ΕΑΑΛΣ: Τέλη Μαρτίου 2023 οι αυξήσεις μερισμάτων (ΜΤΝ & ΕΚΟΕΜΝ) λόγω κατάργησης μειώσεων ν.4093/12

ΕΑΑΛΣ: Τέλη Μαρτίου 2023 οι αυξήσεις μερισμάτων (ΜΤΝ & ΕΚΟΕΜΝ) λόγω κατάργησης μειώσεων ν.4093/12

Χρονοδιάγραμμα καταβολής αυξημένων μερισμάτων και αναδρομικών από το Μ.Τ.Ν.

Ανακοίνωση ΕΑΑΛΣ:

Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι, υπερψηφίστηκε χθες βράδυ κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις».

Η ΕΑΑΛΣ, όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα με συνεχείς παρεμβάσεις της αλλά και με συμμετοχή της στη διαδικασία ακρόασης φορέων στη Βουλή, ζήτησε την επέκταση της αναδρομικής κατάργησης των αντισυνταγματικών μειώσεων του ν. 4093/2012 στα μερίσματα μας. Αποτέλεσμα αυτών ήταν η κατά ένα χρόνο επέκταση της αναδρομικότητας (από 1/1/2022 σε 1/1/2021).

Περαιτέρω γνωστοποιείται ότι, οι αυξήσεις των μερισμάτων (ΜΤΝ & ΕΚΟΕΜΝ) λόγω κατάργησης των μειώσεων του ν. 4093/2012, (πρώην άρθρο 35, πλέον 34 ψηφισμένου νόμου), θα «εμφανισθούν» στα ενημερωτικά σημειώματα καταβολής μερισμάτων (ΜΤΝ & ΕΚΟΕΜΝ) τέλη Μαρτίου 2023.

Επίσης, πληροφορηθήκαμε ότι μετά τη δημοσίευση του ψηφισθέντος νόμου, θα διευκρινισθεί το χρονοδιάγραμμα αναδρομικής (από 1/1/2021) επιστροφής τους στους παλαιούς μερισματούχους.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, της εκταμίευσης των αναδρομικών στους δικαιούχους θα προηγηθεί αναμόρφωση Προϋπολογισμού από το Δ.Σ. του Μ.Τ.Ν., περί τα τέλη Απριλίου ή το αργότερο Μαΐου 2023.

Τέλος, όπως μας γνωστοποιήθηκε, το ΜΤΝ έχει προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να ανταποκριθεί πλήρως στην εκταμίευση των αναδρομικών, ανεξάρτητα από το χρονοδιάγραμμα επιστροφής που θα επιλεγεί.

ΠΗΓΗ: limenikanea.gr

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

  1. τα αναδρομικά τα βλέπω ειδικά στο .μτσ σε200 δόσεις 3 ευρώ κάθε μηνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 2023 .Η ΙΣΧΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΤΟ ΦΕΚ.ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΚΑΤΑΒΑΛΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΕΚΟΕΜΝ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 23 ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H κατάργηση τών κρατήσεων πρέπει νά ισχύει από τήν ημερομηνία δημοσίευσηs τού ΦΕΚ έτσι δέν ειναι;; Αρα γία το ΜΤΣ τόν μήνα Μάρτιο θά καταβληθεί μερισμα καί ΕΚΟΕΜΣ μηνόs Aπριλίου 2023.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρακαλείται ο διαχειριστής να προσθέσει και το αντίστοιχο φύλλο από το ΜΤΣ, για την σύγκριση.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς 09 Φεβρουαρίου 06:40.
    Σωστός και θα έλεγα και το αντίστοιχο φύλλο από ΜΤΑ.
    Ετσι για να δούμε τις τεράστιες διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των επικουρικών ταμείων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων.
    Όχι για να μειωθεί το δικό τους μέρισμα αλλά για να αυξηθεί με κάποιο τρόπο το δικό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ΜΤΣ δεν έχει αποφασίσει τίποτε για το αν και πότε θα χορηγηθεί το έκτακτο μέρισμα; Αλίμονο έχουν πολλές δουλειές εκεί... Όσο για αναδρομικά Ν.4093/12 ούτε συζήτηση. Περιμένουν να ¨φύγουμε¨ πρώτα οι γεροντότεροι και μετά. Χάρισμά τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή