ΚΥΣΕΑ: Αιφνιδιαστική Αλλαγή Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. – Ποιος αναλαμβάνει

ΚΥΣΕΑ: Αιφνιδιαστική Αλλαγή Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. – Ποιος αναλαμβάνει

Σε αιφνιδιαστική αλλαγή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας προχώρησε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ) σε έκτακτη συνεδρίασή του.

Με ομόφωνη απόφαση του ΚΥΣΕΑ, στη θέση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας τοποθετείται ο Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος (ΦΩΤΟ).

Στον απερχόμενο Αρχηγό, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, ο οποίος προάγεται στον βαθμό του Στρατηγού εν αποστρατεία, απονέμεται ο τίτλος του επίτιμου Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΥΣΕΑ:

«Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ) με ομόφωνη απόφασή του προχώρησε στον ορισμό νέου Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στη θέση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας τοποθετείται ο Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Στον απερχόμενο Αρχηγό, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, ο οποίος προάγεται στον βαθμό του Στρατηγού εν αποστρατεία, απονέμεται ο τίτλος του επίτιμου Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο ορισμός του νέου αρχηγού της ΕΛΑΣ έχει ως στόχο τη βελτίωση και την πιο θετική και αποτελεσματική εφαρμογή των σύγχρονων επιχειρησιακών σχεδίων της Ελληνικής Αστυνομίας για την ασφάλεια των πολιτών».

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικά στελέχη, σκέψεις για την αντικατάσταση του Κωνσταντίνου Σκούμα είχαν υπάρξει και προ μηνών στο πλαίσιο μιας σειράς εσωτερικών αλλαγών στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, που περιελάμβαναν αλλαγές σε πρόσωπα και επικεφαλής υπηρεσιών.

Ωστόσο, καθότι δεν είχε μείνει παρά λίγους μόνο μήνες στο τιμόνι της ΕΛ.ΑΣ., αποφασίστηκε η αποστρατεία του να καθυστερήσει για μερικούς μήνες.

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

  1. Τον τελειώσαν, ή τον τελείωσε το γερανοφόρο! Δεν του βγαίνει και σε κακό, αποστρατεία, επόμενος βαθμός και επίτιμος παρακαλώ, καφεδάκι, βόλτα τον σκύλο και άπλωμα μπουγάδας, τι άλλο καλό να ζητήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι αδιανόητο και απαράδεκτο να επιλέγονται Αρχηγοί χωρίς να έχουν θητεύσει σέ Μονάδες, Αστυνομικά τμήματα και Υπηρεσίες Φωτιάς και αναμμένων κάρβουνων γιατί Στρατό στον Έβρο και στα νησιά και για την Αστυνομία στην Ομονοια και στον Πειραιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τον τελείωσε το γερανοφόρα η η απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου για την μπήκα που τότε ήταν θεσαλονικαρχης η η αύξηση των οργανικών θέσεων υποστ και ταξίαρχος που τώρα θα συμπληρωθούν και στην ανώτατη ηγεσία θα κυριαρχήσει η σειρά. 90 93 με ότι αυτό σημαίνει. δεν πειράζει την έχει έτοιμη τη λύση ο αλεξ. μην ανησυχείτε. θα πο εσει λίγο αλλά έτσι είναι η ζωη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτoί που θα συγκρούονταν με το κατεστημένο και τον κομματικό σωλήνα στους διορισμούς και τις τοποθετήσεις... ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ! Σταματήστε ρε, πονάνε τα στομάχια μας απο το γέλιο !! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άτυχης στιγμή για αντικατάσταση αρχηγού! Αλίμονο αν η αριστερή κουλτούρα, (αν συνδέεται η απομάκρυνση με το περιστατικό), καθορίζει κ την λειτουργία της ΕΛΑΣ, καηκαμε τότε! Γι αυτό λέω κακή στιγμή, για αντικατάσταση, γιατί κ να μην είναι αυτός ο λόγος, αλλά έτερος, ποιός μπορεί να πείσει ποιόν, αυτή τη στιγμή, που γίνεται! Καλά απουσιάζει εντελώς η λογική? Τι μήνυμα μεταφέρεται, στα κατώτερα κλιμάκια? Μπάστε λύκοι αλλεστε.... Πλέον... φοβάμαι! Αφού κ με την βούλα, δείχνουν ως αναλώσιμα, τα όργανα τάξεως, σε όλη την κλίμακα! Υπάρχει άλλη ερμηνεία? Την στιγμή αυτή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή