Ρόδος: Παράδοση-Παραλαβή Διοίκησης 95 ΑΔΤΕ (ΦΩΤΟ)

Ρόδος: Παράδοση-Παραλαβή Διοίκησης 95 ΑΔΤΕ (ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15/3/23 το πρωί η παράδοση – παραλαβή της Διοίκησης της 95 ΑΔΤΕ από τον Υποστράτηγο Δημήτριο Βακεντή, που τοποθετείται ως επιτελάρχης στην ΑΣΔΥΣ, στον Υποστράτηγο Γεώργιο Μανουρά που μετατέθηκε στη Ρόδο από την Διοίκηση Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ.

Κλικ για μεγέθυνση:

Ο Υποστράτηγος Γεώργιος Μανουράς συνεχίζει τη μεγάλη στρατιωτική παράδοση της οικογένειάς του, όντας ο γιος του Αντιστράτηγου ε.α. Βασιλείου Μανουρά.

Έχει υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις και στη Διεύθυνση Επιχειρήσεων στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, αλλά και διοικητής στην 80 ΑΔΤΕ. Κατείχε εξάλλου και την θέση του επιτελάρχη της 80 ΑΔΤΕ την περίοδο 2017 -2018.

Σεβασμό στο πατέρα του νέου Διοικητή, Βασίλη Μανουρά, ήρωα στην Κύπρο το 74

Στην τελετή παράδοσης και παραλαβής στην διοίκηση της 95 ΑΔΤΕ παραβρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Φώτης Χατζηδιάκος. Στη σελίδα του στο facebook έγραψε: Αποχαιρετήσαμε τον Στρατηγό Δ. Βακεντή και υποδεχθήκαμε το νέο Στρατηγό Γεώργιο Μανουρά. Ένα έμπειρο Στρατηγό του οποίου η καταγωγή από την ιστορική οικογένεια των ΑΝΩΓΕΙΩΝ, εγγυώνται την επιτυχία στο δύσκολο και σημαντικό έργο του, στην ευαίσθητη περιοχή των νησιών μας.

Τον σεβασμό όλων απέσπασε η παρουσία του ηρωικού Στρατηγού Βασίλειου ΜΑΝΟΥΡΑ, (πατέρα του νέου Στρατηγού), ο οποίος ως Ταγματάρχης της Α’ Μοίρας καταδρομών στην επιχείρηση ΝΙΚΗ, απέτρεψε την κατάληψη του αεροδρομίου της Λευκωσίας και εμπόδισε την περικύκλωση και την κατάληψη της Πρωτεύουσας της Κύπρου (1974).

Κλικ για μεγέθυνση:

ΠΗΓΗ: dimokratiki.gr - verena.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια