Συντάξεις: Ερχεται παρέμβαση για την προσωπική διαφορά

Συντάξεις: Ερχεται παρέμβαση για την προσωπική διαφορά

Σύμφωνα με τον Κ. Χατζηδάκη, η κυβέρνηση θα εξετάσει πρόσθετη παρέμβαση για την αντιμετώπιση προβλημάτων ή αδικιών, όπως αυτό των συνταξιούχων με προσωπική διαφορά

Πιθανή νέα παρέμβαση στις συντάξεις για την προσωπική διαφορά στο τέλος Φεβρουαρίου προαναγγέλλει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Επισημαίνεται ότι αναφορικά με το ζήτημα της προσωπικής διαφοράς ότι ορισμένοι συνταξιούχοι που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία δεν είδαν αυξήσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε τα εξής:

«Είναι γνωστό ότι η προσωπική διαφορά θεσμοθετήθηκε, μετά από συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την τρόικα το 2016 με τον νόμο Κατρούγκαλου. Στη συνέχεια, ο νόμος Βρούτση διόρθωσε σε μεγάλη κλίμακα αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας και του Προγράμματος Σταθερότητας, όπως εγκρίνεται από την ΕΕ.

Τώρα, που ξεπαγώνουν οι συντάξεις, το ξεπάγωμα αυτό αφορά καταρχάς όλους τους συνταξιούχους. Οι συνταξιούχοι που έχουν προσωπική διαφορά είτε βλέπουν πραγματικές αυξήσεις είτε απλώς “ροκανίζουν” την προσωπική τους διαφορά, για να βρεθούν σε ευμενέστερη θέση στους επόμενους γύρους αυξήσεων.

Επί συνόλου 2.600.000 περίπου συνταξιούχων, 910.000 συνταξιούχοι, όπως είχαμε σημειώσει εδώ και αρκετούς μήνες, δεν επηρεάζονται στην τσέπη τους από τη μείωση της προσωπικής διαφοράς, την οποία φυσικά “ροκανίζουν”, ωφελούνται όμως είτε από το επίδομα των 250 ευρώ, που δόθηκε στο τέλος Δεκεμβρίου είτε από την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έρχεται επίδομα προσωπικής διαφοράς: Ποιοι θα το πάρουν–Ποσά και κριτήρια

Συγκεκριμένα, 260.000 συνταξιούχοι αυτής της κατηγορίας ωφελούνται από το επίδομα των 250 ευρώ, που δόθηκε τα Χριστούγεννα και ένας παραπλήσιος αριθμός από το αντίστοιχο επίδομα που είχε δοθεί το Πάσχα του 2022. Επίσης, 515.000 συνταξιούχοι αυτής της κατηγορίας έχουν ήδη μικρότερες ή μεγαλύτερες αυξήσεις, λόγω της κατάργησης της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης.

Είναι αλήθεια ότι 17% των συνταξιούχων με προσωπική διαφορά ή 5,5% του συνόλου των συνταξιούχων δεν επηρεάζεται από αυτές τις συνδυαστικές αυξήσεις. Ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε ήδη την περασμένη Δευτέρα για το θέμα πρόσθετων έκτακτων παροχών για την κάλυψη ειδικών προβλημάτων ή αδικιών. Σημείωσε δε ότι οι δυνατότητες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών δεν είναι ανεξάντλητες και ότι, εν πάση περιπτώσει, σαφέστερη εικόνα για επιπλέον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο θα υπάρχει στα τέλη Φεβρουαρίου. Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής επιλογής, η κυβέρνηση – πάντοτε στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων – θα εξετάσει πρόσθετη παρέμβαση για την αντιμετώπιση προβλημάτων ή αδικιών, όπως αυτό των συνταξιούχων με προσωπική διαφορά, οι οποίοι δεν καλύπτονται επαρκώς από τις τελευταίες αυξήσεις των συντάξεων. Η πίεση, άλλωστε, που δημιουργεί η διεθνής ενεργειακή κρίση και ο πληθωρισμός, θα δικαιολογούσε απόλυτα μια τέτοια παρέμβαση, αν αυτή καταστεί δυνατή, με βάση τα δημοσιονομικά περιθώρια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η προσωπική διαφορά και η «ισόβια καταδίκη» για χιλιάδες αποστράτους

Σε κάθε περίπτωση, όλα αυτά δεν αλλάζουν το γεγονός ότι δίνονται και πάλι αυξήσεις στους συνταξιούχους, μετά από 12 χρόνια και, μάλιστα, ένας στους δύο συνταξιούχους, καθώς δίνονται 4 αυξήσεις, που συνδυάζονται μεταξύ τους, θα δει τουλάχιστον μία επιπλέον σύνταξη σε ετήσια βάση. Ούτε αλλάζει το γεγονός ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει υιοθετήσει μόνο θετικά μέτρα για τους συνταξιούχους (αύξηση των συντάξεων με τον ν. Βρούτση για τους συνταξιούχους με πάνω από 30 χρόνια ασφαλιστικού βίου, μείωση της παρακράτησης για τους εργαζόμενους συνταξιούχους από το 60% στο 30%, κατάργηση του πλαφόν των 1.300 ευρώ για τις επικουρικές συντάξεις και, φυσικά, μείωση του χαμηλότερου φορολογικού συντελεστή από το 22% στο 9%), κ.λπ. Την ίδια στιγμή, δέχεται κριτική από εκείνους που, όταν κυβέρνησαν μεταξύ 2015-2019, μόνο αρνητικά μέτρα έλαβαν για τους συνταξιούχους, με κυριότερο τις ρυθμίσεις του νόμου Κατρούγκαλου».

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Δημοσίευση σχολίου

29 Σχόλια

  1. ο Νόμος Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ το 2016 ανακάλυψε για πρώτη φορά την προσωπική διαφορά στις συντάξεις, με τις ευλογίες τότε της τρόικας και την συμπαράσταση όλων των συντρόφων, έτσι ένας εργαζόμενος που είχε βγει με πλήρη σύνταξη π.χ. το 2000 με άλλο νόμο και με 35 έτη ασφαλιστικές εισφορές μετά από 16 χρόνια η αριστερά ήρθε και τον επαναυπολόγισε τη σύνταξη του πάλι με τον νόμο του Κατρούγκαλου και ανακάλυψε ότι, θα πρέπει να πάρει μειωμένη σύνταξη και του πρόσθεσε τη προσωπική διαφορά και του είπε ότι κακώς εργάσθηκε 35 έτη θα έπρεπε να είχε εργασθεί 40 έτη !!! και θα έπρεπε το 2000 να είχε προβλέψει το μέλλον δηλαδή ότι θα έρχονταν κάποτε η αριστερά στην εξουσία !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά τα λες, συμφωνούμε, αλλά αυτοί που υποτίθεται ενδιαφέρονται γιατί δεν την καταργούν. Μήπως τελικά παίζουν το ίδιο έργο. Δηλαδή κάποιοι άλλοι κάνουν κουμάντο σε αυτή την χώρα. Ερωτήματα ?

      Διαγραφή
    2. Και τι έκανε για αυτό η ΝΔ 3.5 χρόνια κυβέρνηση; Ραντεβού τον Απρίλιο...

      Διαγραφή
    3. Η Κοροϊδία και το δούλεμα δεν έχει όρια , και τούτο γιατί
      1. Ο Κατρούγκαλος έκανε αυτόν τον νόμο αίκτρωμα .
      2. Η Ν.Δ για να βγει Κυβέρνηση έταξε ότι θα καταργήση την Προσωπική Διαφορά .
      3. Αναλαμβάνοντας η Ν.Δ όχι μόνο δεν τον κατήργησε , αλλά μας είπε ότι θα αλλάξει τους συντελεστές με συντάξεις πάνω από τριάντα χρόνια " ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ "
      4. Έρχεται ο Δεύτερος υπουργός εργασίας και τι μας είπε ότι ελάχιστοι δεν θα δουν αυξήσεις και θα μειωθεί η προσωπική διαφορά .
      5. Τώρα βλέποντας ότι οι υπολογισμοί της έπεσαν έξω μας λέει ότι θα δώσει ένα επίδομα της πλάκας .
      Ντράπηκε και η ντροπή από την Υποκρισία και την αλητεία

      Διαγραφή
    4. Πόσο κόστισαν τα επιπλέον έτη ασφάλισης που αναγνώρισαν οι ασφαλισμένοι με προσωπική διαφορά;

      Διαγραφή
  2. Ε βέβαια άμα δε πάρει η κομματική πελατεία λεφτά ποιος θα πάρει ;;;Ο εργαζόμενος των 600€?? Ο άνεργος;; Τα γνωστά βαρίδια του προϋπολογισμού οι συνταξιούχοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και ποιος σου είπε κύριε "5046c" ότι είμαστε ζητιάνοι? μας κάνεις χάρη νομίζεις ψάχνοντας τάχα μου δημοσιονομικό χώρο μπας και βρεις και μας πετάξεις κανένα ξεροκόμματο ενόψει εκλογών? Δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια απαιτούμε τίποτε άλλο, καταργήστε τον ρατσιστικό και αντισυνταγματικό νόμο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ όλα τα άλλα που λες είναι αστεία ανέκδοτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ πάντως δεν πιστεύω τίποτα.Η προσωπική διαφορά δεν θα μηδενιστεί ποτέ.Σε πολλούς αυξήθηκε η προσωπική διαφορά όταν σταμάτησε η κράτηση, λόγω ηλικίας κάτω των 55 ετών και δόθηκε αυτό το ποσό.Μεγαλη απάτη.Ισοβια καταδίκη για τους συνταξιούχους.Αλλα θα γελάσει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος.Ραντεβου στην κάλπη την άνοιξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν γνωρίζω που βρίσκει αυτά τα νούμερα ο δημοσιογράφος, αλλά εγώ θα του γνωστοποιήσω τα δικά μου νούμερα και αν θέλει ας τα λάβει υπόψη του και ας τα πει και στον κύριο Χατζηδάκη :
    Η μόνη αύξηση που πήρα και θα πάρω είναι της τάξεως των 5 ευρώ περίπου, από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, και δεν θα πάρω την αύξηση του 7,75%, λόγω της προσωπικής διαφοράς η οποία είναι της τάξεως των 152 ευρώ.
    Άρα λοιπόν μην αποκλείει όλους ή κυβέρνηση από το επίδομα που σχεδιάζει να δώσει το Πάσχα διότι πάλι θα αδικηθουν όσοι πήραν μεν αύξηση αλλά ήταν δε πολύ μικρή.
    Και μην προτρέπει κάποιος και πει ότι παίρνω μεγάλη σύνταξη, διότι μετά από 35 χρόνια υπηρεσίας αυτή είναι καθαρά 1187 ευρώ, εκ των οποίων τα 245 τα δίνω και θα τα δίνω ακόμη για 20 χρόνια (και δεν νομίζω ότι θα προλάβω να το εξόφληση) για την εξόφληση του στεγαστικού δανείου μου, στο οποίο έχουν γίνει αναπροσαρμογες της μηνιαίας δόσης και παρατάσεις του χρόνου εξόφλησης λόγω των μειώσεων που έχουμε υποστεί.
    Άρα λοιπόν θα πρέπει να υπάρξει ένας ποιο καλός σχεδιασμός ώστε να μην υπάρξουν πάλι αδικίες.
    Τώρα το πως θα γίνει αυτό;
    Ας το βρουν οι κυβερνώντες που έχουν και την ευθύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ Η ΕΙΔΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ,ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΑΥΞΗΣΗ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 1000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΡΟΣΔΟΚΟΜΕΝΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΦΡΑΖΟΜΕΝΑ ΕΕΕ;;; ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΝΣ ΥΠΕΘΑ 2022 ΠΟΥΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ 4093/12 ΑΠΟ ΤΑ ΜΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΤΙ ΕΓΙΝΕ; ΠΑΕΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα σας. Τι έγινε συνάδελφοι απόστρατοι, δεν βλέπω "φασαρία" με την αύξηση που περιμένατε (δεν μιλώ για τους πικραμένους της πρ. διαφοράς). Σας ροκάνισε την μισή ο αυξημένος φόρος, η υγειονομική περίθαλψη και η περιβόητη ΕΑΣ; Λογικό θα μου πείτε αφού αυξήθηκε το μηνιαίο εισόδημα αυξάνονται κι αυτά. Έτσι στο λογικό, πάει περίπατο το 7,75% ; Σας έχω όμως κι άλλο, για δείτε τα ενημερωτικά των μερισμάτων σας, εκεί σας περιμένει ακόμη μια εκπληξούλα! Ξέρετε τώρα τι είναι όλα αυτά, οι φανφάρες του υπουργού για τριπλές αυξήσεις και μια ολόκληρη σύνταξη το χρόνο! και κάτι ακόμη για να μην ξεχνιόμαστε, πιστεύετε ότι θα υπάρξει διορθωτική αναπροσαρμογή σε τυχόν διαφορές που θα προκύψουν μετά τη δημοσίευση στοιχείων της Ελληνικής στατιστικής αρχής; Για αύξηση απίθανο το βλέπω, για μείωση ίσως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αα τους αλήτες και στο μτν υπάρχει μείωση πληρωτέου έγινε αυτό που γράφει ο ΜΑΝΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ. Δίκιο έχεις από ότι λογαριάζω έφυγε σχεδόν η μισή αύξηση στις κρατήσεις!!

      Διαγραφή
  8. 1)Εάν Εθνική και Ανταποδοτική σύνταξη με την αύξηση 7,75% ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ αθροιστικά τα 1.400,01 ευρώ ,τότε έχει έξτρα κράτηση ΕΑΣ π.χ. από 1.400,01 έως 1.700,00 είναι 3%(υπόψιν ΟΛΟ το 3% υπολογίζεται από τα 1.444,00 έως 1.700,00 και από τα 1.400,01 έως τα 1.443,00 το …ενδιάμεσο υπερβάλλον από τα 1.400,01 π.χ. είναι 1.430,00 άρα 30,00 η κράτηση ΕΑΣ).
    2)Εάν σε συνταξιούχο έχει γίνει ο επανυπολογισμός της σύνταξης του, βάσει της παρ.2α,αρθ. 14(παλαιό ποσό) και δεν έχει ολοκληρωθεί μετά ο επανυπολογισμός με τον Ν4387/16(Κατρούγκαλος) και μετά ο επανυπολογισμός με τον ν4670/20(Βρούτσης) η αύξηση τον 2/2023 υπολογίστηκε ΣΥΝ 7,75% στο πληρωτέο του ποσό σύνταξης 1/2023.Οταν όμως ολοκληρωθούν οι παραπάνω δύο επανυπολογισμοί μετά θα υπολογιστεί η αύξηση 7,75% ,αλλά προκύψει μετά ποσό προσωπικής διαφοράς τότε επιστροφή ,της …. λογιστικής αύξησης(ως ΑΧΡ.ΚΑΤΑΒΛ).
    3)Οσοι πήραν αύξηση με το 7,75% στην σύνταξη 2/2023 στα δύο άλλα ταμεία τον 2/2023 π.χ. ΜΤΣ,ΕΤΕΧ θα τους μειωθεί(ελάχιστα) το πληρωτέο τους ,λόγω αύξησης του προπληρωμένου φόρου στο σύνολο των 3 ων συντάξεων.(όταν αυξανεται το πληρωτέο σε μία από τις τρεις συντάξεις στις άλλες δύο μειώνεται).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε 7.46.00 μμ
      Ενημερωτικά.
      Το ίδιο θα ισχύσει όταν καταργηθεί η μείωση(κράτηση) Ν 4093/12 από τα ΜΤΣ,ΜΤΝ,ΜΤΑ που αναμένεται να ψηφιστεί στην ολομέλεια εντός Φεβρουαρίου;;( πρώτα στην επιτροπή Βουλής για επεξεργασία 31/1/2023 ώρα 17.00) με το σχέδιο νόμου ΥΠΕΘΑ, τότε θα έχομε αύξηση πληρωτέου στα Μετοχικά και μείωση πληρωτέου(ελάχιστα) στην κύρια και επικουρική σύνταξη .

      Διαγραφή
  9. Οι μειώσεις που έγιναν είναι σίγουρα άδικες. Ομως φανταστείτε να καταργηθεί η προσωπικοί διαφορά και να πάρουν τα ποσά των συνταξιούχων όσων βγήκαν μετά το 2019 που δεν έχουν προσωπική διαφορά, τότε οι μειώσεις θα ήταν τόσο μεγάλες και η πραγματική αύξηση με το 7.50% που παίρνουν οι μετά το 2019 θα φαινόταν σαν σταγόνα στον ωκεανό. Όλοι οι συνταξιούχοι δυστυχώς είναι αδικημένοι αλλά περισσότερο από όλους οι νέοι από το 2019 και μετά που δεν έχουν την προσωπική διαφορά και περιμενουν με τις μικρές αυξήσεις να φτάσουν το ύψος των συντάξεων των παλαιών ασφαλισμένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μια ιδέα.Δεν ξέρω.Σε άλλους θα αρέσει σε άλλους όχι.Αν δοθεί το επίδομα πρ.διαφορας να αντιστοιχεί στη πρ.διαφορα του καθενός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το ότι βγήκαμε σύνταξη με λιγότερα χρόνια υπηρεσίας από 40 , με δικό τους νόμο βγήκαμε. Αφού η οικονομία πάει πολύ καλά γιατί εμείς δεν βλέπουμε καμία αύξηση;; Που πάνε τα λεφτά;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μαύρο σε όλους τους ελεεινούς αλήτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτοί που ανακάλυψαν οτι πρέπει να πάρουμε μειωμένη σύνταξη δεν είναι αλητεία και υποκρισία ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εκει που χωσταγαν καποιοι ζητανε και το βοδι .Με τον νομο 4472/17 ειχε ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ η προσωπικη διαφορα δηλαδη θα σταματουσε να δινεται αφαιρουμενη απο τις συνταξεις!!!!!!!
    Ο νομος αυτος ευτυχως για καποιους καταργηθηκε καποιους μηνες πριν τις εκλογες του 2019 με την ψηφο ολων σχεδον των κομματων.
    Ο νόμος Βρούτση (4670/2020).καλυτερεσυσε και δικαιωσε οσοι πληρωσαν και δεν λαμβαναν.
    Οι Ν 4024,Ν 4051,Ν 4093 έχουν καταργηθεί στις νέες και στις επανυπολογισμένες συντάξεις δηλ από 2018 και ανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορώ να καταλάβω τι μέρος του λόγου είσαι, μπορεί να μην είσαι ούτε καν συνταξιούχος, ή πάλι μπορεί να είσαι όψιμος να μην γεύτηκες τις περικοπές των μνημονίων, μπορεί και κάτι να πρεσβεύεις ιδεολογικά γιαυτό ως αλαζόνας κρίνεις ότι αυτοί που τους χρέωσαν με προσωπική διαφορά έκλεψαν τη σύνταξη που έπαιρναν ως την απαρχή των μνημονίων, άρα τώρα χρωστούν και ζητούν και το βόδι από πάνω! Απαράδεκτη και ανόητη προσέγγιση, χωρίς πολλά θαυμαστικά. (Υ.Γ Ευγνωμονούμε αυτούς που μας "ξέσκισαν" γιατί εν τέλει κατάργησαν τον νόμο)

      Διαγραφή
  15. Η Μανούλα μου σύνταξης χηρείας ... είχε μείωση αντί για αύξηση .. και αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι ότι η σύνταξη του Νοεμβρίου ήταν 910, ,00 η σύνταξη Δεκεμβρίου 916 ... η σύνταξη Ιανουαρίου ξανά 913 .000 η σύνταξη Φεβρουαρίου 894,00 .. μπαίνω κάνω υπολογισμούς δεν βγαίνουν με ΄τιποτα ... προσωπική διαφορά δεν πήρε .. αύξηση δεν πήρε ... μείωση ομως πήρε και στα άλλα δύο ταμεία της Επικουρικό και Μετοχικό ... μήπως καταλαβαίνει κάποιος να μου εξηγήσει ? αυτά τα ποσά που γράφω είναι καθαρά στο χέρι . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε 3.15.00 μμ
      Γνώμη μου. Δες το δεξιό μέρος στα ενημερωτικά κύριας συνταξης ΝΟΕ,ΔΕΚ,ΙΑΝ τις διαφορές στα ποσά των κρατήσεων που έχουν στους παραπάνω μήνες ,οπότε θα δεις που οφείλονται οι αυξομειώσεις στα πληρωτέα .

      Διαγραφή
  16. Συνάδελφε ΜΑΝΟ ΑΙΓΑΛΕΩ κανονικά ανάλογα με το άθροισμα κύριας και μερισμάτων μπορεί σε κάποιους όταν αφαιρεθούν από το σύνολο τα μερίσματα να αλλάξει ο προβλεπόμενος συντελεστής παρακράτησης 5% ή 10% ή 15% κ.λ.π. που προβλέπει ο 4093/12 και κατά συνέπεια να προκύψει μείωση της κράτησης και αύξηση του ποσού της προσωπικής διαφοράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτές οι αυξήσεις προβλέφθηκαν και ψηφίστηκαν σε καιρό μνημονίων με επιτήρηση και απαίτηση του Γερμανού φίλου μας ΣΟΪΜΠΛΕ και έπρεπε να ανατραπούν και όχι ο κατά τα άλλα γαλαντόμος υπουργός εργασίας να μας τα πλασάρει σαν 13η σύνταξη . Κοροϊδία κύριοι... Σκέτη απάτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν μας σώζει τίποτα τελικά . Μόνο τα καλάθια του Άδωνη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή