Το ΓΕΕΘΑ απέκτησε Ταξίαρχο στο «τιμόνι» της ενημέρωσης

Το ΓΕΕΘΑ απέκτησε Ταξίαρχο στο «τιμόνι» της ενημέρωσης

Ο Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Συρλαντζής γίνεται ο πρώτος Ταξίαρχος που αναλαμβάνει ως επικεφαλής του Γραφείου Ενημέρωσης του ΓΕΕΘΑ

Του Χρήστου Μαζανίτη

Οι ετήσιες κρίσεις Συνταγματαρχών έφεραν μεταξύ άλλων μία προαγωγή και μία πρωτιά στο ΓΕΕΘΑ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΕΘΑ, Συνταγματάρχης Κωνσταντίνος Συρλαντζής, μετά τις ετήσιες έκτακτες κρίσεις Συνταγματαρχών Όπλων, προήχθη σε Ταξίαρχος, γράφοντας ιστορία.

Πλέον ο προερχόμενος από το Πυροβολικό Αξιωματικός γίνεται ο πρώτος με τον βαθμό του Ταξιάρχου που θα κρατάει τα ηνία του Γραφείου Ενημέρωσης του ΓΕΕΘΑ.

ΠΗΓΗ: enikos.gr

Δημοσίευση σχολίου

24 Σχόλια

  1. Ίσως αν πήγαινε να διοικήσει κάποια μάχιμη Ταξιαρχία στον Έβρο ή στα νησιά θα ήταν περισσότερο χρήσιμος για την πατρίδα. Για αυτό άλλωστε τον προσέλαβε και εκπαίδευσε το Ελληνικό κράτος. Σε λίγο και ο επικεφαλής των οδηγών στο ΓΕΕΘΑ θα είναι Ταξίαρχος. Στον πόλεμο στην Ουκρανία ο εκπρόσωπος τύπου της Ρωσίας είναι Συνταγματάρχης! Δεν φτάνει που τοποθετεί λάθος τους Ταξιάρχους το ΓΕΕΘΑ το διαφημίζει κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το εργοστάσιο δε μπορεί να σταματήσει την παραγωγή του ή να την ελαττώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άντε και έναν συνταγματάρχη ως αξιωματικό πρασίνου 😝

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κοψτε τους ανωτατους αμεσα.Σε λιγα χρονια ετσι οπως το πατε,θα εχετε ΚΨΜτζηδες Ταξιαρχους.Φτανει πια.Ο φορολογουμενος πληρωνει τζαμπα λεφτα για ολους αυτους,ενω θα μπορουσαν να προσληφτουν νεα παιδια που να στελεχωνουν τις Μοναδες μας .Επιτακτικη αναγκη η δραστικη μειωση των ανωτατων και των καθε λογης ΕΟΘ αμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΛ.ΑΣ εκρ.τυπου Υπ.Α δηλαδη Λοχαγος,ο GREEK ARMY τελικα ειναι πολυ LARGE μιας και οπως φαινεται του περισευουν Στρατηγοι και Ταξιαρχοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή είν'η κατάσταση στην Ελλάδα του 2023. Ένα κάρο σχες και ταξίαρχους, προσεχώς λοχαγούς και υπολοχαγους εμθ,ενώ την ίδια στιγμή προτείνανε(δεν ψηφίστηκε καν ακόμα)ρύθμιση-τη λες και κοψοχρονιά,για το συνταξιοδοτικό των εποπ.

      Διαγραφή
  6. 900 Συνταγματάρχες Όπλων και 500 Σωμάτων (εκ των οποίων οι μισοί Γιατροί) ! Έλεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για ΕΠΟΠ και ΕΜΘ ο τελευταίος εε βαθμός θα έπρεπε να είναι Αρχιλοχίας. Για αυτό προσλήφθηκαν, όχι ως υπολοχαγοί αλλά ελέω τα άτιμα τα ψηφαλάκια τους κάνουν άξιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ 5 Μαρ. 6:53:00: Η καθε κατηγορια (Αξκοι, Μον. Υπαξκοι και ΕΠΟΠ - λοιποι) θα επρεπε να σταματαει εκει που αρχιζει η προηγουμενη.-

      Διαγραφή
    2. 8:00:00 μ.μ. οι εθελοντές που είναι κε συνάδελφε?? Γιατί ούτε επαγγελματίες είναι, ούτε κάποια άλλη λέξη συγκεκριμένη έχουν στο όνομα τους που να παραπέμπει σε κάποιο βαθμό.

      Διαγραφή
    3. Οι ΕΜΘ προσλήφθηκαν με καταληκτικό βαθμό αυτόν του Ανθυπασπιστή και αντιστοίχων στα. 25 έτη υπηρεσίας με δικαίωμα για πρόωρη συνταξιοδότηση στα 25 έτη και αποδοχές τα 2/3 της διαφοράς Λοχαγού-Τχη ή με πλήρη στα. 2/3 Τχη-Ανχη, γι'αυτό η υπηρεσία τους απένειμε 2 βαθμούς ακόμη Ε.Ε για να ισοσταθμίσει την διαφορά μεταξύ της προκήρυξης τους και του σημερινού συνταξιοδοτικού και για την αδικία την οποία υφίσταται σε σχέση με τις εθελόντριες. Οι ΕΠΟΠ είναι άλλος θεσμός και δεν έχουν καμία σχέση με τον θεσμό των ΕΠΥ/ΕΜΘ.

      Διαγραφή
    4. ΑΝΏΝΥΜΟΣ
      Κυριακή, Μαρτίου 05, 2023 6:53:00 μ.μ ετσι ακριβως.Οπως ομως και οι εκ ΣΜΥ που δεν προσεληφθησαν μεσω πανεληνιων,με απολυτηριο Γυμνασιου η Α Λυκειου,μεχρι Ανθστες να φτανουν και οχι να αποστρατευονται Σχες.

      Διαγραφή
    5. 2023 6:53:00 τα επυ δεν είχαν,κι ακόμα δεν έχουν σχέση με τους απόφοιτους της σμυ. Οι χάρες που τους δόθηκαν (εξίσωση των βαθμών) δεν τους κάνει ισότιμους τους. Και πάψτε επιτέλους να συγκρίνετε εαυτόν με στελέχη πραγματικής στρατιωτικής μόρφωσής.

      Διαγραφή
    6. Κάθε θεσμός είναι διαφορετικός και πρέπει να τηρούνται αυτά που έλεγαν οι προκηρύξεις.μονο αν είναι κάτι προς το καλύτερο.αρα για τους ΕΠΟΠ άνετα μπορεί να δωθεί ένας βαθμός ακόμα και να φεύγουν ως ανθστες.κι επίσης να δωθεί ένα πολύ καλύτερο μισθολόγιο για όλους τους στρατιωτικούς ώστε να ακολουθούν καλύτερες συντάξεις !!

      Διαγραφή
  8. Οι περισσότερο αδικημένοι είναι οι Υπαξιωματικοί απόφοιτοι της ΣΜΥ, με τριετή φοίτηση πλέον και υψηλή βάση εισαγωγής. Αυτό το σκόπιμο ανακάτεμα "υπαξιωματικός" που περιλαμβάνει και ΕΠΥ-ΕΠΟΠ-ΕΜΘ-Εθελόντριες λειτουργεί σε βάρος των υπαξιωματικών από ΣΜΥ και σε βάρος της λειτουργίας του στρατού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΜΥ Σχολή Μ. Υπαξιωματικών τι δουλειά έχεις να αποστρατευτείς Αντισυνταγματάρχης; Μήπως το μπέρδεμα γίνεται σε εσένα που θέλεις εξέλιξη Αξιωματικού Ευελπίδων;;;

      Διαγραφή
    2. ΕΜΘ ως Λοχαγοί (απολυτήριο Λυκείου, ίσως) , παλιοί απόφοιτοι ΑΣΣΥ ως Σχες (απολυτήριο Λυκείου, όχι πάντα). Άρα απόφοιτοι ΑΣΣΥ με πανελλαδικές (βάσεις 17000, κάποιες Σχολές) ως τί βαθμό?

      Διαγραφή
    3. Οι εθελοντές τι εξέλιξη θα έπρεπε να έχουν? Όπως τα λες το πολύ λοχίες, και αυτό προς το τέλος της διάρκειας τους.

      Διαγραφή
  9. Εγω καταταχθηκα σαν εθελοντης το '79 τελειοφοιτος λυκειου αλλα οντως αυτοι που βγαινουν πλεον απο ΣΜΥ εχουν δικιο .,Δεν πρεπει να εχουν καμμια σχεση με τους υπολοιπους υπαξιωματικους.Αυτοι οντως εχουν καριερα μπροστα τουςενεκα βασεων πανελληνιων εξετασεων και πρεπει η πολιτεια να τους ξεχωρισει .Αλλα τα ματια του λαγου κι αλλα της κουκουβαγιας που θελουν να γινουν ανωτεροι οι @@@@@@ που με τους ντενεκεδες τυρι τους βαλανε στο στρατο,που @@@@@ στην καφετερια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις πρόβλημα μου φαίνεται... πέρασες κανένα σχολείο και δεν τον ξέρουμε; μόνο σχολείο Ανθστων διαδικτυακό ορθής λάθος και πολλαπλής επιλογής που τα συμπληρώνουν άλλοι..και στο τέλος γίνεσαι και λγος... ημαρτον

      Διαγραφή
    2. Για να το πούμε και λίγο στη γλώσσα σου : και οι ΣΜΥ ,και οι εθελοντές μπήκαν μ' έναν τενεκέ τυρί, αλλά στην πορεία ριξανεωτους ΣΜΥ,ενώ των επυ, έπιασε τόπο.

      Διαγραφή
  10. 6 Μαρ 10:44 , πιστεύω να έχεις μάθει ότι υπάρχει Σχολή Υπαξιωματικών με βάση υψηλότερη από Σχολή Αξιωματικών (που θα ήταν ακόμη χαμηλότερη εάν έπαιρνε όσες θέσεις είχαν προκηρυχθεί)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΜΥ = Harvard. Τέλος. Πρέπει να φτάνουν οι απόφοιτοί της έως Ταξίαρχοι Ε.Ε και να τους απονέμεται και ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα της στρατιωτικής επιστήμης. Όσοι δε εξ αυτών χρεωθούν επιτυχώς και κανένα πόστο σε καμιά Μοναδούλα (γραφειάκι - μισθοτροφοδοσία κλπ) να φτάνουν έως Υπτγοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή