Εκλογές ΕΑΑΣ: Γιατί πρέπει να ψηφίσω–Σκέψεις και προβληματισμοί ενός υποψηφίου

Εκλογές ΕΑΑΣ: Γιατί πρέπει να ψηφίσω–Σκέψεις και προβληματισμοί ενός υποψηφίου

Ένα ερώτημα δεν πρέπει να κυριαρχήσει στη σκέψη μας: «Γιατί να ψηφίσω; Τι θα αλλάξει; Όλοι κοιτάνε την πάρτη τους, Όλοι είναι ίδιοι!!!!»

Καταλαβαίνω τον θυμό και την έντονη απογοήτευση των συναδέλφων, το ίδιο αισθάνομαι κι εγώ πολλές φορές, όμως ΟΧΙ δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Η ισοπέδωση και ο μηδενισμός είναι το πρόχειρο και εύκολο εργαλείο μόνο εκείνων, που θέλουν να πλήξουν καίρια τον κλάδο και την Ένωσή μας. Είναι βέβαιο ότι μεταξύ μας υπάρχουν σε μεγάλο ποσοστό οι άνθρωποι της ανιδιοτέλειας της προσφοράς, της συναδελφικότητας και της χωρίς όρια αγωνιστικότητας, για την πραγματοποίηση των σκοπών μας.

Επιπρόσθετα αδικούν μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας…

Συναφώς ένα μόνιμο σχεδόν παράπονο βασανίζει τους περισσότερους: «Μας έχουν στην απ΄ εξω, άλλοι αποφασίζουν για μας, δύσκολη η οικονομική περίοδο που περνά η χώρα, τι πρόκειται ν΄ αλλάξει;»

Έτσι όταν έρχεται η ώρα να ψηφίσουμε η αποχή αποτελεί επιλογή που ωστόσο όχι μόνο είναι ασυμβίβαστη με το μέγεθος των παραπόνων μας, αλλά αποτελεί ανεπίτρεπτο συμβιβασμό και συμμετοχή ακριβώς στην κατάσταση, για την οποία παραπονιόμαστε.

Είναι απαράδεκτο να συμβαίνει αυτό.

Πρώτο βασικό βήμα είναι η συμμετοχή μας στην εκλογική διαδικασία.

Στις 19 Φεβ 2023 η Ένωση Αποστράτων Αξκων Στρατού έχει προκηρύξει εκλογές για ανάδειξη μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της.

Ψηφίζω για τους παρακάτω λόγους:

1. Η ψήφος είναι δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες και προσπάθειες ετών, πολλά χρόνια πριν.

2. Γιατί η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι δύσκολη, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν κλάδος, είναι σοβαρά και σύνθετα. Έχουμε υποστεί μειώσεις στα εισοδήματά μας που αγγίζουν το 60%. Σαν να μην έφθανε αυτό πρέπει να αντιμετωπίσουμε την απαξίωση της πολιτείας προς εμάς, που καλλιεργείται εντέχνως από αρκετούς φορείς που επηρεάζουν την κοινή γνώμη.

3. Γιατί η επίτευξη των σκοπών της Ένωσης Αποστράτων Αξκών Στρατού, όπως περιγράφονται στον ιδρυτικό νόμο, απαιτούν προσπάθεια και συλλογική συμμετοχή όλων των συναδέλφων και όχι ΄μόνο του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) αυτής. Είμαστε σκεπτόμενοι, ανεξάρτητοι και ενεργοί πολίτες της χώρας, είμαστε απόστρατοι Αξκοί του Στρατού, και σε καμία περίπτωση απόμαχοι της Ζωής. Είμαστε ευαισθητοποιημένοι στα υπαρκτά κοινωνικά – οικονομικά προβλήματα και καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να αγωνιστούμε επίμονα, επίπονα και συντονισμένα για το παρόν και το μέλλον της κοινωνικής μας τάξη αλλά και της ΕΑΑΣ.

Είναι αναγκαίο με πνεύμα ομοψυχίας, δημιουργικής σύνθεσης και συναίνεσης, απαλλαγμένοι από σκοπιμότητες, εγωισμούς, προσωπικές διχόνοιες και αγκυλώσεις, να συμμετέχουμε μαζικά στην εκλογική διαδικασία και να διαφυλάξουμε την αυτονομία και ανεξαρτησία της Ένωσής μας!

4. Γιατί η μαζική συμμετοχή μας στις εκλογές, οπλίζει με δυναμική ισχυρής παρέμβασης και διαπραγμάτευσης την ΕΑΑΣ. Αντίθετα η αποχή από την διαδικασία την αποδυναμώνει και την απαξιώνει!.

5. Γιατί δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα να σπιλώσει την αξιοπρέπεια και να προσβάλλει την νοημοσύνη μας.

6. Γιατί η νομοθετική αναθεώρηση – τροποποίηση είναι θεμιτή προκειμένου να γίνει ομαλή προσαρμογή προς τις αρχές, τους κανόνες και τρόπους λειτουργίας των σύγχρονων συλλογικών οργάνων Διοίκησης παρά το γεγονός ότι ο ισχύων νόμος δεν εμποδίζει την αποτελεσματική πορεία της Ένωσης, περιορίζει όμως σε ορισμένες περιπτώσεις τις πραγματικές δυνατότητές της.

7. Γιατί ήρθε η ώρα να αποδείξουμε ότι υπεύθυνοι για την λειτουργία και αποτελεσματικότητα της ΕΑΑΣ, δεν είναι μόνο τα μέλη του ΔΣ της, αλλά όλοι εμείς οι οποίοι με την στάση μας, την συνεισφορά την θετική συμπεριφορά και προσπάθειά μας δείχνουμε ότι η Ένωση εκφράζει την καθολική θέληση των μελών της.

Δεν ξεχνάμε ότι η μιζέρια, ο εγωισμός η εσωτερική αντιπαλότητα η διχόνοια των ομαδοποιήσεων και οι εσκεμμένοι ψευτοδιαχωρισμοί, μόνο άσχημα αποτελέσματα και διάλυση θα επιφέρουν στον κλάδο.

8. Γιατί ήρθε επιτέλους η ώρα να αποδείξουμε ότι είμαστε πολλοί, είμαστε ανεξάρτητοι, σκεπτόμενοι και αλληλέγγυοι και είμαστε πάνω από τριάντα έξι χιλιάδες (36.000)

9. Γιατί αν δεν συμμετέχουμε στις εκλογές μας, σημαίνει ότι απαξιώνουμε κατά πρώτον τον ίδιο μας τον εαυτό και στην συνέχεια, περιφρονούμε επιδεικτικά τις Δημοκρατικές διαδικασίες γεγονός, που δίνει το σήμα προς τους κρατούντες, ότι είμαστε απόλυτα χειραγωγήσιμοι και ανίκανοι να αρθρώσουμε συντονισμένη, ενωτική και ομαδική φωνή.

Στη ζωή μας πολύ λίγες φορές κάναμε αυτό που θέλουμε ή αυτό που μας αρέσει. Τις περισσότερες φορές οφείλουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει.

Ας αναλογιστούμε την δύναμή της ψήφους μας και ας τη χρησιμοποιήσουμε με σοφία, ώστε να αποβεί χρήσιμη για το κοινό καλό, αναδεικνύοντας εκείνα τα στελέχη που από την μέχρι τώρα πορεία της ζωής τους, έχουν αποδείξει ότι πιστεύουν σε συγκεκριμένες αρχές και παραδόσεις που παραμένουν διαχρονικά αναλλοίωτες και όχι μόνο δεν παρεμποδίζουν, αλλά απεναντίας προωθούν την πρόοδο..

Η ψήφος είναι το δημοκρατικό όπλο μας Πρέπει με Αυτό να αναθέσουμε την ελπίδα διαχείρισης των σύνθετων προβλημάτων μας, σε εκείνα τα στελέχη που κατ΄ αρχήν μετέχουν στις ίδιες με εμάς δοκιμασίες, προβληματισμούς, κοινωνικές και οικογενειακές δυσκολίες. Θα πρέπει η ψήφος να παρεμποδίσει την επικράτηση της υποκειμενικής ανάγκης αυτοεπιβεβαίωσης, την υποκατάσταση της αργόσχολης διαβίωσης και της ανούσιας αυτοπροβολής.

Συμμετέχουμε στην εκλογική διαδικασία, γιατί τα δύσκολα, υπάρχουν για να τα ξεπερνάμε!!!

Όσοι διεκδικούν την ψήφο των συναδέλφων, πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν ότι η θητεία στο Δ.Σ αποτελεί επίμονη, επίπονη και συνεχή εργασιακή προσφορά για την προάσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων. Σε καμία δε περίπτωση δεν μπορεί να μετατραπεί σε άκοπη, επιφανειακή, προσωπική προβολή και μόνο.

Υπτγος ε.α Δεβούρος Ιωάννης
Αντιπρόεδρος – Υποψήφιος Πρόεδρος ΕΑΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

21 Σχόλια

  1. δεν θα ψηφίσω γιατί : 1. ΤΟ καταστατικό δεν με εκφράζει (δικαίωμα για την εκλογή σαν Πρόεδρος Α απο το ΣΥΝΤΑΓΜΑ στο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΑΑΣ, ΓΙΑΤΙ : 1. Δε με εκφράζει το χουντικό καταστατικό (Δικαίωμα για να εκλεγεί κάποιος Πρόεδρος Αντιπρόεδρος πρέπει να το έχουν όλοι ανεξαρτήτου βαθμού. Το δικαίωμα αυτό μου παρέχεται από το ΣΥΝΤΑΓΜΑ της χώρας). Προδόθηκα από τον νυν Πρόεδρο για τη μείωση του ΒΟΕΑ των τέκνων των αποστράτων που ενώ συμμετείχε στην μαγική στημένη συνεδρίαση του ΜΤΣ, όχι μόνο δεν ενημέρωσε κανέναν αλλά δεν ξέρω γιατί ψήφησε και εναντίον των μελών της ένωσης. 3. Αγανακτώ με την αύξηση στα μερίδια ορισμένων στο ΜΤΣ στη στιγμή μάλιστα που ''τάχα μου τάχα έχει πρόβλημα το ταμείο. (ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΙΝΟΥΝ) 4. ΑΓΑΝΑΚΤΏ ΜΕ ΤΗ ΣΠΑΤΑΛΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ από την ΕΑΑΣ σε διάφορες εκδηλώσεις του εξωτερικού (ΕΛ ΑΛΑΜΕΙΝ , ΡΙΜΙΝΙ κλπ.) 4. Αδιαφορώ για την ΕΑΑΣ και τη βλέπω σαν ένα κλειστό ΛΟΜΠΥ που νοιάζεται μόνο για τα συμφέροντα λίγων ανωτάτων. 5. Λυπάμαι που στην ΕΑΑΣ υπάρχουν αστυνόμοι και μάλιστα στο συμβούλιο. 6. Επίσης θέλω λεπτομερή ενημέρωση για την μίσθωση του ATTICA με την εταιρεία Picar καθώς και πλήρη ενημέρωση για την τύχη των άλλων μισθωμάτων. 7. Τέλος θα ήθελα να γίνει στην ΕΑΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΌΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ απο ανεξάρτητα αρχή ΏΣΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ για την οικονομική της κατάσταση.
    Για όλα αυτά ΔΕ ΘΑ ΨΗΦΗΣΩ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΑΑΣ, ειδικά τώρα που υπάρχει τόση απαξίωση που ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ θυμίζοντας μου άλλες εποχές. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ captain marc.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ ως ε.α. ανώτατος αξκός της ΣΣΕ, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και προσυπογράφω τα πάντα και επιπλέον προσθέτω για: 1. Την συνέχιση χορήγησης ΕΚΟΕΜΣ σε συνταξιούχα απολιθώματα που υποκλίνονται και χειροφιλουν κατά παράβαση κάθε νόμου και πρωτόκολλου, και παριστάνουν του τουρκοφάγους, με τα χρόνια του ΜΤΣ και μάλιστα με μερίσματα ΑΓΕΕΘΑ, χωρίς ποτέ να έχουν προσφέρουν τα αντίστοιχα, 2. Την διεξαγωγή διαφόρων ταξιδιών και ανούσιων εκδηλώσεων στις οποίες καλούν συνταξιούχους στρατιωτικούς που έχουν βλάψει ανεπανόρθωτα τα στελέχη και τις ΕΔ, 3. Την συνέχιση και διατήρηση της χωροφυλακής στο ΜΤΣ, στο ΕΚΟΕΜΣ και στο ΒΟΕΑ χωροφυλάκων οι οποίοι σχεδόν όλοι παίρνουν μέρισμα ΑΓΕΕΘΑ, λόγω ΕΛ.ΑΣ.χωριςβποτε να έχουν συνεισφέρει ΤΙΠΟΤΑ. Θα έγραφα και άλλα αλλά νευριάζω και θέλω να σιχτιρίσω πολλούς και δεν κάνει.

      Διαγραφή
  3. Η ΕΑΑΣ δεν προσφέρει τίποτα στα εν αποστρατεία στελέχη.Προβληματα που έχουν διάφορες προελεύσεις,οι ΕΑΑΣ δεν ασχολείται.Ιδου πρόσφατα παραδείγματα. Και παλαιότερα.Γι'αυτο πλήρες απαξίωση.Σιγα να μην χάσω το χρόνο μου να πάω να τους ψηφίσω.Αφου δεν με εξυπηρετούν σε τίποτα.Μονο για γιορτές και πανηγύρια είναι.Για το Βίτσι και το Μέτσοβο.Να τους ψηφίσουν οι ανώτατοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΓΙΑΤΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ!!!ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ.ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΟΥ.ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΔΙΟΤΙ ΔΕ ΑΝΑΝΓΩΡΙΖΩ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΤΟ 1% ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΜΟΥ.ΕΧΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ,ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας μας πούνε αν πότε και πως θα δώσει το έκτακτο μέρισμα και τα αναδρομικά το ΜΤΣ.
    Δεν χρησιμεύει σε τίποτα η ΕΑΑΣ κύριοι. Κανείς δεν τους δίνει σημασία. Δεν έχουν διεκδικήσει ποτέ τίποτα. Γιατί λοιπόν να υπάρχουν; Για το θεαθήναι και για να βολεύουν τα παιδιά τους σε θεσούλες οι ιθύνοντες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μετά το φιάσκο με το ΒΟΕΑ, που ΚΛΕΨΑΤΕ τα χρήματα του παιδιού μου, ψάχνω τρόπο, να σταματήσω να είμαι μέλος της ΕΑΑΣ, και να σταματήσει η κράτηση στο μέρισμα μου. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ, @@@@.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άνχης ε.α Κωνσταντίνος Τσίτσιδης

    Γράφει ο κ. Χρήστος Χρηστίδης Δνων Σύμβουλος της ΕΑΑΣ 27 Ιανουαρίου 11:22 π.μ
    Με αφορμή τα όσα γράφονται στο διαδίκτυο σχετικά με το ψηφοδέλτιο της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατούς για τις επικείμενες αρχαιρεσίες της 19ης Φεβ. 2023 θέλω να γράψω δυο λόγια.
    Οι δικαιολογίες περί τροποποιήσεων της νομοθεσίας που διέπει την Ένωση κλπ,κλπ,……….. …………………… δεν ευσταθούν για τους παρακάτω λόγους :
    1. Την Ένωση διοικεί το ΔΣ και όχι ο εκάστοτε Πρόεδρος. Αυτό σημαίνει ότι οι 5 τουλάχιστον θέσεις στο ΔΣ μπορούν διεκδικηθούν από όλους τους διαμένοντες στο λεκανοπέδιο Αττικής ανεξαρτήτως βαθμού, κλπ, κλπ,…………………………………………………………………………………
    Ελάτε να ψηφίσετε διότι ΠΑΝΤΑ οι αριθμοί έχουν τη δική τους σημασία.
    Καλή συνέχεια.
    Και απαντά ο Άνχης ε.α Κωνσταντίνος Τσιολπίδης
    Κύριε Χρηστίδη, εφόσον την ΕΑΑΣ τη διοικεί το ΔΣ, είστε όλα τα μέλη του ΔΣ συνυπεύθυνοι για την έκδοση της περιβόητης ΚΥΑ που αφορά στο ΒΟΕΑ και όχι μόνο ο Πρόεδρος, έπρεπε ήδη να είχατε παραιτηθεί.
    Όχι μόνο δεν παραιτηθήκατε, αλλά είναι περίσσιο το θράσος μελών αυτού του ΔΣ να είναι εκ νέου υποψήφιοι. Εδώ ντρέπεται και κοκκινίζει και η ντροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν ψηφίζουμε δεν σας νομιμοποιούμε για χίλιους λόγους αλλά έχουμε σοβαρότερα πράγματα από το να ασχολούμαστε με την ΕΑΑΣ και αυτούς που γυροφέρνουν όλη μέρα στα γραφεία της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δυστυχώς η ΕΑΑΣ έχει χάσει το κύρος και την αξιοπιστία της. Οι επιλογές γυρολόγων κομματαρχών την υποβάθμισαν. Μετά το φιάσκο του ΒΟΕΑ δύσκολα θα ανακάμψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αφήστε ρε πουθενάδες που θέλετε και ψήφο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΑΑΣ με διαφορά από τον δεύτερο ότι πιο άχρηστο υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιατί να σας ψηφίσω για να κόψετε ότι έχει απομείνει, μάθατε στην κουτάλα και στο τζάμπα τόσα χρόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στον 8° λόγο λέτε ότι είστε αλληλέγγυοι φως φανάρι η αλληλεγγύη σας "κύριοι " κόβοντας από το μέλλον των παιδιών μας!!! Στον 5° λόγο λέτε να μην υποτιμούν την νοημοσύνη μας ...αρκετά κύριοι φτάνει πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δικαίωμά σας να μην ψηφίσετε, αλλά ποιος θα σώσει το καράβι;
    Η ΠΟΜΕΝΣ, ΠΟΕΣ, ΕΣΠΕ..., κτλ, κτλ;
    Δεν μας απέδειξαν τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιο καράβι; Το ήδη βουλιαγμένο; Δηλ. τον "μάστορα" που έκανε την ζημιά να τον ξαναψηφίσουμε για να την φτιάξει;;; Αν υπήρχε ντροπή ΚΑΝΕΝΑΣ από το παλιό ΔΣ δεν θα ξανάβαζε υποψηφιότητα...

      Διαγραφή
    2. Ενώ εσείς μας γεμίσατε αποδείξεις.. αιδώς

      Διαγραφή
  15. Ας ξεκινήσουμε πρώτα απο την ΕΑΑΣ και στη συνέχεια μαύρο στους αλήτες του κυνοβουλείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θα ψηφίσω γιατί μόνο η θετική ψήφος μου δίνει το δικαίωμα να μιλάω. Όλοι εσείς που εκφράζεσθε (δικαίως ίσως) αρνητικά, αν δεν προσέλθετε στην ψηφοφορία, ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ το δικαίωμα να μιλάτε από τον καναπέ σας και να περιμένετε από άλλους να τραβήξουν κουπί για πάρτη σας. Τα προβλήματα δεν λύνοντα με την αδράνεια. Έτσι κάνατε και σαν ε.ε. ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ατελείωτο κουπί στο fb ορισμένοι εκ της ΕΑΑΣ που έχουν τα μούτρα να ξανά-βάλουν υποψηφιότητα

      Διαγραφή
    2. Πώς ακριβώς δίνει η θετική ψήφος (υπάρχει και αρνητική;) το δικαίωμα να μιλάς; Σε ρώτησε κανένας για τη θέση που θα έπαιρνε η ΕΑΑΣ στο ΜΤΣ για το ΒΟΕΑ; Σε έχουν ρωτήσει ποτέ (ως απλό μέλος) για ο,τιδήποτε; Μόνο όταν τους ψηφίζεις, αποκτούν ξανά την γραφειάρα τους, την αποζημίωση, την γραμματέα, την υπογραφή φαρδιά-πλατιά για δαπάνες υπέρ συγγενών-φίλων-γνωστών και όλα τα άλλα καλά που έχασαν αποστρατευόμενοι. Γι αυτό τη ζητάνε τώρα, όχι γιατί θέλουν το καλό των συναδέλφων τους. Άσε που οι πιο πολλοί έδειξαν το ποιόν τους ως εν ενεργεία - "πατάω επί πτωμάτων για να ανέβω". Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι άλλαξαν τώρα;

      Διαγραφή