨περαστικά¨, γιορτή και 21/5. Αρνούμαι να παραταχθώ με μπλε, πράσινους, ροζ ή άλλους ανώνυμους διαδικτυακούς στρατούς. Αρνούμαι όμως και την νηστεία της λογικής καθ΄ όλο το έτος.

      Διαγραφή
  34. Δια το καλό του ταμείου,το ΜΤΣ δεν χορήγησε το 13 μέρισμα, πριν το Πάσχα ,η πατρίς γνωρίζει το πότε και το πώς, άλλωστε το μέρισμα αυτό είναι ένα δωράκι, οπότε κακώς διαμαρτύρονται κάποιοι, θα έπρεπε να πουν και ευχαριστώ, τόσο στον κύριο υπουργό όσο και στην ιεραρχία του στρατεύματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ασυνήθιστα χρονοβόρος η ΄παροχή έγκρισης,προς δημοσίευση μιας απάντησης που δόθηκε στο περισπούδαστο σχόλιο του 2.40.00 μ.μ./13-4-2023.Ενδεχομένως και να οφείλεται στο ημιεορταστικόν της σημερινής ημέρας.Σε κάθε περίπτωση και με πολλές ευχαριστίες και ισάριθμεςεορταστικές και Αναστασιμες ευχέςπρος την Δ/νση του πάντα φιλόξενου starata logia,δηλώνω ότι παρέλκει η δημοσίευση της απάντησής μου.Ούτως ή άλλως οι πάντες έχουν καταλάβει την ουσία των γεγονότων...και δεν θα τους κάνουν σοφότερους και ο περι ου ο λόγος απαντητικός σχολιασμός και οι δικές μου απόψεις.Η ουσία των γεγονότων ομιλεί και μάλιστα από μόνη της.Καλό σας βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΟΣΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΕΤΑ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΛΤΣΕΣ
    ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Όταν εισήχθει για συζήτηση στην επιτροπή της βουλής το νομοσχέδιο (αρθ. 30 ν.50118/23) ,άκουσα τον υπουργό να λέει πως το ΜΤΣ του ανέφερε πως έχει τη δυνατότητα χορήγησης του εκτάκτου μερίσματος, συνεπώς η θετική εισήγηση υπήρξε από τότε. Πιστεύω πως ο μόνος λόγος που καθυστέρησε η πληρωμή του ,είναι ότι λόγω της συμφοράς των Τεμπών ,αναβλήθηκαν οι εκλογές και έτσι αποφασίστηκε να χορηγηθεί ,όσο γίνεται πιο κοντά σ΄ αυτές. Φαντασθείτε τα χρήματα που προέρχονται από τις κρατήσεις μας, χρησιμοποιούνται για εκλογική εκμετάλλευση. Καλό Πάσχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Δηλαδη το 13ο μερισμα θα χορηγηθει μετα το Πασχα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ναι θα πρετε λαμπαδες στα εγγονια δωράκια στα βαφτιστήρια την Κυριακή του Θωμα και θα τους πείτε άργησα λίγο αλλά τα εφερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. με τόσα σχόλια τα οποία τα διαβάζουμε όλοι εμείς αλλά και "αυτοί έπρεπε ήδη να βγάλουν ανακοίνωση πόση ξεφτίλα πια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Με επίγνωση της κατάχρησης του χώρου του φιλόξενου ιστολογίου,του οποίου είμαστε διαδικτυακοί επιβάτες επιθυμώ να πληροφορήσω τον 7.26.00μ.μ της σήμερον. ότι η αναφορά μου σε ''παπαγαλάκια'' δεν αναφερόταν στον δικό του αρχικό σχολιασμό..Επίσης επιθυμώ να τον ενημερώσω ότι η δημόσια αντιπαράθεση απόψεων οδηγεί ενίοτε σε ""λεκτικά τζαρτζαρίσματα"",για τα οποία στο μέτρο που τα χρησιμοποίησα απολογούμαι.Καλή Ανάσταση και υγεία εύχομαι,.υπερ πάντων και πασών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. @13 Απρ. 2:40:00 και 7:26:00: Από τα καλύτερα σχόλια ever! Ανταλαγή ''απόψεων'' μεταξύ ενός που διαθέτει επάρκεια πληροφοριών και επάρκεια κρίσεως και άλλου που δεν διαθέτει ούτε το ένα ούτε το άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ας είμαστε λοιπόν ευχαριστημένοι,για να μην πω ευγνώμονες,γιατί μέσα απο μιά ''επάρκεια πληροφοριών'' τίποτα τελικά δεν πληροφορηθήκαμε για ποιόν λόγο μας εξαπάτησαν ως προς τον χρόνο καταβολής του εκτάκτου μερίσματος,που από πολλές πηγές ειχε προσδιορισθεί ότι θα ήταν η 7/4 ή άλλως προ του Πάσχα.Σε πολιτικές λοιπόν πράξεις,η κάλυψη των οποίων επιχειρείται με ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ''δικολαβισμούς', έκαστος,κατά την κρίση του,δίνει πολιτικές απαντήσεις στον προσήκοντα χρόνο.με τον προσήκοντα τρόπο.Προνόμιο που αναγνωρίζει το Σύνταγμα και ''στους μη έχοντες'' την προσήκουσα κρίση,κατά την άποψη του 10.03.00 της 13/4/.΄Αλλωστε,το ότι έχουν να κάνουν με ''κουτορνίθια'',μάλλον έουν υιοθετήσει ως άποψη και οι κυβερνώντες ,οπως αποδεικνύεται απο τις πρακτικές τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ορθη επαναδιαβιβαση σχολίου 13 Απριλίου 10:03:00: Η πρόταση "Ανταλλαγη.......το άλλο. " γράφτηκε από λάθος λόγω copy-paste. Συγνωμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. έρχεται το έκτακτο μέρισμα .... την πρωτομαγιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Λοιπόν για όλη αυτήν την "τσυριζόπλεμπα" που έχει ξεχυθεί και "χτυπιέται" δεξιά και αριστερά κομματικά πάντα (δεν αφορά μόνο τους συριζαίους, αλλά την διάχυτη νοοτροπία που διακατέχει όλους εσάς τους υπανάπτυκτους ραγιάδες, είται δεξιές νου-δούλες, είτε πασοκατζίκια, είται σφυριζόνια ή και πιθηκο-κουκουέδες). Ρε άχρηστοι στο 100άρικο κολλήσατε, αυτό θα σας σώσει ως "έκτακτο επίδομα"; Να υποθέσω ότι όλοι εσείς που βρίζετε και "κατακεραυνώνετε" την ΕΑΑΣ και το ΜΤΣ, ΔΕΝ (αρνητικότατο) έχετε ψηφίσει ποτέ για την ΕΑΑΣ (προφανώς και πολλοί από εσάς ούτε σε εθνικές εκλογές) ΔΕΝ έχετε την παραμικρή ιδέα για το τι ακριβώς γίνεται εκεί μέσα στο μπαχαλοταμείο και δεν σας ενδιαφέρει αρκεί να σας δίνουν κατιτίς, ΔΕΝ συμμετεχετε ποτέ στις κινητοποιήσεις της ΕΑΑΣ, αλλά αφήνετε να σας καπελώνουν οι διάφοροι καραγκιόζηδες με κοστουμακια του μακαρίτη, που ψηφίζουν για τα ΒΟΕΑ με την λογική "τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά μας πάλι". Ε γι'αυτό είστε άξιοι της ραγιάδικης μοίρας σας, όπως ακριβώς και οι πρόγονοι σας που φυλάκισαν και σκότωσαν τους οπλαρχηγούς, άλλωστε σε πολλούς από εσάς το μαρτυρούν και τα επίθετα σας που με περηφάνια "φέρετε " ακόμη και σήμερα 200 τόσα χρόνια από την υποτιθέμενη απελευθέρωση μας. Δεν σας αξίζει ούτε η Ανάσταση, ούτε η ελευθερία, μόνο τα επιδόματα και τα κάθε λογής ξεφτιλοpass, ραγιάδες. Κολλάτε σε ένα καχεκτικό δέντρο και έχετε χάσει προ πολλού το δάσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Τελικά ίσως έχουν δίκαιο αυτοί που γράφουν υπέρ του υεθα και του μτσ
    Γιατί η ποιότητα τους η αξιοπιστία τους η αξιοπρέπεια τους το επιτελικό κράτος σεβασμός είναι τόσο πολύ μπροστά που αυτά μπορεί να κάνουν
    Μας κυβερνούν και μας διοικούν ότι επιλέγουμε ότι μας αξιζει
    Εύχομαι καλλιτέρες μερες για ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
    ΟΙΔΕΔΟΜΕΝΟΙ ΠΕΘΑΝΑΝ
    ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  49. Παρασκευή, Απριλίου 14, 2023 3:36:00 μ.μ. Tους υπηρετούσες, πιθανόν να έδερνες για όλους αυτούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Εμείς δεν βλέπω να περνουμε εφάπαξ......θα τα φάμε ολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Να μην ξεχάσω να ψοφήσω ΝΔ. Sorry ψηφίσω εννοούσα. Kisses.......Thank you for your service AKA Thank you so much for nothing.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή