Υπογράφηκε η ΚΥΑ για τα «ΠΛΕΥΣΙΜΑ» του ΠΝ και τις Ειδικές Δυνάμεις του ΣΞ

Υπογράφηκε η ΚΥΑ για τα «ΠΛΕΥΣΙΜΑ» του ΠΝ και τις Ειδικές Δυνάμεις του ΣΞ

Αναδρομική η χορήγησή του από 1 Ιανουαρίου του 2023

Υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση ώστε να δοθεί ποσό 20 εκατομμυρίων ευρώ στα πληρώματα του Στόλου και των πλοίων της Διοικητικής Μέριμνας (Δ.Δ.Μ.Ν.), καθώς και το ποσό των 5 εκατομμύριων ευρώ ως επίδομα στις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού Ξηράς» έκανε γνωστό ο Αντιναύαρχος ε.α. και Βουλευτής Ν.Δ, Διονύσης Χατζηδάκης.

Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει: «Το σύνολο του ποσού είναι της τάξεως των 25 εκατομμυρίων ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ. Το επίδομα του Στόλου, που χαρακτηρίζεται ως «ΠΛΕΥΣΙΜΑ», θα δίνεται σε όλες τις βαθμίδες του προσωπικού που υπηρετεί επί του Πολεμικού Πλοίου, δηλαδή στον Κυβερνήτη, τον Υπάρχο, τον πρώτο Μηχανικό και σε όλους τους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και επαγγελματίες Ναύτες. Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε με τεκμηριωμένες εισηγήσεις από τρείς Βουλευτές που προέρχονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις και είναι μέλη της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας, τους κ.κ. Νικόλαο Μανωλάκο, Στέφανο Γκίκα, εμένα αλλά και από τον πρώην Αρχηγό, Ναύαρχο Στέλιο Πετράκη.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό, κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη (που το ανακοίνωσε στη Διεθνή Έκθεση Θες/νίκης), την Πολιτική Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο και όλους τους Βουλευτές που ψήφισαν τη σχετική τροπολογία, προκειμένου να γίνει Κοινή Υπουργική Απόφαση. Το επίδομα χορηγείται από 01-01-2023. Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

19 Σχόλια

  1. Άντε να δούμε τί υπογράφηκε γιατί ως επίδομα φαντάζομαι θα μας ταράξουν στη φορολογία, σωστά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα ποσα που θα χορηγηθουν ξερουμε ποια ειναι?Γιατι στα πολεμικα πλοια πολλα εξωπραγματικα ακουγονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας δούμε τί υπογράφηκε γιατί έτσι όπως είναι με επίδομα θα μας τα φάει η φορολογία σωστά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ σωστά! Όμως, οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί του ΣΞ που υπηρετούν στην Προκάλυψη, χωρίς να έχουν εντοπιότητα ή συμφέροντα, θα πρέπει να αποζημιωθούν ανάλογα. 100 Ευρώ που τους δίνουν, και μάλιστα οριζόντια, είναι μάλλον στάχτη στα μάτια τους.
    Ο υπαξιωματικός του ΣΞ, που συμμετέχει ανηλεώς σε εκατοντάδες δραστηριότητες ετησίως, χωρίς να ξέρει τι του ξημερώνει αύριο, ή ο διοικητής λόχου ή τάγματος στα σύνορα κάνουν εργασίες χαμηλής έντασης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδω δεν μιλαμε για να παρεις την οικογενεια σου και να πας να μεινεις σε ενα μερος που δεν εχεις κανενα συμφερον,που και αυτο ειναι κατι δυσκολο.Αλλα μιλαμε να ανοιξεις την πορτα του σπιτιου σου Δευτερα 6 το πρωι και να πας στην δουλεια σου και να επιστρεψεις μετα απο 3 μηνες!!Νομιζω δεν ειναι το ιδιο...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε, 09 12:03:00, εσύ τα πήρες και δεν έχεις δικαίωμα να μιλάς για άλλους.
      Πήγαινε με την οικογένειά σου λοιπόν και εσύ (που δεν την ταλαιπωρείς παρά την έχεις μονίμως στας Αθήνας) στο κάθε Σουφλί, Μανταμάδο και Ικαρία ανά 3 χρόνια, πλήρωσε μία 500άρα για το κάθε κοτέτσι και θα δεις πόσα θα ακουμπήσεις μετά για συνεδρίες στους ειδικούς παιδοψυχίατρους. Την οικογένειά τους την ταλαιπωρούν περισσότερο οι του ΣΞ, οι οποίοι, επιπλέον, λείπουν τουλάχιστον το 1/3 του έτους από το κοτέτσι τους. Απ' έξω από τον χορό πολλά τραγούδια ξέρεις!

      Διαγραφή
    3. φίλτατε στρατέε όπως το λες είναι "Απ' έξω από τον χορό πολλά τραγούδια ξέρεις" και ότι επιλέγεις το λούζεσαι.

      Διαγραφή
    4. Άρα, ναύτη, μετά από όλη τη στιχομυθία, κατάλαβες ότι κακώς άνοιξες το θέμα! Για να αναρτήσω και για σένα, για άλλη μια φορά, αυτό που έχω πει πολλάκις: ΚΡΕΙΤΤΟΝ ΤΟΥ ΛΑΛΕΙΝ ΤΟ ΣΙΓΑΝ!

      Διαγραφή
    5. πολλάκις το λες αλλά δεν το εφαρμόζεις! Το θέμα ανοίχτηκε από ταλαίπωρο στραταίο και *ουχί από ναύτη. *για να σου φανώ και γω μορφωμένος 😝

      Διαγραφή
  5. Πετάξτε ψίχουλα μηπως και ξεχαστεί ο κοσμος .αλλα δεν……

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. «Πλεύσιμα»: Αποζημίωση 90€/ημέρα ανάσα για τα στελέχη του ΠΝ στο Στόλο
    https://www.staratalogia.gr/2023/02/90.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πατρίκιοι και πληβείοι. Ξεκίνησε ο Αποστολάκης και συνεχίζει ο Φλώρος τις διακρίσεις υπέρ των γαλαζοαίματων. Τελικά την "πλέμπα" την έχουν για κατανάλωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε λίγο καιρό θα σου δοθεί η ευκαιρία να τους πεις "ευχαριστώ". Μεγάλο παιδί είσαι, κάνε ότι καταλαβαίνεις..

      Διαγραφή
  8. Το αποτέλεσμα είναι για το ΠΝ φιλοδώρημα αν όχι λιγότερα από ότι δίνεται ηδη δεν έχει καμία σχέση με την δήλωση του πρωθυπουργού και τον αρχικό σχεδιασμό. Δεν έπρεπε να είναι μαζί με τις ειδικές δυνάμεις αλλα ξεχωριστά διότι για τις ειδικές δυνάμεις υπάρχουν δίπλα χρόνια, εξάμηνα κτλ. Η απόφαση δεν έχει καμια σχέση με την αρχική υπόσχεση και εισήγηση. Μόλις το καταλάβουν τα στελέχη θα υπάρξει αγανάκτηση. Υπεύθυνος φυσικά ο ΑΓΕΕΘΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ειναι σωστο να διαφωνειτε ΄μεταξυ σας στελεχη του στρατου και του ναυτικου .πειτε και σε εμεναν ποια η διαφορα να υπηρετεις στο Σουφλη η σε ενα ξιφιοπλοιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι σε πλοίο φρεγάτα σου λέω τώρα που είμαι δεν δένω αγκυροβόλιο συνέχεια γυμνάσια συνέχεια παρακολουθήσεις συνέχεια τα πλοία είναι σάπια ατυχήματα φουλ αν είσαι μηχανικός σε καράβια καμία σχέση τα τρως όλα επί 10 βάρδιες δυο εξαωριες την ημέρα δηλαδή 12 ώρες την ημέρα είμαι σε καράβι και κάνω βάρδιες και όταν τελειώνει η Βαρδια έχεις αλλά γυμνάσια σου κάθονται έρευνα διάσωση σου κάθετε βλαβη στην μηχανή σου κάθετε και μετά πολα είναι παρά πολλά γυρνας σπίτι το ελάχιστο μετά από δυο βδομάδας σπάνιο για πες μου τώρα για τον στρατό ;

      Διαγραφή
    2. Πας καταυλισμό στον Ψηλό Στάλο για 10 ημέρες (ξέρεις εκεί που κοιμάσαι στο αντίσκηνο με μείον 10 και αφοδεύεις σε μία τρύπα με μία λινάτσα γύρω της, ξέχνα το μπάνιο). Τελειώνεις την άσκηση με πραγματικά πυρά, υπό μορφή επιδείξεως, αφού πρώτα έχεις κάνει καμιά δεκαριά δοκιμές και σου έχει φύγει η μαγκιά και κατεβαίνεις στο τάγμα. Τραβάς πέντε 24ωρες υπηρεσίες μέρα παρά μέρα, γιατί έλειπες και μόλις πας να χαλαρώσεις να σου και μία επίσκεψη του σωματάρχη ή του στρατάρχη ή του αρχηγού, οπότε να και μία εβδομαδιαία προετοιμασία της δραστηριότητας. Επί μία εβδομάδα αναχώρηση κατά τις εννιά (21:00 εννοώ), οπότε πας σπίτι σου κομμάτια και την πέφτεις για ύπνο (και μόνο!). Πλησιάζει το Σ/Κ και λες άντε θα ξεκουραστώ. Την Τετάρτη το απόγευμα σε ενημερώνει ο λοχαγός του ότι την επόμενη Τρίτη το μεσημέρι έρχεται στα φυλάκια ο ΥΦΕΘΑ. Μπαίνεις και το Σάββατο για υπερωρίες (απλήρωτες), γιατί θέλει ο λοχαγός σου να είστε πανέτοιμοι για τον κο Υπουργό και επιτέλους πας σπίτι σου το μεσημέρι (Σαββάτου πάντα, μην χανόμαστε!). Μπάνιο, φαγητό, ψώνια και το βράδυ στην υγειά μας, ρε παιδιά!
      Επιτέλους, ξημερώνει Κυριακή και, μετά από ένα μήνα εμπλοκής, θα βγεις έξω με την οικογένειά σου. Έχει κάτι μαγαζάρες στο Σουφλί και στα Καρδάμυλα που θα πάθεις σοκ! Επιπέδου ΝΟΑ, RUINS, BALTAZAR κοκ! Ζωάρα σού λέω! Πήγαινε καμιά φορά για μιά τριήμερη εκδρομή και τα ξαναλέμε.

      Διαγραφή