Λαμία: Τίμησαν τον Επίτιμο Α/ΓΕΕΘΑ Στγο ε.α. Δημήτρη Γράψα σε Ημερίδα για την Εθνική Άμυνα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Λαμία: Τίμησαν τον Επίτιμο Α/ΓΕΕΘΑ Στγο ε.α. Δημήτρη Γράψα σε Ημερίδα για την Εθνική Άμυνα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ημερίδα υψηλού επιπέδου με θέμα: «Παράγοντες προώθησης της Ισχύος της Εθνικής Άμυνας» πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής (19/2) στην Αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας.

Την Ημερίδα διοργάνωσε η «Πρωτοβουλία Πολιτών Λαμίας» και συμμετείχαν σε αυτή ως ομιλητές διακεκριμένοι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Σύμβουλος της Κυβέρνησης επί θεμάτων Ακριτικών Περιοχών και Αγίου Όρους και πρώην Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής και ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας. Στην διάρκεια της Εκδήλωσης τιμήθηκε από τους διοργανωτές ο Φθιωτός (με καταγωγή από την Ύπατη) Στρατηγός εα και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Δημήτριος Γράψας.

«Οι Ένοπλές Δυνάμεις της χώρας βρίσκονται αυτή την στιγμή στην καλύτερη δυνατή κατάσταση από πλευράς ετοιμότητας χάρη στην στήριξη της Κυβέρνησης και την άοκνη καθημερινή προσπάθεια όλων των στελεχών και των αντρών των ενόπλων δυνάμεων…» σημείωσε στον σύντομο χαιρετισμό του.


Ο Δημήτριος Γράψας είναι πρώην Ανώτατος Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού.

Γεννήθηκε το 1948 στην Υπάτη Φθιώτιδας. Εισήλθε στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1967 και αποφοίτησε τον Ιούλιο του 1971 ως Ανθυπίλαρχος Τεθωρακισμένων. Ήταν νυμφευμένος με την Ισμήνη Σιωνίδου με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά.

Από την αποφοίτησή του από την ΣΣΕ το 1971 και μετά, υπηρέτησε σε πολλές και σημαντικές Μονάδες Τεθωρακισμένων, καθώς και σε επιτελικές θέσεις Σχηματισμών.

Μεταξύ των άλλων διετέλεσε Διοικητής στη Δ΄ ΕΑΝ, Επιτελάρχης στην 96 ΑΔΤΕ, Α΄ ΒΕ στην ΑΣΔΕΝ , Διοικητής XXV ΤΘΤ, Επιτελάρχης Δ' ΣΣ, Διευθυντής στη Διεύθυνση Εκπαιδεύσεως/ΓΕΣ, Διευθυντής Δόγματος – Εκπαίδευσης (2002 – 2003)/ΓΕΣ, Διοικητής της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ (2003-2004), Β΄ Υπαρχηγός ΓΕΣ (2004 – 2005) και Διοικητής ΑΣΔΕΝ (2005-2006).

Είναι απόφοιτος της ΑΣΠ και της ΣΕΘΑ και έχει αποφοιτήσει από όλα τα σχολεία του Όπλου του.

Το 1974 προήχθη στο βαθμό του Υπιλάρχου και έγινε Ίλαρχος το 1978. Το 1983 προήχθη στο βαθμό του Επίλαρχου, το 1988 στο βαθμό του Αντισυνταγματάρχη και το 1995 στο βαθμό του Συνταγματάρχη. Το 1999 προήχθη στο βαθμό του Ταξιάρχου. Το 2002 προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Διοικητής της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ. Το 2004 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Β΄ Υπαρχηγός ΓΕΣ. Την 4η Μαρτίου του 2005 ανέλαβε Διοικητής της ΑΣΔΕΝ. Διετέλεσε Αρχηγός ΓΕΕΘΑ από το 2007 έως το 2009 οπότε και αποστρατεύτηκε.

Ο Στρατηγός Δημήτριος Γράψας στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του τιμήθηκε με πάρα πολλές και σημαντικές διακρίσεις.

ΠΗΓΗ: ilamia.gr

Δημοσίευση σχολίου

15 Σχόλια

  1. Ο Στεφανής να μην χάσει καμιά εκδήλωση! Μου μοστράρει και για φωτό! Γράψτε ρε παιδιά κανένα σχόλιο, περιμένω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι μέν δύο σαν Α/ΓΕΣ "ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ-ΥΛΙΚΟΥ ΚΑ ΜΕΣΩΝ"από τους πλέον αρνητικούς Α/ΓΕΣ.Τώρα όσον αφορά τον κ. Σταικούρα ε'ιναι αυτός που όχι μόνον μας μείωσε τις αποδοχές σαν Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών,αλλά συνεπικουρούμενος από τον τότε δντή του γραφείου του,τον νύν Υφυπουργό Πέτσα παρουσίαζαν ψευδή στοιχεία στον τότε Πρωθυπουργό Σαμαρά,ο οποίος μπροστά μας τους ε'ιπε "δεν διαννοούμε οι αξιωματικοί να μην λένε την αλήθεια, συνεπώς εσείς (Σταικούρα-Πέτσα).ξαναελένξτε τα στοιχεία σας ".Το πλέον πιθανόν της όλης εκδηλώσεως είναι η προεκλογική υποστήριξη του κ Σταικούρα."Πάντως ο Στεφανής παντού σαν "μαιντανός" και από ουσία μηδέν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχεις καθόλου δίκιο για τον Αντιστράτηγο πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Γράψα. Μαλλον είσαι πολύ προκατειλημμένος και προφανώς από τους "διαδρομιστές ξυσταρχ...δες" που απομάκρυνε όσο μπορούσε, από τα βασικά επιτελεία και τους "μοίρασε" στο λεκανοπέδιο.
      Αντιθέτως, έχεις δίκιο για τον ΠΙΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΆ ΑΠΟΤΥΧΗΜΈΝΟ όχι απλώς αρχηγό (με πολύ μικρό α) αλλά αποτυχημένο ανώτατο που έπρεπε και σύμφωνα και με πολλούς άλλους αρχαιότερους του, να αποστρατευθεί ως συνταγματάρχης τι να γράψουμε, οι ανεύθυνες και ανεκδιηγητες πράξεις του αλλά και οι πολύ σοβαρές παραλείψεις του σύμφωνα και με τους ΣΚ20-1 ΣΚ20-2 αλλά και τον ΣΠΚ, έπρεπε να τον φέρουν στην διαδικασία να λογοδοτήσει.

      Διαγραφή
  3. Ο τελευταίος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας μην ήταν ο μπαμπάς Σταϊκούρας και δεν θα γινόταν ούτε Ταξίαρχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εντάξει, ουδεις τελειος αλλα ο Γραψας ηταν απο τους λιγους Αρχηγους που στις συσκεψεις του ΝΑΤΟ υποστηριζε χωρις να μασαει τα λογια του τις Ελληνικες θεσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τώρα να λέει κάποιος ότι δεν έκανε ο Γράψας για Αρχηγός, καταλαβαίνεις αμέσως το επίπεδό του και τη διαδρομή του στο Στρατό.......πετούσε αετό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο μοναδικός αρχηγός που πήγαινε στις συσκέψεις του ΝΑΤΟ χωρίς να ξέρει αγγλικά και δεν καταλάβαινε τι συζητούσαν. Όπως γράφτηκε αν δεν είχε τον μπαμπά κολλητό ούτε Ταξίαρχος θα γινόταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητοί υποστηρικτές του Γράψα,γιατί κανένας σας δεν αναφέρει έστω και ένα μέτρο που πήρε για το προσωπικό του στρατού,για τις οικογένειές τους,για τα οικονομικά τους,για κατασκευή ΣΟΑ-ΣΟΜΥ,την ύπαρξη ανταλλακτικών για τα υλικά-μέσα,τις αποφάσεις για προμήθειες νεων υλικών,μέσων,την επίλυση θεμάτων υγιειονομικής περίθαλψης.Απλώς πολλοί απεδέχοντο να τους διοικούν δύο "ΞΑΝΘΙΕΣ".!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ΓΡΑΨΑΣ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ,ΠΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ,ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΕ ΑΞΕΧΑΣΤΟ ΟΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΟΔΟ Α/ΓΕΕΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΕ ΑΓΓΛΙΚΑ-ΓΑΛΛΙΚΑ.ΟΙ ΔΕ ΞΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΚΑΡΟΥΝ ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΑΣΠΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ.ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΓΕΛΙΟ-ΠΙΚΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριε συνάδελφε έχεις απόλυτο δίκιο,"αν δεν ήταν ο πατέρας Σταικούρας ούτε ΒΥ /ΓΕΣ θα είχε γίνει",και το δεύτερο είναι ότι ο μεν γιός Γράψας τη στρατιωτική του θητεία την τελείωσε στον Λόχο ΕΠΥΕΘΑ,η δε κόρη του ,λίγο πριν αποστρατευθή ο Γράψας,διορίσθηκε στην ΕΥΠ!!Για τους διαμένοντες στην Υπάτη,Λαμία είναι γνωστές οι σχέσεις των δύο οικογενειών.Τώρα το ποιός πετάει αετό ....άστο καλύτερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ 22 Φεβ. 7:35:00 και 22 Φεβ. 7:46:00: Exετε απολυτο δικιο!!! και λιγα λετε. Απλα διατυπωσα πολυ σοβαρα το 21 Φεβ. 9:39:00 σχολιο μου και δεν φαινεται οτι κανω πλακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλό μήνα! Ο εξαιρετικός περίμενε θέση στο επικρατείας ή δεν μου τα είπαν καλά; Γνωρίζει κάποιος κάτι; Γιατί στους Λέσβιους το ξεκαθάρισε ο ίδιος ότι θα τους απαλλάξει από την παρουσία του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. η κορη (Γραψα Αικατερινη) στην ΕΥΠ με απολυτηριο λυκειου,ο ανηψιος στη λουφα
    http://deltio11.blogspot.com/2009/05/o_24.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή