Η προσωπική διαφορά και η «ισόβια καταδίκη» για χιλιάδες αποστράτους

Η προσωπική διαφορά και η «ισόβια καταδίκη» για χιλιάδες αποστράτους

Γράφει ο Σγος ε.α. Κων/νος Λιούτας

Σύμφωνα με τα άρθρα 14 και 33 ν. 4387/2016, όπως τροποποιήθηκαν με τα αντίστοιχα άρθρα 25 και 29 ν. 4670/2020, το συνολικό ποσό της σύνταξης (εθνική και ανταποδοτική) αυξάνεται από 1-1-2023 με βάση το συντελεστή που προκύπτει από το άθροισμα του ετήσιου ποσοστού μεταβολής του ΑΕΠ συν το ποσοστό μεταβολής του μέσου ετήσιου γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή του προηγούμενου έτους, διαιρούμενο δια δύο, που δεν υπερβαίνει το ποσοστό μεταβολής του μέσου ετήσιου γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή. Με την ΚΥΑ, που υπεγράφη από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη το συνολικό ποσό των κύριων συντάξεων αυξάνεται από την 01.01.2023 κατά 7,75%.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, ένας διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός συνταξιούχων, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων αποστράτων, δεν θα δει καμία πραγματική αύξηση στη σύνταξή του. Αφορά τους παλιούς συνταξιούχους που είχαν συνταξιοδοτηθεί πριν τις 13/05/2016, στους οποίους με το Νόμο 4387/16 (Ν. Κατρούγκαλου) επιβλήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία ο επανυπολογισμός των συντάξεων. Με τον επανυπολογισμό αυτό το νέο ποσό της σύνταξης που τους αναλογεί είναι μικρότερο από αυτό που τους καταβάλλονταν. Είναι η λεγόμενη προσωπική διαφορά η οποία τους καταβάλλεται ως φιλανθρωπία στερώντας τους από το δικαίωμα των αυξήσεων των συντάξεων που δόθηκαν ή θα δοθούν στο μέλλον. Οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι, για άλλη μια φορά, δεν θα δουν καμία αύξηση στις μηνιαίες αποδοχές τους καθώς αυτό θα συμβεί ΜΟΝΟ εφόσον μηδενίσουν την προσωπική διαφορά!

Νομοτελειακά οι περισσότεροι απ’ αυτούς, παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα, έως το τέλος της ζωής τους δεν θα δουν καμία αύξηση καταδικασμένοι ισόβια από την πολιτεία να επιβιώσουν με το ίδιο εισόδημα παρόλο που ο πληθωρισμός, η ακρίβεια και το κόστος ζωής καλπάζουν καθημερινά.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι η προσωπική διαφορά στις συντάξεις δεν καταργείται γιατί όπως είπε, «Υπάρχει συμφωνία της χώρας. Και οι συμφωνίες αυτές πρέπει να τηρούνται. Δεν ήρθαμε ως κόμμα που δεν θα σεβόταν τις διεθνές συμφωνίες»

Να υπενθυμίσουμε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε επανειλημμένα δηλώσει ότι η Ν.Δ. θα εφαρμόσει ένα εντελώς νέο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα στο οποίο δεν θα έχει καμία θέση ο νόμος Κατρούγκαλου και ότι ο νόμος αυτός θα καταργηθεί. Πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ, σημερινοί υπουργοί, είχαν δηλώσει «Έχουμε δεσμευτεί ο «νόμος Κατρούγκαλου» θα καταργηθεί». Προφανώς όταν γίνονταν αυτές οι δηλώσεις οι συμφωνίες της χώρας ήταν γνωστές και υποτίθεται ότι θα καταργούνταν στο όνομα της δικαιοσύνης.

Ο κ. Χατζηδάκης υποστηρίζοντας τη διατήρηση της προσωπικής διαφοράς λέει ότι, «Η τρόικα τότε πίεζε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει μειώσεις των συντάξεων. Μετά από διαπραγματεύσεις που έγιναν συμφωνήθηκε ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις. Αλλά οι μειώσεις που θα γίνονταν για κάθε συνταξιούχο καταγράφηκαν ως προσωπική διαφορά». Η αλήθεια είναι ότι με το νόμο Κατρούγκαλου η διαφορά αυτή θα καταβάλλονταν ΜΟΝΟ μέχρι 31/12/2018 και από 1/1/2019 και μετά θα έπαυε η χορήγησή της.

Η τότε κυβέρνηση αναλογιζόμενη το πολιτικό κόστος είχε τη βούληση ή αναγκάστηκε να διαπραγματευθεί με την τρόικα τον νόμο που η ίδια είχε ψηφίσει προκειμένου να μην περικοπούν οι συντάξεις σε ποσοστά που ξεπερνούσαν το 20 και 30%. Σήμερα ποιοι άραγε λόγοι επιβάλλουν, έστω για τα προσχήματα, να μην επιχειρηθεί μια ανάλογη διαπραγμάτευση ώστε να δοθεί μια αύξηση και σε αυτή την κατηγορία συνταξιούχων προκειμένου να αντιμετωπίσουν την καλπάζουσα ακρίβεια βασικών αγαθών και υπηρεσιών;

Για κάθε καλοπροαίρετο είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι δεν είναι οι διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας, που προσχηματικά προβάλλονται, για τη μη ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξιμες αποδοχές καθώς δεκάδες μνημονιακοί νόμοι έχουν καταργηθεί. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση για ανεξήγητους λόγους επιμένει στην αναδρομική τιμωρία όλων όσων συνταξιοδοτήθηκαν με νόμους της Ελληνικής πολιτείας η οποία τους εξαπάτησε νομοθετώντας εκ’ των υστέρων εις βάρος τους, καταστρατηγώντας κάθε έννοια και αρχή περί ασφάλειας δικαίου και της προστασίας της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του διοικουμένου στη Διοίκηση.

Κατά παράβαση του άρθρου 78 παρ. 2 του Συντάγματος το οποίο ορίζει ότι, «Φόρος ή άλλο οποιοδήποτε οικονομικό βάρος δεν μπορεί να επιβληθεί με νόμο αναδρομικής ισχύος», επιβλήθηκε η περικοπή και ο επανυπολογισμός των συντάξεων με πρόσχημα το γενικότερο κοινωνικό και δημόσιο συμφέρον.

Χιλιάδες στελέχη των ΕΔ αποστρατεύθηκαν με αίτησή τους γνωρίζοντας ότι ο νόμος τους εξασφάλιζε πλήρη σύνταξη με 35 χρόνια ασφάλισης ή ανάλογα μειωμένη με λιγότερα χρόνια, ή ακόμα ποιο δεικτικά αποστρατεύθηκαν με πρωτοβουλία της πολιτείας με 30 ή και λιγότερα χρόνια ασφάλισης. Όλοι τους εδώ και 15 χρόνια, από το 2008, έχουν βιώσει μια άνευ προηγουμένου λεηλασία τους εισοδήματός τους ενώ για το υπόλοιπο του βίου τους δεν δουν καμία αποκατάσταση ή αύξηση της σύνταξης επειδή δεν συμπλήρωσαν 40 χρόνια ασφάλισης τα οποία δεν προβλέπονταν και θεσμοθετήθηκαν μετά τη σύνταξή τους, πολλώ δε μάλλον όταν η ίδια η πολιτεία τους αποστράτευσε με πολύ λιγότερα χρόνια.

Όλοι αυτοί υπηρέτησαν τις ΕΔ κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, πολλαπλών Εθνικών κρίσεων χωρίς να φείδονται κόπων και θυσιών για την υπεράσπιση της πατρίδας μας. Από την ημέρα εισόδου στις ΕΔ έως την έξοδό τους άκουσαν πολλές φορές τους πολιτικούς ταγούς, στο όνομα της πατρίδας, να τους επαινούν και να τους ευγνωμονούν για την ανεκτίμητη προσφορά τους στις αξίες και τα ιδανικά του Ελληνισμού. Το πορτοφόλι των ε.ε. και ε.α στελεχών των ΕΔ είναι γεμάτο από επιβραβεύσεις, επαίνους και ηθικές αμοιβές και άδειο από την έμπρακτη αμοιβή για όσα προσφέρουν και δικαιούνται.

Χωρίς ίχνος ντροπής προβάλλεται ότι το 83% από τους 910.073 συνταξιούχους που έχουν μεγάλη προσωπική διαφορά θα δουν αυξήσεις στις αποδοχές τους μέσω της κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. Επί της ουσίας αυτή η κατάργηση ισοδυναμεί με 6 έως 10 εύρω μηνιαίως, τα οποία, σύμφωνα με τον υπουργό, αποτελούν έμπρακτη στήριξη των εισοδημάτων τους και μια ηχηρή απάντηση σε όσους αρνούνται πεισματικά την πραγματικότητα.

Τέτοια εθελοτυφλία από χιλιάδες αποστράτους, κατά τον κ. υπουργό, που πεισματικά δεν αντιλαμβάνονται τη γενναιοδωρία της πολιτείας να τους βελτιώσει για τα επόμενα χρόνια το βιοτικό τους επίπεδο αυξάνοντας το εισόδημά τους κατά 7 ολόκληρα ευρώ το μήνα.

ΠΗΓΗ: militaire.gr

Δημοσίευση σχολίου

38 Σχόλια

  1. Προσωπική διαφορά σημαίνει ότι εδώ και σχεδόν 7 χρόνια κάποιοι παίρνουν λεφτά που δεν θα έπρεπε να παίρνουν. Μακάρι κι εμάς να μας άφηναν με τους μισθούς που παίρναμε το 2012 κι ας το βάφτιζαν όπως ήθελαν. Οι εργαζόμενοι ακόμη δε φτάσαμε τα λεφτά του 2012 . Όποιος πει για κατσίκες, ναι να ψοφήσει εάν πρέπει εγώ να την ταιζω, εγώ να την ποτίζω κι ο γείτονας μόνο να την αρμεγει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχομαι ποτέ να μην επανέλθεις στα επίπεδα του 2012! Για να με πληρώνεις! Τώρα φάε την κατσίκα ζώον.

      Διαγραφή
    2. Προσωπική διαφορά ηλίθιε σημαίνει ότι οι ληστές πολιτικοί που εσύ βαράς παλαμάκια λήστεψαν από τους εργαζόμενους-συνταξιούχους αυτά που πλήρωναν όλα τα χρόνια.

      Διαγραφή
    3. Το ποιος είναι το ζώον στην κουβέντα είναι τόσο ξεκάθαρο όσο ξεκάθαρες είναι και οι αλήθειες που γράφει ο φίλος στις 11:59

      Διαγραφή
    4. Για τους 2 πρώτους συνταξιούχους που ήταν εργαζόμενοι, ας πούμε εργαζόμενοι, το 1982 ή 1985 ή 1989 ή 2005 που γεννούσαν και τα κοκόρια, δεν απορώ γιατί δεν μπόρεσαν να φτιαχτούν και τους λείπουν τα φραγκοδιφραγκα τώρα στα γεράματα.

      Διαγραφή
    5. 1982,1985,1989,2005, υπήρχαν δύο κατηγορίες εργαζομένων. Αυτοί που εργάζονταν και συντηρούσαν την οικογενειά τους και αυτοί που έκαναν ότι εργάζονται αλλά έκλεβαν τα αυγά του κόκκορα =δημόσιο χρήμα που το πλήρωσαν οι πρώτοι. Εσύ η ο μπαμπάς σου προφανώς ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία , καλά κάνεις γιατί στην χώρα που ζούμε τον τίμιο τον λέμε μακάκα ενώ τον κλέφτη και λαμόγιο κύριο. Αρκετά με την καραμμέλα και την αθώωση αυτών που κατέστρεψαν τη χώρα.

      Διαγραφή
    6. Νοικοκύρηδες υπήρχαν και εκείνα τα χρόνια, όπως και ανοικοκυρευτοι

      Διαγραφή
    7. Τα χρήματα που παίρναμε σαν σύνταξη τα έχουμε προπληρωμένα με τις κρατήσεις που μες γίνονταν το γενικό λογιστήριο του κράτους δεν χαρίζει χρήματα όποτε μην ακούω βλακειες

      Διαγραφή
    8. Προσωπική Διαφορά σημαίνει οτι ο εργοδότης αποφάσισε μονομερός, οτι πλέων πρέπει να αμείβεσαι με διαφορετικό υπολογισμό και αισθητά λιγότερο για την δεσμευτική εργασία που σε συμφωνία αποφασίσατε. Τίποτα δεν εχει χαριστεί σε κανενα. Αν αυριο η κυβερνηση αποφασιζε το ημερομίσθιο στα 15 ευρω για ολους και προσωπική διαφορά για να μην μειωθεί η τρέχουσα αμοιβή τους ; θα συμφωνουσατε Κυριε Σάββατο, Ιανουαρίου 21, 2023 11:59:00 π.μ.; γιατί αν εσυ ζητάς τα λεφτά του 12 να σου θυμίσω οτι και οι συνταξιούχοι το 12 ειχαν αλλες απολαβές, πολλαπλάσιες απο αυτες που ειχαν κατα τον επαναυπολογισμο του Κατρούγκαλου

      Διαγραφή
    9. Την προτιμώ τσιγαριαστή ή αντικριστό με πατάτες τηγανιτές. Άντε να βοσκήσεις τώρα να φάμε κι εμείς. Μπαγλαμά

      Διαγραφή
  2. Όλα όσα έχουν σωστά αναφερθεί παραπάνω,ας τα λάβουν υποψη οι απόστρατοι προσερχόμενοι ενώπιον της καλπης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Oσοι εχουν θετικη προσωπικη διαφορα να μην ξεχνουν οτι > με τον νομο 4472/17 ΣΥΡΙΖΑ ειχε ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ η προσωπικη διαφορα δηλαδη θα σταματουσε να δινεται αφαιρουμενη απο τις συνταξεις!!!!!!!
    Ο νομος αυτος των ΣΥΡΙΖΟ -ΑΝΕΛ ευτυχως (για ποιους λογους αραγε???) καταργηθηκε καποιους μηνες πριν τις εκλογες του 2019 με την ψηφο ολων σχεδον των κομματων.
    Δεν εφαρμόστηκε ποτέ γιατί ήταν το δωράκι της Μέρκελ απέναντι στην επίλυση του Σκοπιανού ζητήματος.
    Οι Ν 4024,Ν 4051,Ν 4093 έχουν καταργηθεί στις νέες και στις επανυπολογισμένες συντάξεις δηλ από 2018 και ανω.
    ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ Η ΝΔ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ.
    ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΚΟΙΤΑΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο Ν4093/2012.
    Δεν φτανει που κακως λαμβανετε τετοιο υψος συνταξης που κανονικα θα επρεπε να μειωθει οσο η θετικη προσωπικη διαφορα μιλανε και απο πανω ? «Ισόβια καταδίκη» δεν υπαρχει αφου σε μερικα χρονια θα μηδενιστει μην τα θελουν μονα-ζυγα δικα τους .


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι χρήματα πληρωμένα καο όχι χαρισμένα. Και εσύ εκεί ...με την κατσίκα.

      Διαγραφή
    2. Πρέπει να ντρέπεσαι να γράφεις τέτοια πράγματα.Διαβασε καλά το άρθρο,τι γράφει ο κ.Λιουτας.Και εμείς οι παλιοί απόστρατοι που φύγαμε με άλλα δεδομένα και εξαπατηθηκαμε από το κράτος, έπρεπε να μας καλέσει το κράτος πίσω στη δουλειά, όσοι ήθελαν.Εγω προσωπικά θα επεστρεφα . Αλλά η κακία από τον κόσμο περισσεύει!

      Διαγραφή
    3. Σωστα τα λες. Με τον νομο 4670/2020 ο Βρουτσης εκανε καποιες βελτιωσεις για εχοντες ανω των τριαντα ετων Σ.Σ.Π. Υπηρεσια.

      Διαγραφή
    4. Πόσο μπορεί να εξαπατήθηκες για να είσαι συνταξιούχους από τα 43 σου?

      Διαγραφή
    5. 05:03 μμ 21 Ιανουαρίου Συνταξιούχος στα 43;; χαχαχα Για βάλε κατάταξη και εισαγωγή στον ΕΣ από τα 16-17 ετών μέχρι τα 43 είναι 27 χρόνια.Και τα 5 μάχιμα τα οποία είναι δουλεμενα σε μονάδες εκστρατείας και σύνορα με ότι αυτό συνεπάγεται, πάμε 32 χρόνια.Μετα η σύνταξη είναι μειωμένη κάτω από 35 έτη, δεν είναι πλήρη.Πριν τον ασφαλιστικό νόμο του 2010 η πλήρες συνταξιοδότηση ήταν 35 χρόνια, από το 2010 και μετά έγινε 40.Το γιατί δικαιούμαστε σύνταξη σε αυτές τις ηλικίες βάλε το μυαλό σου να δουλέψει να καταλάβεις γιατί δικαιούμασταν.Τι ημέρες και ώρες υπηρεσίας που ήταν πάρα πολλές το χρόνο και ήταν απλήρωτες (ασκήσεις, εσωτερικές υπηρεσίες στρατοπέδου, νυχτερινές εκπαιδεύσεις, απογευματινές εκπαιδεύσεις, επιθεωρήσεις,επιφυλακες, φωτιές κλπ),αν αυτά τα μαζέψεις, θα δεις πόσα χρόνια είναι απλήρωτα εν σύγκριση με τους πολίτες έξω.Για αυτό εξαπατηθηκαμε.

      Διαγραφή
  4. KAI NA ΔΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΟ ΕΓΚΑΙΡΩΣ....ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Τ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΔΙΕΤΙΑΣ ΑΠΟ ΕΑΣ 17/18;; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΥΣΗ ΚΡΑΤΗΣΗΣ 4093/12 ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ Τ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΗΣ;; ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΓΟΝΟΜΕΤΡΟ;; ΚΙ ΑΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα δουν την ψήφο μας αυτά τα δύο εσχρα κόμματα, ουτε οι οικογένειες μας δε θα τους ψηφησουν. Ναι προσωπική διαφορά έτσι θελαν να την βαπτιστούν οι ελεεινοί, τρισαθλιοι πολιτικοί.
    Βασιλεία μακάρι να είχαμε για πάντα. Θα πληρώναμε μόνο έναν. Οχι επτά βρωμερα σκουλήκια τουλάχιστον μέχρι τώρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα πάρουν από τους αποστρατους τα α.... μας και τα δύο πρώτα κομματα. Κασιδιαρης μόνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό θέλει η ΝΔ . Να μην ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ αλλά άλλο κόμμα. Τσίμπησες και εσύ. Ότι δεν μπορεί να φτιάξει η ΝΔ το πετάει ως ευθύνη στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά μάντεψε ποιος κερδίζει αν δεν ψηφίσεις κανέναν από τους δύο. Η ΝΔ .

      Διαγραφή
    2. Για σχολιο: 21 Ιαν. 6:13:00: Aυτο που λες δεν ισχυει διοτι και η ΑΥΓΗ στις δημοσκοπησεις που βγαζει εχει για πρωτο κομμα την ΝΔ. Αν δεν ψηφισεις το πρωτο κομμα (οποιο και να ειναι) αλλα ενα μικρο κομμα, κερδιζει το δευτερο. Κοιτα τον εκλογικο νομο.

      Διαγραφή
  7. @ 21 Ιαν. 11:59:00: Πολυ σωστα, επι δωδεκα χρονια δεν δοθηκε καμμια αυξηση. Κανεις δεν μιλουσε για αυξησεις. Τωρα σε 1,2,3 χρονια, σχεδον ολες οι ΠΔ θα μηδενισθουν, αυτο ειναι το προβλημα? Τελος τα δυο μεγαλα κομματα ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ για την Πρ. Διαφ. Μακαρι να μην συνεβαιναν ολες οι μειωσεις. Οποιος ομως τωρα νομιζει οτι εν μεσω κρισης κατι αλλο μπορει να γινει, πλαναται πλανην......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αθλιοι αυτοί που μας αποστράτευσαν με 31 χρόνια χωρίς να το θέλουμε !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα έρθει κ η ώρα τής κάλπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν μπορεί να περνά απαρατήρητο, οτι ο ΠΘ δις, για να μην πω, εξαπάτησε, δεν τήρησε όσα ο ίδιος, είχε δηλώσει σαν μέτρα για τους συνταξιούχους, είτε κατ ιδίαν, είτε μέσω μπροστινων του κόμματος, που ηγείται, το ένα ήταν τα αναδρομικά 9τι αν εκδιδόταν απόφαση θα τα έπαιρναν όλοι κ γι αυτό δεν υπέβαλλαν δικαστικά αξιώσεις κ το δεύτερο ότι θα καταργήσει τον Νόμο Καυρουγκαλου. Αυτά δεν μπορούν να αμφισβητηθουν, απο κανέναν. Το τι θα κάνουν, οι συνταξιούχοι κ πως θα ανταποκριθουν, σε αυτούς που δεν ανταποκριθηκαν, σε όσα είχαν δηλώσει, είναι θέμα ενός εκάστου, τέλος! Άλλος έχει το κόμμα στο κούτελο κ αλλος την οικογένεια κ την αξιοπρέπεια του! Οπότε περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν θέλω την διακοπή της προσωπικής διαφοράς. Θέλω όμως, έντοκα τα δεδουλευμένα των 92 ωρών την εβδομάδα, υπερωριών βραδινών, εξαιρέσιμων αργιών, όπως στις ΔΕΚΟ, των 36 ετών, μετά από την ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ αποστρατεία μου, αφού σαν συνταξιούχος, υπάγομαι, όχι σαν στρατιωτικός αλλά σαν δημόσιος υπάλληλος. Λεφτά που θα βρεθούν; Άπειρα, μαύρα τρίς από την φοροδιαφυγή των "ελευθέρων επαγγελματιών". και ιδιωτών, που εντός 1ος έτους, θα είχαν υπερκαλύψει το δημόσιο χρέος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Νόμος Κατρούγκαλου (ΣΥΡΙΖΑ), ΜΕΙΩΣΕ τις κύριες συντάξεις, τις επικουρικές, τις συντάξεις χηρείας, το εφάπαξ, επίσης εφάρμοσε στους παλαιούς συνταξιούχους επαναυπολογισμό των συντάξεων με προσωπικές διαφορές ώστε να πάρουν αύξηση στη σύνταξη ... όταν θα είναι στον Άγιο Πέτρο !!! φτάνει πια η κοροϊδία !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι και η ΝΔ έκανε την πάπια και το κουκούλωσε, ναι και η ΝΔ ως κόμμα συμμετείχε διαχρονικά στη λεηλασία των μισθών και συντάξεων κρυμμένοι όλοι τους πίσω από τις εντολές της τρόικας. Όλοι τους δεσμεύτηκαν και δεσμεύονται ακόμη και σήμερα (τραγελαφικό), ναι και σήμερα λίγες μέρες πριν τις εκλογές ότι όλα θα τα κάμουν σωστά όλα θα τα διορθώσουν, ΘΑ τώρα, και μετά δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος. Οπότε αν έγραψες το σχόλιο ως Ν. δημοκράτης να του χαίρεσαι κι όλοι μαζί να τους χαιρόμαστε όλους (κατ' ευφημισμό βέβαια).

      Διαγραφή
  13. οποιος αποστρατος των ενοπλων δυναμεων ψηφιση ΣΥΡΙΖΑ θα ειναι και παρα πολλη ΜΑΚΑΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι και όποιος απόστρατος ψήφισε και συνεχίζει να θέλει να ψηφίσει τη ΝΔ μετά και την παντελή αδιαφορία της γιαυτούς, είναι ΉΔΗ πολύ μα πολύ ΜΑΚΑΚΑΣ.

      Διαγραφή
  14. εχει βγει η υπογα του Μαξιμου και σχολιαζει σε όλα τα site
    για να θολώσει τα νερά
    όξω φουστηδες απο την παράγκα
    Μαύρο θα φάτε που θα το θυμάστε
    τρολακι για τα 20λέπτα το μήνυμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την τελευταία 3ετία οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν 12,4%, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη τριάδα ανάπτυξης, έχουμε ρεκόρ επενδύσεων, το χρέος μειώθηκε από 183% στο 171%, δημιουργήθηκαν 233.000 νέες θέσεις εργασίας, μειώθηκαν ~50 φόροι, ακραία φτώχεια το λέει ο Σύριζα, το οποίο είναι το μόνο κόμμα που διέγραψε δάνειο ! ενώ έβριζε τις τράπεζες ...

      Διαγραφή
    2. η αλήθεια ενοχλεί, γιατί ρε ο Κατρούγκαλος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε το νόμο το 2016 νέο συνταξιοδοτικό νόμο και επαναυπολόγησε και τις συντάξεις πάλι των παλαιών συνταξιούχων η κουφάλα ο συριζαίος και έβαλε προσωπικές διαφορές 200 και 300 ευρώ, αυτός με τον νέο τρόπο υπολογισμού δεν μείωσε τις κύριες συντάξεις 30 %, δεν μείωσε ο χαμένος τις συντάξεις χηρείας από 70 % στο 50 %, κτλ τώρα έγιναν άγιοι οι συριζαίοι ..................

      Διαγραφή
    3. είστε που είστε "εξωσχολικοί", διαβάστε ρε τουλάχιστον τι γράφουν οι απόστρατοι και επειδή είμαι σίγουρος ότι δεν θα το κάνετε, ξέρουμε και ξέρετε γιατί, θα μπω στον κόπο να σας το γράψω, κατρούγκαλοι, βρούτσηδες, βενιζέλοι, γάπηδες, γουρλομάτηδες, ζαίοι, ν.δημοτρομοκράτες, μπασόκοι και άλλοι, είναι γραμμένοι με ανεξίτηλο μαρκαδόρο εις τους @ρχεις τους και τούτο προς επίρρωση θα φανεί λίαν συντόμως. Αυτά..άντε μου χαλάσατε το καφεδάκι μου πρωί πρωί.

      Διαγραφή