Μισθολογικά Κλιμάκια ΕΜΘ: Προχειρότητα ή Κουτοπονηριά; – Δείτε γιατί!

Μισθολογικά Κλιμάκια ΕΜΘ: Προχειρότητα ή Κουτοπονηριά; – Δείτε γιατί!

Κείμενο Αναγνώστη του ιστολογίου μας staratalogia.gr-Εστάλη με email:

Αυτή η παροιμιώδης προχειρότητα νομοθέτησης στην χώρα μας δεν έχει προηγούμενο. Έχει τελικά κανείς ευθύνη για αυτή την προχειρότητα; Κανείς;

Εσείς κύριε Υπουργέ γιατί μας δίνετε την εντύπωση πως ότι σας φέρνουν οι εκάστοτε αρμόδιοι κάθε φορά ως ρύθμιση για τα στελέχη το υπογράφετε ή συνηγορείτε ελαφρά τη καρδία.

Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθούν τα παρακάτω αφού:

Ανθλγος ΑΣΣΥ στη Β κλίμακα με 30 έτη υπηρεσίας κλιμάκιο 8ο λαμβάνει ΒΜ 2065 ευρώ.

ΕΜΘ Ανθλγος με 30 έως 31 έτη υπηρεσίας λαμβάνει ΒΜ 2009 ευρώ σύμφωνα πάντα με τις σχετικές δημοσιεύσεις.

Ανθλγος ΑΣΣΥ με 31 έτη υπηρεσίας κλιμάκιο 6ο και ΒΜ 2145 ευρώ.

Ανθλγος ΑΣΣΥ με 32 έτη υπηρεσίας κλιμάκιο 5ο και ΒΜ 2165 ευρώ

ΕΜΘ Ανθλγος με 31 έως 34 έτη υπηρεσίας θα λαμβάνει 2039 ευρώ;

ΕΜΘ Υπλγος με Χ έτη υπηρεσίας ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ.

Μήπως να το ξαναδείτε άμεσα υπό άλλο πρίσμα γιατί εκτίθεστε. Η προσέγγιση σας δεν συνάδει ούτε κατ’ ελάχιστον με την λογική του Νομοθέτη του υφιστάμενου Μισθολογίου αλλά και των προηγουμένων. Ο νομοθέτης στους αντίστοιχους όμοιους βαθμούς σε διαφορετικές κλίμακες φρόντιζε συνήθως να δίνει μεγαλύτερη αύξηση στα ομοιόβαθμα στελέχη με περισσότερα χρόνια υπηρεσίας.

Δηλαδή Ανθλγός της Κλίμακας Β με ίδια χρόνια έχει μεγαλύτερο ΒΜ από τον αντίστοιχο της Α κλίμακας. Πόσο μάλλον με περισσότερα χρόνια.

ΠΑΡAΔΕΙΓΜΑ

Ανθλγος στη Α κλίμακα με 24 έτη υπηρεσίας κλιμάκιο 21ο ΒΜ 1755 ευρώ.

Ανθλγος στη Β κλίμακα με 24 έτη υπηρεσίας κλιμάκιο 12ο ΒΜ 1785 ευρώ.

Λοχαγός στη Α κλίμακα με 30 έτη υπηρεσίας κλιμάκιο 14ο κλίμακα ΒΜ 2155 ευρώ.

Λοχαγός στη Β κλίμακα με 30 έτη υπηρεσίας κλιμάκιο 5ο ΒΜ 2165 ευρώ.

Εσείς γιατί ανατρέπετε αυτή την απόλυτα λογική προσέγγιση.

Καλό θα είναι να το ξαναδείτε άμεσα λοιπόν (πρίν είναι αργά) και με την δέουσα σοβαρότητα που αρμόζει αλλά και την αναδρομικότητα που δικαιούται ο καθένας ξεχωριστά από την ημερομηνία προαγωγής του.. Όλα τα υπόλοιπα είναι (τερτίπια) εκ του πονηρού.

Να σημειώσουμε εδώ πως οι Ανθλγοί σήμερα με 31, 32 έτη που αμείβονται ακόμη ως Ανθστες λαμβάνουν το 3ο κλιμάκιο ή 2009 ευρώ. Προτίθεστε να το κάνετε ως τα 34 έτη στα 2039 ευρώ. Ε μην ξοδεύετε το κράτος. Κρατήστε τα. Ετησίως αύξηση 360 ευρώ!!!!.

Θα πρέπει να περάσουν δύο ολόκληρα χρόνια για να αποσβέσουν μόνο την διαφορά του ΕΦΑΠΑΞ ποσού των 600€ που εδώθει σε Αστυνομία και Λιμενικό. Και η κοροϊδία έχει κάποια όρια.

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!!!!!!!!

Με εκτίμηση

Καρακωστίδης Γιώργος
Λγος ε.α

Δημοσίευση σχολίου

18 Σχόλια

  1. Προχειρότητα το ΓΕΕΘΑ και το ΥΠΕΘΑ? Μην το ξαναπείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άρα Αδικουνται Όχι οι Εθελοντές Μακράς Θητείας ή Μακράς Διάρκειας, αλλά οι προερχόμενοι από ΑΣΣΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα λυθεί το θέμα στην κάλπη, λίγο υπομονή,θα τρίβετε τα μάτια σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προκηρύξτε εκλογές ρε μας κουράσατε ρεεε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι καντε εκλογες να βγει ο Ζηκος ,που ως γνωστον σκιχεται για τους στρατιωτικους....

      Διαγραφή
  5. Ας ενημερώσει κάποιος τον Κ.πρωθυπουργο ότι οι υπουργοί του τον εκθέτουν και η μισθολογική αποκατάσταση των ΕΜΘ είναι μια φούσκα..όλα αυτά πριν τις εκλογές ???30..000 ψήφοι Κ.πρωθυπουργε!!! δείτε το ...αλλάξτε το άρθρο 91...εντάξτε τους στην β κατηγορία και δε θα χάσετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με αυτή τη παλιονοοτροπία "πληρώστε με και σας ψηφίζω" πηγαίναμε μέχρι σήμερα κύριε, γι αυτό και το κατάντημα μας. ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΘΙ ΣΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ !

      Διαγραφή
    2. 18 Μαρ. 10:34:00: Σωστά το θέτεις!

      Διαγραφή
  6. Εάν είναι οι ΕΜΘ στο Β κλιμάκιο και καλώς να πάνε...τότε και οι ΑΣΣΥ στο Α κλιμάκιο και να εξισωθουμαι με τους ευέλπιδες έτσι πάει το έργο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ εμείς δεν ασχολούμαστε με τους ΑΣΣΥ.Εμεις ασχολούμαστε και συγκρινομαστε με Αξκους μη παραγωγικών σχολών που όλοι είναι στη β κατηγορία. Μόνο οι μόνιμοι Αξκοι προέλευσης ΕΜΘ είναι στη γ κατηγορία.Οι ΑΣΣΥ ας μπούνε και παραπάνω από την α κατηγορία.Δεν μας ενδιαφέρουν που θα μπούνε οι ΑΣΣΥ.

      Διαγραφή
    2. 9:24:00 μ.μ.ειναι γνωστό ότι δεν σας ενδιαφέρουν πράγματα, παρά μόνο το βαθμιλίκι.

      Διαγραφή
    3. 10:58:00 Καλά ρε είσαι σοβαρός; Τι να μας ενδιαφέρουν εμάς,οι ΑΣΣΥ; Τι μας νοιάζει εμάς για τους ΑΣΣΥ.Εσεις έχετε σκυλιασει με τους ΕΜΘ.

      Διαγραφή
  7. Ρε να πεις τους όμοιους σου Αγραμματε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην μου λες εμένα αγράμματο μη σου πάρει και σε σηκώσει

      Διαγραφή
  8. Όλοι μπήκαμε στον στρατό με κάποια ΕΔΥΕΘΑ που έλεγε με τη βαθμό μπαίνεις και με τι βαθμό βγαίνεις από Τις Ε. ΔΥΝ. Έτσι οι Αξκοι από ΣΣΕ οι βαθμοί ξεκινάνε από του Ανθλγου και τελειώνουν από Ταξίαρχος έως Στρατηγός. Οι ΑΣΣΥ βγαίνουν ΜΟΝ. Λοχιες και τελειώνουν με το βαθμό του Σχη. Και οι ΟΠΥ μπαίνουν με το βαθμό του Δνεα και καταληκτικο βαθμό του Ανθστη. Τι δεν καταλαβαίνεις τα άλλα όλα έγιναν για ψηφοφορικους λόγους όπως λ. Χ και οι Εθελόντριες που κακώς βρίσκονται στο Β Κλιμάκιο. Αλλά για μένα κακώς ψηφίστηκεαν τα Μισθολογικα κλιμάκια διότι ο Στρατός ανέκαθεν υπήρχε και υπάρχει Ιεραρχία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ΕΜΘ θα ρθει η ώρα και μάλιστα πολύ σύντομα που θα αποστρατεύονται ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΕΣ όπως οι εθελοντριες και θα μπούνε και στο β κλιμάκιο.Θα τρίβετε τα μάτια σας, όπως τα τρίβετε και τώρα.

      Διαγραφή
    2. @ 20 Μαρ. 6:09:00: Το ενα δεν αναιρει το αλλο. Τα μισθολογικα κλιμακια παντα υπηρχαν με την μια ή την αλλη μορφη. Οι Μον. Υπαξκοι (τωρα ΑΣΣΥ) μεχρι το 1970 εφευγαν (στην πλειονοτητα) απο τον στρατο Ανθστες. Η χουντα το αλλαξε. Δεν φταινε οι ΕΜΘ εαν η ηγεσια θελει να φτιαξει ενα στρατο χωρις υπαξιωματικους και χωρις στρατιωτες οπως εκανε στο Κονγκο ο Πατρις Λουμουμπα.

      Διαγραφή
    3. 9::21:00 Στη ΣΣΕ έμειναν κενές δεκάδες θέσεις τα 2 τελευταία χρόνια. Από κάπου πρέπει να καλυφθούν.

      Διαγραφή