Στρατιωτικοί: «Το ΥΠΕΘΑ οφείλει να αποκαλύψει τι είδους νέο μισθολόγιο προγραμματίζει να φέρει»

Στρατιωτικοί: «Το ΥΠΕΘΑ οφείλει να αποκαλύψει τι είδους νέο μισθολόγιο προγραμματίζει να φέρει»

Επιστολή της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) και της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Δράμας στον Υπουργό Άμυνας

Τον προβληματισμό και την αγωνία των στρατιωτικών για το μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων εκφράζει η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) και η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Δράμας με επιστολή τους στον Υπουργό Άμυνας.

«Η ΠΟΕΣ σε συνεργασία με την ΕΣΠΕΕ Δράμας ζητούν τα αυτονόητα: το ΥΠΕΘΑ οφείλει να αποκαλύψει τι είδους νέο μισθολόγιο προγραμματίζει να φέρει» αναφέρεται στην επιστολή.

Επίσης τονίζεται:

«Παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες μας μέχρι σήμερα δεν έχει γνωστοποιηθεί το σχέδιο του προαναγγελθέντος νέου μισθολογίου Το δε, γεγονός ότι το μισθολόγιο, δεν παρουσιάζεται ούτε καν στο πλαίσιο των καθιερωμένων για την προεκλογική περίοδο υποσχέσεων τύπου «παχιών αγελάδων», σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το εισόδημα των Ελληνίδων και Ελλήνων στρατιωτικών έχει υποστεί σοβαρές περικοπές, μας προβληματίζει ιδιαιτέρως.

Σε αυτό το πλαίσιο η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητα Δράμας (ΕΣΠΕΕΔ) γνωστοποίησε, αντίστοιχους προβληματισμούς μελών της και μη, καθόσον όλα τα στελέχη φοβούνται νέο κύμα περικοπών και μειώσεων που, ως συνήθως, θα παρουσιαστούν ως αυξήσεις.

Κατόπιν των ανωτέρω σας παρακαλούμε όπως κοινοποιήσετε το σχέδιο του νέου μισθολογίου. Αρκετή αναταραχή και στεναχώριες επικρατούν στα στελέχη από τις περικοπές και την εκτόξευση του κόστους της καθημερινότητας. Δεν χρειάζονται κι άλλες».

ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ:

Δημοσίευση σχολίου

31 Σχόλια

  1. Πλάκα μας κάνετε; τι περιμένετε δηλαδή αυξήσεις; το νέο μισθολόγιο αν έρθει ποτέ θα έχει ουδέτερο οικονομικό αποτύπωμα, αυξήσεις μικρές μόνο στους εισαγωγικους βαθμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λίγη ντροπή ρε ! Λίγη! 4 χρόνια μας έχουν γραμμένους στα παλιά τους τα παπούτσια και έρχονται να μας ζητήσουν ψήφους για να υποσχεθούν ενίσχυση εισοδήματος ; ΠΑΡΤΕ ΔΡΟΜΟ ΡΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΑ ΒΡΕ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΟΡΘΙΟΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ Η ΛΕΣΧΗ ΓΙΑ ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ ΤΟΝ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΙ ΖΗΤΑΤΕ ΚΑΙ ΧΑΧΑΧΑ ΤΩΡΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΕΙ ΠΩΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΣΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΑ ΣΟΥ ΚΟΥΝΑΩ ΜΑΝΤΗΛΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ ΕΣΥ ΚΙ ΚΡΥΦΑΚΟΥΛΗΣ ΑΝΤ ΓΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 10e αύξηση με 50% κρατήσεις και λέμε και ευχαριστώ... και αύξηση των ωρών νυχτερινών από 5 σε 6 ώρες...ουστ από δω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν αληθευουν οι επισημες κυβερνητικες ανακοινωσεις θα προηγηθηκε οικονομοτεχνικη μελετη για να γινει το σχεδιο νεου μισθολογιου.Αυτο το σχεδιο λοιπον πρεπει να δημοσιοποιηθει εδω και τωρα ωστε να διαπιστωθει του λογου τους το αληθες.Αυτα με δεδομενη την προηγουμενη προεκλογικη παραμυθα οτι μολις γινοντουσαν κυβερνηση θα εφαρμοζαν δικαιοτερο στρατιωτικο μισθολογιο....οποτε οι στρατιωτικοι εχουν καθε λογο να ερευνησουν αυτην την φορα...τας γραφας εκεινων που τους ελεγαν ψεματα στις προηγουμενες εκλογες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το υποτιθεμενο σχεδιο του υποτιθεμενου νεου μισθολογιου που υποτιθεται πως θα επρεπε να γινει και με την παρουσια εκπροσωπων των στρατιωτικων οργανωσεων...πρεπει να δημοσιευτει πριν τις εκλογες αλλιως...δεν υπαρχει.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απλα δεν υπαρχει νεο μισθολογιο .Τι δεν καταλαβαινετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά….. Αυτοι ούτε τα απλά δεν κάνουν. Πχ οι μεταθέσεις του καλοκαιριού. Καμια ενημέρωση αν και πότε θα κοινοποιηθούν. Οι οικογένειες στον αέρα. Βγάλτε μια, ανακοίνωση και πείτε τι θα γινει. Έστω αυτά τα απλά. Γτ το μισθολόγιο ειναι ουτοπία. Το ξέρουμε ολοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εδώ βρε παιδιά δεν προνόησαν και ούτε τους ενδιαφέρει το πώς θα περάσουμε τις εορτές του Πάσχα, και εννοώ κάποια οδοιπορικά που θα μπορούσαν να μας δοθούν, θα ασχοληθούν με το νέο μισθολόγιο της πείνας;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δώρο Πάσχα πότε θα πάρουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Περιμένετε να φέρουν νέο μισθολόγιο ;;;; Αλήθεια τώρα ;;; . Εάν είχαν έστω κάποιο προσχέδιο θα το έβγαζαν στον αέρα για να υφαρπάζουν ψήφους ξανα . ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ . ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δώρο Πάσχα θα πάρεις τα Χριστούγεννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έχετε εμπιστοσύνη στο ΓΕΕΘΑ. Όπως τα έκανε όλα μαντάρα (νυχτερινά κλπ) το ίδιο θα κάνει και με το μισθολόγιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα νυχτερινά ήταν της γδοσυ.. να τα λέμε όπως έχουν.. μην καπιλευόμαστε κόπο άλλου..

      Διαγραφή
  14. Οσο και να νομίζετε λαμογια ότι ελενχετε τις εξελίξεις, να ξέρετε ότι αργά ή γρήγορα θα σας γίνει η στραβή. Εδώ θα είμαστε και εδώ θα είσαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΕΥΡΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΝΟΥΝ
    ΚΑΚΟΜΟΊΡΗ ΤΣΙΠΡΑ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ
    ΜΕ ΥΠΟΓΛΩΣΣΙΑ ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ρε πάρτε δρόμο τώρα! Μας κουράσατε και έχουμε αηδιάσει με το ποσό άχρηστοι και ανίκανοι είστε να μας διοικείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τα περι νεου μισθολογιου ειναι η ιδια προεκλογικη τους παραμυθα του 2017.Απο τα πολλα ψεματα στους στρατιωτικους ξεχαστηκαν και τους ειπαν για δευτερη φορα το ιδιο ανεκδοτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΟΣ ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΤΑΝ ΜΕ 8000 ΤΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑΥΤΟ ΟΥΣΤ ΘΑΧΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΤΕ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΡΥΦΑΚΟΥΛΗΣ Τ Ε Λ Ε Ι Ω Σ Α Τ Ε Η ΚΑΛΠΗΗΗΗΗΗ ΕΦΤΑΣΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το χειρότερο δεν θα είναι να μην πάρουμε μία, αλλά το να ξαναβγούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Θα φάτε μαύρο,θα το φυσάτε και δεν θα κρυώνει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Οι δεδομένοι έχουν και απαιτήσεις???!!!!! Ότι και να σας κάνουν θα τους ξαναψηφίσετε και ξανά, ξανά, ξανά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Να κρατήσει 15000 και να μου δώσει τα υπόλοιπα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το ΜΤΣ μόλις ανακοίνωσε ότι θα δοθεί έξτρα μέρισμα τη Καθαρά Δευτέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. οι Έλληνες φταίνε, κανένας άλλος. Τα έχουμε πει χιλιάδες φορές. Κομματόσκυλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ,ΠΛΕΥΣΙΜΑ,ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ ΟΛΑ ΣΟΦΑ ΕΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΓΕΕΘΑ.ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Έχουμε αρχές Απριλίου και είμαστε όλοι στο άσσο η τουλάχιστον οι περισσότεροι. Μαύρο Πάσχα θα περάσουμε από οικονομικής άποψης. Στις επερχόμενες εκλογές ένα 80% να είστε σίγουροι ότι θα σας στείλει στον αγύριστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 21 ΜΑΙΟΥ 2023 η απελευθερωση μασ απο ΨΕΥΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΑΡΤΑΚΗΔΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΑ ΤΟΝ ΥΕΥΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Συνάδελφοι δυστυχώς για φέτος οι μεταθέσεις θα βγούνε τον Αύγουστο γιατί όπως δείχνει η πολιτική κατάσταση τότε θα σχηματισθεί Κυβέρνηση. Υπομονή και έχει ο Θεός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Χριστός Ανέστη! "Κάτι άλλο;" που λέει και διαφήμιση, θέλουν η ΠΟΕΣ και η ΕΣΠΕ Δράμας; Σιγά μην πάρει την άδειά τους το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΕΘΑ για να καταρτίσει το νέο μισθολόγιο! Πού φτάσαμε, να νομίζουν μερικοί χαμηλόβαθμοι συνδικαλιστές ότι έχουν πιο σφαιρική άποψη από τους επιτελείς και διοικητές για οποιοδήποτε θέμα! Θέλουν διαβούλευση για το τι τούς εξυπηρετεί, εννοώντας βέβαια ότι πρέπει να αναπροσαρμοσθούν οι μισθοί των μόνιμα αδικημένων υπαξιωματικών, ενώ οι αντίστοιχοι των αξιωματικών είναι, κατά τα λεγόμενά τους, αξιοπρεπείς! Τε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Υπάρχει ακόμα στέλεχος των ΕΔ που να πιστεύει ότι το νέο μισθολόγιο δεν ήταν μια προεκλογική φούσκα?!!!! Ελάτε στα συγκαλά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή